Surinaamse minister gedwongen tot knieval

16

PARAMARIBO, 21 dec – Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid maakt noodgedwongen een knieval. Zijn advocaat zei voor de rechter dat zijn cliënt bereid is zich te verontschuldigen. Waterberg verloor het kortgeding dat dokter Asha Mungra tegen hem had aangespannen. De arts voelt zich ernstig beledigd.

Uitspraken als “koorddanseres” en “spelen met etnische sentimenten” deden het. Mungra vindt dat Waterberg haar beschuldigt van racisme. Van de rechter moet die nu zijn excuses aanbieden. Hoe en in welke vorm is nog een discussiepunt. In elk geval wil de rechter “hij geen oogmerk had haar te beledigen” in de publieke verontschuldiging verwerkt zien.

Met een reserve voorziening: “Mocht zij zich toch beledigd voelen, hij spijt betuigt en dat hij, de minister, zijn terechte verontschuldigingen aanbiedt.” Waterberg heeft steeds vol gehouden dat Mungra een scheve schaats reed. Aanleiding was Mungra’s publieke protest tegen het ontslag van de medisch specialist Nanan Panday bij het ’s Lands Hospitaal.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Water(hoofd)berg is al eerder in de fout gegegaan tegen Jennifer van Dijk – Silos. Ook hier moest deze brokkepiloot in het stof bijten. Waterberg is zeer ongenuanceerd en vooralsnog naif. Slechte politucus!


  Maak melding

 2. Wat voor rotzooi regeert in Suriname. Eerste meneer Misidjan en nu Waterberg moeten zich verontschuldigingen, Krijgen zij geen media- trainingen of weten ze niet hoe je als een minster zich moet gedragen. Het is schande…


  Maak melding

 3. De regering Bouterse blijft verbazen.
  Bouta heeft niks beters om zich te laten vertegenwoordigen. Kijk nou naar Misiedjan en Waterberg. Onnozele zielen. Weet je hoe deze regering in de geschiedenisboekjes komt te staan? “Inflatie; Wanbeleid; Vriendjespolitiek; Te weinig vrouwen en alleen impotente mannen in het regeerteam van Bouterse”.


  Maak melding

 4. De regering Bouterse blijft verbazen.
  Bouta heeft niks beters om zich te laten vertegenwoordigen. Kijk nou naar Misiedjan en Waterberg. Onnozele zielen. Weet je hoe deze regering in de geschiedenisboekjes komt te staan? “Inflatie; Wanbeleid; Vriendjespolitiek; Te weinig vrouwen en alleen impotente mannen in het regeerteam van Bouterse”.

  Mama_Lobi

  Je kan deze ministers toch niet de schuld geven van wanbeleid!!! De Surinamers wilde deze cabapele mensen daarom hebben ze gestemt op de NDP!!!hahahha Dit zijn wel ff de meest geleerden van suriname hoor!!!hahaha


  Maak melding

 5. Nu nog VP Ameeralie om door het stof te gaan. Wat een blaasbalk is deze man die zijn grote broodmolen niet eens heeft verdiend met zijn sporen doch alleen zo kan pratenomdat hij vriend is van every body knows en kijk wie hij geregeld heeft, een vriend wiens familie naam begint met een H.


  Maak melding

 6. Gelukkig hebben de mensen de regering gekregen die ze zelf hebben gestemd.
  We mogen er toch vanuit gaan dat de kiezer ook naar de dag van morgen heeft gekeken.
  Zoals gezegd de jeugd was een voorstander van deze regering en nu mogen ze binnen kort een omroep verwachten voor het vervullen van hun dienstplicht.
  Bouta heeft ze mooi tuk hahahahahahahahahaha


  Maak melding

 7. Dit krijg je wanneer je ten kosten van alles president wil worden dan krijg je dit soort amateuristisch gedonder.Ik heb eerder gezegd dat als bouterse de enige persoon in suriname is die dit land vooruit kan brengen dan ziet de toekomst van suriname er heel erg slecht uit.


  Maak melding

 8. een te frisse wind ,nieuw fenomeen die sur sinds kort heeft bereikt,hebben geleid tot ongefundeerde uitspraken van Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid .
  te frisse wind kan leiden tot onderkoeling waardoor men rare uitspraken gaat doen en vooral als je nog Celsius Waterberg heet .


  Maak melding

 9. Luister beste mensen : onze jeugd en de toekomst van su heeft gekozen.
  Ze krijgen een koekje van eigen deeg.
  Hoop dat bouta ze alles kan geven wat ze willen en zo niet; oen go seri oeng mars.
  A tang so


  Maak melding

 10. Ik heb in een eerdere reactie al aan gegeven dat deze arts nu al chef de clinic werkt in het Waterlandziekenhuis en er zelf een heel ander verhaal op na houdt als wat mevr. Mungra de samenleving voorhoudt. De man zegt zelf dat zijn contract was afgelopen (zoals ook de mening is van het LH) en dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Overigens wil hij niet meer praten over de uitspraken die hij toen heeft gedaan, die aanleiding waren voor het conflict, een conflict dat overigens is gecreeerd door mensen als Mungra. Het zou de Surinaamse pers sieren als zij hun werk naar behoren deden en eens aan de man zelf vragen hoe het e.e.a. in elkaar zit.


  Maak melding

 11. Hoi De volk heeft president gekozen. Hij is president van t land Sur. Wat mij verbaasd in de registratie Glis en dat alle on,-en minvermogen kaart eerst wordt ingetrokken en opnieuw wordt beoordeeld wie wel recht op heeft. MAAR een tussentijdse oplossing is er niet voor degene die in die periode ziek worden en zeker niet kunnen betalen! Mogen ze dan ook letterlijk doodvallen???(!).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.