Kerstbrodenactie tegen stille armoede ouderen

2

Om aandacht te vragen voor de stille armoede en vereenzaming van Surinaamse ouderen, organiseerde Stichting Duniya net als in 2010 opnieuw een Kerstbrodenactie. Deze week worden in Haagse verzorgingshuizen 1.600 Surinaamse kerstbroden verdeeld. Afgelopen zondag was er een grootse armoedemanifestatie met zang, dans en toneel voor ouderen in verzorgingshuis Jonker Frans.

Op de bijeenkomst sneed mevrouw Pronk (102) het langste Surinaamse kerstbrood van Nederland aan. De Haagse wethouder Kool (Sociale Zaken & Economie) was zeer te spreken over de bijdrage van etnische ondernemers die de actie financieel mogelijk hadden gemaakt. Hij wil zich blijven inzetten voor allochtone ouderen die geen aanspraak kunnen maken op een volledig AOW omdat ze niet lang genoeg in Nederland hebben gewoond.

kerstbroodInitiatiefnemer, PvdA-gemeenteraadslid Ramnewash pleitte bij de wethouder voor een doelgroepgerichte voorlichting via etnische media. Volgens hem zijn allochtone ouderen slecht geïnformeerd over de aanvullende voorzieningen op het gebied van armoede, bijvoorbeeld het gratis openbaar vervoer voor 65 plussers. Voorzitter van Stichting Duniya Lucia Baboelal hoopt dat deze actie mensen wakker schudt over de slechte financiële positie van ouderen en sprak de wens uit dat de landelijke politici hun verantwoordelijkheid nemen voor deze groep van vergeten ouderen. Valse schaamte en trots weerhouden veel ouderen een beroep te doen op aanvullende armoedevoorzieningen. De politiek moet zorgen dat armlastige ouderen die voorzieningen automatisch ontvangen.

2 REACTIES

 1. Wat een goedkope actie :het hele jaar door nooit een oog of oor naardeze mensen en aan het inde van het jaar kopen jullie de oudjes om met een kerst brood.
  Oen jang me mars allemaal!
  Geef ze liever een mooie reis naar een warm land.

  A tang so


  Maak melding

 2. Haagse wethouder Kool (Sociale Zaken & Economie)
  Hij wil zich blijven inzetten voor allochtone ouderen die geen aanspraak kunnen maken op een volledig AOW omdat ze niet lang genoeg in Nederland hebben gewoond.

  BOELSHIT jawel BOELSHIT!!!! de ouderen die nu de 60 naderen, waren toen in de jongere jaren(1975) ook wel Nederlanders!! Waarom zouden zij dan geen aanspraak maken op volledige AOW?

  Neen een ezel zonder hersenen te grazen nemen en niet mij!!! Bloedzuigers!

  Heer Kool zet dan je in, voor de rechten wat deze ouderen hebben!!!!

  Kolibrie: Bouta was toen naar de binnenlanden gegaan, de mensen Benzine, rijst en andere spullen uit te delen aldaar om de stemmen binnen te halen! en gehad ook!! nu speelt hij een spelletje met hun!!
  Ik geloof dat het maar een keer in zijn hele leven is. Deze mensen gaan Bouta levend begraven!! als het niet goed komt.

  Inderdaad geef hun een warme vakantieland!!!
  Wanneer deze heer Kool de grote Surinaamse kerstbrood kan opeten, dan is die mars van jou niets! Deze vreet hij ook op denk ik!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.