Uitvallen hulp uitdaging Surinaamse minister

26

PARAMARIBO, 27 aug – Het uitvallen van de hulp uit Nederland moet gezien worden als een uitdaging. Dit zegt ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De uitdaging geldt dan zijn opvolger, de pas aangetreden Martin Misiedjan. De soep hoeft niet zo heet te zijn als die lijkt.

Er is werk aan de winkel. “Ik denk dat er wat minder hulp valt te verwachten. Maar ik denk dat daar juist de uitdaging ligt. Het is goed signalen te geven aan de vertouwde samenwerkingspunten”, zegt Santokhi. Die punten in Nederland nemen nu weliswaar een ferm standpunt in. Alle hulp wordt stopgezet, met name de samenwerking vanuit politie en brandweer Amsterdam.

De afgelopen vijf jaar was de samenwerking een voorname voedingslijn. Het Korps Politie Suriname kon onder meer politiestations herstellen. Ook is kennis overgedragen. “De uitdaging is nu aan te geven dat er een nieuwe minister is en dat die open staat voor internationale samenwerking. Ik denk dat zulke acties evenwicht kunnen brengen wat betreft de samenwerking met de korpsen in Amsterdam”, aldus Santokhi.


26 REACTIES

 1. Womie Misiedjan, kijk uit voor die RAT Santokhi, want hij is zo onbetrouwbaar als LABARIA.
  Je bent mans genoeg om te weten wat jou te wachten staat als Min. JUSPOL.
  Ga de strijdt aan waar je voor staat, belangrijk is je “ATITUDE” hoe sterk je bent en laat zien dat jij je diplomatieke taak op niveau kan vervullen.
  Cool man, take ’t easy, je kan het en laat de wereld zien dat je de geschikte persoon om Suriname op de politieke platform in kaart brengt.


  Maak melding

 2. suriname mag nederland/amsterdam niet de kans geven om te kunnen penetreren binnen de gemeenschap,zonder een geldende vergunning van de zittende regering.

  suriname is geen bananen ons belang van nederland.wij hebben ook onze trots en waarde.in nederland gaat men niet rotzooien, zelfs voor wild plassen riskeert men een bekeuring.


  Maak melding

 3. Het woordt zegd heel duidelijk <>>

  Wie niet weet,het betekend een tegemoet koming in je tekorten stuk bijdrage ,maar daarna zul je het zelf moerken doen,,denk aan srefidinsie ultimo 25 november 1975 moeten wij af zijn van die bakra basie..

  Welnu wij zijn tocht zelfstandig,wat kletsen wij dan over hulp..

  Baad heeft duidelijk gezegd,dat wij zaken gaan doen met Frankrijk (Cayenne) Guyana,Brazilië,Venezuela,dus veel meeer mogelijkheden en die trappelen van ongeduld om ons te helpen..Vergiet China en India niet..


  Maak melding

 4. Nederland(lees Amsterdam) wil alleen maar politiebureau`s en gevangenissen helpen bouwen is Suriname.Hoe zit het dan met het onderwijs???Hoort scholenbouwen er niet bij???En ziekenhuizen dan????Heeft Suriname alleen criminelen en geen schoolgaande kinderen en zieken????Tenslotte zijn het volgens mij allemaal herstelbetalingen aan het volk van Suriname voor het geleden leed in het verleden en helemaal geen hulp die gegeven wordt!!!!!!


  Maak melding

 5. De soep hoeft niet zo heet te zijn als die lijkt. 🙂 🙂

  Men zegt dat anders. De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.
  Dat betekend dat wat er allemaal gezegd wordt niet allemaal gedaan wordt.
  De hulp valt echt niet uit. Alleen zorgt men ervoor dat Bouterse niet met de eer gaat strijken. Want Bouterse heeft nog nooit iets voor Suriname gedaan.
  Z,n feestje was een flop en koste klauwen met geld. Evenals zijn kantoor in een hotel. 🙂 Wat een idioot.


  Maak melding

 6. wanneer wordt suriname echt onafhanelijk.
  het meer dan een kwart eeuw een republiek.
  het blijf alles bij de corupte bende regering.
  als de ene weg is komt de volgende zakke vuller.
  deze keer zijn mijn land in verkeerde handen.
  nu zie bosmensen kom de dienst uit maken .
  in de tijd van opbouw van suriname waren ze in de jungel.nu dat ik mij land redelijk opgebouwd heb komen deze bos mensen van mij profiteren.
  Toen waren ze gevlugt in jungel 1n 1685 nu komen ze alles opijzen waarom.
  bosmensen niet betrouwbaar toen niet nu ook niet


  Maak melding

 7. @ Marcel
  welke reakties lees jij.Degene die ik gelezen heb, handelen allen over wat er gedaan moet worden ingeval die hulp komt weg te vallen. ik heb geen enkele reaktie gelezen waarbij men zit te beven over het wegvallen van een of andere hulp vanuit Nederland. zo als je wilt reageren doe dat met iets zinnigs.


  Maak melding

 8. @ 3 Marcel: Dit is weer zo’n typische Surinaamse gedachtengang. De huid verkopen voordat de beer geschoten is. Is het wel eens bij je opgekomen dat buitenlandse hulp essentieel is voor de ontwikkeling van Suriname? En je gaat er gemakshalve vanuit dat alle landen die je noemt staan te trappelen om zaken te doen met Suriname. Iedere cent die wordt geleend moet dubbel worden terugbetaald. Of dacht je dat andere landen het allemaal gratis doen? Dream on brother.


  Maak melding

 9. Womie misidjan,
  Na haika dé sembé . Awa oe kiesi wan kansi koema saamanegé. Doe die woko koema fa i lei a siko. Ja feketé nasé koemoetoe.
  Joe da die hedi man sicoutoe.
  Seka sanang en hebpie de boeskonde sembe.
  Nouw nou aki da di kansi dieu kisi.
  Meni i see, koe de fami vie. Na veketé de gan wan vie. Die kija joe koe lespeki , da lesi peki toe.

  oe begi gan Gadoe dai.
  Au dai kakiti, koen voestan .
  Sou ta begi ai neng oe Jezus Christus, amen.


  Maak melding

 10. @marcel

  Na drie keer lezen vanwege de vele spelfouten en slechte zinnen kan ik niet anders constateren dat je de taal niet machtig bent, niet kunt communiceren en absoluut niet weet waarover je praat.


  Maak melding

 11. Deze ministerie heeft ook niet veel geld nodig.
  Dus het is niet erg als Holland geen steun meer geeft.
  Iedereen moet zelfs goed nadenken.
  Het is toch niet nodig om te rijk te zijn dan anderen?
  Waarom moet een luie padieteler meer geld hebben dan een gewone mens?
  Laat ze maar minder gierig zijn voor hun geld.


  Maak melding

 12. De een zijn dood is de ander zijn brood. Nu Bouterse doodziek is, kan Brunswijk de huidige Vice President (Ameerali) eruit gooien en zelf en/of Misiedjan VP worden. Een Marron als President van Suriname ligt binnen handbereik.
  Brunswijk for President.


  Maak melding

 13. mr.Martin misiedjan dit wil ik je meegeven neem de allerhoogste na grang gadu na bouwer vo dagrong tapu. lekie you kompas
  schouder aan schouder wie moesu setie kondere boeng


  Maak melding

 14. Theo, leg eens uit waarom Santokhi een rat is ?

  Brantimaka, waar heb je het over ? Wildplassen, Penetreren ? :S

  Marcel, internationale samenwerking is inderdaad de oplossing.

  Je noemt vele landen, welke zijn daadwerkelijk bereid geld en kennis in suriname te investeren. En…. WAAROM?


  Maak melding

 15. Ja tuurlijk Santokhi is onbtrouwbaar no ?
  Je hele mond is onbetrouwbaar THEO !!!!
  Wat heeft hij verkeerd gezegd of gedaan, m.i. helemaal NEKSSSS

  Daaaaahaaaag

  p.s. In Rasta Misie heb ik btw ook vertrouwen!


  Maak melding

 16. De reactie van de politie van Amsterdam moet je van twee zijden bekijken:ten eerste ze zochten naar een aanleiding om de hulp te stoppen anders hadden ze niet zo gereageerd.
  ten tweede de nieuwe regering heeft zeker een vinger in het spelletje gehad, daar Suriname een regering heeft die niet zo pro Nederland is als de vorige.


  Maak melding

 17. @ nummer 1,
  Ik denk dat jij GROOTSTE riool rat ben die hier op dit forum uitgangt,Iemand die onrecht criminaliteit moord genocide legaliseerd en het propageerd zoals jij dat hier doet teo is in mij ogen een gevaarlijk demagoog en een krankzinnig psychopaat.
  Je ben niet eerlijk TEO, Bouterse is de man die onze hele politie apparaat en ons land heeft vernietigd nu suriname met behulp van nederland alles weer grontendeels weer op de reels heeft is dat in jou ogen niet goed, inplaats dat jij de veroorzaker van al deze ellende veroordeeld of terechtwijst beloon jij deze man teo, hoe durf jij santokhi een RAT te noemen TEO jij ben doortrapt mi boi, verdedigd jou moordenaars bende maar eens kom jij tot de conclussie dat wat jij doet oneerlijk en beestachtig is tegenover jou volk.


  Maak melding

 18. Wat lees ik weer….scheldpartijen…op z*n Surinaams…ratten…en zo meer !!Ik kan maar één ding zeggen: NEDERLAND MOET ALLE, ja ALLE BANDEN met Suriname VERBREKEN. Laten zij daar maar samenwerken met India, China, Caricom en Cuba. Spong heeft gelijk, als hij zegt…de ambassade moet op niveau van van consulaat gebracht worden!! Surinamers HIER en in SRANAN hebben GEKOZEN. Laten wij dat respecteren! En aan de Surinamers in Am*dam, die op de NDP hebben gestemd, wil ik zeggen…GA TERUG NAAR UW GELIEFD SURINAME….en HELP Z.E. BOUTERSE met de opbouw van UW LAND !!Lever Uw Nederlands paspoort in…of gooi het in de Amstel…boek SLM..GEEN KLM…one way-ticket. Weest net zo FLINK als Uw President…laten die Bakra*s in hun vet gaar smoren..of DENQUE krijgen, zoals HIJ nu heeft. Libi dé…libi dé a tan so


  Maak melding

 19. Hier is een beter voorstel dan al het andere wat hier boven is gezegd; Laat alle Nederlanders naar Suriname verhuizen met achterlating van alles wat nu in Nederland is: fabrieken,infrastructuur,havens enz. en alle Surinamers verhuizen naar Nederland met achterlating van wat daar is. Binnen 15 jaar zal Suriname het meest welvarende land van Zuid-Amerika zijn en Nederland zal verworden zijn tot een derde wereldland in Europa.
  Oorzaak : Een duidelijk verschil in mentaliteit tussen Surinamers en Nederlanders.

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 20. Als reactie op nr. 12. Ik ben een Marron die naar Paramaribo is getrokken. Ik voel me geen boslandcreool of Marron meer, maar stadscreool. Ik draag ook geen pangie meer. Ik ben nu op zoek naar een lichtgekleurd creools meisje.


  Maak melding

 21. Beste “Rechtsom” , waar was het Surinaams verzet tegen die slavernij? De enige held die het verzet durfde op te pakken was Anton de Kom en die hebben jullie naar Nederland laten deporteren!
  Neem een voorbeeld aan de Nederlandse arbeiders-klasse die ook in slavernij leefde en zich nu nog steeds krachtig verzet tegen het Kapitaal-beest.
  Het door jouw aangehaalde Marchal-plan was alleen maar een groot voordeel voor de Amerikaanse kapitalisten die zich zeer verrijkt hebben met deze “oorlogshulp” .

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 22. schandalig om zo een boslandcreool die vorig jaar jurist is geworden en zelfs geen werk ervaring en laat staan niet enige verstand politiek heeft om hem tot minister en ook nog van justitie en politie te noemen.dit is de grootste fout die mijn president de heer desi bouterse heeft gemaakt tot nu toe maar kan hem niks kwalijk nemen omdat hij geen keus had.laten we niet vergeten dat bouterse hemel en aarde heeft bewogen om met de V.H.P. samen te werken zodat er nog een mogelijkheid was om voormalig minister van justitie en politie santokhi op z,n post te handhaven,VHP vond het een principieel kwestie om nieuw front niet te kunnen verlaten nu de NPS veel zetels heeft kwijtgeraakt bij de verkiezingen.

  hoogachtend
  d.r. sunil mahabiersing
  amsterdam/paramaribo


  Maak melding

 23. Ai ba het is weer zo ver de nederlandse negativelingen zijn weer bezig
  Vergeet niet dat als je in nederland woond met een rode boek
  Dan ben je een nederlander en maakt jou mening geen moer uit
  Altyd maar negatief is het vene negatief is het bouta negatief
  Als je wat wilt veranderen kom naar su lever je rode boek in en kom
  Het land opbouwen dan telt je mening sherf was een van de beste ministers van de vorige regering
  Dat is waar maar het word echt tijd dat we nu eerst gaan kijken wat we zelf kunnen doen
  Zonder eerst je hand op te houwden.
  Het is niet zo dat wanneer nederland zegt we gaan je niet steunen dat we in rouw stemming zijn
  Het is niet NL die hier de diens uit maakt we hebben een democratisch gekozen regeering.
  Gekozen met 2/3 meerderheid wie dat niet respecteerd respecteerd het volk en het land niet

  Kodjo


  Maak melding

 24. Sunil Mahabiersing; schandalig is het om u zo uit te laten over een hoog opgeleide surinamer die benoemd is tot minister van justitie en politie. Uw enige probleem is volgens mij, dat niet een hindustaan minister is geworden van justitie. Erg he? Wat maakt het eigenlijk uit, wij zijn toch allemaal surinamers ongeacht ras, kleur, geloof etc. Wanneer gaan wij ophouden met het rascistisch denken en doen?


  Maak melding

 25. geachte ria

  volgens heb je moeite met het word boslandcreool maar het is geen scheldwoord of rascistisch bedoelt.het is gewooon een feit dat hij uit de bos namelijk santikron komt vandaar bosland creool.toevallig kom ik uit de stad zou ik dan boos moeten worden als men mij een stadslandhindustaan zou noemen.nee hoor helmaal niet.en mijn volgende opmerking waren denk ik wel correkt die miesidjan heeft zelfs geen werk ervaring laat staan verstand over politiek en dan hem nog voor de de leeuwen gooien als juspol minister.en je merkt het al op aan z,n uitspraken dat hij niet bij elke incident verantwoording wil afleggen en dat de korpleider dat maar moet doen.dus hij wil als figurant van juspol optreden zonder vragen over incidenten want hij is bang dat hij niet weet wat hij moet zeggen.begrijpelijk voor hem maar hij had ook kunnen weigeren en zeggen ik laat het dit voor politiek specialist over en dat hoeft namelijk ook perse geen hindustaan te zijn wat onze ria namelijk beweert[zie 25]

  hoogachtend
  dr sunil mahabiersing


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.