Venetiaan zoekt middenweg Suriname’s palmentuin

18

PARAMARIBO, 24 jun – President Ronald Venetiaan heeft begrip voor de idee dat de Palmentuin beschermd moet worden. Aan de andere kant moet het publiek aan zijn trekken kunnen komen. De zoektocht naar een middenweg is niet eenvoudig. Daarom nam Venetiaan de moeite en tijd voor een wandeling.

Om zich ter plekke te oriënteren. De tuin is deels voorzien van nieuw palmen. Het betreffende project is versneld uitgevoerd na de tragische dood van een toerist. Die overleefde de slag niet van een neerdwarrelende palmtak. De afdeling Cultuur van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling gaat voor complete bescherming. Het publiek mag er wel komen op vaste bezoektijden.

Dat is al anders. Mensen waren gewoon op elke uur van de dag en de nacht binnen te stappen. De Palmentuin behoort tot het publieke domein. Vandaar ook het intens feesten op hoogtijdagen. De tuin maakt deel uit van het achtererf van het presidentieel paleis. Cultuur wil een ‘adempauze’ van twee jaar. Net zolang mogen er geen festiviteiten plaatsvinden. Venetiaan vindt het te lang: “We moeten een middenweg zoeken.”


18 REACTIES

 1. dat een president, die nota bene niet in het presenditieel paleis woont, zich moet bemoeien met de tuin die bij dat paleis hoort > zou ie daar zijn bestaan begonnen zijn of zichzelf hebben doorgegeven, als u begrijpt wat ik bedoel ?!


  Maak melding

 2. 80% van het Surinaamse oppervlak is onbewoond, rondom Par’bo voldoende ruimte voor feesten. Waar heeft deze seniele ouwe zak t over ?? Of heeft hij alles door Somo al laten inpikken ??


  Maak melding

 3. Shano …Jij leeft in de koloniale tijd.
  Men noemt het president woning of verblijf..maar dat is eigenlijk voor een Gouverneur daar neergezet………wat wil jij….
  Na ‘75 had Su op eigen kracht een presidentiële woning moeten neer zetten ergens in Par’bo of er buiten.
  Dit hebben die lummels van zogenaamde leiders achterwege gelaten…jij bent ..niet heel…kolonie boy.


  Maak melding

 4. De president maakt zich geen zorgen om de veilighied van de burgers, zo lang er gefeest kan worden in de palmentuin is belangerijker. Ai baja.


  Maak melding

 5. Op zaterdag 26 juni van 18.30 tot 21.30 uur organiseert stichting Bestemming Suriname een kick-off bijeenkomst in Engels Grandcafé en zalencentrum. Met de bijeenkomst wordt de aftrap genomen van de voorbereidingen van het gelijknamige evenement.


  Maak melding

 6. Het is niet en nooit te voorspellen waar en hoe een ongeluk kan/gaat plaatsvinden. Door de tragische dood van 1 toerist mag het Surinaamse volk niet onthouden worden van de geneugten die de palmentuin al honderden jaren biedt. Als een vliegtuigcrash op Zanderij plaats vindt ga je toch het vliegveld niet sluiten. Denk a.u.b. in context en de pluspunten zijn vele malen groter van de min punten. Palmentuin gewoon open houden voor iedereen.


  Maak melding

 7. sommige vinden het te link om naar palmentuin te gaan maar ze vinden het niet link om hun land in handen van massamoordenaar te zetten iemand die een gruwlijk verleden heeft.


  Maak melding

 8. Venetiaan, pas op!!! straks valt ook een Palmtak op je kop!! zoals eerder op het hoofd van een vakantieganger vanut Nederland. Hij oveleeefde het niet!! en Suriname weet niets van schadevergoeding.

  Dus wees gewaarschuwd en ik neem aan dat je geen ezeltje bent.


  Maak melding

 9. IMF: geen gevaar ‘superbelasting’ mijnbouw
  Gepubliceerd: 23 juni 2010 09:07 |
  ANP

  Syndey, 23 juni. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet geen gevaar in het omstreden belastingvoorstel van 40 procent voor Australische mijnbouwbedrijven, een maatregel die voor grote ophef heeft gezorgd in de industrie.


  Maak melding

 10. De Palmentuin behoort tot het publieke domein. Vandaar ook het intens feesten op hoogtijdagen.

  Cultuur wil een ‘adempauze’ van twee jaar. Net zolang mogen er geen festiviteiten plaatsvinden. Venetiaan vindt het te lang:

  Daar het een geschikte Locatie is voor een Afscheids Feestje!!!!!


  Maak melding

 11. de palmentuin is voor 2 jaar gesloten. dit heeft men gedaan om de jonge palmbomen de kans te geven goed te groeien. zouden er evenementen gehouden worden dan zou men op de jonge planten kunnen gaan trappen. maar venetiaan vind feesten belangrijker.


  Maak melding

 12. Ha ha Du je klaart me altijd. Je vind gewoon altijd een manier om Bouterse erbij te halen he? Niemand had het daarover.

  Ik weet nu dat je niet in Suriname woont Schatje. Ik wil alleen weten hoe oud je nu bent. Of u (voor het geval je super duper ouder dan mij bent he). No kos mi yerre.


  Maak melding

 13. Als je mij vraagt is het onzin. Het besluit om palmentuin 2 jaar te sluiten voor publiek zal zijn gekomen van deskundigen. Zij zullen dit niet zomaar zeggen. En dan ga jij als President tegen het besluit in?? Dat is absurd. Suriname heeft ruimte genoeg waar mensen kunnen gaan wandelen etc etc. Zo zie je weer hoeveel vertrouwen een President heeft in het de deskundigen.


  Maak melding

 14. @ fefe ,
  mi no kosi yu, zal ik nooit doen behalve waneer jij eerst begin dan zal ik van mij af moeten bijten. waarom wil je weten hoe oud ik ben wat het belang daarvan ik vraag jou toch ook niet hoe oud je ben, wat ik wel wijt wil is dat ik oud genoeg ben om te weten hoe misdadig bouterse is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.