zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameParamaribop Rejuvenated met Jannah en Nahar

Paramaribop Rejuvenated met Jannah en Nahar

-

Does Travel - naar Suriname

Op 21 mei 2010 wordt de tweede editie van Fresh Badwater gehouden, een reeks van bijzondere concerten in het Bijlmer Parktheater. Het muziekpodium presenteert verrassende combinaties en confrontaties van stijlen. Voor deze editie een combinatie met Jazz diva Denise Jannah en Surfive, de nieuwe band van contrabassist Pablo Nahar.

Voorafgaand aan het concert in de middag verzorgt Pablo Nahar een workshop van Paramaribop ensemble spel waarbij de verschillende aspecten uit de Afro Caraibische muziek stijl de revue passeren.

Contrabassist, componist & arrangeur Pablo Nahar heeft zijn nieuwe band SurFive geformeerd waarbij hij zich heeft omringd door 4 jonge instrumentalisten, allen met afro-caribische roots, om werken van hem en andere originals & standards uit te voeren! Ook wordt de Jazz diva Denise Jannah uitgenodigd een in de traditie van de Paramaribop geschreven repertoire te vertolken.

Juan Pablo Nahar is één van de grondleggers van de Paramaribop. Samen met Eddy Veldman richtte hij het Surinam Music Ensemble op, een groep die bebop verenigde met de ritmes van Suriname. Sinds zijn komst naar Nederland vanuit Suriname in 1971 is Nahar actief geweest in zowel de latin als de jazzscene. De lijst van namen met wie hij heeft samengewerkt is oneindig lang. Met Fresh Badwater keert Nahar terug naar zijn muzikale oorsprong. Na vele omzwervingen keert hij terug in de Bijlmer om zijn jarenlange expertise te delen met lokale talenten om hen vervolgens kennis te laten maken met muzikale grootheden.

Denise Jannah is de jazz vocaliste die het voor elkaar kreeg om als eerste Nederlandse muzikant een contract bij Blue Note in de wacht te slepen. Jannah heeft zich in de afgelopen jaren met verschillende projecten bezig gehouden: van het zingen van Gerrit Komrij’s gedichten tot samenwerkingen met Willem Breuker. Zij trad o.a. op in Suriname, de Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika, België, Nederland, Indonesië, Azerbeidzjan en de Verenigde Staten.

Aanvang is 20:30 uur. Aanmelden kan via pr@bijlmerparktheater o.v.v. Fresh Badwater.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Diva Denise, een top Blue Note,artist, mooie jazz.

    Ik zie vaak van dit soort aankondigingen en om een beetje feeling met je kondre te houden zou je heel graag dit soort evenementen willen bezoeken!
    Maar waarom in hemelsnaam in de Bijlmer. Altijd in de Bijlmer. Sorry hoor, beetje eng s’avonds. Denise is goed genoeg voor Carré, Meervaart kan ook, of ergens midden in het land! Beetje jammer…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES