Doe-leider wil nationale regering voor Suriname

16

PARAMARIBO, 21 mei – De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid, Doe, gaat voor een nationale regering. Dit zegt Doe-leider Carl Breeveld. Een breed gedragen regering maakt de meeste kans op een volle termijn. Bovendien kan de grondwet worden gewijzigd.

Dat kon de afgelopen regeringsperioden niet. Belangrijke wijzigingen laten op zich wachten. “De grondwet kan eindelijk worden aangepast. Er zijn beloftes gedaan dus moet het gebeuren”, zegt Breeveld. Efficiëntie moet kenmerkend worden voor een regering waar Doe in deelneemt. Het mag dan ook niet te lang duren eer een nieuwe regering aantreedt.

President Ronald Venetiaan moet snel een informateur aanwijzen. Bij voorkeur moet dat direct na 25 mei. “Als politieke partijen bereid gevonden worden een coalitie te vormen, kunnen we aan de slag. Dat kan ons een aantal maanden schelen”, aldus Breeveld. De tijdwinst gaat dan naar het vele werk dat op stapel ligt. Het wordt wel geen gelegenheidscoalitie. “We gaan werken op basis van een regeerakkoord.”


16 REACTIES

 1. Breeveld. Efficiëntie moet kenmerkend worden voor een regering waar Doe in deelneemt. Het mag dan ook niet te lang duren eer een nieuwe regering aantreedt.

  http://www.youtube.com/watch?v=aZ0BpzVRQPc&NR=1&feature=fvwp

  President Ronald Venetiaan moet snel een informateur aanwijzen. Bij voorkeur moet dat direct na 25 mei. “Als politieke partijen bereid gevonden worden een coalitie te vormen, kunnen we aan de slag. Dat kan ons een aantal maanden schelen”, aldus Breeveld. De tijdwinst gaat dan naar het vele werk dat op stapel ligt. Het wordt wel geen gelegenheidscoalitie. “We gaan werken op basis van een regeerakkoord.”


  Maak melding

 2. Wish full thinking of gewoon omdat ze de verkiezingen in willen gaan zonder dat ze een voor ekur voor één van de twee kampen uitspreken. Lijkt mij het laatste. Dan zullen ze als het er op aankomt net als Somo in het verleden proberen hun machtspositie te gebruiken om veel af te dwingen bij hun regeringspartner.

  De vraag is of dat ook lijkt. Voorals nog zie ik twee mogelijkheden ontstaan.
  -1- DOE vormt straks samen met Front een regering. Omdat Front voor stabilitiet en continuiteit kiest zal een situatie ontstaan waarin DOE veel meer macht heeft dat opgrond van het kiezers aantal gerechtvaardigd is. Hoeft opzich niet slecht te zijn.
  -2- DOE gaat een combinatie aan met MC. Die optie lijkt mij geen lang leven beschoren. MC zal trachten om DOE mee te krijgen met het loslaten van allerlei regels met als argument daadkracht maar al snel zal dit ontaarden en een strijd tussen DOE en MC losbarsten op zaken als behoorlijkbestuur, legitimiteit, verantwoording afleggen, misbruik en botte corruptie. Simpel omdat MC veel meer denkt en werkt van uit macht en niet vanuit samenwerking.


  Maak melding

 3. This is it!

  Kijk, dit bedoel ik nou! DOE is aanpakken! Dat is het wat Suriname en haar inwoners nodig hebben. DOEN! We pakken de grondwet gelijk aan en aanpassen die hap. Aanpassen aan de tijd waarin wij leven. Aanpassen zodanig dat geen enkel bewindsman alleen mag onderhandelen met investeerders of derden.
  Pas dan ook gelijk het kiesstelsel aan in een 2-partijenstelsel.

  Een Nationale regering geeft de burger hoop.
  En DOE kan daar haar steentje toe bijdragen.


  Maak melding

 4. Haha, een nationale regering ?? Forget it !!! Daar zal de NPS nimmer aan meewerken, want dan krijgen we een eerlijke, rechtvaardige kiesstelsel waar elke Surinamer een gelijkwaardige stem heeft. Ook de racistische inslag van Vene zal dan moeten wijken, dus vergeet t maar. En de VHP ? Neverrrr ….want dan is t voorbij met dat graaien en roven, vooral bij OW. De stem van oorspronkelijke NPS bolwerken (Coronie, Sipaliwini, Paramaribo) zijn vele malen meer waard dan die van de Nickeriaan, de Sarammaccaan(kustvlakte), hindostaanse bolwerken. Waarom de VHP nimmer voor een rechtvaardig kiesstelsel heeft gestreden ? Ze hebben geen tijd voor dat soort zaken ; alle tijd gaat aan roven, graaien, corruptie.


  Maak melding

 5. Doe zit gewoon grappen uittehalen en zijn nu op het niveau van FRONT belandt roepen duidelijk heel wat.(soso rotzooi fu tja bruja)
  Ik zeg ga kijken en luister de een en de zelfde rotzooi verhalen van Vniksaan…en dit is juist typisch blakaman.

  Gewoon fu tja bruja om daarna als lummel mee te gaan doen.
  Niet begrijpend dat men slaven kinderen aan het kweken zijn voor de toekomst.

  Doe laat die rotzooi en gaan jullie door God gegeven bovenkamer beter gebruiken.

  Ik denk echt niet dat het land op nog meer van zulke figuren als Front mentaliteit zit te wachten.

  Kom en wees fris want dit zijn zuivere owru (yu smeer boekoe) verhalen.


  Maak melding

 6. Bij winst van de Mega-Combinatie gaan zij de koers bepalen en niet Doe. Verder kent ik het economische plan van Doe niet.

  Bij de Mega-Combinatie weet ik, dat zij voor een aantal grote projecten gaan in dit land, suriname. Ik weet ook dat de Mega-Combinatie nationalistische uitgangs-punten heeft in haar beleid. Maar Doe kan ik nergens plaatsen. Ik weet niet of zij een semi Front visie hebben. Verder komt geen enkele partij de Mega-Combinatie komen vertellen, welke leiders goed voor hen is. Dat bepaald de MEGACOMBINATIE ZELF WEL !!!

  De laatse tijd zie ik verschillende gefrustreerde leiders van het front. Neem bvb Santokhi van de VHP binnen het front, met de verklaring, dat de gene van de revolitie criminelen zijn. Om een week later te verkondigen dat de VHP bereid is samen te werken met de MegaCombinatie als het lands belang dat vereist. Het laatste bericht hieromtrent is, dat hij Santokhi; ‘wil dat het proces tegen dr.Bouterse moet door-gaan na de verkiezingen’.

  Wie begrijpt zo’n leider, met zulke tegenstrijdige uitspraken. Ik noem dit hebzucht, want je wilt de leider niet maar wel zijn aanhang. Daarom zeg ik , met zo een onvertrouwbare persoon valt nooit samen te werken.


  Maak melding

 7. Sme moet na de verkiezing een ,, zaken cabienet hebben…

  Deze moet niet alleen de grondwet aanpassen ,wijzigen,,maar moet onmiddellijk
  een goed corruptie wet maken,een goed algemeen zieken fonds maken,, een goed functionerend jus/pol. apparaat beschikken zonder aanziens des persoon.
  Een landelijk evenredigheids kiesstelsel.
  Goed onderwijs berijkbaar voor ieder sme’ers weg met het analfabetischme,weg met het visa gedoe voor alle suri/neds eventueel een dubbel nationaliteit netals in India voor zijn burgers over zee.
  Weg met elk vorm van corruptie in surbo,ieder sme moet zich onderwerpen aan wet en recht..

  Alle grondstoffen in eigen beheer zetten en zelf ontwikkelen met behulp van buitenlanders voor wat betreft kennis en kundigheden.


  Maak melding

 8. #2
  dit is pas een objectieve reactie,waar een wil is,is er altijd een weg.

  probeer du z`n ogen open te krijgen,want politiek is politiek en geen ede wojo tori.


  Maak melding

 9. Doe kan zich nu al opdoeken.
  Waar wij denken een partij erbij te hebben met frisse ideeën blijkt doe gewoon op ingepakt oud ijzer te zijn vol roest.

  Wie gaat op een partij stemmen waar men terug loopt in de jaren ’50 gedachten gang.

  Deze gasten kunnen zich gewoon aansluiten bij FRONT en DNA tot een leuke hangplek voor bejaarden maken.
  Men vraagt de bevolking niet verder te komen dan gerontofiel zijn.

  DOE ZOEK EEN LEUKE PLEK VOOR HANGOUDEREN EN BEJAARDEN.
  Dan hebt u de kans gegrepen wat voor het land te mogen doen.

  Maar doe geen DNA daar is anno 2010 niet de aangewezen plek voor.

  DOE DOEK OP !!!!bejaarde lummels


  Maak melding

 10. Neus,

  Prima uiteengezet en uitgelegd. Dat zijn waarempel de mogelijkheden. Maar ik kan je beloven dat DOE het nooit met MC gaat DOEN.
  De bezwaren die DOE heeft tegen MC die je hebt opgenoemd gelden nu al!
  Het is niet de bedoeling om zelfs even te proberen met MC een regering te vormen.
  Het verschil in denken is te groot en het verschil in integriteit ook. Dan maar vijf jaar langer wachten, ze zijn toch jong bij DOE.


  Maak melding

 11. Ik wens de partij Doe van Breeveld heel veel succes toe met de komende verkiezingen op 25 mei. Mijn stem kreeg je in ieder geval als ik in Suriname was.


  Maak melding

 12. @DAS

  thnx.
  Ik heb niet de illusie dat SME binnen zeg 20 jaar een model democratie is maar partijen als DOE vormen in de weg daar naar toe een belangrijke speler. Ook al zouden ze altijd aan de zij lijn blijven ze zijn van essentieel belang. De waakhondfunctie is in de huidige DNA eigenlijk volledig afwezig. Ze komen niet verder dan alles van de ander afkraken en ondertussen vezuipt SME.


  Maak melding

 13. haahahahha hij word wakker die brantimaka, ik twijfel juist aan jou objetiviteit brantimaka de ndpers kunnen niet rationeel denken.brantimaka suriname was goed op weg om een model dermocratie te worden maar de man die jij hier de hemel in prijs voor zijn misdaden heeft een hele GROTE stok voor gestoken met zijn klote revolutie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.