Uitslag verkiezingen Suriname niet te voorspellen

26

PARAMARIBO, 20 mei – Het is moeilijk te voorspellen wie de verkiezingen wint. Zo een duidelijke overwinnaar al mogelijk is. Dit zegt universiteitsdocent bestuurskunde August Boldewijn. Het is koffiedik kijken door het grote aantal twijfelaars. De prognoses en opiniepeilingen van het moment zijn dan ook nauwelijks graadmeter.

Het kan alle kanten op als zo’n dertig procent van de kiezers nog geen kleur bekent. “Je weet niet welke kant het op zal gaan. Onbekend is op wie de zwevende kiezers eerder gaan stemmen”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Bovendien is het niet eens zeker of ze naar de stembus gaan. De Mega Combinatie staat voorlopig voor in de peilingen. Het Nieuw Front is een goede tweede.

De twijfelaars kunnen de balans dus altijd nog doen overslaan. Ook DOE van Carl Breeveld zou mee kunnen profiteren. De partij groeit in de peilingen voor Paramaribo. Bij het doorvragen lijkt een deel van de twijfelaars geneigd voor DOE te gaan. Aan de andere kant geniet ook Mega Combinatie aardig wat voorkeur. Echt duidelijk wordt het dus pas na sluiting van de stembureaus.


26 REACTIES

 1. Herhaling!

  Je hebt wekelijks vluchten vanuit Suri naar Ned, gevuld met o.a Suri-neds. En natuurlijk wil je alles weten van Suri(fam, friends, politiek).

  “The latest news” (vers van de pers), dus je gaat wat drinken en dan komen de “sterke” verhalen:
  * Neen, niets gemerkt van ene spanning, hier en daar wat vlaggetjes.
  * wel, geen idee hoor, wie de verkiezing zal winnen!
  * Veilig, geen criminaliteit tegengekomen.
  * De Suri’s leven vredig naast elkaar.
  * Het gaat goed, het land is vooruit gegaan mang, sooo…

  Ik denk dat wij ons hiero veels te druk maken terwijl de Suri’s “tirotet” leven.

  Een hele mooie opmerking vond ik van een oud dametje:
  “Wel, als de jeugd niets wil weten van het verleden, dan moet het verleden zich maar weer herhalen, zodat ze het zelf kunnen ervaren!!!

  A tang so…dus…


  Maak melding

 2. 41% uit de peiling , krijgt 10% bij van de zwevende kiezers komt uit op 51%.

  vMarch 22nd, 2010 at 11:35 am
  De Mega-Combinatie gaat voor volledige winst op 25 mei 2010.

  Door mij voor-spelde zetel-verdeling bij de komende verkiezingen van 25 mei aanstaandé, ‘voor de Mega-Combinatie:

  1 . Paramaribo 9 zetels
  2 . Wanica 4 zetels
  3 . Nickerie 3 zetels
  4 . Coronie 2 zetels
  5 . Saramacca 2 zetels
  6 . Commewijne 2 zetels
  7 . Marowijne 1 zetel
  8 . Para 3 zetels
  9 . Brokopondo 2 zetels
  10. Sipaliwini 3 zetels

  Dus de Mega-combinatie kan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden 31 zetels winnen in suriname.

  Dit resultaat is het gevolg van de uit-treden van de PL uit het front. Waardoor de kiesdeler in het voordeel van de Mega-Combinatie uit valt.

  Nu moet de Mega-Combinatie de voorsprong cosolideren, op naar 25 mei aanstaande.
  Iedere lid van de Mega-Combinatie moet keihard werken om deze stand werkelijkheid te laten worden.

  Verdeling DNA-zetels per district: in 2005

  1. Paramaribo 17

  2. Wanica 7

  3. Nickerie 5

  4. Commewijne 4

  5. Sipaliwini 4

  6. Brokopondo 3

  7. Marowijne 3

  8. Para 3

  9. Saramacca 3

  10. Coronie 2

  Als de Mega-Combinatie goed presteert zal de kiesdeler in hun voordeel werken. Maar we gaan niet op onze lauweren rusten en strijden door tot de regeermacht is bereikt!

  Stem Mega-Combinatie, voor Mega economische projecten in suriname die werkgelegenheid voor elke surinamers zal brengen. Te beginnen met een eigen staats goudmijn bedrijf.

  De MEGACOMBINATIE IS SIGNIFICANT GEGROEID, maar blijft werken tot de laatste dag, dank u vooruitstrevende surinamers
  voor deel kiesdeler voor de Mega-Combinatie


  Maak melding

 3. niet waar de NDP-ERS weten nu al wie gaat winnen op 25-5-2010 en met hoeveel zetels teo is M. de hond van van deze site en pinto is de tweede rest van de schapen zijn meelopers.


  Maak melding

 4. Peilingen zeggen mij absoluut niets. Zeker niet in Suriname. Su wordt op dit moment op de erven en huizen vergeven van de partijvlaggen, maar wil dat ook zeggen dat deze mensen op die partij zullen stemmen? Nee. Een peiling is pas respresentatief als je een significant deel van de bevolking daarin betrekt. Peil je bij 50 mensen, dan is dat niet representatief. Bij 1000 mensen zal de uitslag heel anders zijn. Zelfs de IDOS-peilingen van het wetenschappelijk bureau van de ADEK geeft door de jaren heen nauwelijks een gedegen inzicht en zit vaak ver naast de werkelijkheid.
  Een ander voorbeeld: Toen op de massameeting van de Megacombinatie werd meegedeeld dat er geen feestelijk gebeuren van gemaakt werd i.v.m. de vliegramp van 15/5, dus geen muziek, geen dansi, geen eten, geen drinken, was de zaal plotseling voor de helft leeggelopen. Dus waar komen de mensen voor?


  Maak melding

 5. @teo en de rest van de schapen die achter die massamoordenaar aanlopen Lees reaktie nummer 5 dan hoop ik dat jullie niet meer zo hoog van de toren blazen.
  pinto was zeker niet bij die massameeting hahahahaha zo zie je dat die ndp-ers hun ziel verkopen voor wat eten sopie nanga rijst met bruine bonen hahahaahahaaaa . blaka bakra je hebt het heel goed bekeken zal jou niet in dank worden afgenomen door die kude hahahaahaaa.negre lobi nyang pokoe en sopie .


  Maak melding

 6. Wie wint de verkiezingen?
  Politieke partyen beweren steevast dat ze in de meerderheid zijn wanneer het gaat om het behalen van de zo begeerde DNa zetels. men gelooft en beweert de wijsheid in hius te hebben, en de jiuste berekeningen te hebben gemaakt. Een ding is wel zeker, dat de zo zeer verkondigde stabiliteit en rust in het land , een vertekend beeld teruggeeft van wat er in werkelijkheid zich in Surinmae afspeelt. 160.000 diuzend mensen moeten hun gezondheid bewaken met een dokters kaart van Sociale zaken.Aov is helaas niet voldoende om de stijgende kosten van levensonderhoud
  te kunnen verwerken . De armoede onder grote delen van de bevolking voorwat , hiusvesting en werkgelegenheid betreft blijft alleen maar bij loze beloftes.Afgestudeerden van de universiteit of andere hogeschool moeten het maaar voorlopig doen met een baan bij een beveiligings bedrijf. De totale sociaal maatschappelijke ontwrichting van Suriname gegroeit in een tijd van rust en stabiliteit
  staat dus niet in de gunst van de kiezers. Waarom groeit de MC in de peiling en bestaat er grote kans dat zij de verkiezing ook met een groot aantal zetels zal winnen, is omdat de kiezer zelf opzoek is gegaan naar het alternatief maw men is opzoek naar antwoorden
  van daadkracht, durf en moed. Vele Surinamers zijn opzoek naar een nieuw politiek testament waarin de ware politieke evangelie wordt verkondigd. Geen uitverkoop van onze rijkdommen zoals deze regering zich heeft geprofileerd,want school boeken kun je nauwelijks bestellen of laten drukken voor de komende generatie. DE politieke balans is dus opgemaakt. Volksrevolutie komt opgang.Het land moet zo snel mogelijk in de Handen komen van de totale Surinaamse natie
  Het acht december proces houdt slechts een klein groepje mensen bezig waaronder die van het front. Het volk daarentegen wil brood op de planken zien en in een redelijk goed hius wonen en nog voldoende drinkwater hebben uit de kraan.Ik bekijk de zaken puur nuchter en rationeel. Surinamers willen niet in onvrede
  en haat met elkaar leven.NPS houdt steevast aan het feit dat er geen politieke samen werking mogelijk is tussen NDP en NPS, .Het domoniseren van de achterban van de NDP door politici van het nieuwfront, is niet het antwoord dat in de harten van vele surinamers is gegeven door de Almachtige. Het veld wil verzoening en vrede. Maar bepaalde politici denken dat zij de wijsheid van de almnachtige kunnen overtreffen.Het is niet wat ik heb gedaan in de afgelopen periode, maar hoe ik het wil hebben. Dat DD> Bouterse in de ogen van Velen Saulus was, Blijkt nu Paulus te zijn in de werkelijke beleving van zijn doen , handelingen , in het byzonder de verkondiging van de jiuste politieke evangelie.NDP wint!!!!!
  Een koningrijk dat tegen zich zelf verdeeld is zal mislukken. (PL uit front)AC uit front! SPA probeert met leuguanen technieken
  zich het hoofd boven water te houden. DE verenigde hervormings partij( Hindoestaanse partij) is niet meer van deze tijd. Een politiek historische tijdbom voor elke komende regering. Geen enkele broederschap, want op de rr, dr of dna lijst komt geen andersootige surinamer voor .Pure partij politiek belang. Het instand houden van verdeel- en heerspolitiek in Suriname.Wie wint de verkiezingen in Suriname ? Geen autos en cellulairs in elk geval , maar surinamers die Suriname willen behouden voor het nageslacht.


  Maak melding

 7. Leiden 20 mei

  Toch eindelijk komt de waarheid.

  Hoe het in Sur geweest is de laatste tien jaren.

  Een zwakke en weinig effectieve Pres. Schuiven en dokken. En vooral het vliegtuig pakken bij interne problemen om zo de situatie te ontwijken. Typysch front rechts.
  Een zwakke en onderdanige houding tov hollanders. Denk bijv aan de schaamteloze 100 % contole op Schiphol, waar onze vrouwen onzedelijk door hollanders worden bejegent.
  Een zwak parlement weinig in staat om problemen door wetgeving op te lossen. lamgelegd door front rechts. Alleen functionerend wanneer de vhp en nps families hun belangen moeten behartigen.
  Een uitverkoop van het land, denk bijv. aan de Iam gold deal. etc. etc..
  De drugshandel die toeneemt, denk hierbij vooral aan de vhp en de front families die hevig de laatste tien jaar in drugs hebben gehandelt. Denk bijv ook aan de affaires rondom Santhoki.
  Als laatst wil ik eindigen met de uitsluiting van a comb. uit de verkiezingen. Ik kan nog vele punten opnoemen vh falende beleid van Venetiaan. Maar die zijn genoegzaam ook bekend.

  Hoe het wel zou moeten
  Er moet in Sur een besef komen dat Sranang mang na wang.

  Er dient ook wetgeving te komen die de Pres meer onder controle vh parlement brengt. Zodat aftreden makkelijker kan worden afgedwongen.Bijv niet met een tweederde plus een meerderheid maar met de helft.
  Het aantal DNA leden moet worden teruggebracht tot 41. En wetten moeten erdoor kunnen komen met de helft plus een. Dit zal de effectiviteit vh parlement zeker verstevigen. Uiteindelijk zal dit leiden tot een twee partijenstelsel op niet raciale grondslag in Sur. die zal bestaan gewoon uit een links en rechts.

  Wat betreft de nps en de vhp families die in drugs handelen, dient te worden gesteld dat de namen bekend zijn en vervoging moet nu op grote schaal gaan plaatsvinden. Mensen met een strafblad en corrupte vhp en nps politici die in drugs handelen, moeten niet worden benoemd op cruciale plekken, eigenlijk ih geheel niet. Naast de Gw dient er een aparte wet te komen dat crimineel, bewezen gedrag en personen met een strafblad niet mogen worden benoemd.
  DDB zou daar niet onder vallen en kan dus gewoon Pres worden. Hij hoeft niet naar het buitenland te gaan, De Min van Buza die gaat.
  Ik stel dit gewoon objectief

  Wat betreft de 100 %controle is mijn mening dat de Amb gewoon naar huis moet. Dit totdat de Hollander weer normaal gedrag kan vertonen als dit mogelijk is.
  Tav het buitenland dient er position of power nu te worden ingenomen. Wij hebben de gronstoffen dus wij krijgen het geld. Front recht mag het land dus nu niet meer telkens verkopen zoals bij de I Am Gold deal is geschiedt.

  Surinaamse partijen die vormfouten maken wanneer zij zich verkiesbaar stellen, moeten menselijk worden behandelt. Je kunt niet grote groepen uitsluiten die op zo’n partij willen stemmen. Wij zijn geen hollanders, menselijkheid moet voorop staan, dan is er altijd een mogelijkheid.
  De neokoloniale houding vd fronters is een gebrek aan zelfrespect en historische realiteit. Het neo kolonialisme van met name Holland en Amerika dient te worden tegen gegaan door banden aan te gaan met Cuba, Venezuela, Rusland, India en enkele afrikaanse staten waar de slaven vandaan kwamen. Alsook met Indonesie, waar veel van oze staatburgers vandaan kwamen.

  Mr.Drs Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 8. Peilingen!

  Er zijn bureau’s die er veel geld aan verdienen. In Suriname was er tot voor kort een die het gratis deed. Werd niet serieus genomen en zo is het ook met die anderen.

  Peilingen uit het verleden hebben aangetoond dat de zwevende kiezer op het laatste moment voor de regerende partij kiest. Veiligheid!
  Dat is dus achteraf!
  Wie nu in Suriname peilt neemt een groot risico te worden uitgelachen, zeker wanneer men de peiling onder een kleine groep houdt.

  De kiezer is blij met een pet, een T-shirt, een vlaggetje of gratis eten en drinken bij de bigipokoe. Maar wat hij/zij stemt, heeft daar niets mee te maken.

  Het kan zijn dat men de oude partijen beu is en daarom op DOE stemt. Dat DOE op drie zetels in het parlement eindigt is geen peiling van mij, maar van mijn glazen bol.


  Maak melding

 9. de verkiezingsuitslag is wel te voorspellen,het formeren van een regering,dat zal niet eenvoudig zijn.mits
  n d p de meerderheid van de stemmen krijgt.en dit zie ik niet zitten.

  principes wat is dit?!!
  om in het machtscentrum te komen,zullen er politieke partijen genoegen moeten nemen met wat hen wordt aangeboden.en juist dit maakt dat suriname achter raakt.

  suriname heeft een stabiele regering nodig en geen piki piki plei.dit is voor een korte duur,u kent de kikkers mentaliteit,wat zeker niet bevorderlijk is voor land en volk.


  Maak melding

 10. Beste vrienden,

  Wilt u weten hoeveel extra DOLLARS
  Blue Wing-manager Amichand Jhauw
  heeft betaald aan Surinaamse ambtenaren
  (Ronald Venetiaan en Ramdien Sardjoe),
  die naast hun ambtelijk werk
  Blue Wing Reclamegeld ontvangen?

  Neem u dan DIRECT contact op met
  de Rekenkamer van Suriname,
  die volgens artikel 149 van de Surinaamse grondwet
  toezicht uitvoert op de besteding van staatsgelden alsmede
  controle doet op het GELDELIJK BEHEER
  van de overheid in de ruimste zin!
  U kunt de voorzitter van de Rekenkamer van Suriname
  (Ulrich Aron) telefonisch
  bereiken op: (00597) 473 976 of 472 854.

  Conclusie:
  WEET OP WIE U STEM,
  U STEM IS MEER DAN DOLLARS WAARD!

  Namens de Surinaamse bevolking
  bedank ik u voor uw medewerking!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 11. Er worden hier voorspellingen gedaan die maar niet ophouden.
  Het ziet ernaar uit dat de psychiaters in Suriname het druk krijgen ook al komen die voorspellingen uit of niet.

  Vooralsnog hou ik het erop dat de Surinaamse bevolking echt niet voor haar voormalige beulen zal stemmen. Dit is een verwachting en geen voorspelling.


  Maak melding

 12. Wat is feitelijk jullie democratische gehalte om stelselmatig de wil van de meerderheid naast je neer te leggen.

  A fosi pesi bron, nu gaat het anders aflopen met jullie jokers!

  MC sa flogo ding hila hila!


  Maak melding

 13. @Mr. Drs Roy Siwpersad

  Als we alle drugshandelearen oppakken blijft er van de NDP niets over.
  En als we misdadigers gaan weren uit de politiek dan komen we nooit aan 41 parlementariers en kan de NDP hoog uit een halve idioot en een paardekop leveren.


  Maak melding

 14. @ 8: Ik zou wel eens willen weten wat u heeft gestudeerd. In ieder geval geen geschiedenis. Ik kan ook mr. drs. voor mijn naam zetten. Wat een kulverhaal zeg!


  Maak melding

 15. Het kan alle kanten op als zo’n dertig procent van de kiezers nog geen kleur bekent. “Je weet niet welke kant het op zal gaan. Onbekend is op wie de zwevende kiezers eerder gaan stemmen”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Bovendien is het niet eens zeker of ze naar de stembus gaan. De Mega Combinatie staat voorlopig voor in de peilingen. Het Nieuw Front is een goede tweede.

  http://www.youtube.com/watch?v=v92_R0MxiuQ

  Ook DOE van Carl Breeveld zou mee kunnen profiteren. De partij groeit in de peilingen voor Paramaribo. Bij het doorvragen lijkt een deel van de twijfelaars geneigd voor DOE te gaan. Aan de andere kant geniet ook Mega Combinatie aardig wat voorkeur. Echt duidelijk wordt het dus pas na sluiting van de stembureaus.


  Maak melding

 16. Uitslag verkiezingen Suriname niet te voorspellen.

  Dan kunt u zelf nu gaan begrijpen dat dit komt door beleid.

  Beleid men staat een hoop te schreeuwen maar wanneer het op aankomt krijg jij te horen dat een ongeschoolde op de ministerie’s rond loopt en een hoop geld zit te grijpen als dieven en rovers.
  Dan hoe wil jij niet gaan zweven, wie is nog te vertrouwen, zelfs schone vingers niet.

  Wat wil je dan als hij zijn ballen ook nog door eigen toedoen laat vastzetten.(dan ga je nog meer zweven)

  Dan ga jij toch echt zweven….domoren in de politiek en ook nog erbij aan de macht.

  De meeste zeggen dat die hele Democratie gewoon rotzooi is.
  En vergeten Rechtstaat ook niet onbetrouwbaar.


  Maak melding

 17. Gouden Kooi

  “Tav het buitenland dient er position of power nu te worden ingenomen. Wij hebben de gronstoffen dus wij krijgen het geld.”

  En hebben jullie ook de knowhow, financiën en de manschappen om het bedrijf over te nemen en draaiende te houden? Ik zie niet zo gauw een MC’er werken in de mijnenvelden? Das nou een brug te ver.
  Het afgesloten contract kan niet a la minuut nietig verklaard worden. Daar staat een boeteclausule tegenover en een eventuele terugtrekking van de investeerders.

  Wil je het bedrijf zelf runnen, dan had je in het contract moeten opnemen: Verplichte kennisoverdracht, verplichte bijscholing bij vernieuwde technologische ontwikkelingen en een onderhoudscontract voor technische ondersteuning na terugtrekking buitenland, overname van outillage tegen een schappelijke prijs, afspraken voor levering van nieuw materiaal.

  Is er genoeg potentie in Suri om een dergelijk bedrijf te runnen! Is er genoeg materieel om zo’n bedrijf te runnen? Zijn de huidige financiële middelen toereikend? En de arbeiders, de Brazilianen, wil MC niet, dus wie? De essentiële vereisten ontbreken.
  Jullie worden blij gemaakt met een dooie mus, dus…

  Dat anti- gedoe van buitenlandse inmenging moet eens een keer ophouden. In de rest van de wereld is men zeer behept met de vestiging van Internationale bedrijven. Want dat brengt geld op, creëert werkgelegenheid en maakt van je land een strategische partner.
  Dus gebruik je cabeza, en denk niet dat je het in je eentje kunt klaren.

  Natuurlijk is het mogelijk om een mijnbouwbedrijf op te zetten. Ik zou dat zeker doen, de koers van 1kg goud is 21/05/10 31000 E.
  Onder de juiste voorwaarden: ecologisch verantwoord, maatschappelijk verantwoord, de juiste man op de juiste plek, geen dubieuze investeerders, goede arbeidsvoorwaarden, juiste herinvesteringen.
  Kortom onderzoek, onderzoek…

  Voor de rest zou ik niet weten wat 100% controle te maken heeft met de verkiezingen in Suri. Of is dit de bedoeling:
  “DDB zou daar niet onder vallen en kan dus gewoon Pres worden. Hij hoeft niet naar het buitenland te gaan, De Min van Buza die gaat.”
  Toch nog “zeer diepe grensoverschrijdende verlangens”. De gouden kooi…….


  Maak melding

 18. 25 mei is voor mij de dag van de waarheid dan hebben de kiezers gesproken.

  niets is goed of slecht
  aleen de gedachten kunnen iets goed of slecht maken,

  Geen enkel probleem kan ooit worden opgelost vanuit hetzelfde bewustzijnsniveau dat het creerde

  Soso lobie en een fijne dag


  Maak melding

 19. De mega combinatie krijgt de meeste zetels binnen, maar denk niet dat ze in staat zullen zijn om een regering te vormen. Het lijkt erop dat Somohardjo president wordt met vier tot zes zetels en we krijgen dezelfde coalitie met Doe of BVD/PVF erbij. Dus nog een zwakkere regering en een grotere chaos die bij de volgende verkiezing weer de VHP en NPS tot zetelsverlies zal leiden. Bouterse heeft 15 Surinamers zomaar vermoord, hij had tenminste 2 vermoord en de rest in de gevangenis gelaten om de opstand tegen de millitairen op te schorten. En waarom de coupe helden als Horp en Rambocus vermoord, terwijl ze al in de gevangenis zaten. De coupe moest gebeuren en Nederland heeft wel degelijk een belangrijk rol gespeeld en Bouterse heeft precies gedaan wat Nederland wilde in december ’81/’82. De contra revolutie met behulp van Nederland en de VS zou nooit gebeuren onder Reagan’s regime in Washington DC. Dit allemaal staat in de Biografie van President Reagan en hij heeft zich keurig gehouden aan de Monroe doctrine, Americas alleen voor de amerikanen.
  Men moet ook inzien dat de partijen als NPS en de VHP in de toekomst niet meer zullen bestaan als ze met het etnisch politiek niet stoppen, ze moeten 1 partij worden. Dat is op dit moment niet mogelijk, maar het moet binnen 10 tot 20 jaren gebeuren. NDP zonder Bouterse en de ex millitairen heeft potentie om tot de grootste partij van Suriname te worden die alleen in staat zal zijn om haar macht te verwerven.


  Maak melding

 20. Esmerald
  Complimenten voor je uitleg
  De
  Toch nog “zeer diepe grensoverschrijdende verlangens”. De gouden kooi…….

  Dat is Toerisme en metname Eco Tourisme Suriname zal zich in de Toekomst veel meer hier op moeten richten daar het de Broodnodige deviezen in het land zal brengen.

  Trouwens die Gouden Kooi zie je bij de ingang van alle sterren Hotels waarbij de toerist zijn bagage op kan neerleggen.


  Maak melding

 21. Esmerald
  Voor de rest zou ik niet weten wat 100% controle te maken heeft met de verkiezingen in Suri

  De 100% controle is naar mijn mening de Nationaal Assemblee van Suriname die gekozen wordt door het Volk en een Zittings Termijn van 5 jaar heeft. Het NA is uiteindelijk dan ook de eindverantwoordelijke daar zij vragen kunnen stellen in het NA over het gevoerde beleid van de Regerende Partij en na kunnen gaan of beslissingen die genomen worden niet in strijd is met de Surinaamse Grondwet. Uiteindelijk draagt de Nationaal Assemblee de Eindverantwoordelijkheid. Ook worden nieuwe regels en wetgeving bij meerderheid in het NA aangenomen.

  Het Volk van Suriname die vandaag 25 mei naar de stembus gaan kiezen tegelijkertijd voor de Leden in het Assemblee.


  Maak melding

 22. @Neus
  Je bent te persoonlijk en ga je geschiedenis van je land leren en praat met millitairen of ben je ook bang om de beschermers van ons land die vragen te stellen ! Als je geen discussie kan opbrengen hoef je niet te reageren. Bouterse zei tijdens de massa meeting dat hij de pers belangerijk vindt en noemde die ook de vierde macht. Hij heeft onder zijn bevel Radika in brand gestoken in de jaren tachtig. Heeft journalisten als Slagveer en Kamperveen gegijzeld en onder zijn leiding zijn die twee en de rest van 15 vermoord. Als bevelhebber van toen is hij verantwoordelijk voor alles wat is gebeurd in die tijd. Je moet als rationeel mens ook rekening houden dat de NDP niet zomaar in Zetels stijgt, wat begrijpelijk ook te verwijten is aan de Nieuw Front combinatie met haar elite gedrag. Deze wordt heel slim door de MC gebruikt tegen Nieuw Front en hun ook typisch net als in andere landen te vergelijken met de ex-kolonisator Nederland. En niet zomaar heeft de president gezegd ; ‘hij gaat alleen met een NDP zonder Bouterse samenwerken’. Dat geeft je al een indicatie wat in de toekomst gaat gebeuren, maar misschien heeft de NDP die samenwerking dan niet nodig. Er zijn velen net als mij die niet op de NDP stemmen om Bouterse, maar zal in de toekomst een heel belangrijke rol spelen voor de ontwikkeling van Suriname. De NDP heeft nog haar volledige capaciteit nog niet bereikt en zal pas na een generatie die bereiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.