Kleinste telecom provider Suriname onder vuur

7

PARAMARIBO, 20 apr – Uniqa, de kleinste van de drie telecom providers in Suriname, ligt onder vuur. Het Curaçaose moederbedrijf UTS vindt de aanhoudende verliezen na drie jaar opereren, niet kunnen. Ingrijpende maatregelen staan op til.

“Er zullen koppen rollen als blijkt dat er sprake is van mismanagement”, zegt Uniqa-bestuurder Eric Leliënhof tegenover de Ware Tijd. De bevindingen van UTS kan of wil hij niet bevestigen. Volgens algemeen directeur Tyrone Alberto is er onlangs ruim een miljoen dollar geïnvesteerd in de campagne Goedkoper Leven met Uniqa. De bedoeling is het marktaandeel te verbeteren.

Het bedrijf wil zich als goedkoopste aanbieder van mobiele telefonie positioneren. Uniqa heeft van meet af aan een underdogpositie ingenomen. Concurrent Digicel trok vorig jaar luid aan de bel, omdat rekeningen voor onderlinge telefonie niet waren voldaan. Tyrone Alberto blijft erbij dat er niets aan de hand is. Volgens UTS-bestuursvoorzitter Anthony Godett wordt het idee om de stekker eruit trekken steeds aantrekkelijker.

7 REACTIES

 1. De vraag is: Als Uniqa inderdaad de goedkoopste is (met haar starttarief van 0.06 c), waarom kunnen zij geen winst maken en de anderen wel? Wil mijn inziens zeggen, dat er binnen het management iets goed mis is!


  Maak melding

 2. Even aanvullen: Het beltarief van uniqa is 11 dollarcent met een starttarief van 6 dollarcent is 18 dollarcent. Het tarief van Teleg is 18 dollarcent (geen starttarief) Het wil dus zeggen, dat als je een verkeert nummer hebt gekozen, je 6 dollarcent moet betalen aan Uniqa. Zijn ze dan echt zoveel goedkoper??


  Maak melding

 3. Anthony Godett, is dat niet die frauduleuze, supercriminele politicus op Curacao met een ellenlang strafblad? Bestuursvoorzitter van UTS? Deze man is de doodklap voor Uniqa. Ik denk niet dat de leiding van Uniqa in Suriname ter discussie staat, maar de leiding van het moederbedrijf. Ik denk dat de financiele positie van Godett sinds zijn aantreden er beslist niet slechter op geworden is…


  Maak melding

 4. Laat ze allemaal maar onder vuur liggen behalve Telesur want dat is een Surinaams produkt, als Telesur groeit en groeit zal de Surinamer daar uit eindelijk ervan profiteren, die anderen vullen hun zak en gaan er vandoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.