woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMensenrechtensituatie Suriname redelijk te noemen

Mensenrechtensituatie Suriname redelijk te noemen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 dec – De mensenrechtensituatie in Suriname mag gerust redelijk genoemd worden. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Het respect voor mensenrechten neemt toe. Weliswaar valt er nog een heleboel te verbeteren.

Bepaalde maatschappelijke groepen hebben het nog erg moeilijk. “Het is niet perfect. Er zijn situaties die verbetering behoeven: gedetineerden, kinderen en vrouwen”, zegt Sardjoe. De rechten van deze groepen worden niet altijd even goed gerespecteerd. Dat kan aan verscheidene omstandigheden liggen. Particuliere organisaties, waaronder buitenlandse, hebben dit vaker aan de kaak gesteld.

Onder meer het insluitbeleid is vaker onder vuur genomen. Geleidelijk komt er verbetering. Voor kinderen en vrouwen moet nog een lange weg worden afgelegd. “Het zijn issues waar de regering zich mee bezighoudt. Vergeleken met andere landen mogen we ons gelukkig prijzen. Over het algemeen is er genoeg reden tot optimisme”, aldus Sardjoe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Meneer Sardjoe: Haal die schellen van uw ogen. De mensenrechten in Suriname worden nog steeds met voeten getreden en vertrapt! Kijk alleen maar naar het vreemdelingbeleid. Schandalig dat er mensen zijn die al ruim twintig jaar op een verblijfsvergunning wachten. Vreemdelingenzaken heeft geen enkel oog en oor voor de erbarmelijke situaties waarin velen verkeren. Nog afgezien van het feit dat deze dienst absoluut niet voor haar taak berekend is. Achterstand in behandeling, door luiheid en onkunde, afgezien van het onbeschofte gedrag, is aan de orde van de dag. Foei, meneer Sardjoe, u zou uw partijgenoot Santhoki hierover eens moeten aanspreken. Mensenrechten? Alleen voor Chinezen tellen mensenrechten in Suriname, maar ja, die hebben daar in China nog nooit van gehoord!


  Maak melding
 2. flauwekul sardjoe,

  Er vinden grove verkrachtingen en roofmoorden in suriname en de daders lopen vrij rond.

  De mensenrechten situatie van deze slachtoffers wordt bewust geschonden.


  Maak melding
 3. Beste Sranangmangs,

  Dit is typsch voor een snel tevreden persoon. Dit verklaart ook het feit dat de door de heer Sardjoe geuitte problemen nog bestaan. De heer Sardjoe is al blij of genoegzaam als hij te horen krijgt dat de situatie betreffende de mensenrechten in Suriname NOG MEEVALLEN. Het is een schande dat deze zaken geconstateerd zijn geworden in een democratisch noemend land. Ik voorspel iedereen dat het slechter ipv beter zal worden als men dezelfde attitude heeft of op nahoudt als de heer Sardjoe. Hei is niet dank zij zijn inspanningen dat er een minimale vermindering is van de mensenrechten situatie in Suriname, maar ondanks zijn laksheid.

  Ik vind het moeilijk en lastig om personen die een nationale ambt dragen fel te bejegenen, maar soms is dat nodig. Omdat het deze mensen zijn die over de middelen beschikken om het zware lot van anderen die het niet positief in het leven hebben getroffen te helpen.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding
 4. V.P Sardjoe hebben de nabestaanden van de 8 december 1982 ook rechten ????????????????
  Jammer dat jouw familie niet tot de nabestaanden behoort want dan “WAS” het misschien anders.


  Maak melding
 5. hoor die grap…
  die zit lekker met zijn zijn famillie in zijn landhuis. zeker heeft hij de ellende van de boeren, binnenlandbewoners enz nog niet gezien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES