Oppositie scoort hoogst in Surinaamse peilingen

57

PARAMARIBO, 2 okt – De oppositiepartijen in het Nationaal Democratisch Platform 2008 scoren het hoogst bij de laatste opiniepeiling van onderzoeksbureau Idos. Dit meldt de Ware Tijd. Ruim vijfendertig procent van de respondenten in Paramaribo en drie andere kustdistricten wil op het blok stemmen van ex-legerleider Desi Bouterse.

Dat is goed voor twaalf parlementszetels. Coalitiepartner Nieuw Front haalt nog net zestien procent, wat zes zetels oplevert. Ruim vijfenzestig procent gelooft dat deze combinatie de verkiezingen verliest. Andere partijen of combinaties komen niet boven vijf procent uit. Het aantal zwevers is met ruim dertig procent opmerkelijk hoog. Bijna tien procent zegt niet te zullen stemmen in 2010.

Het beleid krijgt een dikke vier als waarderingscijfer. Aan de peiling hebben ruim duizend respondenten meegedaan in Paramaribo, Commewijne, Wanica en Nickerie. In alle vier districten afzonderlijk zegt ruim zestig procent minister Santokhis van Justitie & Politie niet geloven wat betreft zijn verklaring over de aankoop van grond bij drugscrimineel August Adjoeba. Dat Santokhi het betreffende kortgeding tegen Bouterse heeft gewonnen, schijnt weinig indruk te maken.

57 REACTIES

 1. 1 ding is zeker als Bouterse aan de macht komt dan kun je vaarwel zeggen tegen het westen en al zijn ontwikkelingshulp. En een inflatie met weer drie nullen achter de dollar. Zet je geld alvast maar veilig in het buitenland.

  Het westen wil namelijk geen zaken doen met een zeer zware (ex) crimineel. En zullen er weer sancties gaan volgen. Maar als dit het wil is van de domme kiezers van Suriname, laat het maar zo zijn dan.

  Hiermee wil ik absoluut niet goedpraten wat in het huidige regering gebeurt. Daar moet zeker ook dingen gaan veranderen.


  Maak melding

 2. DAG peiling.
  ik ben echt benieuwd wat de vragen waren want als bouterse hoog scoort in een eerlijkheid vraagstuk dan heb ik mijn bedenking en als die zelfde mensen deze beleid afkeurd en het vorige dan goed keurd vraag ik mijn af wat deze peiling duidelijk maakt conclussie surinamers zijn achterlijk dom en naief waarom heeft men niet bij de vraagstelling bij gezet wat de gevolgen voor land en volk zullen zijn als bouterse terug komt in het macht centrum dan wil ik weten hoe dan de uitkomst zou zijn ik wil mijn volk niet neerhalen maar mensen met scholing en verstand kunnen toch nooit willen dat een dictator weer aan de macht komt maar ik vind het goed dan houd de regering scherp en dan weten zij dat er werk aan de winkel is


  Maak melding

 3. Dat de NDP 08 de grootste partij gaat worden is haast voor een ieder oud nieuws. Het (wan)beleid van deze regeering komt hun duur komen te staan. Het zich wringen door allerlei haast onmogelijke bochten om zaken recht te praten heeft men het ook al lang door. Het meest hinderlijke is, dat men met zovele maten meet. Die gaat roemloos ten onder, just mark my words.


  Maak melding

 4. De nieuwe blok MOET Bouterse echt niet als regeringsleider plaatsen, maar iemand anders , zodat het buitenland in Sme blijft investeren. Laar Bouta op de achtergrond staan. Deze regering is te OPENLIJK corrupt, dat is zijn eigen ondergang. De nieuwe politieke blok na mang.


  Maak melding

 5. Paagal: je goud gaat niet voor een doni meer weg en je olie gaat voor markt prijs het land uit….jij bent een….niet verder dan stront van Front kijker.
  Liefhebber van corruptie dat ben jij.


  Maak melding

 6. Het moge duidelijk zijn, dat de meerderheid van het volk deze coalitie verwerpt. En het is te begrijpen, daar de afgelopen jaren zeer teleurstellend te noemen zijn en een toekomst met een NF ziet men ook niet zitten. Bovendien loopt de ontwikkelingshulp ook af over enkele jaren. En als de meeste mensen kiezen voor het Megablok boven het NF zegt dat toch wel iets van het NF. Het ligt nu aan de leiders van het NF om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken en niet steeds te zitten zeuren over allerlei zaken, waar zij geen invloed over hebben en proberen ons zand in de ogen te strooien. Om kort te zijn:”If you can’t stand the heat, get out of the oven”.


  Maak melding

 7. Beste mensen, als je de wereldpolitiek bekijkt,is dit geen nieuw fenomeen,dat de oppositie hoog scoort in de peilingen. Kijk maar naar de wekelijkse peilingen in Nederland, hoe hoog de oppositie scoort. Dit zijn moment opnamen. Er wordt maar een deel van de kiezers geintervieuwd. Ook moet de vraag gesteld worden,wat de criteria zijn geweest voor zo’n enquette.
  Maar deze cijfers geven op dit moment heel goed aan, hoe erover de regering olv President Venetiaan gedacht wordt door een deel van het volk. De oppositie hoeft er feitelijk niks voor te doen. Ze worden zelf door allerlei uitglijders van de coalitie en het feit, dat er nog steeds geen verlichting is voor een groot deel van het volk, in het zadel geholpen.
  Oppositie voeren is makkelijker dan regeren. Dat is overal bewezen. Dus Suriname is geen uitzondering hierin.
  Want ook het optreden van de oppositie verdient geen schoonheidsprijs in de DNA en daar buiten.
  De heren en dames,die zg het volk vertegenwoordigen, moeten zichzelf goed in de spiegel bekijken en zich afvragen wiens belang ze eigenlijk dienen:eigen/partijbelang of ‘slandsbelang?
  Wanneer over ongeveer 1 jaar de propagandamachines zullen losbarsten en iedere politieke meeting tjokvol zal zijn met carnavalachtige taferelen(muziek,eten,drinken,etc.);dan zullen de peilingen van dag tot dag verschillen.
  Er hebben zich in het verleden verrassende uitslagen voorgedaan tijdens de verkiezingen in Suriname. Dus wat dat betreft, kan geen enkele partij cq combinatie zich op de borst slaan, dat ze buit al binnen hebben.
  Want, hoe dan ook; het spel is pas gewonnen, als de Surinaamse kiezer zich heeft uitgesproken in het stemlokaal!!!
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding

 8. 1 ding is zeker dat als deze regering terug komt,er geen verdere ontwikkeling is ook al krijgen ze nog zoveel hulp van het westen.!!!!Ze doen er geen m….r met al die hulp. De kiezers zijn al dom geweest dus dommer kunnen ze niet zijn.En trouwens deze regering had de verkiezingen niet gewonnen als de uitslag bekijkt maar omdat men in de gauwigheid 8 partijen in elkaar heeft geflanst hebben ze een “meerderheid” weten te krijgen met alle gevolgen van dien.Als de Mammoetblok (lees NDP) aan de macht komt weet ik zeker dat er landen in de regio zullen zijn die gewoon samen met Su zullen werken!!!!!!!Dan zijn we af met het gedoe van Holland.Slechter kan het niet worden alleen beter.


  Maak melding

 9. NPS en R.R.Vniemand verkopen NEGERS.
  Weet dit en bereidt jij voor op een KATIBO toekomst.
  Het gaat je goed..als jullie naar die dom koppen van Front blijft zitten kijken en zitten wachten.


  Maak melding

 10. Eindelijk zal de ontwikkeling van Suriname ter hand worden genomen zonder ontwikkelingshulp en die oude geboefte die zichzelf front noemt. Suriname voorwaarts.

  Mogen die beroeps front stakers weer de straat opgaan zoals ze gewoon zijn.


  Maak melding

 11. Paagal,wat leg jij uit,het westen stookt alleen maar,en je hebt het over ontwikkelingshulp,hoe kom je daarbij,we wachten er nog steeds op en we zullen het nooit krijgen,maakt niet uit wie er aan de macht komt….Ik ga voor Desi,maar jammer ,ik mag mijn stem niet uitbrengen….


  Maak melding

 12. Wojo jagi en mijn reis is al geboekt, mijn oude baan krijg ik terug bij het …
  En geloof het of niet er gaan meer vertrekken naar Suriname want de oude fouten zullen niet terugkeren al hopen mensen als DU en Romeo.Hoost dat graag.

  Stre def Stre

  Let a faya baka


  Maak melding

 13. De beste manier om je tegenstanders uit te schakelen is: goed regeren. De populariteit van de oppositiepartijen wordt veroorzaakt door het front.
  Door het slechte beleid van ze hebben zij de oppositiepartijen populairder gemaakt.

  Wat denk je dat in Suriname zal gebeuren?

  Niets, alleen zal de regering in de toekomst van samenstelling veranderen.
  Als de oppositiepartijen straks de kans krijgen om te regeren zullen ze ook niets van bakken, met als gevolg dat het front weer als reddende engel zal worden aangezien.
  Deze zullen over 5 jaar weer aan de macht komen en weer niets doen.
  Er zal daarna weer masaal op de oppositie worden gestemd, etc.etc.
  Hoe ik dit weet? Simpel. Na de val van Jopie Pengel is het op politiek gebied nooit meer goed gegaan in Suriname. Ik hoef dus geen vooruitziende blik te hebben om dit te kunnen voorspellen.

  De Fransman heeft een heel mooie spreuk hiervoor die luidt: L’histoire se repète


  Maak melding

 14. surinamers zijn koert van memorie. bosje en bouta hebben het land reeds naar de verdoemenis geholpen. vene heeft puin geruimd. dus nu mogen ze weer komen vreten. Jammer jammer. maar wie gaat het gelach betalen. wij nederlandse surinamers. ons zelf in armoede helpen om familie in Suriname te onderhouden. Wel als dit is wat ze willen moeten maar een keer echt goed op hun bek gaan. Iedereen is vergeten dat de slm ramp kon plaats vinden dankzij de dronken piloot en slecht onderhouden toestel in de bouta tijd. Maar goed. Als front niet in staat is duidelijk te maken wat de visie van hun beleid is dan moeten ze maar het gelag betalen. jammer voor die arme bevolking. Want bosje, bouta en vrienden zullen er ondanks alles wel bij varen.


  Maak melding

 15. Surinamers!
  Deze regering die nu aan de macht zit,is gezegd niet het beste geweest, maar de oppositie die een behandling van een begroting
  wilde boycotten vraag ik me zelf af hoe zullen ze regeren als ze aan de macht komen.
  Weten jullie het nog, toen Bosje met zijn vrienden regeerde? of zijn jullie dat allemaal
  vergeten denk maar aan de inflatie hoe hoog het
  was de corruptie.
  Denk twee maal na op wie u uw stem legd.


  Maak melding

 16. Het volk heeft altijd gelijk, ontwikkelingshulp of niet!

  Wanneer gaan we stoppen met denken als bedelaars en dat ons gedrag/stemmen laten bepalen?

  Time for change!!!


  Maak melding

 17. Aan de reactie van Rico kun je de doorsnee NDP´er herkennen. Paagal, het ironische van de zaak is, dat juist de onderontwikkelde stemmer hier de dupe van gaat worden en zij zijn tegelijkertijd ook degenen die op de NDP stemmen. Wi want BOUTA….god behoedde ons aub voor de DUIVEL in schaapskleren….


  Maak melding

 18. Wordt tijd voor contra-expertise zo u wil een second-opinion van andere onafhankelijke opiniepeilers.Wie zijn de respondenten?Zijn ze wel representatief voor de doorsnede van de bevolking?.In elk geval kan ik me best voorstellen dat burgers op diverse vlakken zwaar teleurgesteld zijn in het huidige beleid,maar ik denk niet dat men radicaal van pro-front meteen 90 graden pro-NDP zal gaan stemmen want dat is ook nauwelijks een alternatief.Dat er veel zwevers zijn is logisch denk ik want tja veel keus hebben ze ook niet het is in de surinaamse situatie lood oom oud ijzer,maar als ik mocht kiezen zou ik gaan voor de minst kwade en dat is dan NPS-VHP eventueel aangevuld met partijtjes die wel degelijke personen naar voren kunnen schuiven in elk geval geen “Somo” en “Brunsie” meer.


  Maak melding

 19. Ik ben het eens met Paagal: als de kiezer graag weer wilt worden belazerd,beroofd en verdeeld wil worden moeten ze vooral op NDP 2008 stemmen.
  ik had het surinaamse volk toch wel slimmer in acht genomen maar als ik dit ni weer lees dan weet ik niet wat er van Su overblijft na de verkiezingen in 2010.
  blijkbaar heeft die crimineel Deisbouterse toch niet genoeg schade aangericht bij hetr Surinaamse volk.


  Maak melding

 20. ik wil even wat kwijt,alleen in Suriname scoort een de Berm politiek zo hoog,de mensen nemen niet deel aan de debatten in het assamblee maar wel op een Berm,het is makkelijk te zeggen dat de coalitie niet mee wil werken aan interpelatie voorstellen die zij doen maar dan nog moet je volharden maar gaat niet op een Berm dingen zeggen om je gelijk te krijgen,ik vraag mij af wat ze zo voor het volk gedaan hebben om zo hoog te kunnen scoren in een peiling, zelfs de bevolking is ongeloofwaardig geworden in het land waar gaat dit heen in mijn gelief Suriname, als je wil afrekenen met zij die nu aan de macht zijn doe het anders maar niet op deze manier want nogmaals ze allemaal hun kansen gekregen en ook zij hebben niets kunnen doen voor land en volk,ga mij niet zeggen dat Wijdenbosch 2 bruggen gebouwd heeft en dat het met daadkracht te maken heeft,heb jij je afgevraagd wie voor de kosten heeft moeten opdraaien,waarom er geen gelden meer in de Stadskast was bij overname van de huidige regering, ze zijn allemaal een pot nat,we doen alsof wij deze toenmalige beleidmakers niet hebben meegemaakt,alles wat men nu probeert te bewerkstelligen hadden ze toen ook al kunnen doen, ze hebben nu heelveel plannen op hun agenda dat hadden ze ook al kunnen doen, de gronduitgaves konden toen ook al gedaan hebben,dan had Somo niet zoveel grond om aan zijn achterbaan te geven, waar praten wij over, maar ja ze willen de bevolking duidelijk maken dat ze het veel beter kunnen doen, maar nogmaals begin in het assamblee van waarde te betekenen en niet op een Berm.


  Maak melding

 21. ik kan mij niet voorstellen dat twee reaktie zijn op dit onderwerp.maar zoals ik eerder heb gezeg DAG PEILING.ik moet denken aan bosje die in een zaaltje in amsterdam een paar honderd uitkerings trekker bij elkaar heeft getrommeld en sky radio zend het als grote nieuws uit en die domme massa vind dat geweldig deze mensen proberen om met zeer laag bij de grondse methoden het volk te manipuleren nu komt er een peiling nou als bouterse als winnaar uit de bus komt over een geloofwaardigheid dus de vraag is wie geloof je bouterse of santokhi dan heb mij grote twijfels over die hele peiling echtwaar dan stel me zelf gelijk de vraag zijn de surinamers zo dom of is bouterse zo slim wie het weet mag het mij zeggen het word tijd dat wij ons gaan afvragen hoe het zit met de normen en waarden van onze landgenoten in suriname want nu begrijp ik het helemaal niet meer echtwaar .


  Maak melding

 22. AI no laaste nieuws BOUTA neem de plaast van Somo dus hij word de baas van het parlement
  voorzitter van de asamblee en press wordt een vrouw….. uit goeie bronnen….
  wordt vervolg.
  RICO


  Maak melding

 23. Hallo sjors, nr. 6

  Zoals jij zijn er helaas zovelen op de wereld. Mensen als jou zullen nooit iets op een intellectuele manier kunnen bereiken. Met een pen kan je meer bereiken dan met schelden, helaas zal dit niet tot jou soort doordringen.

  Als ik stront ben wat ben jij dan, een kontelikker van Bouterse zeker.

  Binnenkort ga je weer limonade in een plastik zak met een rietje drinken, zoals in de bouterse tijd toen er geen cups meer waren.


  Maak melding

 24. @(DU) niet zo dom zijn je geloof je oren en ogen niet als je dat niet aan kan ga niet naar onze trost de bosje brug
  maar ga naar de marine trap en spring daar
  sint nicolaas tegemoet.
  je zal het nooit begrijpen omdat je je zelf
  ook niet meer kan begrijpen ndp blok het stem van het volk de redding is nabij
  2010 als front niet weg is geef ik je een tien .


  Maak melding

 25. Wat verwacht men in een land waar veel
  brains vertrokken zijn, na de militaire
  vernielingen en waar de kiesdrempel
  18 jaar is. Vraag je een jongere, en op welke
  partij ga je stemmen, antwoord ndp.
  Waarom, ik vind het leuk is dan het antwoord.

  Wat vind je leuk? Dat de voorzitter van die
  partij heel, heel, heel veel bloed aan zijn
  vingers heeft. Voor het gerecht met de moordenaar. God behoede arm Suriname voor
  weer een rooftocht van de brandstichtende
  moordenaar.


  Maak melding

 26. Prof Dr. Ir Rampersad als president voor het blok!! Verder een Minister-President met een economische universitaire scholing.

  Onze economie is ons grootste probleem.


  Maak melding

 27. dames en heren het volgende:als ik peilingen mag geloven,(em dat doe ik) dan ga ik als een domme Surinamer na 2010 terug naar mijn geboorte land tussen mijn “dom” volk en hoop ik en zal vooral bidden dat de slimme z.g.”Surinamers” oftewel redie moesoes in Nederland achter blijven bij hun aanstaande president Wilders.
  dan heb ik in ieder geval geen redie liptiptip als staatshoofd maar een bevrijder van het Surinaams volk.
  groetjes en tot gauw


  Maak melding

 28. Ai mi boi, als NDP wint is het Surinaamse volk ‘dom’, als Front wint is het Surinaamse volk ‘slim’. Ik las verder ook dat zelfs het Surinaams volk ongeloofwaardig werd verklaard. Het blijft lachen hier met deze zgn. intelligente fronters, ze durven zichzelf waarschijnlijk ook democraten te noemen.

  Wat een onzin zeg, voor jullie informatie de mensen waar het om gaat, dus het Surinaamse volk is veel snuggerder dan jullie wannabee in kikkerland. Het volk heeft gelijk.
  Leti a faya baka, geen oude schoen meer die aan alle kanten kwelt.


  Maak melding

 29. @ mentor jr
  luister no niemand die voor bouterse is kan mij dom noemen bestaat niet dus hou je rustig mie boi over marine trap gesroken ik heb liever dat jij en de hele ndp en hun aanhang daar gaan springen of het land worden uitgezet want jullie zij een hebi voor ons land lijkt een vloek anders kan ik niet benoemen na jaren van onderdruking vernedering dat jij toch voorstander ben van deze mensen dan ben jij niet geschoold mie boi heb je tokotoko in jou hoofd . mijn mening


  Maak melding

 30. Prof Dr. Ir Rampersad als president voor het blok!! Verder een Minister-President met een economische universitaire scholing.

  Onze economie is ons grootste probleem.

  Pablo Neruda

  gELIJK HEB JE……


  Maak melding

 31. Het spijt mij om dit aan mijn landgenotent te
  moeten zeggen dat zij in diepe rust slapen en niet beseffen dat zwart en bruin op de hele wereld nooit hun land kunnen vooruit brengen,alleen armoede schenken ze aan hun bevolking – het is hoog tijd dat wij weer onder de blanke paraplu moeten gaan schuilen
  voor een betere toekomst voor onze kinderen,mocht het zijn dat ik fout ben, wil ik graag van u weten,welke land op de wereld is dat onder zwart en bruin leefbaar is .


  Maak melding

 32. Men wil geen rode lip als president van Su.
  Goed Henk Herrenberg wordt dus geen president van Su,maar wie dan wel…moet het soms George Pallat van de ndp worden????of soms emmmm/ehhhhh,enemmmmmm Robby Malhoe wie weet mag het zeggen.
  Ik zou heel graag willen weten waar,wie en hoe er gepeild is.
  Hebben ze de mensen die te maken hebben gehad met de volksmillitie iets gevraagd.
  Wat een vroeg gepiep.
  Zijn jullie de verkiezing van 87 vergeten,toen was stad en land paars gekleurd en wat was het resultaat voor ocer? cero nul dus.Ze hadden maar 2of3 zetels.En toen heeft Playfair zich kunnen profileren,want we kennen Bosje toch die wil enkel en alleen maar president of vice president zijn dus gaf hij peffie de gelegenhied om zich als een varken te gaan gedragen in het parlement.En vanaf dat moment is het geen respect hebben voor anderen begonnen(disrespect)in het parlement.
  Hebben ze de mensen die zomaar opgepakt werden gepeild of hebben ze de bellers van bimbo(skyradio)gepeild.Of hebben ze een paar lafbekken die in Ned.wonen en pas terug denken te keren als de ndp.de verkizing heeft gewonnen?Nou lekker is dat dan.
  Hebben ze de mensen die denken dat ze niet moeten werken,maar door de president gevoed/gevoerd zullen werken gepeild.Leg ze a.u.b. uit dat nergens ter wereld het volk gevoed/gecoerd wordt door de president.Zie de oorlogsmilitairen van Amerika als ze naar huis terug keren.Gaan jullie toch werken voor de dingen die je wilt hebben.En laat a.u.b.je niet gek maken ,want met het blok zul je het echt niet beter hebben.Deze mensen hebben allemaal al eens de kans gehad en hebben er niets van gebakken.


  Maak melding

 33. Het westen praat gewoon met criminelen..
  Ze praten met Somo, Gilds,Santohki,brunswijk en Ventiaan, the godfather van alle vier met “schone” handen.Ze hebben geen enkel probleem met die criminelen in de huidige regering.Dus laten we niet gek doen


  Maak melding

 34. De oppositie mag dan in de peilingen hoog scoren, maar de betrouwbaarheid in Desi Bouterse behaalt de minderheid.

  In een poll van DBS is de stelling:

  Is Desi Bouterse nog betrouwbaar?

  36,6% zegt ja
  63,4% zegt nee


  Maak melding

 35. julie kunnen alvast, de koffers inpakken, en een vluch route kiezen,al dat gesloten geld , en al dat gronden wat jullie van de armen hebben genomen, gaan terug gegeven worden, en ik hoop dat bouta jullie allemaal[ de schurken in de reg] opsluit voor altijd.


  Maak melding

 36. @zo is dat.
  Zeker die anti-corruptie wet moet er komen en snel ook. Stel je voor dat de NDP de verkiezingen wint of zelfs maar als ze deel nemen en ministers leveren in een coalitie. Zonder dat er een anti-corruptie wet is wordt dat één grote ellende.

  Gelukkig is front al begonnen met die anti-corruptie wet en laten ze het nu aub snel afmaken.

  Ik vertrouw er volledig op dat de wet er kort voor de verkiezingen komt. Gaat waarschijnlijk wel betekenen dat veel vande voormannen van NDP opeens belangrijker andere zaken hebben. 😆


  Maak melding

 37. Sorry hoor ik ben geen racist ,maar geloof me het zijn meer de zwarte mensen die afgeven op het front n,l.de nps.
  Maar zwarte mensen toch: jullie krijgen nergens een plek.In 96-2000 zat er geen zwarte man op het ministerie van NH(grond)het was Errol ali om wie de ruzie is ontstaan tussen Bosje en Desi.Dus het roepen om grond van Somo en weet ik nog wat ik zou zeggen hou toch op man zwarte man /vrouw.
  Als je het ook krijgt bouw je niets,voordat je er iets mee doet heb je het beleend bij Sardjoe voor 2500 euro die je niet in een jaar kan afbetalen en weg is je perc.Of het wordt een Bonoe-kamp.Moet een president je vertellen hoe je je geld zou moeten verdienen met wat je hebt?Zwarte mensen stemmen jullie allemaal op bouterse en bosje dan gaan jullie een prettige tijd tegemoet.
  Jr kunt eisen stellen als je zodanig en stabiel bent,maar niet als je anderen nodig hebt.Als je anderen nodig hebt moet jij ze tegemoet komen en daar/hiervan heeft Somo gretig gebruik gemaakt zelfs de vhp heeft geen neen tegen gezegd.vandaar dat er deze keer goed gestemd zal moeten worden.Er bestaat geen enkele twijfel de vhp komt groots binnen.DeSomo partij(PL)zal niet minder worden hooguit stabiel.Na Parmissar in het progamma mijn mening gehoord te hebben denk ik niet dat de A-Combinatie richting ndp gaat,want de mensen zijn niet vergeten wat hen is overkomen(binnenlandse oorlog) zo zie je dat elke partij zo stabiel mogelijk zal blijven en de nps misschien weer minder wordt.Hopelijk dat zwarte mensen gaan inzien wat ze moeten doen en dat de nps echt niet meer met een Demon komt aandansen op het Min. van NH.


  Maak melding

 38. @DU ik vind het jammer voor je dat het niet zal gebeuren want zo slim zijn wij om dat niet te doen
  wij zijn een spijker aan je doodkist en ook
  van je groeng djarie rovers
  je heb het over geschoold zijn heb je geen andere mening ik vind je reactie zo laag van de plafon hoe zal het zijn als wilders je straks aan het werk zet om sneeuw te scheppen kom maar terug verloren zoon wij zullen je met open armen ontvangen
  maar jammer je zal moeten werken voor het land dus geen steuntje
  luister en huiver 13 oktober
  je zal water tanden van wat de ndp heeft bereikt maar jammer voor je blijf rustig met je bakra basie daar en kijk via de noord zee als je een glimp kan vangen van onze paradijs suriname.


  Maak melding

 39. @Neus 8 jaar komt die anti-corruptie wet er al.
  Somo tjon tjin fa zouden nu al lang in de bak zitten als die wet was goed gekeurd. Santohki zou nu onder die wet ook moeten gaan verklaren hoe het komt dat hij in het bezit kwam van een huis van Segebai.

  Maar ja die wet is er niet gekomen dus gaan de corruptelingen nu vrijuit.
  Front heeft de NDP niet nodig om de anti-corruptie wet goed te keuren hoor ,Neus.Ze hebben de meerderheid dus ze kunnen die wet vandaag nog behandelen en voor stemmen.Maar Somo…die heeft het weer in de ijskast gestopt, zodat hij zijn gang kan gaan.

  Deze week volgt het vonnis voor Gilds en Balesar?Vrijspraak?Mi o lafu yere als ze vrijuit gaan.Alleen een vonnis kan me verrassen.


  Maak melding

 40. ik heb zowat alle reactie,s gelezen ,ben tot de conclusie gekomen , dat dit de voeding is , die het surinaamse volk jaren is gegeven , door onze politieke lijders(LEIDERS) elkaar kapot maken , een ieder probeert zijn mening te geven maar respect voor elkaar ontbreekt , een ieder weet het beter , je wordt er gewoon misselijk van , om sommige reactie,s te lezen , wat ik niet heb opgemerkt , dat niemand begrijp dat suriname alleen gered kan worden door een nationaal -kabinet.


  Maak melding

 41. paradijs suriname?

  Als ik over de noordzee kijk zie ik geen glimp van het paradijselijke suriname?
  Zelfs de hoge palmtoppen zie ik niet?

  Wat de ndp heeft bereikt of vernietigd??

  Mentor blijf heilig geloven in sinterklaas de goed heiligman.


  Maak melding

 42. Du,Du toch,zoals ik al telkenmale heb aangegeven,het volk van Suriname althans,als je op straat,de markt enz.enz. loopt en je oren goed te luister zou leggen,had je dit kunnen verwachten,de Surinaamse bevolking is deze boeventuig,regering,spuug en spuug zat.Maar jij zit hier in je gespreid bedje en denkt de Surinaamse bevolking te kunnen bestoken met je wartaal.
  Ga 1x naar Suriname als je dat uitkomt,zo niet houd je vingers bij je,of ga werken,kom niet steeds maar met je NDP-Fobiie mensen op andere kwade gedachten te brengen,het Front is reeds 15 jaar bezig zogenaamd om Suriname op te bouwen, l blok aan het been zijn ze voor de arme bevolking,er gaat niets van ze uit alles moet Nederland doen,zie maar het min.van volksgezondheid werd met onze belastingcentjes gefinancieerd zo ook 5 politie-buro`s scholen etc.etc. is dat iets om trots op te zijn?Jij hebt het over jarenlange ondrukking,hoeveel jaren baja,50 of zo?Niemand werd onderdrukt,wel als je zou stellen dat de revo probeerde de bevolking hard te leren werken,maar zo gauw de revo history was, bleven ze steken in hun oude gewoontes,wachten op dozen met vervaldata`sprodukten uit Nederland.
  Ik hoop echt dat het BLOK de verkiezingen wint,inderdaad niet Bouta moet op de voorgrond treden ,maar ik denk dat Bouterse niet voor het Presidentsschap gaat,er zijn genoeg dynamische krachten in het BLOK.Gut o Gut,Du je zal terplekke een rolberoerte krijgen denk ik,al je moeite zal verspilde tijd blijken te zijn.
  GO HET BLOK,GO.


  Maak melding

 43. @ mentor
  wacht maar waneer jou messias aan de macht komt ga je visum aanvragen bij ned ambasade laat mij jou een ding zeggen ik geloof niet in dromen bouterse heeft meer alls 20 jaren gehad om suriname vooruit te brengen niet gelukt en nu gaat hem dat wel lukken ik denk het niet,een vraag aan jou waar gaat hij dat geld vandaan halen om zijn plannen te realiseren vertel mij dat want als nederland en het buitenland de geld stroom dicht drait is het weer gedaan met bouterse of gaat hij suriname nog dieper in de schuld zetten . hij zal jullie weer vernederen ze moeten niets van witte man hebben of nederland maar de ndp praat wel met van bommel bosje komt ook op charme bezoek en die andere klootzak dhoekie ook luister no bouterse hits jullie op tegen de blanken maar intussen heeft hij goed gevulde bankrekening dat geld voor meer van dat soort zogenaamde leiders en als sterven dan zie hoeveel ze hebben gestolen en jij als kleine man mentor jr wat heb jij wat hebben die arme militairen die nu met problemen zitten en hun leven hebben gegeven voor moordenaar bouterse deze mensen van de ndp zijn stuk voor stuk landverraders jullie moeten verbannen worden de hele mammoetblok van soemita tot alibux bosje simons noem maar op . luister no mentor jr als jij zeg dat jullie ik bedoel de aanhang van bouterse slim zijn heb ik daar mijn twijfels over. anders discusseren jullie verstandiger geen van jullie komen met verstandige argumenten en daarom bedonderd bouterse jullie omdat jullie zo dom zijn wacht waneer hij aan de macht kom zal je weer om doze vragen of in de rij gaan staan en dan wil ik jou horen weet jij wat ik jou dan ga vragen wie is nou dom jij of ik. kijk wat er in zimbabwe is gebeurd maar mss wil jij op de zelfde niveau van haiti komen guyana heeft ons al ingehaald.


  Maak melding

 44. @Crus gegroet zijt gij
  kan je mij aangeven wat de ndp kapot heef gemaakt ik kan tot nu toe niets vinden
  het kan zijn dat ik uit mijn ziens wijze dingen over zie maar geef mij aub aan wat ze kapot hebben gemaakt ik geloof niet in sprookjes
  maar wel in eigen kunnen.
  soso lobie gie mie sranang


  Maak melding

 45. @DU jou vraag waar het geld vandaan moet komen wel laat mij jouw vertellen misschien weet je dat niet suriname is rijk aan grond
  stoffen die door je groeng djarie rovers wordt weg gegeven of blijf je aan een dood paard trekken hoe kom je aan twintig jaar je wordt zo zoetjes aan dement denk ik
  je heb het over vernederd worden dat zal jij meemaken met wilders dan zal je anders blaffen geld dozen heb ik niet nodig ons landbouw rijpe grond voorziet dat voor ons
  wie moet nu over die arme militairen je heb gelijk daar in maar weet je hoe dat kwam neen dus
  de oorlog dat gefinanceerd is door je meesters guyana is nu vooruit zeg je weet je dat die rovers van je een stuk rijkdom heef weggegeven toen bosje aan het bewin was moesten ze durven dat te doen.
  ik ben bereid om voor mijn land en volk te sterven heb je dat neen dus als militair weet je dat je kan sneufelen dat is een keus wat je zelf maak om militair te zijn wij dulden geen landveraders een visum vragen dat moet als je op reis wil dus als wereld burger mag ik gaan en staan waar ik dat wens zo lang ik mij aan de regels hou.


  Maak melding

 46. Du,lees jezelf niet wat voor kul je schrijft/typt?Heeft Bouterse meer dan 20jaar gehad omn Suriname vooruit te helpen?Je bent echt een haatdrager ,want Bouterse heeft slechts 3 a 4 jaar de tijd gekregen,maar dat werd hem niet gegund,je roversbende heeft hem er uit gegooid,daarna kwam Bosje,ook die werd door leugens van groenjari weggebonjourd.
  Je bedoelt zeker deze roversregering ,want Venetiaan zit reeds 15 jaar,maar wat heeft hij met zijn boeventuig gepresteerd,hij he,niet wat door Nederlandse hulp tot stand is gekomen.Kom vertel op ,want blijkbaar weet je alles zo goed,je blijft de Revo de schuld geven van de teloorgang van Suriname,wat je boeventuig doet vind je goed,jij bent er zo 1,geef ze brood en spelen,echt 1 die de splinter in de ogen van een ander ziet maar de BALK in de ogen van je boeventuig niet.


  Maak melding

 47. @ 54 en 55 ik begin met nummer 54 luister no wilders weet wat dat democratie is hij hou zich keurig aan de wetten en regels van dit land en dat kan je niet van bouterse zeggen die heeft in nederland gestudeerd en terug gegaan naar suriname en wou een militaire vakbond hebben zie wat de gevolgen zijn ons land vernietig de pers vrijheid vakbonds leider vermoord journalisten rechters advocaten de rechten van surinaamse burger vertrapt onze sterke gulden in waarde doen dalen economie naar de klote mensen zonder proces vermoord het volk geintimideerd avondklok suri cartel goedschalk boereveen en die zelfde man die dit alles op zijn geweten heeft is nu een van rijkste man in suriname was dat de opzet van zijn revolutie ? is het deze man die jullie zo hoog hebben . en tegen nummer 55 wil ik zeggen de grooste roof in suriname heeft plaats gevonden tijdens de revo weet je niet meer hoe militairen tijdens de revo geld naar huis droegen vergeten zeker wat onder het beleid van bosje en koetie en bouterse is gebeurd is onmenselijk deze mensen hebben zich stuk voor stuk verrijkt de militairen waren heer en meester in suriname je ben zeker vergeten hoelang het heeft geduurd om de macht van bouterse te breeken wie had kunnen denken dat zijn zoon opgepakt zou worden en ook gestraft wie had kunnen denken dat bouterse zij leungens terug moest nemen in alle kranten , mccourt ik zeg niet dat alles wat de vorige regeringen hebben gedaan goed was maar wat bouterse heeft gedaan spreekt boek delen en als jij en mentor het opnemen voor bouterse vind ik moreel verwerpelijk veel jongeren in suriname weten niet hoe misdadig het regime van bouterse was als jullie een keer deze misdaden veroordelen dan zijn jullie mannen in mijn ogen maar zolang jullie het met de mantel der liefde willen bedekken vind ik jullie laf en erg laf ook. dat deze regering steken laat vallen ben ik met iedereen eens maar bouterse mag nooit meer in de machtcentrum van suriname komen want hij heeft bewezen dat hij geen moer kan als het over het besturen van een land gaat zie hoeveel regeringen deze man heeft versleten en niet te vergeten de telefone coup. a.u.b


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.