Bouterse plaatst rectificatie in De West

25

PARAMARIBO, 23 sep – Desi Bouterse heeft een rectificatie geplaatst in het Surinaamse avondblad De West. De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) geeft in de advertentie aan dat zijn uitspraken over minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie niet op waarheid berusten.

Bouterse gaf daarmee gevolg aan het vrijdag uitgesproken vonnis van de kortgedingrechter. Hij moet het bericht via alle kranten, radio- en TV-stations in Suriname laten bekendmaken.

In diezelfde editie van de krant staat ook een ingezonden brief van hem. Bouterse zegt daarin dat het vonnis indruist tegen z’n rechtsgevoel en dat hij daarom in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter om te rectificeren. Bouterse ontkent in zijn ingezonden stuk onwaarheden te hebben gesproken en kwetsende en/of beledigende woorden te hebben gebruikt.


25 REACTIES

 1. Haha eindelijk, Bouterse gaat door zijn knieën !
  En nu nog even in eigen persoon verschijnen in de bunker om je verantwoording af te leggen !
  Dat doet misschien goed aan het rechtsgevoel van de 8 dec. nabestaanden.

  Bouterse zegt dat het vonnis indruist tegen z’n rechtsgevoel. Dat rechtsgevoel van hem moeten we maar niet te nauw nemen. Heeft hij zich wel een bekommerd om het rechtsgevoel van anderen ?


  Maak melding

 2. Mooier kan hij het niet maken. Dit is niet de eerste keer dat hij als persoon leugens verteld om zogenaamd zichzelf en zijn makkers vrij te pleiten en of anderen in een kwaad daglicht te stellen.
  het begon in 1982 en het is nog niet ten einde want zijn laatste leugen dateert van 23 september met zijn ingezonden stuk.
  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt die duivel wel.
  Baja wat een smoel vol zand en stof want hij heeft behoorlijk in het stof moeten bijten deze tandeloze tigri katie


  Maak melding

 3. Hihihihihi, blijft lachen in Suriname.
  Ik hoop dat die fronters zich in die rectificatie kunnen vinden, want blijkt dus dat Bouterse eigenlijk niets terug heeft genomen van hetgeen hij eerder heeft beweerd, ergo dit gaat tegen zijn rechtsgevoel.

  “Bouterse ontkent in zijn ingezonden stuk onwaarheden te hebben gesproken en kwetsende en/of beledigende woorden te hebben gebruikt.”

  En de winnaar is toch blijkt weer de heer Bouterse.


  Maak melding

 4. Nieuwe soap en even is alle aandacht afgeleid van de dingen van de dag, belangrijke dingen die moeten gebeuren etc.
  nieuwe wachten op de volgende soap om weer te legitimeren dat er niets constructiefs gedaan wordt.


  Maak melding

 5. Waaaaaai wat een poppenkast. Belachelijk land maakt die gast van Suriname. Stel nou stel dat betrokkene president wordt van Suriname hoe wil hij dan het gezag handhaven die hij nu zelf ter discussie stelt????
  bah bah bah bah


  Maak melding

 6. Het is waar wat Baas.B gezegd heeft…maar het was ook begrijpelijk en aannemelijk dat Baas.B. niet uit zijn duim zat te zuigen.

  Daarom als Rechtsstaat Su. wijzer was geweest, hadden zij de zak inhoudelijk in de minne moeten beslissen.

  Dan was de kous nog niet af….maar dan kon de politiek, als zij teminste eerlijke mensen zijn…de boel overnemen..zie Gils….zie Amafo.

  MAARRRRRRRRRRRR JA CORRUPTE HEEFT NOOIT GOEDE KINDEREN.


  Maak melding

 7. De doorsnee Surinamer weet niet wat er speelt in Suriname. Nieuws wordt gemaakt door de media in Suriname. Aangezien er sprake kan zijn van rancune, zullen journalisten niet ver durven te gaan met hun onderzoek naar de waarheid, laatstaan die te mogen publiceren.

  Deze zaak is nog niet gesloten, erger nog er komt nog een heel lange staart bij.
  Er zullen waarschijnlijk koppen rollen.

  Ik volg deze zaak nauwkeurig en hoop dat ooit de waarheid achter dit politieke spel naar buiten komt.

  Wij, het Surinaams volk, zijn te verdeeld. Het wordt tijd om uit de hokjes te treden en samen te bouwen aan een mooie toekomst voor alle Surinamers en vooral voor onze nakomelingen. Ons land is te mooi en ons volk is te uniek. Laten we het samen doen.

  Opo kondreman oeng opo, Sranag grong e kari oeng!!!


  Maak melding

 8. bouterse is een kleinjongen die huild om een snoep en die domme massa die weet het niet beter.uit de ndp hoek hoor ik de laaste dagen opvallende woorden vrijheid van meningsuiting, discutabel, en het recht om het volk te informeren, om deze woorden te horen uit een partij de geleid word door dictator massa moordenaar is zeer opvallend, zijn jullie vergeten wat zijn woorden waren toen ciriel daal een massa meeting had op de dag dat zijn vriend maurice bishop bij hem op bezoek was. voor de mensen die aan geheugen verlies lijden zal ik het herhalen bouterse zweert dat hij daal deze vernedering contant zal betalen het wissel geld mag hij houden iedereen weet wat op 8 december is gebeurd,mensen als moenne jenny en de aanhang houden jullie je zelf voor de gek maar ik niet de leugens van bouterse zijn overal te lezen op het internet daar kan jij niet onderuit jo moordenaar joe laffe hond dat je ben .


  Maak melding

 9. Beste mensen, Bouterse moet gezien worden door een psychiater. Hij lijdt aan een klassiek geval van meervoudige persoonlijkheidsstoornis. In een rectificatie geeft hij aan, dat zijn uitspraken over de sherif niet op waarheid berusten.Aan de andere kant geeft hij in een ingezonden brief aan, dat het vonnis indruist tegen zijn rechtsgevoel(bezit hij dat?)en ontkent onwaarheden te hebben gesproken en kwetsende en/of beledigende woorden te hebben gebruikt.
  Soema na a law mang? En deze gevaarlijke gek zien velen als de (hernieuwde) redder van Suriname? Opsluiten zou ik zeggen in Lands Pedagogische Instituut.
  But time wille tell; wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!!

  Leuvie


  Maak melding

 10. @Na Mi
  het ingezonden stuk toont slechts
  – hoe achterbaks leugenachtig en onwaarachtig DDB is
  – dat DDB aan grootheidswaan leid.
  – dat DDB de geestelijke ontwikkeling van een wend kleinkind heeft.
  – dat DDB geen respect voor de rechter of wat dan ook heeft.

  Conclusie die man is nog steeds een gevaar voor de samenleving. Hij plaatst zich (on)bewust in een positie waarin hij opgesloten moet en gaat worden. Mogelijk is het zijn “master of beter kinder plan”dat Santo hier opdracht voor geeft dan kan hij zeggen dat zijn arrestatie gebaseerd is op politieke motieven en persoonlijke rancune. Echter in dit geval rekend hij buiten de waard. Zijn ingezonden stk getuigd van een volledig ontbreken van respect voor het hof. De meest reeele kans is dan ook dat de rechter opdracht zal geven om DDB te gijzelen en dat de rechter van het 8 december proces die gijzeling zullen verlengen.
  Daarmee is dan de angel uit de arrestatie. immers de onafhankelijke rechter bepaald het op evidente gronden en Jusitie (Santo dus) is in dat geval slechts het loopjongetje dat opdrachten van de rechter uitvoert.

  En laat ik eerlijk zijn. In het belang van SME en op verzoek van de meerderheid van de bevolking: Rechter doe die uitspraak ASAP.


  Maak melding

 11. Ik denk dat er mensen zijn die denken dat Bouterse zo opgepakt kan worden.

  We moeten niet vergeten dat door de schijn “trias politicas” in Suriname , Bouterse nog genoeg invloed en macht kan uitoefenen om niet opgepakt te worden.

  Vroeger deed Bouterse het met een “uzi” ,maar nu doet hij het financieel,economisch en sociaal/maatschappelijk .


  Maak melding

 12. JArien Gadden zei een keertje in het parlement.
  “De helft van de parlementariers zijn ezel meneer de voorzitter”

  Toen heeft de parlementvoorzitter aan de heer Gadden gevraagd om zijn woorden terug te nemen.

  Toen zei Gadden:
  meneer de voorzitter ik neem mijn woorden terug.

  “meneer de voorzitter, de helft van de parlementariers zijn geen ezels”

  Papo


  Maak melding

 13. @ 10. Ik ben het ten dele met u eens. Echter, het journaille in Suriname is van een dermate niveau dat de waarheidsbevinding de dames/heren totaal voorbij gaat. Angst, onkunde, slechte voorbereiding, onwetendheid, het zijn zo van die zaken die hier in de media spelen. Ik geloof geen enkel krantenbericht zonder dat ik daar zelf de screening van heb gedaan. Dan pas kan ik mijn meningsvorm gestalte geven. Broodje-Aap-verhalen heb ik niets aan. Zelfs politieberichten worden foutief gepubliceerd. Dus hecht ik geen enkele waarde aan de Surinaamse persberichten.


  Maak melding

 14. @Neus

  Het blijkt dus duidelijk dat je haat jegens Bouterse inmiddels aan je hersenen begint te vreten, je ziet ze dus vliegen.

  Respect voor hof, Suriname is geen rechtsstaat punt uit, dus hoef je geen enkele respect voor ze te hebben.

  Feit is en blijft dat Bouterse geen enkele leugen heeft verteld, alleen maar feiten.

  Feit is en blijft dat Bouterse zich niet beledigend heeft geuit, punt uit.

  Dat jij het erg vind dat drugsdealers en witwassers die zich als ministers voordoen ontmaskerd worden, zegt meer over je zelf dan over Bouterse.

  Wist je dat het meeste wat jij en andere anti-Bouta hier op waterkant schrijven geen feiten zijn, jullie geen bewijs hebben in een kortgeding had je glansrijk verloren, waarschijnlijk alleen in Suriname niet, waarom ben ik niet verbaasd.


  Maak melding

 15. ‘Wist je dat het meeste wat jij en andere anti-Bouta hier op waterkant schrijven geen feiten zijn, jullie geen bewijs hebben in een kortgeding had je glansrijk verloren, waarschijnlijk alleen in Suriname niet, waarom ben ik niet verbaasd.’

  Na Mi, zonder het te beseffen geef je zelf aan dat Bouterse goed fout zat met zijn feiten zonder bewijzen.
  Daarom heeft hij het kortgeding verloren.


  Maak melding

 16. @ na mi
  ik voel mij aangesproken ik denk dat jij en met nog vele anderen last van hun hersen hebben ik zal jou een paar feiten noemen wie is in het buitenland veroordeld voor drugs was het niet bouterse en boereven wie moet zich verantwoorden voor de doden in fort zeelandia en mooi wana wie zij op tv op de vlucht doodgeschoten wie zou daal betalen en mocht daal dat kleingeld houden,bouterse is niet meer geloofwaardig en zijn aanhang ook niet , kijk naar wat santokhi tot nu toe heefd bereikt en gedaan in suriname en wat bouterse in 20 jaren of meer van suriname heeft gemaakt als je dat verschil niet kan zien jongen dan moet jij naar dokter jenny ze zal het wel druk krijgen met al die dwazen , laten wij nou een keer inhoudelijk discusseren over de man die mijn geliefde land suriname naar de afgrond heeft gebracht vertellen jullie mij maar wat zij de goede dingens wat bouterse voor suriname heeft gedaan jullie hebben allemaal grote smoel vertel mij dat a.u.b deze vraag heb ik vaker gesteld maar geen antwoord .


  Maak melding

 17. Na Mi we leven/zijn niet meer in de jaren 80 toen was er geen rechtstaat.De grondwet was bij monde van deze zelfde bouterse buiten werking gesteld,maar sinds de jaren 90 leven we in een rechtstaat ,Bouterse en cs.willen er van maken wat ze willen,maar dat gaat ze nu niet lukken.Dat kan pas na mei 2010.Maar nu moet bouterse precies doen wat de rechter hem beveelt klaar.

  Na mei 2010 zal hij weer met zijn bijzonder tribunaal komen aandansie.Dan zal hij het misschien voor het zeggen hebben if Bosje no kiesie ing baka

  Ik kan me niet voorstellen dat men nogsteeds denkt dat bouterse zo machtig is dat hij niet opgepakt kan worden.Jongens ik had jullie al eerder op dit forum verteld dat hij niet opgepakt wordt vanwege het feit dat jullie zo corrupt zijn in Su. dat gewoon a bewaker e tik wang dotie monie en a e mik bouta gwe.Dan tamara a bewaker e kong leg oen uit dat bouta lowe.En ik ben heeeeel erg blij dat hij niet opgepakt wordt zo straft hij zichzelf toch ook maar,want hij kan nergens naar toe.Boesi leuk foe go,maar dat is als je het zelf wilt,maar niet als dat moet want je kan niet anders.En dat soldier verhaal steeds weer te moeten lezen zegt en doet niemand wat.Toen het moment daar was om te laten zien wat hij als soldier kon keerde hij zich tegen ons(het volk van Su).Bouterse heeft maar 2 keer ballen getoond als soldier nl.

  1 80-82
  2 Moi-Wana toen a gie ding djoeka 24 uur de tijd om dat gebied te verlaten.Die mensen konden dat gebied (hun huizen) niet zo snel verlaten. toen heeft hij ze de stad in gebombardeerd . En a kier wang aantal foe ding. Bouta en aanhang go na joe oude t.tante .

  Voor de rest nooit meer laten zien wat hij als soldier kan.kon. so what a hell soldier.Maar zo zie je wat voor slap soldier hij is ,en a voer a vonnis uit.Hoe krom of scheef.A buig wel.En als hij opgeroepen wordt voor de dec.moorden dan a no moes kong dan wo zie a bee-elsab(e)ul disie dat a no echt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.