zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDrugscontrole Surinaamse luchthaven werkt prima

Drugscontrole Surinaamse luchthaven werkt prima

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jun – De drugscontrole op de Johan Adolf Pengel luchthaven functioneert beter dan ooit. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. Dat muziekgroepen gepakt worden met drugs op de Nederlandse luchthaven Schiphol, moet dan ook ergens anders uit te verklaren zijn. De verklaring is meer dan logisch.

De controle is zo goed, dat de grote drugsbazen andere smokkelwegen zijn gaan zoeken. Die schijnen ook te zijn gevonden. “De cijfers liegen er niet om. Juist door het succes zijn de drugscriminelen andere methoden gaan bedenken. Het gebruikmaken van muziekgroepen is niets anders dan het antwoord. Daar zullen we ook een antwoord op vinden, samen met onze vrienden in Nederland”, zegt Punwasi.

Het succes is ook te danken aan die hulp. Onder meer zijn trainingen verzorgd en is materieel geschonken. Het zogenaamde Jap-team van politie, douane en militairen heeft de afgelopen tijd aardig wat drugs onderschept. “Het is een misverstand te denken dat wat tot ons gekomen is wat betreft Schiphol, ook maar iets te maken heeft met het functioneren van het team”, aldus Punwasi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Poenwasie kijk goed wat voor auto,s leden van het Jap-team rijden, waar ze wonen/komen met een salaris van nog geen € 350 =, dan begrijp je wie succes heeft…


  Maak melding
 2. Hoe zo dat de controle bij de JAP prima funktioneert.,leden van de zg. muziek-groepen proppen hun magen vol met dat “witsel” en geen 1 is betrapt. Dit noemt men wat scheef is recht proberen te praten door de P.G., de hoogste baas van de vervolging himself., en daar trapt “Sippie” niet in. Als dit nu beter is geworden dan ooit, dan wil ik het minder betere niet horen.


  Maak melding
 3. Ik kan even niets met deze paradox. De nieuwsitems staan op dit moment vol met artikelen over aangehouden muziekgroepen en een toneelgroep met drugs in Nederland, en de p.g. gaat rustig beweren dat de drugscontrole op Zanderij beter werkt dan ooit. Ik mag zeggen dat ik geen domme jongen ben, maar hier snap ik even niets van.


  Maak melding
 4. Zal wel , maar als t niet op iedereen wordt toegepast en uitzonderingen gemaakt worden , dan werkt t toch niet? Of ben ik gek?
  Als dit zo is , hoe komt t dat er binnen zo,n korte tijd , meerdere mensen zijn aangehouden met de rotzooi? Wil meneer Punwasi ons dat doen geloven , of moet hij met een statement komen omdat Suriname nu in verlegenheid gebracht is , en onbegrijpelijk is voor anderen dat ondanks alle maatregelen ten spijt ,dit toch kan gebeuren. Mijn idee is dat de systemen wel werken , maar als er buiten de systemen om , mensen omdat ze tot een toneel-of muziekgroep behoren niet onderworpen worden aan controle , dan zet t geen zoden aan de dijk.Omdat men een oogje dichtknijpt ,en ze geloofd worden op hun mooie bruine ogen? Geef me toch maar een vette break.
  Als je als passagier op zo,n vlucht te maken krijgt met meerdere mensen die liggen te schuimbekken en dood te gaan omdat t spul is gaan werken , dat lijkt me een vreselijke en traumatische ervaring.Niet om t een of t ander, maar weet iemand welke vliegmaatschappijen t zijn die hiermee te maken hebben gehad?


  Maak melding
 5. Puna-wasie moet ophouden de uitvoer te belemmeren. Belemmer liever de invoer van xtc, en andere hasjproducten die juist vanuit nederland Suriname binnenkomen.

  Nederland geeft geen 1 dubbeltje uit aan uitvoer controle. Wie wil en kan mag rotzooi naar Suriname invoeren. Zoals de blanken het zeggen we moeten ons eigen land schoon zien te houden.

  En nu??? Pun-wasi je moet nog veel leren en minder deze mensen als god aanzien.


  Maak melding
 6. Laat elke passagier voortaan verpicht een glas melk/yogurt drinken dan weet je precies wie dat spul geslikt heeft. Melk verdunt maagzuur maar de maar reageert met extra zuur aan te maken. Dan gaan die bollejes lekker knappen. Alleen ruim doen voor de vlucht begint. We willen geen tussenlanding voor die gasten.


  Maak melding
 7. ja dat merken de douaniers hier op schiphol!
  Klaarblijkelijk is de surinaamse “prima’ van een heel ander nivoeau dan de internationale ‘prima’.


  Maak melding
 8. drugscontrole werkt goed ? Laat me niet lachen…… overigens hr Punwasi, als u boter op uw hoofd heeft ( en dat heeft u !! ) zou ik niet in de zon lopen als ik u was ! Als je op Zanderij gecontroleerd wordt en er wordt getest in een cup waar reeds een vloeistof in heeft gezeten, die ergens uit een lade wordt gehaald, met een pipet waarvan duidelijk is dat die niet steriel is, reeds gebruikt is…..men gaat zeer amateurischtisch te werk PG ( vraagt u de controle gegevens maar op van de vlucht van 9 Mei jl ! ). Controle is LEK, AMATEURISTISCH en een FARCE !


  Maak melding
 9. Wanneer die Front radeloos is merk je het direct…
  Terwijl er op een vlucht 25 man worden aangehouden waaronder 14 van muziekformatie…dus elf NIET van een muziek formatie zegt de PG De controle is zo goed, dat de grote drugsbazen andere smokkelwegen zijn gaan zoeken….
  PG bolletjes slikkers zijn mensen of ze nou toevallig lid zijn van een band of niet.muziek groepen.. zijn mensen. Dus de drugsbazen hebben niets verandert.Jullie werken op Zanderij met names and faces.Jullie zien een bekende figuur en dus geen controle. hee kijk jolanda … meki a sma psa, heee humphrey psa psa mang..Dat is jullie probleem.
  Trouwens ik zei het al 11 mensen die geen lid waren van een muziekgroep zijn ook weer langs de mannen van santokhi en de pg gegaan en de marechaussee heeft laatst ook meer mensen dan alleen a sago aangehouden. Ze maken geen melding van alle gevallen smokkel. Slecht opmerkelijke vangsten. Dus hou de mensen maar voor de gek.
  Front houdt er van mensen voor de gek te houden. Ze falen en dan sturen ze punwasi om onzin uit te kraaien.


  Maak melding
 10. Waar zijn we eigenlijk aan toe als natie?

  Je vraagt je werkelijk af of anderen werkelijk zo knap zijn om al dit soort(tropen) colder te komen vertellen.

  Al onze kinderen slaan het gebeuren rondom deze handel overal en in alle buurten gade.

  Ik houd mijn hart vast dat het niet erger wordt, maar dat is blijkbaar ijdele hoop.


  Maak melding
 11. zielig. we moeten niet vergeten dat dit een zeer tactische mededeling is van suriname in persoon van de pg. dit verschijnsel wordt tegenwoordig aangekaart alstezijn een nieuwe methode van drugstransport. deze methode bestond al geruime tijd vandaar dat op schiphol de bodyscans werden uitgevoerd.

  dus de pg heeft nu pas de ‘wiel’uitgevonden.


  Maak melding
 12. @hirudinea
  Mag een Juice de Orange ook?

  Om niet nodeloos verdacht te zijn: flink drinken onder het oog van het Japteam, de stewardessen en in de slurf te Schiphol!


  Maak melding
 13. Toch blijf ik het zeggen:
  de 100% controle op Schiphol is een belediging aan het adres van de Surinaamse douaniers en andere controlegroepen.
  Nederland geeft duidelijk te kennen dat jullie je werk niet goed doen en dat dat de reden is om het op Schiphol dunnetjes over te doen. Wat voor zin heeft de controle in Suriname als het niet door Nederland wordt gewaardeerd.


  Maak melding
 14. Ook al zou de controle scherper worden op de vliegveld, hoe zit het dan met de vrijgeleide slikkers die zonder controle gewoon via de achterdeur door kunnen lopen naar de vliegtuig, omdat er tjoekoe is betaald.

  Deze mensen hebben kontakten met corrupte ambtenaren, daar valt niet veel tegen te doen.


  Maak melding
 15. Dat ding in Su. werkt prima…Ned’ers moeten de Suri’s niet verleiden tot dit soort rotzooi.

  Laat men in Ned een ieder controleren op drug gebruik….dan stopt alles in een keer.


  Maak melding
 16. de groote drugs bazen zijn de beste vrienden van de politie, ze eten met hun krijgen autos van hun, krijgen ook ticket van hun, gaan opstap met hun, al deze rotapels moeten opgesloten worden, ik weet niet wat santokie doet, hij is goed bezig, maar hij moet beneden beginnen, bij de inspecteurs, daar zit de sleutel, en het is bij een hele boel mensen bekend, er word flink in de bar met deze drugs bazen gedronken, en nog met uniform. ze krijgen alles thuis bezorg. de meeste drugs bazen zitten in de auto handel, en de meeste inspecteurs werken voor deze mensen, in opdrach van hun worden mensen opgepakt die achter zijn met betalen, mensen worden afgeschrikt, afgetuigd, mishandeld, enz, maar niemand doet wat, bij de douane zit het precies zo, ga even lang bij een van deze gasten huis dan zul je direct merken dat ze heel er rijk zijn, met zo een kleine salaris is dat onmoeglijk, dus deze gasten zijn makelijk op te sporen, maar niemand doet wat, en zo kunnen ze hun gang gaan, leve de mafia in sur.


  Maak melding
 17. Ha ha ha, hij is vergeten te melden dat de drugs gewoon in MID-AIR door Amerikaanse tank vliegtuigen worden aangeleverd net nadat het toestel uit Suriname vertrokken is….

  en dat het allemaal de schuld is van de Amerikanen die het 17e rijkste land in de regio te kijk willen zetten ha ha ha


  Maak melding
 18. men zeg van dat de systeem goed werk in sur maar waarom worden de mensen dan op schiphol dan gepakt waarom niet meteen in sur dat betekent dat systeem helemaal niet goed werk ik vind dat de nederlandse politie veel beter zijn hierop
  laat de sur politie maar stikken met hun samen werking


  Maak melding
 19. Zwerver…loela…en anderen jullie zijn konkru man’s..dom …achterlijk en niemand iets gunnen…ik hoop dat jullie betaald krijgen voor het beschuldigen van anderen.


  Maak melding
 20. mensen deze zelfde puni-wasi was een keertje aangehouden met drugs in zijn auto.en zijn erklaring was dat hij hetnaar de lab bracht voor onderzoek


  Maak melding
 21. Hahaha dat is net zoiets als een varken die me komt vertellen dat hij bloedworst lekker vind. Volkomen onlogisch maar dat dhr.Subhaas Punwasie niets minder is dan een idioot op de post van PG zegt al genoeg over de kwaliteit van de drugscontrole. Was het niet deze zelfde PG die met tig kilo gesnapt was ?Deze man is zelfs lid van het Surikartel dus hij moet al helemaal zn klep houden.

  Laat deze man me laten hoor.Iedereen in su moet me laten want allemaal eten ze,allemaal, van de minister tot aan de kleine bolletjes slikkers.

  Lef heeft die Punwasi,gore lef!


  Maak melding
 22. Ja, meneer PUNE-WASI heeft gelijk te zeggen dat de contole op de JAP luchthaven goed is want wie weet dat “ZIJN ” drugstransporten ook haar weg vinden via de JAP luchthaven


  Maak melding
 23. @nummer 18 ik kan zeggen dat ik het voor 100%met jou eens ben en zo is het ook schandalig iedereen ziet het maar ik weet niet waarom er nooit opgetreden word tegen deze mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES