zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanhouding na moord op Nederlander

Aanhouding na moord op Nederlander

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft eind vorige week een 23-jarige verdachte aangehouden die verdacht wordt van de moord op de Nederlander Klaas Nieuweboer te Moengo. De 66-jarige man werd maandagmiddag 4 februari vermoord in zijn huis aan de Kapitein Chris Silosweg.

De alleenstaande Nieuweboer stond bekend als een behulpzame man die opkwam voor de mensen in zijn omgeving. Na zijn pensionering als schoolleider in Zaandam, Nederland, woonde hij sinds 2001 in Moengo.

Volgens het Surinaamse dagblad De West heeft de verdachte S.D. het slachtoffer met elektrische kabels gewurgd en daarna middels hamerslagen om het leven gebracht. S.D. heeft ± 3 tot 4 jaar geleden ingewoond bij het slachtofer en kende het reilen en zeilen van de bejaarde man schrijft de krant.

Eerdere berichten van een verslaggever via een lokaal mediastation dat de heer Nieuweboer door een bende om het leven moet zijn gebracht berusten helemaal op onwaarheid meldt De West.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. De veiligheid van de burgers in Suriname baart mij zorgen. Wordt het geen tijd om een diepgaand onderzoek hiernaar te verrichten en met oplossingen te komen? Is er geen werk, verdienen de potentiele gangsters te weinig of zijn ze te lui om te gaan werken.


  Maak melding
 2. soso saritory,mang.Die moordenaar voorgoed opsleiten(sluiten).Het gebeurt ook in Blanda-kondré.Je leest/ziet op tv:man vermoort eigen vrouw en kinderen etc.Vooral in de week enden,onder invloed van drank en drugs worden de straten niet meer veilig…
  Welke plek op deze aardklote is veilig???


  Maak melding
 3. Die man die vemoord is niet zomaar vermoord, de moordenaar was zijn partner. En hij heeft meerdere jongeren in moengo misbruikt. Meer dan 27 jongens, de politie heeft videoopnames in zijn woning gevonden waarop hij die jongens misbruikte. dus die jongen heeft hem nie zomaar vermoord. Die man was een pedofiel hij was niet zomaar in moengo gaan wonen. zijn zoon woont ook in moengo en die zegt niet met de zaak te willen bemoeien. mischien heeft die man die jongens al jarenlang misbruikt. Hij gaf die jongens zogenaamd hulp en ging langs scholen om jongens te zoeken. Dan nam hij die jongens later op video. Mischien heeft hij de banden wel verkocht. Dus er moeten geen reactieskomen dat mensen na hun pensioen niet in Suriname moeten gaan wonen. Deze moord is niet zomaar gebeurt waar rook is is vuur.


  Maak melding
 4. Nr.6…Dan heeft verdachte de gemeenschap een zeer goede dienst bewezen.
  De politie moet deze verdachte laten lopen.

  Als het klopt…dan kon men niks anders doen, dan deze smeerlap dood te slaan.

  Door zijn smerige handelingen zat deze hond als buitenlander een hele gemeenschap te verzieken.


  Maak melding
 5. @NR 6. Ik wil heel graag reageren op jou betoog. Waarom vermoorden ze hem nupas dan? Had hij geen geld meer om aan die schandknaapjes te geven. Want als het klopt wat je beweert, dan hebben die jongens al die jaren met hun kont omhoog gelegen voor deze man en nupas vermoorden. Ik denk en met mij velen, het zijn doodgewone, lafhartige en onbeschaafde moordenaars zonder enig gevoel voor hun medemens. Het zit in de genen.


  Maak melding
 6. Reactie nummer 2 is toch gelul van wie nu nog met pensioen of wat voor andere reden naar Suriname wilt.

  Om 1 ka fucking moord zo een heisa, je kan het ook omdraaien van wie wilt er nu nog naar Ptatta?? Weet je hoelang daar een Surinaamse dame vermist is die nog erbij zwanger was, hoeveel keren is dat niet op tv geweest, hoeveel Surinamers zijn er niet vermoord in Ptatta, hoeveel worden er wel niet mishandeld, beroofd, gediscrimineerd en ga zo maar verder in dat land.

  Reactie nummer 5 is voor een deel waar, het is gewoon een rage in Nederland geworden, dat hele gezinnen worden vermoord, of dat dat de ene partner de andere afschiet ofzo.

  Zelfs tot in Suriname heeft een wit man een dame wreed afgeslacht en uit de gevangenis gevlucht naar Nederland om daar zn euro’s te verdienen en een huisje,boomje,beestje te hebben, die zaak was bij Peter R de Vries.

  Kan je die dingen vergelijken met 1 moord en dan Suriname zo zwart maakt dat Suriname geen veilig land is.

  Jongoe jang ka!!

  Die dingen gebeuren overal en ik ken deze hele torie niet en keur geen enkele moord goed maar het zou waar kunnen zijn dat soms waar rook is vuur is.


  Maak melding
 7. Hallo no 2? De straathonden(letterlijk)doen niemand kwaad.De term straathond ken ik wel,maar ik geef de mens de schuld dat er zo-veel handen op straat zwerven.


  Maak melding
 8. De geruchtenmachine draait weer op volle toeren. Iederen schijnt – zoals zo vaak gebeurt – opeens precies te weten wat er allemaal aan de hand is. Wat knap allemaal.

  Het gegeven dat de verdachte enkele jaren geleden bij het slachtoffer heeft ingewoond, hoeft nog niet te betekenen dat hij diens partner was. En wat dan nog als het zo zou zijn (geweest).
  Volwassenen bepalen zelf hoe zij hun leven inrichten. Daar heeft niemand iets mee te maken.
  Moord op zich is al erg genoeg; bespaar me de vuilspuiterij over een ander.


  Maak melding
 9. Deze verhalen zijn gelul hij is jaren mijn leraar geweest .nooit heeft hij aan iemand gezeten. Het was een zeer aardige man .een goede leraar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES