Luchtverkeersleiders Suriname beëindigen staking

5

PARAMARIBO, 14 jan – Er is een eind gekomen aan de staking van luchtverkeersleiders. Vicepresident Ramdien Sardjoe en de vakbond van luchtverkeersleiders, Satca, hebben een principeovereenkomst bereikt. Als doorslaggevende factor heeft gegolden de veiligheid in het Surinaamse luchtruim.

Door de staking zijn de afgelopen drie weken noodmaatregelen getroffen. Het luchtruim werd beperkt open gehouden en overvliegend verkeer moest worden omgeleid. Dit heeft tot inkomstenderving geleid voor de staat. “Er is water bij de wijn gedaan, maar we proeven nog wijn en zolang dat het geval is, zijn we bereid te praten”, zegt Satca-voorzitter John Seedorf.

Met de regering zal nog verder worden onderhandeld over de financiële voorwaarden. Die stonden centraal bij de staking. “Tevreden zijn we niet, maar er is een goede basis gelegd betere arbeidsomstandigheden”, aldus Seedorf. Intussen zijn reeds maatregelen getroffen voor een beter werkklimaat. Tijdens de staking is alternatief personeel ingezet, waardoor vluchten veilig afgehandeld konden worden.


5 REACTIES

 1. na terugkomst van onze parlementariërs uit het buitenland,die straks op reis moeten zullen wij merken hoever de woorden van onze vice president gestalte hebben gehad.


  Maak melding

 2. Een ander keer staken en jouw werkplek bezet houden… dan halen zij de politie maar.

  Niet staken en op afstand blijven kijken nee fout… wij noemden dit voorheen…. sitdown actie…dan suma wani kan kon.

  Jullie weten niks meer…. echte ’70 jaren dja-boi….Oom Ro…zocht dekking.

  Wij deden het werk, maar naar nu gebleken is dat het verkwanselaars zijn geen ballen…waardeloze kerels i.h.b. Oom Ro.. hij liep altijd te schuilen.


  Maak melding

 3. ik ging naar de begravenis van mijn moeder en verbleef 1 week want ik moest terug naar me werk, ik ben donker alle hindoestanen mogen langs alle creolen worden uit de rij gehaald voor extra controle en het is juist omgekeerd ik werk, ben verpleegkundige heb alle bonnen meegenomen, want ik heb een e- ticket gekocht en voor de zekerheid neem ik ook mijn salaris strook mee om die te kunnen overleggen. er komt een of ander mp of wat hij ook mocht zijn op me af en stelt zijn vraag in nederlands, ik geeft netjes antwoord terug maar hij wilt zich waar maken bij zijn collega’s, en zegt plotseling luid : verstaat u wel wat ik zegt, ik reageerd dan verbaas en overhandig al mijn bonnen en salaris strook, mijn bankpas en id kaart, waarop hij het liefst kies te kijken naar mijn salaris strook. de bedragen liegen niet en mijn id. meneer schrikt van zulks een maand salaris. hoe is dit mogelijk dat creolen altijd worden onderschat, ik ben niet de enige die dit ervaart denk ik. maar het laat me wel lachen om bepaalde gezichten te zien vooral bij dit soort ake fitjes.


  Maak melding

 4. ik was met mijn vrouw voor het eerst en nu zeker voor het laast in suriname en we konden niet terug door de staking ….. en we mochten het zelf uitzoeken hoe we thuis kwamen….wat een schande als je zelf een surinamer ben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.