“Verdachte Enstra-zaak illegaal vast in Suriname”

6

PARAMARIBO, 12 dec – De van moord op de Nederlandse vastgoedhandelaar Willem Enstra verdachte PR is onrechtmatig aangehouden in Suriname. Dit stelt de verdediging in de uitleveringszaak van PR. De hamvraag is hoe de Nederlandse politie erachter is gekomen dat PR in Suriname vertoeft.

Volgens advocaat Gerold Sewcharan doet dit vermoeden dat de Nederlandse justitie zich heeft bediend van oneigenlijke opsporingsmethoden, zoals infiltratie, stelselmatige observatie en telefoontaps. In Suriname worden deze methodes niet gedekt door de wet. Wat het vermoeden versterkt is dat nergens in het dossier staat aangegeven hoe de Surinaamse politie achter het adres is gekomen van PR.

Als de vermoeden hard gemaakt kunnen worden, is er volgens Sewcharan geen andere keus dan de aanhouding onrechtmatig te verklaren. PR zou dan onmiddellijk in vrijheid gesteld moeten worden. Volgens de rechter kan er geen sprake zijn van onrechtmatigheid als de methoden in Nederland zijn gehanteerd, aangezien die daar wel legaal zijn. De zaak wordt in januari voortgezet.


6 REACTIES

 1. Wat kletst die advocaat Sewcharan uit zijn nek. Uitleveren die gast, hij heeft die moord in Nederland gepleegd. Uitlevering bespaart de Surinaamse belastingbetaler een hoop geld aan onderdak(cel), voeding en medische verzorging.


  Maak melding

 2. geef die gozer een plek bij Brunsie. Die heeft ook honderden militairen vermoord en zit samen met Vene op een geweldige stoel in een airco room. In het binnenland kennen ze dat niet..


  Maak melding

 3. Advocaat zijn was een respectabel beroep.
  Met reacties als van deze Mr. en vele soortgelijke ontwikkelingen is nu zeker dat advocaten er niet zijn om de gemeenschap te dienen, er niet zijn om het recht en een rechtvaardig proces te garanderen. MAAR
  er zijn om voor veel POEN de MISDAAD en MISDADIGER te beschermen.
  Suriname wordt langzamerhand een veilig vluchthaven voor ook de (buitenlandse) misdadigers.
  WEG MET DIT GESPUIS.


  Maak melding

 4. Sneki tere sang e psa nanga joe Als er honderden militairen zijn vermoord door Brunswijk wil ik de nabestaanden van die militairen horn. Want ik hoor zo vaak de nabestaanden van de DECEMBER MOORDEN. EN als jullie die djokkas niet waren op gaan zoeken in dat gebied was geen enkel militair door Brunswijk vermoord. Dus houden (dicht) die stomme mond van je. We gaan eerst dat proces van 17 december afronden, daarna de zaak van H.Keerveld die was een journalist in SUR. Vervolgens de zaak Mahadew die met Bouta naar Brazi;ie was geweest en nnnnoooooooiiiit meer tereg is gekomen.En we zijn nog niet klaar. Dan gaan we de zaak onderzoeken van de zg. zonnesteek(Zanderij) Gooding en zo kan ik nog door gaan ,Dus voordat die Bouta van jullie president van Sur. wordt stikt hij in de bak de gevangennnnis dus. Kom bij de volgende verkiezing in 9010 met een andere kandidaat.O ja op welke plaats zie we die TANTE jENNY DAN ,want wat wordt ze serieusgenomen door de ndp hahahaaaaaiiii ik heb het gevoel dat ze de presidentsvrouwe zal zijn maaaaar niet mevrouw de president.Of komen jullie in2010 met die CHAVEZ ai baja zalig zalig toch om niet te spreken van zielig toch


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.