Drie verdachten Decembermoorden nog niet vervolgd

5

PARAMARIBO, 12 dec – Drie verdachten van de Decembermoorden worden nog niet vervolgd. Dit meldt de Ware Tijd. Het Openbaar Ministerie is er nog niet toe overgegaan de betreffende formaliteiten in orde te maken. Daar moet de hulp van het parlement worden ingeroepen, maar volgens persvoorlichter Marjorie Sanches is het OM nog in beraad.

Het betreft de ex-ministers Badrisein Sital (Volksgezondheid), John Hardjoprajitno (Cultuur & Sport) en Harvey Naarendorp (Buitenlandse Zaken). Het parlement zal daarom moeten bepalen of het drietal in staat van beschuldiging zal worden gesteld. Sital en Hardjoprajitno zijn ook oud-militairen. Omdat beiden een politiek ambt hebben bekleed, kunnen zij volgens de Wet In Staat van Beschuldigingstelling niet zonder meer vervolgd worden.

Het parlement heeft nog geen verzoek om in staat van beschuldiging stelling ontvangen van het OM. Voorlopig heeft er niet veel van dat het parlement zit te wachten nu de begrotingsbehandeling aan de gang is. “Als we het verzoek binnen krijgen zal ik met de fractieleiders nagaan hoe in te spelen. Maar zoals de zaken nu liggen denken we niet aan onderbreking van de begrotingsbehandeling”, zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo.


5 REACTIES

 1. Hmm, de hardlopers kunnen alvast proeven voor wie deze regeling ook in aanmerking komt alhoewel de politiek al tijden op de rechter zijn stoel is gaan zitten.


  Maak melding

 2. Blunder nummer ?
  wat een prachtige voorbereiding heeft het OM gedaan voor dit proces. Ze zijn die twee gasten in Nederland al vergeten. Ik zie dat ze aan het eind van het proces gaan gillen o ja..verzoekschrift aan nederland voor uitlevering.

  de assemblee..die wilt nu met de oppositie in de clinch raken ,met de behandeling hiervan..want de oppositie wilt ook wat punten op de agenda…en die worden maar niet behandeld. TRouwens ze zijn die grap over amnestie , somo en dna nog niet vergeten. Dus nu …moeten ze die zelfde oppositie gaan vragen om te vergaderen hierover.Dit kan een langa bere tori worden


  Maak melding

 3. Wat zal er gebeuren als Kanhai zijn excepties niet verworpen worden.
  Dan geld het zelfde voor Bouterse.Hij moet dan ook eerst wachten op de DNA. Hahaha,dat word een zootje.


  Maak melding

 4. Ach…wat maakt het nou uit als de regering haar vizier slechts op één man gericht houdt,m.n. D.D.Bouterse.Zelfs de Honorair Consul van Suriname in België,Zeistra, zegt dat zijn hart bloed bij het aanschouwen van de arme kinderen in huize Campagne aan de W. Campagnestraat.De man is hoogst persoonlijk en uit eigen zak behoeftige spullen gaan kopen voor deze kinderen die de toekomst van het land moeten zijn.In hartje Paramaribo groeit het parwabos zo weelderig dat de voetgangers er last van hebben.Men geeft liever geld uit aan een prestigieuse gerechtsgebouw voor het “proces van de eeuw”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.