China ziet Suriname als belangrijke partner

14

PARAMARIBO, 12 dec – “We zien Suriname als een belangrijke vriend en partner, omdat Suriname een belangrijk land is in het Caribisch Gebied en een unieke rol te vervullen heeft in internationale en regionale zaken.” Dit zegt de Chinese ambassadeur in Suriname, Su Ge. Het beleid naar Suriname wordt geheel op deze visie toegespitst.

Zowel de economische samenwerking als hulpprojecten geven uiting aan de onderlinge solidariteit. De ontwikkelingsdoelen van beide landen zijn min of meer gelijkgericht, wat de samenwerking en verstandhouding nog vergemakkelijkt. “Vrijwel hetzelfde beleid wordt door de Surinaamse regering gevoerd, vandaar dat China goede betrekkingen met Suriname wil blijven onderhouden”, zegt Su Ge tegenover de Ware Tijd.

Dit is de laatste tijd bezegeld met hulpprojecten voor leger, douane en brandweer. Ook zullen ruim tweehonderd goedkope woningen worden opgezet voor personen met lage inkomens. Het Chinese Dalian heeft onlangs een derde asfalteringscontract gesloten met de regering voor het asfalteren van ruim vijfhonderd kilometer aan wegen. Suriname betaalt daar tweehonderd miljoen dollar voor.


14 REACTIES

 1. ha ha ha ik hoor het al, baygon is in sur uitverkocht. die kakkerlaken nemen beetje voor beetje sur over. en natuurlijk begrijp ik die arme surinamers ze kunnen niet eens op hun eigen poten staan, altijd afhankelijk van andere landen. ik dacht dat sur on afhankelijk was, waarschijnlijk moeten ze het nog doorkrijgen.

  triest hoor straks gaan we het niet meer over de nederlanders hebben, maar over de rot chinezen.

  word vervolgd……..


  Maak melding

 2. natuurlijk ziet china suriname als belangrijke partner. Dan kunnen ze nog veel meer van die onderontwikkelde chinezen naar suriname sturen. Alsof we al niet genoeg daar hebben. Binnenkort gaan ze nog een stukje van suriname opeisen.


  Maak melding

 3. het zou goed zijn als de beleidsmaker in suriname even stil blijft staan om te kijken wat suriname kan gebruiken uit de aanbiedingen van china. en dit te benutten voor land en volk, ook heb ik het gevoel, dat suriname een betere indruk zouden kunnen maken bij deze mensen dan enig ander land. de rede waarom ik dit zeg is dat er vele chinezen in suriname zijn, en alvast een voorsprong heeft op de andere landen binnen onze regio. en het is makkelijk zaken doen met de chinezen dan met een amerika of west europa, waar er te ingewikkelde eizen worden gesteld voor de exporteurs. dus wat dit betreft komt het suriname beter uit, wij moeten ons niet gaan onderschatten er is genoeg in suriname om te kunnen exporteren. wij worden gewoon achter gehouden door de grote mogendheid en moeten met ons allen een einde hieraan zien te brengen, anders komen we nooit uit de ellende waarmee wij jaren zijn opgescheept.


  Maak melding

 4. chinese troep in het caraibisch gebied. eindelijk komen de chinesen met met een boot met hulp. Nu hoeven de arme stervelingen van het caraibisch hgebied niet meer te schijten in een putje van een oude barrel of in de bossen. Verder hoeeven ze niet meer op zand te lopen met hun blote voeten. Nu komt astfal en schoenen met sokken uit china aanwaaien. Positieve zaak.

  Geen Albertijn en Blokker meer. Geen Nederlandse verkooporganisaties meer.

  China grijpt Suriname met 980 miljoen chinezen terwijl Nederland maar met 16 miljoen moet doen.

  Straks krijgen we china the second in the Cariben. Overal met plastic shit…


  Maak melding

 5. Liever Chinezen dan die witte mannen, die hebben hun kans al gehad en niet goed benut, voor een herhaling moet er geen mogelijkheid zijn, gun anderen de kans om het te proberen.

  China is een land dat één van de snelst groeiende economie heeft, bijna op alles staat “made in china” dus die mannen weten wat zaken doen is. Die mannen werken hard en goed, kijk maar naar de wegen. Hun werk is beter dan die van de witte mannen en het zal ook flink in prijs schelen.

  Heel veel landen willen juist met China zaken doen omdat ze straks wel één van de rijkste landen zullen zijn, en China toont juist belangstelling voor Suriname.

  Suriname moet wel ervoor zorgen dat ze alles zelf in handen houden want die Chinezen zijn ook niet gek natuurlijk maar dat geldt voor elke buitenlander die zich met Suriname bemoeit of wilt bemoeien.

  Suriname kan zich bezig houden met Azië dan met Europa.

  Die ambassadeur heet “Su” Ge, zou het toeval zijn of het lot?


  Maak melding

 6. Op zich geen slechte deal. China en India worden binnen korte termijn de grootste economieen van de wereld en daar zaken mee doen is helemaal niet verkeerd. Het is alleen maar gunstig voor de toekomst van Suriname. Alleen moeten we wel uitkijken dat we het wel voor het zeggen zullen blijven hebben in ons eigen land. We hebben volop grondstoffen waarvoor ze in rij staan te wachten. Hier zouden we optimaal van moeten kunnen profiteren.


  Maak melding

 7. snekie tere en su ik denk dat jullie net als die chinezen alles eten dus ook poep. en dan ga je ook praten als poep.ik schaam me als surinamer, het enigste wat ik hoor en zie is bedelen van mensen als jullie. en goedkope rotzooi het land importeren waar geen controle op is. een beetje geld en je kunt zelfs de vogelgriep kippen uit china daar krijgen. als het maar goedkoop is toch…..
  mensen als jullie verpesten sur


  Maak melding

 8. chong fa ke

  Ik als dougla suriname geef jou groot gelijk creolen kunnen niet op eigen benen staan dus dan maar de chinezen enigste waar ze e,n 9,9 voor krijgen is schelden ,mekaar zwart maken op mamjo,mekaar uitlachen vodoo met elkaar doen boosaankijken terwijl je ze niet kent hier doen ze in nederland of ze werk hebben uitgevonden en in suriname tel hoeveel e,n winkel hebben en als eentje toch een heeft loopt ie naast zijn schoenen of de buren begraven e,n fles met vodoo op zijn erf ,ik schaam me dat ik surinamer bent sorry


  Maak melding

 9. Voor die mensen die zich schamen dat ze Surinamer zijn, neem een ka chloorbad, draai je tong als een ka draaimolen, blondeer je kop als die van Wilders, en plak de verpakking van een reep Bounty op je voorhoofd!

  O,ja en op den duur zal je vanzelf wel blauwe ogen (maar dan anders) nadat je een schop onder je kont heb gekregen als de haat tussen wit en zwart groter en groter wordt.

  Onthou 1 ding, jullie schamen jullie dat jullie Surinamers zijn maar een Nederlander zal je ook nooit worden behalve op papier.


  Maak melding

 10. ik weet niet wie je bent met je commentaar op de chinezen ik ben zelf chinees zonder die chinezen wordt Suriname niks denk eraan ik weet ook niet of je hier in Nederland woont of in Suriname want ik zie als je looser want als de chinezen niet daar waren was het slechter geweest nu in Suriname. Je moet maar je best doen in het leven zoals hun hun best en niet zueren over de chinezen .Je wil wel goedkoop je spullen kopen en wie breng ze in Suriname wie denk je dus doe niet zo dom wil je die bakras zeker in Suriname Suriname in in opkomst en misschien kan je niet meer verdienen in SUriname daarom deze negatieve uitlatingen over de chinezen doe je best bojboj want het leven is hard als je naar anderen kijk en zelf geen moeite doet. Tot horens mi NEETJEMAN chinezen hebben het beter dAN JOU EN ZAL VOOR JOU ZOU ZO BLIJVEN MET JE DOMME PRAATJES ,KRABOE IN WANG TONTJIE


  Maak melding

 11. Het moet zo wie zo(zwz) van bij de kanten komen en denk aan de ontwikkelingen zodat de op bouw van SU vooruit gaat en dan kan iedereen eten en WIJ krijgen meer RESPECT

  RECHT DOOR ZEE MET VEEL LICHT

  BAMM!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.