vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOnderzoek naar bruut optreden Surinaamse politie

Onderzoek naar bruut optreden Surinaamse politie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 nov – Er komt een onderzoek naar het gewelddadig optreden van politieagenten tegen een burger. Dit meldt de Ware Tijd. Het incident trok de publieke aandacht na uitzending via het STVS-journaal. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft procureur-generaal Soebhaas Punwasi gevraagd een strafrechterlijk onderzoek in te stellen.

De man is hardhandig aangepakt tijdens bluswerkzaamheden bij het bedrijf waar hij werkzaam is. Hij zou de brandweer in de weg hebben gestaan door zelf ook mee te willen doen aan het blussen. “Wij betreuren het optreden van de politieambtenaar. Dit is niet gebruikelijk en niet de manier waarop politiefunctionarissen omgaan met burgers”, zegt politiewoordvoerder John Jones.

Op de televisie waren meerdere politieagenten te zien die de man tegen de grond wierpen en hem knevelden. Toen hij op de buik lag werd hij getrapt in de zij en werd zijn hoofd in het zand geduwd. Hij werd op de benen geholpen en een andere agent vond het nodig hem in de nek te porren. Protesten van zijn werkgever mochten niet baten.
Volgens de politie heeft de man zich “ernstig verzet.”

Aanmaningen van de politie om zich te verwijderen, zouden niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. De man is uiteindelijk heengezonden na ingrijpen van een hogere officier. Jones vindt het optreden des te betreurenswaardiger daar politieagenten geregeld getraind worden in tactisch optreden. Volgens Jones zal de gemeenschap niet worden geïnformeerd over eventuele sancties. Er wordt rekening gehouden met de carrière van de agent of agenten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Dat noem ik nou daadkrachtig optreden van een minister!! Misschien was Levens te lui om een onderzoek in te stellen. Hopelijk zijn ze bij het OM niet zo laks of lui als het hoofd van GPZ


  Maak melding
 2. Jammer dat de minister zich ook hiermee moet bezighouden, alsof er niet genoeg te doen is.Er waren de afgelopen tijd overigens ergere vormen van mensenrechten schendingen,zoals het barricaderen van de affobakaweg. De minister heeft toen zijn stem niet laten horen en de daders werden allemaal opgenomen in het ambtenaren apparaat.


  Maak melding
 3. ik zag de heer. Punwasi (procureur) op de tv programma van Peter R. de Vries. hij zij tegen de journalist zelf dat hij afwezig was.. dankzij de verborgen camera konden ze hem zien hoe eerlijk hij was.


  Maak melding
 4. Zowel een foto van santoksie,hoe beide bezig
  zijn en liegen dat ze zogenaamd het druk hebben.
  duidelijke beelden van ze kunnen we niet hoe ze in elkaar zitten met hun praktijken,een man die een moord begaan heeft
  nooit opgespoord is,,,,, criminelen bij elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES