zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname mag besluit zeelijn niet blauwblauw laten

Suriname mag besluit zeelijn niet blauwblauw laten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 nov – Suriname moet het besluit in het maritiem zeegrensconflict met Guyana alsnog aanvechten. Dit stelt het Platform bestudering Itlos-uitspraak 17 september 2007. Gebruiken en voorschriften van de Verenigde Naties en het Internationaal Zeerechtverdrag, Itlos, zouden niet voldoende zijn gerespecteerd. Het is dan ook niet gepast bij de pakken neer te gaan zitten.

Hoewel beroep niet meer mogelijk is, zijn er nog andere mogelijkheden. Zo kan altijd nog om revisie worden gevraagd van het besluit. “Daarvoor is er internationale jurisprudentie. Er zijn een aantal, maar we zullen ze nog niet noemen. We bestuderen ze namelijk eerst op de toepasselijkheid in het Surinaamse geval”, zegt platformvoorzitter Harvey Naarendorp.

Het platform heeft zijn bevindingen te boek gesteld als moreel gebaar. “Ons eindverslag is voor de historische vastlegging en moet als belangrijkste grondslag dienen voor revisie van de uitspraak en zal een handleiding zijn voor toekomstige grensonderhandelingen”, aldus Naarendorp. Ook moet het een kritische beschouwing mogelijk maken op toekomstige grensonderhandelingen met Guyana en Frankrijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Suriname moet deze zaak tot Topprioriteit nummer 1 maken van haar beleid…
  Alle andere zaken komen daarna…eerst de grenzen van de Republiek correct afbakenen…

  Suriname moet zeker tot OVER het uiterste gaan bij de ITLOS uitspraak, zoals die nu is, is totaal onacceptabel…

  Vecht de NPS-VHP coalitie deze niet aan, staan ze vanaf 2007 niet alleen bekend als corrupte ratten maar ook als landverraders van het ergste soort…

  Suriname ontwaak en sta op!


  Maak melding
 2. Hooggeachte Meester Naarendorp,

  wordt U wakker! De regering is aan het eten uit de pot en heeft geen tijd voor onbenulligheden als bv s’Landsbelangen.

  in elk geval bedankt voor het op de hoogte houden van het volk.


  Maak melding
 3. Guyana gaat dit weer winnen. Venetiaan en zijn slaafje Sardjoe hebben geen tijd voor dit soort dingen. Ze hebben echter wel tijd voor grootpraat, en de bevolking voor de gek te houden. Guyana mag trots zijn op zo een prachtige regering die opstaat voor zijn volk! In dit opzicht stelt Suriname helemaal niks voor in vergelijking tot Suriname. Guyanezen zijn tenminste verstandig. En dat zeg ik als Surinamer!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES