woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameIntegrale aanpak problemen ex-militairen Suriname

Integrale aanpak problemen ex-militairen Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 nov – Voor ex-militairen die hebben meegevochten in de oorlog tegen het Jungle Commando komt een integrale aanpak. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Behalve Defensie, zijn meerdere ministeries belast met het zoeken naar oplossingen. Het is een signaal.

De regering wil vooral duidelijk maken dat de problemen serieus genomen worden. Vandaar de samenstelling van een cluster, waarin zijn vertegenwoordigd de ministeries van Defensie, Volksgezondheid, Sociale Zaken & Volkshuisvesting en Justitie & Politie. Prioriteit wordt gegeven aan oudgedienden die zijn getraumatiseerd en behoefte hebben aan psychologische en sociale hulp.

Het gaat om ruim vierhonderd militairen. Ongeveer de helft heeft geen medisch hulppakket ter beschikking. Er wordt een verkorte procedure uitgevoerd voor het verschaffen van een sociale hulpkaart. Ook is er een tegemoetkoming van honderd Surinaamse gulden (ongeveer dertig euro). De ex-militairen hebben intussen het bivakkeren in de Palmentuin opgeschort.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Schandalig als militair moet het zo zijn dat jij niet hoeft te bedelen enz. enz.
  Maar de regerings leiders zijn niks anders dan uitbuiters en onderdrukkers het liefst voor het buitenland.(zij bepalen alles en Front pikt het als een hond)
  Al was er geen jungle-oorlog, had men deze jongens een beter bestaan moeten geven maar nee….hebzucht, wraakzucht, dom lopen doen om daarna als achterlijke voor de dag te komen.
  Respectloos vooral Front als nummer een.


  Maak melding
 2. Dat is een goed begin. Mensen, die begiftigd zijn met militairtactische vaardigheden dienen te allen tijde/uit staatsveiligheidsoverwegingen, onder staats controle te staan.
  Bij de actief dienenden heerst helaas de opvatting dat zij in vergelijking met de politie onvoldoende worden bedacht.


  Maak melding
 3. natuurlijk moeten deze mannen en vrouwen geholpen worden en met praten kom je er . er moet mij toch iets van het hart bouterse is nu een van rijkste man in suriname en brunswijk ook die twee zitten nu (goed)en die arme mannen die hebben niets .


  Maak melding
 4. Beste Sranangmangs,

  Ik word hier echt verdrietig van. Het kan toch niet zo zijn dat onze BOYS die bereidt zijn hun leven te geven voor volk en vaderland moeten bedelen om een paar euro`s. Ik verwacht dat de regering zijn plicht doet om deze getraumatiseerde ex-lands dienaren, niet alleen financieel tegemoet tekomen, maar ook met alle eer te ontvangen en excuses aan te bieden. Het zijn onze helden, ons waardevolste bezit en een voorbeeld voor de huidige militairen. Regering je hebt ze nodig vergeet het niet, dus snel handelen en zaken op een fatsoenlijke manier rechttrekken.

  Sranagmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding
 5. ik vraag me af wat de man die verantwoordelijk is voor dit alles voor zijn manschappen heeft gedaan toen de ndp en de bosje aan de macht waren ze hebben hun zelf verijkt koetie bosje alibux met die miljoenen wat ze van de surinaamse gemeenschap hebben gestolen kunnen ze ook wat voor deze mensen doen . bouterse heeft op podium deze mensen van alles en nog wat beloofd een enkele is vandaag rijk de rest moet in de palmentuin zitten . dat is de voorbeeld van een goede leider .


  Maak melding
 6. Ik ben blij dat deze ex militairen zijn gehoord en hoop dat ze meer krijgen dan die 100 SRD want hun leven stonden op het spel. Want N.P.S en kornuiten, soldaten zijn geen wegwerp dingen. toen wij moesten afzwaaien in ’76 werden wij met bajonetten uit de kazerne verdreven. alleen omdat wij naar de tegoeden van onze binnenlandse toelage gingen informeren. Een kameraad van ons kwam pas nadat wij allemaal weg waren. Hij werd gearresteerd en is later in zijn cel overleden. officiële lezing, hij had zelfmoord gepleegd.

  old Soldier


  Maak melding
 7. beste surinamers,
  Ik zou me ook in zo’n situatie vinden als mijn ex-kameraden.Als we niet hadden gevochten, zou Paramaribo heel anders uitzien.Deze regering zou niet de kans krijgen om te bepalen,en doen wat ze nu doen.De regering blijft luisteren naar nederland,die ook steun aan bruinswijk had verleend,door terroristen in de jungle te sturen,die ik persoonlijk heb gezien,en aangesproken.Al die eerste militairen onder sgt gijsvliet werden brainwashed by the nederlandse media.Van Randwijck probeerde Ronny ook te ondersteunen met de hele Echo Co.26 Augutus 1986 werden de leven Martowidjojo,Blom,en Fernandes beroofd door de sogenaamde jungle commandos.Suriname heeft heelwat jonge mannen verloren,om Paramaribo veilig te houden.De president weet dat niet,om de levenden ex-militairen te waarderen.President don’t think twise,and do what need to be done,for these guys. Keep netherland on a distance,’cause they had poured oil on the fire. I WAS THERE IN PERSON,IF YOU WANT TO KNOW MORE ASK ME,MR.PRESIDENT.BRUINSWIJK,AND THE NETHERLANDS WONT TELL THE THRUTH.Surinamers Nederland is SURINAME zoveel schuldig,en geeft niets terug.Of misschien doet Nederland wat, maar achter de schermen,en de bevlking weet er niets van,en krijgen we ook niets van.Surinamers blijven jullie vragen stellen,en niet stil bij staan,na 32jaren srefidensi,. GET UP STAND UP,STAND UP FOR YOUR RIGHT,DON’T GIVE UP THE FIGHT.
  Omtrend werk gelegenheid.Inplaats om het werk aan jonge Surinamers te geven,nemen ze geld onder de tafel van andere landen,die het houd(jungle)van Suriname weg nemen.

  Roy echo co


  Maak melding
 8. Suleyman
  Hij is niet de enigste die slagtoffer is geworden van bruut geweld. Sta je ook stil bij de andere slachtoffers en hun nabestaanden?
  Bij 8 decenmber, de vele zonnesteken de zelfmoorden de plots overledenen etc. Hoeveel zijn er niet heen gegaan. en dan heb ik niet over een enkel inciident kort na de onafhankelijkheid. Maar over de donker dagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES