maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse vakbeweging vecht trend Esso aan

Surinaamse vakbeweging vecht trend Esso aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 nov – De vakbeweging is niet van plan de door multinational Esso ingezette trend van personeelsafvloeiing te accepteren. Dit zegt voorzitter Robby Berenstein van de vakcentrale C 47. Het individueel benaderen van arbeiders met een afvloeiingsregeling wordt als onbehoorlijk ervaren.

Dat Esso zijn activiteiten in Suriname stopzet, betekent nog niet dat onmaatschappelijk mag worden opgetreden. “De mensen worden achteraf op de hoogte gesteld, alleen om er goedkoop vanaf te komen. Dat is een trend die we absoluut niet kunnen gebruiken”, zegt Berenstein. Een degelijke compensatie is het minste dat verwacht wordt, nu het Barbadiaanse Sol Esso’s faciliteiten in Suriname wil overnemen zonder personeel.

De vakbeweging ziet dit niet als steekhoudend argument voor de multinational. “Er zijn bepaalde gebruiken in Suriname bij de overname van bedrijven en het afvloeien van personeel. In beide gevallen wordt onderhandeld met de vakbond”, aldus Berenstein. Onder de personeelsleden die ontslag wacht, bevinden zich personen die ruim dertig jaar voor Esso hebben gewerkt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES