KNVB verlengt samenwerking met Suriname

16

De samenwerking tussen de Nederlandse voetbalbond KNVB en de Surinaamse voetbalbond wordt verlengd tot en met 2010. KNVB-voorzitter Jeu Sprengers zal in Paramaribo het nieuwe contract ondertekenen meldt Radio Nederland Wereldomroep.

De twee voetbalbonden werken sinds 2002 samen op verschillende terreinen. Stanley Menzo van de Stichting Suriprofs vergezelt Sprengers tijdens zijn verblijf in Suriname. De samenwerking tussen de SVB en KNVB is volgens RNW vooral gericht op de scholing van technisch kader, het opzetten van voetbalontwikkelingsactiviteiten, voetbalprojecten en de verbetering van sportaccommodaties in Suriname.

De reden voor de hernieuwde samenwerking tussen de twee voetbalbonden ligt volgens Sprengers voor de hand. “Surinaamse voetballers zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse voetbalcultuur. De KNVB voelt zich dan ook verplicht om al die jonge voetbaltalenten in Suriname te helpen”, aldus Jeu Sprengers, die het logisch vindt dat Nederland wat terugdoet voor het Surinaamse voetbal.


16 REACTIES

 1. Hhahahaha ik zeg bullshit er valt gewoon weg geld te verdienen , voor hoeveel worden die jongens naar hier gebracht????? en voor hoeveel worden ze verkocht ,,,,mmmmm een slordige twintig miljoen.{ryan babel} hoeveel gaat naar svb???? jullie krijgen een paar nieuwe ballen wat materiaal….. wanneer arriveren die spullen? ik moet het nog ff navragen want svb moet zelfs de vervoerskosten betalen.Laks van de regering suriname dat dit gebeurd investeer in je eigen mensen.Alles wat de klok slaat nederland zoek braziliaanse coaches enz.


  Maak melding

 2. Ik ben volkomen met je eens Reginald,alles wat de klok slaat is Nederland,Brazilianen kunnen het ook best, zie de goede spelers ik hoef
  niet inherhaling tereden ,maaaaaarneeeee, ze lijden allemaal aan een Nederlandcyndroom.

  Akuba


  Maak melding

 3. ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaa wat een grap.de nederlanders denken steeds weer dat er ezels in suriname wonen,maar het is de schuld van de regering daar.waarom halen zij nooit voetballers uit suriname voor een europese avondtuur zoals zij uit verschillende landen wel doen,zijn ze misschien bang dat zij later nooit meer van suriname zouden kunnen winnen zoals dat met frankrijk gebeurt tegenover de afrikaanse landen?


  Maak melding

 4. Dan moeten ze niet gaan lopen ouwehoeren met hun ka bek als ze ooit eens een Surinaamse vlag ergens in een stadion zien want die ma pola mannen hadden de vorig veel commentaar erop.

  Suriname moet zn eigen jongens trainen en zorgen dat er een sterke nationale team komt zodat ze Nederland een lesje kunnen leren.
  Zo kaapt NL al die jongens weg en die verdienen dan het geld voor ze.

  Laat de Surinaamse volkslied maar in grote stadions te horen zijn.


  Maak melding

 5. Nr.1 Rayen Babel heeft z’n voetbal opleiding
  genoten bij Ajax en niet bij een Surinaamse club, dus wat bedoel je met hoeveel gaat naar de SVb!!!! Tot nu toe heeft nog nooit een speler van een Surinaamse club een transfer gemaakt naar Nederland of elders in Europa!!!!!!Simpel weg omdat het niveau te laag is daar!! Alle Top Suriprofs voetballers hebben hun voetbal opleiding in Ned. gehad!!! Dus hoezo er valt wat te halen in Su!!! In Su valt er niets te halen!!!!


  Maak melding

 6. De KNVB werkt samen met de SVB en helpt het Surinaams voetbal omhoog maar wat zijn de plannen van de SVB om het Surinaams voetbal verder te professionaliseren…


  Maak melding

 7. Alle SuriNed voetbal prof zijn of in Nederland geboren of op zeer jonge leeftijd
  naar Ned. gegaan!!! Er is nooit iemand weggeplukt van een club uit Su!!! Heeft men uberhaubt talenten rondlopen in Su??? Volgensmij niet!!! Anders waren ze wel in Europa nu!!! De Nederlands hoofdklasse amateurs zijn al te sterk voor de boys uit Su!!!


  Maak melding

 8. Saya loop naar je m….is het c of s.maar het is leesbaar,maar du die typt vaak str,,,terij. zie balangrijk,wijnig.nou lees no 7,die woorden schenk ik jouw dubbel en dwars

  ik laat je aan toet en sapathia over.


  Maak melding

 9. vraagt het aan de mensen van de knvb om een duikje te mogen nemen in hun boeken,dan zal je tot andre gedachten komen.het woord nooit moet je niet zomaar gebruiken.of bel even met h.mijnals deze kan je meer vetellen.


  Maak melding

 10. SVB of whatever in Su heeft helemaal geen recht op wat dan ook van de in nederland spelende voetballers met een surinaamse roots. Laat Su eerst proberen een behoorlijke profcompetitie op poten te zetten met eigen geld dan pas mogen ze proberen de surned-voetballers te interesseren voor de surinaamse zaak. Ze kunnen wel afroepen dat de jongens uit de surinaamse klei zijn getrokken, maar ze vergeten dat talent verder ontwikkeld moet worden door goede omstandigheden. En deze zijn jammer genoeg nog steeds niet in suriname.


  Maak melding

 11. Al 400 jaar nu nemen zij ook nog een pieterbaas mee.

  Deze bedelaars in Su. zijn niet instaat iets zelfs op te bouwen…zij vertonen het liefst bullers gedrag dat vinden ze lekker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.