zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameKLM laat twintig passagiers achter in Suriname

KLM laat twintig passagiers achter in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 aug – De KLM heeft twintig passagiers in Paramaribo achtergelaten. Volgens de groep is dit gebeurt zonder dat ze vooraf op de hoogte zijn gesteld. Pas op de Johan Adolf Pengelluchthaven kregen zij te horen dat voor hen geen plaats was. Ze zouden zich te laat hebben gemeld.

Dat wordt ten stelligste ontkend. Enkele personen die later arriveerden, mochten gelijk het toestel in. “We zijn nooit op de hoogte gesteld, we voelen ons als honden behandeld”, zei een gedupeerde na terugkeer in Paramaribo. Uitleg kwam pas bij een bezoek aan het hoofdkantoor van de KLM. Een groep illegalen en veroordeelden moest dringend weg.

“Het ergste is dat je niet behoorlijk wordt aangesproken. Je wordt aan je lot overgelaten, niemand is geïnteresseerd in waar je ondergebracht zal worden”, zegt de groep. Er is wel een beltegoedkaart verstrekt, waarmee de werkgever in Nederland gebeld kan worden. De nieuwe vertrekdatum is nog niet bekend. De KLM is volgeboekt. Mogelijk moet met Air France gevlogen worden via Parijs.

opening
Fernandes Express
BODO Party

47 REACTIES
 1. Dit is niet te tolereren. Ik zou zeggen “maak gebruik van de schadevergoedingsregeling zoals deze is overeengekomen. Zie de ANVR regeling maak desnoods gebruik van je rechtsbijdtansverzekering om genoegdoening te halen”.


  Maak melding
 2. Corruptie… vergelijk a.u.b. KLM NIET met de SLM.

  De meeste mensen klagen maar over de dienstverlening van de SLM en hebben/hadden meer vertrouwen in de KLM. Nu zien ze en horen ze dat KLM mensen als honden behandeld.
  Ik vlieg per jaar 2x met de SLM en heb nooit problemen met de SLM gehad en de service is uitstekend. Dus geen koude eten en onvriendelijke personeel. Maar er zijn mensen (idioten) die de SLM (eigen Surinaamse maatschappij) onderuit willen halen en dat vind ik triest voor woorden.
  Het is erg jammer ook dat de KLM maar alles voor SLM wilt bepalen en zo´n monopolie heeft.
  Ik ben blij te horen dat nu de KLM negatief in de media staat en vind het erg voor de mensen, die daar zijn achtergelaten door de KLM.
  Tip: denk in het vervolg na voordat je boekt of reist met de KLM.

  Yakuza


  Maak melding
 3. AIIIii ik hoop dat jullie ogen nou open gaan om niet meer met KLM te gaan vliegen en jullie gebruik maken van ons eigen vliegtuig. je breken je eigen kondré man. ik hoop echt dat jullie ogen bij deze open gaat jonge echt waar.

  oh ja een schade vergoeden moeten ze jullie verstreken van cker wel 500us ik weet dit omdat iemand van mij dit eerder heeft mee gemaakt en dat bedrag kreeg die persoon en hoe langer ze wachten hoe meer ze moeten betalen met de dag. suc6666666


  Maak melding
 4. Dat een groep illegalen veroordeelden vervoerd moesten worden ok, maar dan toch niet over rug van gewone burgers en die dan nog eens behandelen als honden.
  het was toch niet op stel sprong bekend dat deze illegalen en boeven het land uit moesten.
  waarom de illegalen dan niet in de kou laten staan, ze hebben toch geen werk in nl.
  Aan alle gedupeerden. Je hebt recht op terugbetaling van je ticket bij elke vlucht van en naar en eu land, indien die 24hr vertraagd is.


  Maak melding
 5. Het enige wat je kunt doen als ex-slaven nakomelingen,,,,is je zelf verenigen een goed georganiseerde bond tegen uitbuiting..

  Neem b.v. Jankie als beschermheer tegen een bepaald contributie..Het kost wat,maar dan heb je wat..

  Als ieder ned/suris zich verenigd dan sta je sterk,want wij zijn de enigen die klm/slm/martin-air bevliegen..

  Zolang we niks doen,gaat de uitbuiting gewoon door..

  We zijn vrijwillig verplicht een keer optestaan..


  Maak melding
 6. met de slm vliegen, hoe zo dan, klm,slm,martinair is volgeboekt vogeboekt!!!!!!!!!!! dus al zet klm nog extra vluchten, en dan nog zullen ze volgeboekt zijn, hoe kan de slm dat aan, als je klm aan de kant laat. leg me eens uit.

  free boeng!!


  Maak melding
 7. Ik vermoed dat enkelen nu pas ontwaken uit de mooie droom dat met de KLM vliegen naar SME of de Antillen o zo prachtig geregeld en gegarnadeerd is.

  Inderdaad heeft de KLM een grote vllot,maar garandeerd dat niks. vraaghetmaar degenendie laatst op Aruba gestrand zijn na een kapotte motor en geen toestellen beschikbaar.

  Trouwens als regelmatige passagier weet ik immers dat het de KLM wel uitmaakt of zij op de USA vliegen of naar SME of de Antillen.
  I Op de 2 laatste routes is de houding v/h KLM personeel beduidend minder klantvriendlijker dan naar de USA of Canada. Rara.
  Maar immer zijn er Surinaamse broeders en zusters (waarschijnlijk SURINEDS) die de KLM immer de hemel in prijzen.

  Gaat het eens mis bij de SLM dan moord en brand gillen,maar gaat het mis bij de KLM dan hoor je hen nauwelijks.

  De SLM doet het weliswaar met hangen en
  wurgen (met hun oude brandstof slurpende Jumbo) maar de klantvriendelijkheid van het SLM personeel …daar kan de KLM een puntje aan zuigen.

  P.s. By the way rond deze periode is er standaard sprake van bewuste overboekingen (zowel KLM als SLM).

  Het doel is momenteel van de KLM en MARTINAIR om de SLM de das om te doen zodat zij (net zoals op de Antillen) alleenheerschappij verkrijgen. . .of hebben de SURINEDS dat nog niet in de gaten?

  De SLM maakt het hen wel makkelijk met het getreuzel echt maatregelen te treffen door nog steeds niet te saneren (Derby’s erfenis) X-honderd personeelsleden op een Jumbo en een MD-82 blijft een giller.


  Maak melding
 8. Yakuza (nr 4),

  Met jou ben ik het helemaal eens, dit is al de zoveelste keer in korte tijd dat de KLM surinamers,helemaal in hun eigen land op de Surinaamse Luchthaven zo behandeld en dan hebben ze nog een grote bek ook.

  Daarom voor die surinamers (die idioten) die de SLM de grond in boren/boorde denken jullie na als jullie de volgende keer op reis gaan van/of naar Suriname bij met welke maatschappij jullie vliegen.
  Hopenlijk zal de keus voor SLM zijn nu jullie op jullie bek zijn gegaan bij de KLM.

  Wat is die fucking beltegoed kaart als je baan op het spel staat??

  Mede dankzij de route van en naar Suriname is de KLM zo groot geworden dus laat ze maar lekker alle kosten vergoeden of laat ze maar een ander vliegtuig naar Suriname sturen die die mensen op kan halen,het hoeft geen 747 te zijn.

  Als ik vlieg, vlieg ik met de SLM,ik ben trots op ze en hoop dat ze alleen maar groter en groter worden, en de ticket is ook nog eens goedkoper dan de KLM wat natuurlijk mooi meegenomen is maar ook al is het 200 euro duurder dan vlieg ik nog met de SLM.

  Je heb lekkerder eten, vriendelijker personeel ik vind dat je als Surinamer gewoon trots moet zijn dat je met een vliegtuig van Suriname zelf kan reizen en dat moet zo blijven ook.


  Maak melding
 9. Wat is nou zo bijzonder aan dit bericht? Surinaamse passagiers zijn toch de pionnen in dit “mens-erger-je-niet”spelletje die beide maatschappijen naar believen spelen?


  Maak melding
 10. Ik ben ook een keer als een hondje behandeld door de KLM en kon niet vanuit Paramaribo naar Amsterdam vliegen!
  Sindsdien vlieg ik met onze national carrier de SLM en het bevalt me prima.
  Mensen laten we vliegen met onze eigen carrier SLM en hiermee ons land Suriname ondersteunen.
  SLM investeert in Suriname en het blijft van ons!
  Hoeveel heeft de KLM in Suriname geinvesteerd in de afgelopen jaren? Niks, en nogmaals niks!
  Ramon


  Maak melding
 11. Coruptie jou saka saka hoe durf je slm te beschuldigen.

  Je bent vast wel een coronmang.!

  SLM biedt tenminste services voor zijn volk en zijn vriendelijk dan die witte honden.

  Ik vlieg altijd met SLM en de beste services die ze hebben.

  stay black brother


  Maak melding
 12. Hallo..wie behandelt wie als honden???Dat zijn onze eigen mensen die voor klm werken.Het is triest ,maar meestal is vanuit parbo gebeurd.Skiphol-suri loopt meestal goed.


  Maak melding
 13. KLM zal dit altijd blijven doen omdat ze weten wat een slappe regering daar zit te rotten.
  Wat jullie ook moeten weten is dat KLM ook aandelen in SLM heeft en niet op papier zoals het regulier zou moeten zijn.
  De weg loopt via de politiek en door Gilds en anderen die nu ook wegrotten, un seri a kondre te na dede.
  Ma tra wan sa feti dji a kondre te a ten doro baka.Eerst het Maritieme uitspraak afwachten.Sranan man un opo!!!!!!
  Weg met de etters die al in ontbinding zijn en alleen nog moeten rotten voor de maden.


  Maak melding
 14. SU ..ik (Yakuza) ben nr. 3 yaar…!! maar duidelijke taal dank je wel en zo óók nr.’s 13 (Ramon) en 14 (Adop).

  Ja, er zijn van die IDIOTEN die denken dat vliegen met de KLM (omdat het een NL maatschappij is) beter geregeld en garantie (dekking) geeft voor alles….zijn jullie nu wakker of dromen jullie nog steeds..??

  Yakuza


  Maak melding
 15. Gelukkig vlieg ik altijd met de SLM. Waarom moet ik met KLM vliegen als ons eigen land SU een mooie toestel heeft met vriendelijke crew aan boord. Mensen nogmaals vliegen jullie met SLM. Help ons eigen kondre soema.
  KLM heeft altijd wat op de route van SU.


  Maak melding
 16. KLM laat 20 pasagiers achter…
  En nu plotseling willen sommigen met de SLM vliegen…
  Dus is SLM nu de held?????

  GEEN van deze twee maatschappijen heeft ook maar ooit echt iets betekend voor de Surinaamse Economie!!
  GEEN van deze twee maatschappijen heeft werkelijke echte concurrentie toegelaten (met uitzondering van Martin-Air,maar die eet gewoon mee van de taart en is een dochtermaatschappij van de KLM).
  GEEN van deze 2 of 3 maatschappijen voert aanvaardbare betaalbare tarieven door!!

  KLM + SLM = SKLM met Martin-Air inbegrepen…
  Een grote dieven bende en een criminele organisatie en meer kan ik er niet van maken…


  Maak melding
 17. goed voor de klm.laten onze mensen zien en beoordelen.want men klaagt steen en been over de slm maar ik blijf met de slm vliegen.de klm kan de pot op.geef mij maar surarways dan ben ik blij en trots.


  Maak melding
 18. Surinamers wakker worden AUB. The white man again takes us like shit !!! Wanneer komt de dag dat surinamers wakker worden, opstaan en teruggaan naar ons land om die op te bouwen met alle kennis en geld hier opgebouwd ??
  Ik vlieg daarom altijd met de SLM en help de maatschappij om zo te overleven. Wees trots op ons enige. Kijk op Youtube.com en toets in surinam airways. Daar staat een filmpje met onze enige nationale trots.


  Maak melding
 19. Sorry hoor maar ik weet meer, er moeten gewoon eerlijke mensen zijn die dit willen vertellen.

  Al jaren bekend het is een SLM techniek vraag maar na.

  Kijk altijd en let goed op, op Zanderij (JAP) staan mensen van de wachtlijst ergens in een hoek te loeren.

  Details zal ik even weg laten.


  Maak melding
 20. Hallo sranang,zijn jullie nog steets niet zelfstandig ondanks wij surinamers van alle kanten beschuldig worden??? schande en nog eens schande!!!!!
  Denken jullie als suinamers eerst heel goed na,want wij surinamers kunnen het land ook zelfs bestuuren.
  Maar ja???? te veel zakken vullers he (hahha)

  from; gio


  Maak melding
 21. Soso problema naga dengsma.SLM/KLM/SLM/KLM/SLM/-syndrome!Vliegen met de enige en de echte SLM,waarheen???naar ptata-kondré natuurlijk.Het probleem komt meestal uit één richting !Een advies voor de sur.justitie: stuur die lieden per vrachtschip naar de bestemming,ze verdienen het niet om met vliegtuig te reizen.Het is trouwens goedkoper!


  Maak melding
 22. Wat mij steeds weer verbaasd is het volgende: Wij Surinamers hebben altijd een grote mond. Als het erop komt dan geven wij niet thuis. In 2002 was er een actie om niet met de KLM te vliegen in de maand april. Vanwege de hoge ticket kosten. Tot mijn grote verbasing kwam ik tot de ontdekking dat de vluchten nooit zo vol waren geweest in de maand april van dat jaar.(laag seizoen) Dus….. O ja ik las. “Laten wij met Air France vliegen.” TER INFO. AIR FRANCE HEET NU AIR FRANCE-KLM. Dus na poer broeke wer broekoe….. Gewoon boycotten dat ding. Dat doe ik al jaren. Omdat als niet op Zanderij te keer was gegaan ik ook een keer in Suriname moest achterblijven, ondanks het feit dat ik een OK ticket had. Terwijl mensen met een IPB ticket gewoon een mocht vliegen. In nederland aangekomen heb ik een klacht ingediend en wilde men mij met een fles wijn afschepen. Niet dus… Voor mij: Geef mij de vriendelijk steward en stewardessen van de SLM ipv de chagerijnen van de KLM….


  Maak melding
 23. yakuza,

  wist je dat de SLM met een grote gat aan de staart nog passagiers ging vervoeren…!!!!

  Dat weet je blijkbaar niet….En dat is zeer recentelijk gebeurd…Wat heeft de SLM gekocht….een afgedankte vliegtuig van de Witte uitbuiters….
  En na aankoop blijkt dat er zoveel dingen nog mis was aan de vliegtuig…

  Jullie denken alleen aan money..maar niet aan de veiligheid van de mensen…….

  snekie


  Maak melding
 24. KLM dit KLM dat..iedereen lult maar wat hier in dit forum..waren jullie erbij????

  Die mensen kwamen te laat ..er is een inchecktijd en sommige mensen meestal leguanen..komen altijd te laat..om zo snel snel doorgeluisd te worden naar die plane.
  Als je niet weet wat er aan de hande is zoek eerst uit voor je de KLM van alles beschuildigd..Zelfs de KLM moet zich soms onderwerpen aan opdrachten die van hogere..Surinaamse hand komen..zoals het per direct versturen van de illegalen or whatever ..KLM is hier niet schuldig aan dus hemel nu niet plotseling de SLM op want die zijn pas teringlijers.
  Mijn moeder uren laten staan terwijl men weet dat die ka plane niet meer gaat vliegen..toch die mensen uren in de onzekerheid zonder drankje of normale zitplaats..ja SLM is zo geweldig..nou Vlieg dan Lekker met je SLM met die onvriendelijke bigie bille stuwardessen.


  Maak melding
 25. nr.32. Puck Darlington wat weet jij.
  Domoor gebrul van je, waarschijnlijk heb jij nooit in een vliegtuig gezeten of jij gaat haast nooit een vliegtuig in.
  Jij moet echt meer weten Puck echt meer ga vanaf nu je best doen.


  Maak melding
 26. nr. 14 Adop… puru din sa-sa. dan yu mag njang de rest.>> a smeer boeng ? eet maar lekker door hoor.

  By the way SLM verduister monie, ben jij al vergeten.(een klein beetje maar hoor 20 miljoen Ameerkan dalla.
  Din mang datie na njang patu man tu jara.!!!


  Maak melding
 27. eyyyyyyy corruptie,

  Je zit te roepen noh,ga maar `s een keer op Schiphol rondneuzen,dan zal je zelf zien en horen hoeveel passagiers van de KLM,dagfelijks achter blijven,naar bestemmingen als,Turkije,Indonesie,Ned.-Antillen en ook naar Suriname,ze hebben allerlei smoesjes waarom de passagiers niet meekunnen.

  Hahhaahahahahahah 1 beweerd dat er gevlogen werd met een gat in de staart wel heb je ooit van je leven,hahahahah maar daar ga ik niet op in,is zeker 1 of andere DOMBO,hahahahahahha een gat in de staart aiiii bajaaaa,zolang ze maar Suriname(SLM)kunnen neerhalen verzinnen ze maar van alles.

  Nr.8,dank je wel oor je opbouwende reactie.

  No Matter What,ben mijn land en de SLM trouw.
  Ben niet iemand met de instelleing van:Kostte wat kost een Nederlander naapen en voel me op en top Surinaamse ,al ben ik hier geboren en getogen,jammer genoeg.
  Sommige Surinamers(Allochtonen)hebben het slaafse in zich,en grijpen elke gelegenheid aan om,hun land af te zeiken.Ding Kong Fin Boeng Nah Bakra Kondre,Dan Ding Dinkie, Ding Nah Bakra bajaa,wat moet je met zulke slaven denk ik dan.

  Maar anyhow,ik vlieg altijd SLM,de pot op met de KLM.


  Maak melding
 28. En ineens is de SLM DE maatschappij om richting Sur te vliegen.
  Ai mi kondremang als er iets met de SLM is (vele keren vertraging, geen vlucht omdat er geen vliegtuig beschikbaar is, onderlinge geregel met IPB plaatsen) denk aan de muizen case dan is de SLM een shit maatschappy en dan maar klagen.
  Omdat SLM niet is aangesloten bij en niet werkt volgens europees regelgeving kun je als reiziger niet vragen on schadevergoeding maar wordt je afgescheept met 50 US dollar.
  Mensen toch gebruik je verstand en laat niet jou emotie hoogtij vieren. Kies om gegronde redenen voor de vliegmaatschappy met wie je wilt vliegen.
  Tot slot
  Je hebt geen keuze want in het hoogseizoen is alles vol tenzij je maanden van te voren boekt en hier is zowel de SLM als de KLM debet aan want er kunnen meerder vluchten per week worden uitgevoerd.
  Dus waar hebben wij het over?
  Ik vlieg KLM (naar alle delen van de wereld waar mogelijk) en heb nooit wat te klagen gehad.
  Bij de KLm kun je jou rechten ophalen, bij de SLM is het afwachten want het woord rechten kent men niet.


  Maak melding
 29. later we een vliegtuig charteren en zelf naar Suriname vliegen.het kan. dan is het ook goedkoper. want als je een vliegtuig charter kun je de kosten delen en je komt goedkoper uit. het probleem is dat wij surinamers elkaar niet ondersteunen en ook nog te laf zijn om actie te voeren. alleen maar lullen. weet zeker dat een aantal van die klagers hier deze vakantie in een klm toestel zijn gestapt richting nederland. en mr darlington wil je ma af en toe verschonen van je kract termen. ga maar naar smatorie dat is meer jou niveau. dit is net vervuiling


  Maak melding
 30. krassi
  Een vliegtuig charteren is een leuke geste maar dan moet de Sur. overheid wel toestemming geven om te mogen landen en dat zullen zij zeer zeer zeker (toestemming) niet geven.
  Jammer maar heb je nog een andere oplossing??????????????/


  Maak melding
 31. nr. 36. Toet: soort zoekt soort, dus schurken ook KLM zoekt SLM.(omgekeerd ook hoor)
  Dus het zegt een ding: beide lijken op elkaar, als jij wil of niet het is een gegeven.
  Schurken praktijken zullen daar blijven..en nog erbij…. bij alle bij.


  Maak melding
 32. nr 37 en nr 32. Ik reis vaak met de KlM naar Suriname.op de zaterdag is het altijd raak eeuwig vertraging. In april was het zelf zo erg dat het vliegtuig een dag later vertrok. Wij hebben 4 uur in het vliegtuig gezeten met een koekje en een drankje.
  De volgende dag om 11 uur vertrokken dus nog net geen 24 uur vertraging (die sluwe Klm)geen fianciele vergoeding alleen een voucher gehad. Jullie nu. Persoonlijk vindt ik de stewardessen van de SLM niet vriendelijk hoor.


  Maak melding
 33. klm 713
  Vertragingen van 1 tot 2 uur gebeurt overal omdat kleine euvels verholpen moeten worden (te laat beschikbaar zijn van het vertrekkende toestel) o.a. schoonmaken, catering, tanken etc. en niet te vergeten passagiers die reeds hun bagage hebben ingecheckt maar nog aan boord moeten dus is het wachten geblazen.
  Ik reis al jaren jaarlijks naar Sur. en steeds met de KLM. Voor de proef op de so ben ik 1 keer met de SLM (business class reizend) gevlogen en wat mij ergerde is de Suri’s die denken dat zij de dure ticket betalen en zich mogen laten gaan door het vele gratis verstrekte alcohol gebruik.
  Zelf heb ik niet mogen meemaken dat een SLM vlucht vertraagt is (2 uur vertraging is geen vertraging voor mij).
  Maar als je goede erevaring hebt met een carrier dan blijf je bij deze.


  Maak melding
 34. Ik vraag mij af of het wel een prijsverlaging is of zijn de vakantiedagen minder geworden en het bedrag dan aangepast van 4 wk naar 3wk.
  Wanneer worden onze Surinamers eens wakker.
  Er is maar één manier om de ticketprijs verlaagd te krijgen – en dit kan alleen met z’n allen – stop maar een maand en ga ergens anders op vakantie dan zul je zien dat automatisch de ticketprijs wordt verlaagd. Er zijn genoeg andere mooie landen op de wereld voor minder en all-inclusive.


  Maak melding
 35. Het spijt mij dat ik een krachtterm van geen belang heb uitgesproken..ik wou niemand hiermee beledigen en of confronteren..ik ben ook maar een jongen van de straat ..sorry..maar SLM sux !


  Maak melding
 36. sorry maar ze kunnen hier toch niet zoveel aan doen, op de luchthaven zijn ze toch een paar keer omgeroepen op paramaribo dus kan de KLM er niets aan doen


  Maak melding
 37. Ik zoek mensen die niet met martin air op 9 aug.jl 2008 zijn blijven staan.Dit inverband met claim.Martin air beweerd dat iedreen is mee gegaan,terwijl mijn kleindochter is blijven staan met twee kleine kinderen.Martin air is glashard aan het liegen en wil nu aaan de schanpaal nagelen.
  dus iedereeen die niet mee kon (omdat men telaat was)wil die zich meldentelf. 0228-581448 of per email [email protected]
  alvast bedankt


  Maak melding
 38. wat zijn sommige surinamers toch ontzettend dom.

  Gezwets over SLM eten dat beter is!
  stuwardessen die beter zijn!

  Terwijl het allerbelangrijkste is of je veilig aankomt op je bestemming.
  KLM onderhoud zijn vliegtuigen teminste.

  Als de kwaliteit je niet bevalt ga je toch lekker met SLM.

  Maar ga niet stom zitten lullen over blanke maatschapij,je moest eens weten hoeveel surinamers er bij de KLM werken.

  Dit forum riekt erg naar rasisme.
  BAH!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES