Samenwerking leger, politie Suriname steeds beter

23

PARAMARIBO/BOSKAMP, 5 aug – De samenwerking tussen leger en politie wordt steeds hechter. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Sinds de ondertekening van een intentieverklaring twee jaar geleden, zijn de onderlinge betrekkingen er alleen maar beter op geworden. Samen wordt opgetrokken tegen criminaliteit.

Zowel in de kuststrook als verder het binnenland in zijn successen geboekt bij vooral de bestrijding van drugshandel. Nu is het reeds zover dat regionale posten gezamenlijk worden bemenst. “We willen met het leger samen criminele activiteiten aanpakken”, zei Santokhi bij de opening van de post te Boskamp, bij de brug over de Coppenamerivier. Het betreft een uiterst strategische post.

De zee is dichtbij, wat makkelijk noodt tot smokkelactiviteiten door vooral Guyanezen. De afgelopen jaren is dan ook gretig gebruik gemaakt van de afwezigheid van de politie. Sinds de openstelling van de brug in 1996 is de post verlaten geweest. De autoriteiten zijn nu definitief terug. Santokhi ziet de lokale ontwikkeling een vaart nemen, wat alleen maar de correctheid onderschrijft van de goede werkrelaties.


23 REACTIES

 1. Die samenwerking juich ik sinds jaar en dag toe en heb niets onaangeroerd gelaten om de onderlinge verstoorde verhoudingen te neutraliseren.
  Het probleem blijft echter het grote verschil in beloningsstruktuur. De politie maakt overuren en militairen mogen het met een habbekrats stellen.
  Voor hetzelfde werk gaat de agent met twee tot vier keer zoveel $RD’s naar huis dan Jan de soldaat.
  Daar moet verandering in komen!


  Maak melding

 2. De politie voelt nattigheid door de vele standrechtelijk excecutie’s.
  Bekend verhaal van Santakie om de boel rustig te krijgen, om het leger straks weer een schop onder de kont te geven…wie kent Santakie niet.
  De politie loopt momenteel met drap in de broek.


  Maak melding

 3. @nr1+3,de kans dat dat zal gebeuren is helaas heel klein. De VHP is veels te onderdanig t.o.v. de NPS De VHP kan een voorbeeld nemen aan de P.L. van Somo,die doet tenminste wat voor z’n achterban,dit in tegenstelling tot die slappelingen v.h. VHP bestuur. Het is gewoonweg zielig om te zien dat ze nu de derde viool zijn geworden in de Front combinatie.Met die houding v.d. VHP zit er niets anders op dan iedere keer weer een NPS president te zien zitten wanneer het Front a.d. macht is.


  Maak melding

 4. Overigens, geweldig dat de post te Boskamp open is. Hopelijk zal het de illegale activiteiten tegengaan.
  Santokhi ga zo door met het goede werk. Het is Suriname die daarvan profiteert.


  Maak melding

 5. @pinto de antwoord op jou vraag is niets , maar deze minister van politie doet wel zijn best met de middelen die hij heeft dat mag wel gezeg worden en voor mijn is hij een surinamer , wij surinamers hebben een probleem onze eigen mensen waarderen daar hebben wij een probleem mee, maar een moordenaar de zijn eigen volk alslacht en land naar de sodemiter heeft gehopen die word wel gewaardeerden als volks held gezien ,ga zo door santokhi mijn zegen heb jij als jij je houd aan wet en regel geen probleem, zo laat je zien dat niemand boven de wet staat zoals een aantal van die gelukzoekers hier op deze site denken


  Maak melding

 6. Santakie denkt de militairen,met een zoethoutje
  zoet te houden Kor ju krab jasy.Hij ziet het goed, als je het heet onder de voeten hebt, krijg je heel wat rare dromen.Dat is duidelijk te merken,zij die santok als president willen ,hebben last van psychose

  Akuba


  Maak melding

 7. Niets.

  Maar ik vind het wel een aktieve minister.
  Hij ziet waar er wat moet gebeuren. Zijn staf is ook actief want ze geven goede dingen aan.

  Verder vind ik nog 1 minister heel actief. Die chinees. Ik ben vergeten van welke ministerie hij is.

  Daar mogen de andere ministers een poepje aan ruiken.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 8. Pinto ik neem het voor je op,geen president voor santok die zich bemoeit met drugszaken, een Khan geblinddoek heeft en met de meeste spoed op een of ander vliegtuig gezet heeft is water naar zee dragen wat voor goed werk,de crimminelen gaan daagelijks te keer.zijn ondergeschikte behangen met goud van hier tot daar, zelf in hun smoelwerk, sjoemelen met arrestanten wat voor shit goed werk.Alle woningen behangen met hekwerk,noem men dit goedwerk ????? ach man
  Herh: zijn collega puna wat deed die drugs in zijn laadbak!!! misschien kan @ dombo nr.9 ons vertellen (die alslacht) inplaatst van afslacht neer typt.

  Akuba


  Maak melding

 9. Sandoppie for President,

  Nee hoor, die mafkees is goed voor volksverrader nummer 1. Hij werkt alleen in opdracht van de untouchebles whites

  Hij kan beter ministerie van buitenlandse zaken worden


  Maak melding

 10. Van alle ministers in Sur. is Santokhi de daadkrachtigste. Wat doen die andere minsters. Die van Defensie heeft een leger dat een paar Amerikaanse mariniers zo omver kunnen blazen, die van BuZa hoor je nooit zelfs met alle grensgeschillen die Sur. heeft hoor je niets van die minister, die van TCT en ATM zitten onderling met elkaar te vechten terwijl een gebouw die gesponserd is door Europa uit elkaar valt en men alles uit dat gebouw steelt, etc etc.
  Alles wat Santokhie doet staat ten dienste van Suriname. Dankzij zijn inspanningen komt Sur. stukje bij beetje af v.h. imago als drugs doorvoer land.


  Maak melding

 11. Dan zijn er nog lummels als akuba en adop die hem valselijk van drugszaakjes en volksverraad beschuldigen. Zijn jullie soms jaloers op hem? Of hebben jullie geen hersenen?
  In tegenstelling tot zijn voorganger gilds houdt hij zich niet bezig met drugszaakjes. Dus akuba kan z’n lastercampagne in z’n gat stoppen want het werkt niet.En adop: je wilt Santokhie beschuldigen van volksverraad he. Wel Santokhie zit tenminste in Suriname te werken voor de Surinaamse bevolking. Waar zit jij adop? In Nederland neem ik aan. En wat doe jij voor de Surinaamse bevolking, behalve je grote mond op WKN opensperren?
  Jullie 2 zeikerds kunnen lullen hoeveel jullie willen maar de prestaties van Santokhie kunnen jullie niet neerhalen. Zijn daden spreken meer dan zijn woorden, dat weten jullie en daarom zijn jullie zo stinkend jaloers op Santokhi


  Maak melding

 12. @nummer 12 de pot verwijt de ketel , ik heb jou vaker gezeg dat jij je niet houd aan de spel regel zo dom ben jij , wat mij opvalt bij jou is dat jij afgeef op anderen, maar jou baas de man die jij aanbid jou leider jou volksheld jij geen kritiek heb je mag wel mij op mijn spel fouten wijsen maar neem niet weg dat ik jou achterlijke klootzak vind .a.u.b


  Maak melding

 13. Zo hoort het ook en zo moet het met alles in Suriname gaan, ze hoeven niet altijd gelijk oplossingen in Nederland te zoeken want daar worden ze ook niet altijd beter van. En alles 1 op 1 overnemen van Nederland heeft ook geen zin, wat voor daar goed is kan voor Suriname slecht zijn en andersom natuurlijk ook.

  De regering moet proberen voor alles zelf een oplossing te vinden en dan zullen ze zien dat of het nou lukt of niet dat ze meer waardering zullen krijgen.


  Maak melding

 14. Kuta,s,daru peje,s paklabartehe @16,en 17,je moeten het voor santopie op nemen vieze ratten omdat hij op jullie lijkt racisten,jullie horen in de psychiatrische inrichting thuis
  wie weet hebben jij en nr@ 17 zelfeens drugs in pompoen vervoert,heb je gezien hoe oud santopie oud is geworden,gebeden doen veel ,en bid ik ook voor jullie.alles wat je neer typen zijn jullie zelf sal of sardien vreters
  bhur.(wijsen-(
  Wijzen)

  akuba


  Maak melding

 15. Du..ga iets anders doen hoor !!! Momenteel in Su. rooft en steelt men gewoon.

  Iedereen mag het zien en weten…Oom groot bril kijk en ziet niks… Oom groot oor geeft stiekem leiding.. Oom back and neck doet er gewoon mee van domeingrond tot verblijf-vergunning gewoon en doodleuk….Front is schaamteloos en wreed.


  Maak melding

 16. Santakie voor Pres… maak ons land niet belachelijk..hij zit op dit moment met heel wat schurken om zich heen…blijft brullen…richting waar men veel kabaal kan horen, maar blaffen naar zijn eigen club of bond van schurken never.. ..liever dubbel loon vanuit binnen en buitenland.

  Santakie is nu al buitenlander.


  Maak melding

 17. @nr. 19, zoals gewoonlijk heeft akuba weer eens een totale wazige en nonsens reactie geplaatst.
  Ik neem het op voor een eerlijke, integere en daadkrachtige minister.akuba daarentegen neemt het op voor drugsdealende/moordenaar/corrupte/onbekwame bestuurder/coupplegende dictator Bouta. Dat zegt veel over het verschil tussen ons.
  Je durft mij voor een sardienvreter uit te maken he. Wel tenminste is dat nog eetbaar. Jij aan de andere kant bent een vieze bronbere-vreter.
  KAkuba ga het maar voor bouta opnemen, ga maar fotoe boy voor hem spelen en bolletjes voor hem slikken want daar ben je toch zo goed in.De grootste debiel op WKN ben jij akuba, proficiat daarmee.


  Maak melding

 18. Sommigen staan er gemakshalve niet bij stil dat het aantal doden alsgevolg van legaal politie optreden het magisch getal van 15 al meer dan heeft overschreden en dat die gevallenen in ieder geval echt niet op de minister lijken.

  Is het niet ons aller verantwoordelijkheid om ook aan de preventieve kant te werken.

  Het antwoord van wroko no de wanneer een bepaalde komaf om werk vraagt is vvoldoende bekend.

  Mensen komen onschuldig ter wereld en verworden tot.

  Think about it.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.