woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie in Suriname blijft parlement gijzelen

Oppositie in Suriname blijft parlement gijzelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jun – De gijzeling van het parlement door de oppositie houdt aan. De laatst uitgeschreven openbare vergadering moest worden uitgesteld, omdat weer eens geen quorum is verleend. De weigering om het vereiste aantal aanwezigen van zesentwintig te bereiken, heet een directe reactie te zijn op inflexibiliteit aan de andere zijde.

De coalitie is niet bereid onderwerpen aan te snijden die de oppositie te berde brengt. Steevast worden die van de tafel geveegd door de meerderheid. Diezelfde meerderheid is vaak niet te vinden als het om quorum gaat. De oppositie geeft dan ook niet thuis. Of het nationale belang niet gebaat is bij een coöperatiever opstelling? Volgens NDP-fractieleider Kenneth Moenne niet.

Er wordt geen been gezien in het meewerken aan vergaderingen als juist onderwerpen van de agenda weg worden gehouden, die van nationaal belang zijn. Volgens Moenne liggen ruim tien interpellatievoorstellen te wachten op behandeling. Het quorumspook doemt met name op als parlementariërs op reis gaan. De krappe meerderheid van de coalitie speelt de gijzelnemers prima in de kaart.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Het probleem is eenvoudig..

  Betaal de parlementsriers per uur naar gelang er gewerkt wordt..

  Alleen gewerkte uren uitbetalen als loon,meer verdienen ze niet.

  Elke buitenlandse reis die ze maken eerst zelf vooruit voorschieten en achteraf declareren..

  Wachttijd nadat er verslag is uitgebracht over de reis en de bijgewoonde bijeenkomst enof het zinvol was voor de gemeenschap of niet..


  Maak melding
 2. Zij moeten de eer aan zichzelve houden

  Deze schurken zullen nooit respect voor de bevolking tonen.

  WAAROM ? Waarom ? krijgen anderen de schuld, jullie weten dondersgoed wat voor boevenhol, jullie hebben.

  Liegers, bedriegers, malversantien te veel om op te noemen…maar.. nee.. blijven zitten tot dat de bevolking in opstand komt.

  Zo kan het echt niet verder !


  Maak melding
 3. Een land moet men gezamelijk besturen, maar als er anderen zijn die willen dicteren dan moeten zij het alleen doen.
  Het is de club van vakantie liefhebbers, nog erbij van de belasting betaler en staats inkomen..al het geld wordt hierdoor verbrast.

  En men moet vanaf nu zijn verstand gebruiken en niet steeds blijven roepen vroeger, vroeger in het verleden, in het verleden.

  Pure achteruit denkers.
  Allemaal bullshit..laat dictator Vtje dit ook weten.(hopelijk zal hij het begrijpen)


  Maak melding
 4. Dat volk zal nooit in opstand komen, slappelingen, apatisch, dom, ongeinteresseerd, lui dat is het volk. Duss.. tot de volgende verkiezingen.


  Maak melding
 5. Het is een simpel gegeven,

  Als de quorum 26 is, dan moet de coalitieleden ervoor zorgen dat dit aantal altijd aanwezig is. Waarom zou de oppositie de vergaderingen bijwonen als de coalitie zelf niet eens een meerderheid kan regelen om te vergaderen. Dan geef ik de oppositie groot gelijk om te handelen zoals ze doen. Het punt is inderdaad dat interpellatievoorstellen niet worden behandeld. Als dat zo blijft, dan heeft het inderdaad geen zin om de vergaderingen bij te wonen…

  Deze regering kan niet bewegen…


  Maak melding
 6. ai mie boi ik wordt zo moe van die kinderachtige mensen die er gekozen worden in Suriname. Al jaren is deze poep aan de gang de huidige coalitie gaf een aantal jaren ook niet thuis. Bigie bigi sma Yongu… \bah


  Maak melding
 7. Klagen omdat jij niet over de rug van een ander kan..no no a sani dati na boel..wat moet jij met een andersman zijn rug.

  Doe groot haal de stekker eruit en ga naar de bevolking.
  En vraag hen voor jouw te stemmen.

  Bij deze is Kodjo klaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES