Politiek Suriname krijgt betaald reisje van Taiwan

9

PARAMARIBO, 20 jun – Een groep politici en zakenlui heeft een reis naar Taiwan aangeboden gekregen. Dit meldt de Ware Tijd. De reis wordt volledig bekostigd door de Suriname-Taiwan Friendship Foundation, die zich inzet op diplomatieke erkenning. Tot de genodigden behoort Caprino Allendy, vice-voorzitter van het parlement. Opmerkelijke afwezigen zijn de twee grootste coalitiepartijen.

Zowel de NPS van president Ronald Venetiaan als de VHP van vice-president Ramdien Sardjoe zijn uitgesproken pro Volksrepubliek China. “De regering kiest voor een One-China-beleid, maar dat wil niet zeggen dat er geen band met Taiwan mag bestaan”, zegt Allendy, die lid is van A Combinatie. Hoe die band er uit moet zien, wordt veilig in het midden gelaten.

Andere coalitiepartners die zijn uitgenodigd zijn DA’91 en Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. De oppositionele VVV mag ook mee. Volgens Allendy is hij vooral geïnteresseerd in de Taiwanese industrie en handelsmogelijkheden. De Suriname-Taiwan Friendship Foundation heeft financiering aangeboden van enkele grote infrastructurele projecten.


9 REACTIES

 1. Capri Alendy is niet zo duur in omkoop.
  VEne en Sardjoe zijn iets duurder, maar valt over te onderhandelen.

  Neem sandoppie. Die onderhandelt alleen met the untouchebles.


  Maak melding

 2. Daargaan ze weer ze reizen hun leven door derest mag stikken,in welke taal gaat allendy zich uiten. toch niet in het aucany??? het wordt spannend afgeproken zaak z.g.op naam v\d Foundation.stelletje reislustige.

  Akuba


  Maak melding

 3. Mi boi dat a wan torie…maar als er domoren naar toe gaan… dan a torie porie.

  Maar wij hoeven niet veel te zeggen..zozo dondon boi di ini a coalitie.


  Maak melding

 4. Er moet gewoon gebruik van worden gemaakt, waarom niet.Er kunnen goede handelsbetrekkingen uit de bus komen. Suriname moet hievan gebruik maken. Ik geef maar een simpel voorbeeld bepaalde tijden van het jaar heeft suriname een overschot aan groente en nu is het heel erg duur door het slechte weer.Men kan b.v een aanvraag indiennen voor een fabriek om groenten inteblikken of eventueel het bouwen van koelcellen hiervoor.


  Maak melding

 5. de hele wereld doet zaken met beide china’s dus wat is het probleem. taiwan is een van de grootste investeerders in china. dus waarom zou suriname geen zaken met taiwan mogen doen.


  Maak melding

 6. sandopie heeft reeds een reisje van Vene gehad,deuk in zijn gezicht,zonder hem hiervan op te hoogte te stellen omtrend de OAS commisie, zie dagblad Suriname dit verhaal hoort hierniet thuis ik moest het kwijt.

  Akuba


  Maak melding

 7. Ik zie er inderdaad de noodzaak ervan dat er in su geinvesteerd moet worden.
  maar aub laten we concrete dingen op de agenda een keer zetten.
  ik hoop dat die mensen daar verstand van zaken hebben die daar op reis gaan.


  Maak melding

 8. AKUBA je bent een rasist ,want vene doet dingens op eigen houtje ,wat hij niet mag doen.Hij moet die soort zaken voor MENEER SANTHOKI overlaten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.