zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSociale afwegingen verkoop volkswoningen Suriname

Sociale afwegingen verkoop volkswoningen Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 mrt – Bij de verkoop van oude volkswoningen zal rekening gehouden worden met sociale aspecten van de bewoners. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Er zal niet zonder meer tot verkoop worden overgegaan. Ook zal zoveel mogelijk verkoop tegen marktwaarde vermeden worden. Het inzicht is drastisch gewijzigd.

Sozavo had zich aanvankelijk voorgenomen de huizen met grond te verkopen voor veertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertienduizend euro) per stuk. Volgens sommige parlementariërs is dit nog altijd veel te veel voor de veelal sociaal zwakke bewoners. Weggeven zou ook optie moeten zijn. Maar dat is “niet evenredig naar de gemeenschap toe”, zegt Setrowidjojo tegenover de Ware Tijd.

Er zal op een of andere manier rekening gehouden moeten worden met burgers die niet kunnen rekenen op de overheid. De bouw van volkswoningen op grote schaal behoort al lang tot het verleden. “Een deel kan onmogelijk gratis een huis krijgen, terwijl een ander deel zelf alles moet doen”, aldus Setrowidjojo. Afhankelijk van de leefomstandigheden zou wel subsidie gegeven kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE
  1. Gratis grond en huis krijgen alleen maar sommige regeringsleden. De rest moet echt hard werken ervoor. Je ben politici of je bent het niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES