woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname houdt ontwikkelingen mijnbouw in het oog

Suriname houdt ontwikkelingen mijnbouw in het oog

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mrt – Suriname houdt alle ontwikkelingen op mijnbouwgebied scherp in het oog. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Met de onderhandelingen over een nieuw bauxietakkoord in zicht, wordt zoveel mogelijk recente informatie binnen gehaald. Zelf wil de regering zoveel mogelijk bijblijven.

Daarom is onlangs in Toronto, Canada, deelgenomen aan een conferentie over mijnbouw. “Het is voor ons als Surinamers belangrijk om ook te participeren, omdat we onze activiteiten niet alleen op een eilandje willen doen plaatsvinden. Er moet rekening worden gehouden met de internationale ontwikkelingen op dit stuk”, zegt Rusland. Samenwerking met anderen heeft prioriteit.

Dit wordt even belangrijk geacht als het bijbenen van de ontwikkelingen. Het team dat voor Suriname zal onderhandelen over bauxiet- en goudwinning, zal dan ook bestaan uit lokale en buitenlandse deskundigen. Overigens wordt ontkend dat Suriname bereid is om een bauxietakkoord te sluiten voor vijftig jaar. “De strategieën moeten nog worden ontwikkeld en vijftig jaar is uit de lucht gegrepen”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Suriname kan toch alles zelf doen. Waarom met andere landen samenwerken. Arbeiders doen het werk al. En jullie hebben alles daar al. Alleen aluminium verkopen. Geen bauxiet meer. Het is nu niet de tijd om feest te vieren en te dansen. Hou op met Samenwerking. Samenwerking moet je onder al je Sranangmang. Sranangmang moeten keihard werken om wat te bereiken en jullie vieren maar verjaardagen. Zie zelf het verkeer nog steeds onderste boven. In Europa rijden ze anders weer, daar links en de rest rechts. Waar blijven de Surinaamse paspoorten voor de Sranangmang die in het buitenland wonen of zijn ze tevreden met het visum geld. Het is nu de tijd om zelfstandig te worden.


  Maak melding
 2. ongeveer 10% belandt in de staatskas, de rest gaat buiten de staaskasnaar het buitenland. we zitten op een gouden bank maar zijn nog steeds bedelaars. Wanneer wordt de regering wakker en zegt het is nu genoeg geweest : wij halen gekwalificeerd (deskundigen) binnen en gaan nu zelf bepalen wat naar het buitenland gaat met aftrek van belasting !!! maar ja baya, A DOEKOE MOESOE PRATI MINDRIE JANGMAN(BIGIE), A VOLK E SRIBIE TOCH OF WERIE KEBA FOE KLAGE.

  HELAAS ZIJN ER MAAR HÉÉÉÉÉÉL WEINIG INTEGERE PERSONEN EN ALS DIE ER ZIJN WORDEN ZE WEGGEWERKT.
  jAMMER !!


  Maak melding
 3. Inderdaad Dewanand suriname kan alles zelf nu gaan ze op het internationale podium om te participeren. Amafo heeft ook flink ge-participeerd in het buitenland op staatskosten. Wat is er van terecht gekomen?
  Feesten en beesten en dan na een tijdje weer bedelen.


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  Zodra blijkt dat iemand of in dit geval een (ontwikkelings) land, op het juiste (economische) spoor dreigt te gaan, volgt er van waar dan ook, ‘ruis’. Dat is slechts bedoeld om gezonde discussies of de goede intenties van landen die bewust worden van zichzelf of van hun economische mogelijkheden, negatief te beinvloeden of zelfs de discussie te verleggen.

  Een goede ondernemer, iemand die gelooft in eigen kunnen, iemand die zelfverzekerd is van zijn capaciteiten, iemand die bewust is van zijn of haar mogelijkheden, zo’n standvastig persoon of land, laat zich niet op eenvoudige wijze van zijn stuk brengen.

  ‘GELOOF IN EIGEN KUNNEN’ zal derhalve het motto moeten zijn, maar op een gezonde wijze. Want tegenwoordig zal je je wel moeten realiseren omtrent wat je wel en/of niet kan en beseffen wat je eventueel wel of niet aan kennis behoeft in te kopen.

  En wanneer je terugblikt naar ons recente verleden, dan blijkt dat wij heel veel meer kunnen, maar dat wij ook veel zaken, te lang hebben laten liggen om diverse redenen; onwetendheid, onzekerheid, zelfminachting, onvoldoende (historisch) besef van de eigen mogelijkheden of kunnen, noem maar op, koloniale ‘hebi’s’ die slechts leiden tot grootschalige buitenlandse uitbuiting, enorme buitenlandse schulden, corruptie, armoede, verpaupering en tenslotte onderontwikkeling van de bevolking.

  Vandaar dat ik van mening ben dat er nu nog teveel Surinaamse politici zijn, die heel lang, te lang verankerd blijken te zijn op het ‘kleindenkersniveau’, en derhalve lang blij zijn indien zij wat ‘daggelden’ of domeingronden bij mekaar kunnen ritselen.
  Zonder enigszins te beseffen dat de Republiek Suriname een land is met ongekende mogelijkheden.

  Het zijn van die politici die het ‘doen’ voor een ‘happe krap’. Van die viezerikken die voor een paar dollars op hun buitenlandse rekening, de boel verneuken ten koste van de eigen gemeenschap, zelfs ten koste van het nationaal belang.

  Politici die het groter belang niet kunnen of willen zien en slechts bezig zijn met hoe zichzelf en familie te verrijken ten koste van de rest van de gemeenschap. Niet merkwaardig wanneer je vandaag kijkt naar zo’n indertijd florerende rijsdistrict Nickerie bijvoorbeeld met zijn prachtige rijsvelden. En vandaag de dag, zelfmoorden van jongeren die het niet meer zien zitten en corruptie, alsof er geen eind aan schijnt te komen.

  Wat de Republiek Suriname derhalve nodig heeft zijn ‘GROOTDENKERS’. Mensen die het grondgebied als een uitdaging beschouwen om iets prachtigs van te willen maken. En niet alleen omdat zij het willen, maar omdat zij ervan overtuigd zijn dat zij het ook kunnen.

  Mensen die eerder voor de uitdaging kiezen om een paradijselijke droom inzake het land bewaarheid te doen worden, dan als ‘schapeneukers’ slechts het eigen belang achterna te lopen.

  Mensen die dermate ‘BEWUST’ zijn en bovenal waarachtig liefhebben, een land, waar God hen tenslotte mee gezegend heeft.


  Maak melding
 5. De regering El kamikaze is weer bezig. Straks heeft suriname niks meer over voor hun eigen kinderen. Onze landschap is nu al veranderd in een maanlandschap.

  Saka saka gewetenloze lummels die daar zitten. Waarom niet zelf ontwikkelen en verkopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES