zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAmbassadeur: “Wat Israël kon, kan Suriname ook”

Ambassadeur: “Wat Israël kon, kan Suriname ook”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jan – “Wat Israël kon, kan Suriname ook.” Dit stelt de Israëlische niet-residerend ambassadeur voor Suriname, Shlomo Cohen. Als Israël erin slaagt met zijn haast volkomen barre grond jaarlijks een miljard dollar aan fruit te exporteren, moet het voor het vruchtbare Suriname een peuleschilletje zijn. Het is een kwestie van vragen.

Suriname hoeft maar om bijstand te vragen en die is beschikbaar. Het betreft dezelfde technologie van irrigatiekanalen en glastuinbouw die in de woestijn zo succesvol is ingezet. “We willen trainingen bieden aan personeel uit de land- en tuinbouw en de veeteelt”, zegt Cohen tegenover de Ware Tijd. Eerder is hulp geboden op het gebied van kunstmatige inseminatie en aquacultuur.

Het is een kwestie van je eigen ontwikkelingskansen optimaal benutten. “Suriname heeft een enorme ontwikkelingspotentie, kijk naar al dat water en land en jullie tropisch regenwoud”, aldus Cohen. Ook op het gebied van toerisme liggen genoeg kansen open. Een enkel voorbeeld is de culturele en historische waarde die uitgaat van de synagoge en de moskee die vlak naast elkaar staan in hartje Paramaribo.

opening
Fernandes Express
BODO Party

26 REACTIES
 1. Ghi-ghi… ai-boi fosie ding mang kies ding verstang…advies kon kaba…(sabie doro)
  Wel, wel, voordat je puft heb je ontlasting…mi-boi torie di.
  Voordat joe braak i geef over.


  Maak melding
 2. Israél ,jebent van harte welkom met jullie technologie in ons suriname.Ons land heeft inderdaad bijstand nodig voor de ontwikkeling van de land-en tuinbouw sector.
  Nederland heeft verzuimd ons tot ontwikkeling te brengen… Sjalooooooom.


  Maak melding
 3. Suriname moet zich niet laten inpakken door Israël en amerika.
  Deze landen zijn van plan om Iran binnenkort
  Aan te vallen, Suriname zou medeschuldig kunnen worden.
  Weg met deze boeven en mensenrechten schenders.


  Maak melding
 4. Suriname moet zich niet laten inpakken door Israël en amerika.
  Deze landen zijn van plan om Iran binnenkort
  Aan te vallen, Suriname zou medeschuldig kunnen worden.
  Weg met deze boeven en mensenrechtenschenders.


  Maak melding
 5. Deze ambassadeur vergeet echter te vertellen dat Israel dit allemaal, uit zichzelf, never nooit had kunnen realiseren.
  Er is nl heel veel geld vanuit Europa en Amerika richting Israel gevloeid om dit alles te kunnen bekostigen en bewerkstelligen. And what about alle vrijwilligers uit Europa in de toenmalige ‘kiboets’ die, ivm schuld gevoelens vanwege de 2de wereld oorlog, dit land mee hebben weten op te bouwen.

  Volgens Cohen hoeft Suriname maar te vragen (lees: ‘nogmaals bedelen’) en dan komt het wel goed.
  Opmerking; Suriname zucht op dit moment nog steeds van de restanten van het Joodse juk gedurende de slavernij of er dient zich nu een ambassadeur uit Israel aan die opnieuw probeert de Surinamers (dan wel op een fijne manier) tot een slavisch volk te maken.

  Surinamers, dit zijn allemaal mooie woorden, maar trap er niet in. Laten de Joden eerst een Palestijnse staat realiseren en vrede brengen in hun eigen gebied aleer ze de oversteek maken naar ‘verweggiestan’ (Suriname)


  Maak melding
 6. Alhoewel dit alles mooi klinkt,moeten wij dit zaakje niet vertrouwen.
  Waarom nu plotseling die interesse in Suriname. Voorheen wist men niet eens waar suriname lag.Er is maar een ding dat Israel naar Suriname Kan Lokken ,en dat is het sterk toenemend aantal moeslims in het land.
  Israel is op het ogenblik bezig overal in de wereld Informatie te vergaren van moeslim organisaties. Daarom Moeten wij goed op onze hoede zijn voor de motivatie achter deze interesse


  Maak melding
 7. Op heb gebied van landbouw hebben wij geen kennis nodig vanuit het buitenland. Wat wij nodig hebben is een bezem om een kliekje handelaren op te ruimen die liever een buitenlandsproduct op de schappen leg dan een product van eigen bodem. Geloof in eigen kunnen wordt in suriname niet gestimuleerd.
  En degene die dat wel hebben worden meteen de grond in gedruk.


  Maak melding
 8. Beste Fleur nr 6.,
  Hoewel ik zelf Surinamer ben moet je me even helpen. Iets is waarschijnlijk al die jaren aan mijn aandacht ontsnapt. Zou je me willen helpen?
  Je maakt de opmerking; Suriname zucht op dit moment nog steeds van de restanten van het Joodse juk gedurende de slavernij of er dient zich nu een ambassadeur uit Israel aan die opnieuw probeert de Surinamers (dan wel op een fijne manier) tot een slavisch volk te maken.
  Kan je me uitleggen hoe Suriname NU -anno 2007- (dus bijna 144 jaar na afschaffing van de slavernij)nog zucht onder het Joodse juk
  van de slavernij? En wil je ook alsjeblieft aangeven waaruit dat juk bestond?
  Of bedoel je met nu nog zuchten dat er nog steeds pom pastei viado wordt gegeten en gemberbier en orgeade wordt gedronken terwijl men dat niet wil in Suriname?
  Misschien ben ik eenzijdig ingelicht maar als ik het goed heb was er zonder de bijdrage van de Joden, in Suriname, niet veel van de grond gekomen.
  Als je een idee wil hebben van hun bijdragen loop door Paramaribo en vraag je af waarom bepaalde straten namen van Joden hebben. Waar bepaalde theaters vandaan komen? Wie sommige industrieen hebben opgezet? Wie de artsen waren die de volksgezondheid naar een niveau hebben gebracht waar we trots op mogen zijn? Wie zich de informatievoorziening voor het “gewone volk” tot taak stelde? Vraag je dan nogmaals af waarom en wat de bijdrage van Joden in Suriname voor Suriname is geweest? Dan zal je naar ik hoop anders tegen de Joodse bijdragen in Suriname aankijken.
  Ik kijk uit naar je antwoord. En vooruitlopend als dank daarvoor een kleine tip mbt het Israelisch-Palestijnse vraagstuk: No bemoei!
  Het gaat ons Surinaams petje te boven en de Joden weten van Suriname dat we het land met de eerste synagoge in de Amerika’s zijn en hoe belangrijk het land voor de voor de inquisitie uit Europa gevluchte Joden is geweest. Maar de Palesteinen don’t care about Suriname. Integendeel is er een ingeburgde minachting voor de neger als ik, waarvan er toch een flink aantal in Suriname rondlopen nietwaar?

  De uitnodiging om “slechts te vragen” is een diplomatieke belefdheid die in de meeste gevallen over de hele wereld zo wordt uitgewisseld. Het is echt niet de bedoeling om mensen weer in slavernij te brengen hoor. Wees gerust!


  Maak melding
 9. Troebel water…maar.. no iti tjasnet…
  Moeten zeker enkelen uit jouw land komen om het voor te doen.
  Straks meer van deze gasten dan chinezen..

  Daarnaast oenoe tja geweld, ding bigi bom sa joe kondre abie mi boi mi fridi.

  Wij hebben geleerd om van ons land te houden..(door tegenwerking, vernedering, enz)
  Wij kregen/krijgen daarbij op Schiphol wijze lezen.
  Ook van Rita.V en G.Wilde.
  Gelijk hebben zij ook nog, eigen volk eerst en val niemand lastig.
  En laat niemand jouw in de maling nemen.

  aboi is klaar.


  Maak melding
 10. Niet mee eens. Er bestaat geen vrij handel. Het heeft niks met de regering te maken. Rijke landen houden vast aan hun eigen regels. In Israël stroomt de zoetwater rivier en ze houden het water daar vast. Waar water is heb je dan veel fruit bomen. Niet vergeten dat Israël een vriend van Amerika is. Willen ze Surinaamse vruchten, nee! Er is geen vrij handel.


  Maak melding
 11. Verschil tussen Israel en Suriname is ‘Nationalisme’ wat gepaart komt met ‘orde’,’discipline’ en de ‘wil’ voor vooruitgang.

  Deze ontbreekt totaal bij Surinaamse politici waar de eigen individu al decennia op de 1ste plaats komt, dit geldt zowel voor de regering als de DNA!


  Maak melding
 12. Alleen als buitenlanders iets verkondigen, dan zijn alle ogen en horen wijd geopend, maar anders is de politiek in slaap gesust, of wil men liever niet aan problemen denken, telkens als surneds daar aankomen en hun ideeen brengen en verkondigen, wordt er geen gehoor aan gegeven, want ze zijn, dan ineens erg mondig…. val dood dan, en sterf in je eigen hoogmoed, parlementariers………..


  Maak melding
 13. Hatti bron,u hebt een zeer goede genuanceerd betoog gegeven.

  Sommigen betrekken direkt de toestand van een dergelijk land erbij terwijl dit totaal niets van doen heeft met handels betrekkingen!Israel wil Suriname helpen.Dus waarom zou hun hulp niet welkom zijn?.Hun hulp is zeer wel van harte welkom!

  Wij hebben niets te maken met Israel’s politieke en geestelijke problemen die het land heeft ten opzichte van de omliggende Arabische landen!Dat is gewoonweg onze zaak niet!Surinaamse moslims en Surinaamse Joden is die van een geheel andere orde dan die van de buitenwereld.

  Laten wij eerst maar eens met die december moorden en diens verantwoordelijken afrekenen eer dat wij een beschuldigende finger wijzen naar andere landen!Want nu op dit moment gaat het er niet om wat het buitenland gedaan heeft,het gaat erom wat Suriname aan nut volle hulp kan gebruiken om ons eigen land op te bouwen.Zelfs al zou Noord Korea hun hulp aanbieden,wij hebben niets te maken met hun politieke en militaire problemen met Amerika!Laat dat duidelijk zijn!

  Misrefi


  Maak melding
 14. 13-6=7
  Nummer 6 heeft het over de minnen, wijl nummer 13 het over de plussen heeft.
  Daarbij haalt nummer 7 de schouders op!
  Het is maar aan welke kant je staat/stond toen de klappen vielen!

  Ik ben het ermee eens dat het generaties terug is.
  Maar! Waarom mag/moet er telkens wel naar de jaren 40 van de vorige eeuw gekeken worden en niet naar het donkere verleden van Suriname.

  Pom!? Ik reis veel, ben ook in Ghana geweest, daar maakt men ook een gerecht
  dat op pom lijkt.

  Nummer 13, wilt u iets meer over de geschiedenis van pom vertellen, lijkt mij interessant.

  Israël en amerika behoren naar mij mening samen met een steeds wisselende partner
  tot het as van het kwaad.
  Double standards, hanteren deze lieden en ze laten geen kans voorbij gaan om onrust in de wereld te stoken.

  De kampioen van de democratie, schrijft jaarlijks rapporten over schending van mensenrechten, maar rept met geen woord
  over haar eigen daden.
  Ontwerpt en verkoopt aan al zijn vrienden wapens en heeft slapeloze nachten wanneer andere landen het zelfde doen.

  Arm Suriname, God behoede het land voor zulke vrienden!


  Maak melding
 15. Nr. 13 Hatti bron..weer wang tra bril.
  Denk jij dat zij iets gratis willen doen..voor Su. (nee echt niet)

  Zij gaan voor eigen voordeel,die boys die wij nu daar hebben(machthebbers)hebben geen kijk op niks.(blind,doof)

  Zij geven het gevoel in staat te zijn, een huis te verkopen voor een lollypop.


  Maak melding
 16. Wat Israel kan, kan Suriname ook!!!

  Wat Israel doet moet Suriname ook doen!!!

  Zonder Amerika en Europa zou Israel niets zijn.

  Dus dan moet je bij Amerika en Europa aan de deur kloppen (bedelen) als je iets wil bereiken, ander wordt het heel moeilijk.


  Maak melding
 17. Beste voorstel Israel no leg e leg uit..
  >>>>>>>>>Importeer uit Suriname>>>>>>>.
  Hallo eerlijke handel eerlijke prijzen..
  Come up…geen uitleg meer nodig.


  Maak melding
 18. Hallo Brilleman,
  Zo zie je maar weer dat een bril ophebben nog niet wil zeggen dat je kan lezen.
  Heb IK Hattibron beweert dat Israel iets gratis wil doen voor Suriname?
  Nergens in mijn reactie komt dat voor!
  En waarom moet iemand die je wil helpen/ondersteunen dat altijd gratis doen? Hebben wij Surinamers die mentaliteit nog niet afgeleerd?
  Waarom zou je als mens en als natie met enige waardigheid en met zelfrespect willen dat alles wat je bereikt en bezit het resultaat is van Dankje meneer of Dankje mevrouw? Waarom zou je als koeparie door dit leven willen stappen?
  Iedere eerstejaars student psychologie en iedereen die kan kijken en zien en niet alleen een bril opheeft kan je vertellen dat iets waarvoor men een offer heeft moeten brengen en waarvoor men zich heeft moeten inzetten meer gewaardeerd wordt dan iets dat voor soso wordt verkregen.
  Maar zo zie je weer:
  “inzetten” betekent “werken” en
  “betalen” betekent “prioriteiten stellen”.
  En net als een klein kind in een snoepwinkel willen we alles tegelijkertijd en het liefst zonder te betalen of ervoor te werken.
  Grow up! We zijn geen kind in een snoepwinkel maar we leven in de grote mensen wereld! En in die wereld kom je met de mentaliteit van een luiaard en een koeparie echt niet vooruit!


  Maak melding
 19. wat een gelul hier allemaal, gewoon handelen met die gasten…..wat is daar zo moeilijk aan of willen jullie met die ‘rijke palestijen’ handelen?? succes wanneer de PLO bussen in parbo opblazen weten we het…..


  Maak melding
 20. Joden Savanna…..

  Black holocaust, Black holocaust,Black holocaust,Black holocaust,Black holocaust,
  Black holocaust,Black holocaust,Black holocaust,Black holocaust,Black holocaust,

  Holocaust on blacks…Surinam

  Het is een kwestie van je eigen ontwikkelingskansen optimaal benutten. “Suriname heeft een enorme ontwikkelingspotentie, kijk naar al dat water en land en jullie tropisch regenwoud”, aldus Cohen. Ook op het gebied van toerisme liggen genoeg kansen open.

  Een enkel voorbeeld is de culturele en historische waarde……..

  die uitgaat van de synagoge….
  en de moskee die vlak naast elkaar staan in hartje Paramaribo.

  Openbaring 17:5
  ‘Het grote Babylon, de moeder van alle hoeren en van alle schanddaden op aarde,’
  Ik zag dat de vrouw dronken was van het bloed van hen die God toebehoren, en van het bloed van hen die J..ezus trouw gezworen hadden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES