donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitieakkoord Suriname, Frankrijk ‘gevoelig’

Politieakkoord Suriname, Frankrijk ‘gevoelig’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – Het politieakkoord tussen Suriname en Frankrijk ligt politiek behoorlijk gevoelig. Dit valt te merken aan de wijze waarop binnen de regering wordt omgesprongen met de spanningen die het akkoord teweeg heeft gebracht. Bezwaren en geruststellingen worden vaker publiekelijk naar voren gebracht door voor- en tegenstanders.

Eén van de grootste voorstanders is minister Santokhi van Justitie & Politie. Hij heeft het akkoord voor het vervolgen van verdachten op de respectievelijke grondgebieden van Suriname en Frans-Guyana, getekend met de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Nicolas Sarkozy. Tegenover de Ware Tijd zegt Santokhi dat de bezwaren van coalitiepartner A Combinatie de aandacht hebben van de regering.

Hij heeft tijdens de laatste ministerraad een aantal vragen “terstond beantwoord.” Andere waren van dien aard dat ze zijn meegenomen ‘ter bestudering.’ A Combinatie is tegen het akkoord, omdat de eigen aanhang in het grensdistrict Marowijne te lijden zou kunnen krijgen. Ook na de geruststelling dat de Fransen geen personen op Surinaams grondgebied mogen arresteren, is dat standpunt gehandhaafd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Ach… in 2007 zal Segolene Royal alles goed maken in Frankrijk…

  En dan moeten we nog even doorbijten tot 2010 voor een functionerede regering in Suriname, want Venetiaan weet niet wat Socialisme is.


  Maak melding
 2. Minister Santokhi is de juiste man op de juiste plek. Deze minister zal niet gebukt gaan onder de dreigementen van Brunswijk. Letwel, het gaat hier alleen om de persoon Brunswijk en zijn criminele achterban, die deze samenwerking niet wensen. Brunswijk moet één ding weten dat ook Marowijne tot Surinaams grondgebied behoort en dat alle Surinamers en toeristen vrij willen genieten van Marowijne. Vene en Santokhi, zo snel mogelijk deze samenwerking bekrachtigen!!!!


  Maak melding
 3. Segolene Royal???? droom maar lekker verder.

  Sarkozy komt gewoon aan de macht in Frankrijk.

  Fransen houden niet dat hapslap gedoe wat die watjes in Suriname voorschotelen.
  Gewoon de Beuk erin.

  Suriname kent geen partij ideologie noch partij programma’s en nooit gehad ook.
  Wel kent Suriname vriendjespolitiek.


  Maak melding
 4. Halo Serious,

  Je hebt vokomend gelijk. Ik heb het al eerder vermeld. Brunswijk is bang dat men achter zijn fraudeuleuze praktijken kan ontdekken.
  Trouwens zijn mensen hebben niets aan hem. De helft van zijn kinderen kent hij niet eens, hoe verzorgt hij ze? Waarom zou men hem dan missen op Albina ect?

  Janny


  Maak melding
 5. Lieve mensen,
  Ik hoop dat jullie de acties van Amnesty International gevolgd hebben, die bezig zijn te demonstreren tegen racisme in Europa en dan met name TEGEN de RACISTISCHE FRANSE POLITIE!!!!! Hebben jullie enig idee hoeveel Surinaamse mannen zonder enige vorm van proces, soms langer dan 1 jaar in de smerige franse gevangenissen worden opgesloten? meer dan 100!!! De reden: RACISME!!! de aanleiding: verdenking van drugs bezit!!!
  ZULKE BEESTEN VAN RACISTEN WILLEN WIJ TOCH NIET IN ONS MOOIE LANDJE? OF HEBBEN WIJ GEEN ZELFRESPECT MEER???


  Maak melding
 6. Waarom gaat hij dat niet in Nikerie doen ?
  Daar aan de grens mert Guyane zitten toch de wreedste criminelen .
  meneer Santokie heeft niks in Marowijne te zoeken .
  laat meneertje lekker de stadscreolen de les voorlezen , maar wij niet we hebben onze eigen mensen . er is al politie in Albina .

  Zinds wanneer hebben jullie een Surinaamse politie in Parijs gezien , die daar boeven gaat vangen .

  {Aub plaatsen !niet censureren dank u!}


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES