dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet alert zijn bij integratie Amerika’s

Suriname moet alert zijn bij integratie Amerika’s

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 okt – Suriname zal goed op zijn belangen moeten letten bij deelname aan het integratieproces van de Amerika’s. Dit stelt de Nederlandse ontwikkelingseconoom Pitou van Dijck, die de gevolgen op de deelnemende landen heeft ingeschat. Het Initiatief voor Regionale Integratie van de Infrastructuur op het continent, IIRSA, heeft voor- en nadelen.

Vooral de economische, sociale en milieuzijde moeten flink tegen het licht gehouden worden. Volgens Van Dijck moet vooral de economische haalbaarheid worden nagegaan van investeringen. De weginfrastructuur moet geheel worden afgestemd op de verbindingsroutes tussen de landen in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. Daar gaan tientallen miljoenen dollars in zitten.

Integreren moet, maar dat betekent niet dat je je niet bewust bent van de nadelen en zoveel mogelijk inspeelt. Illegale activiteiten kunnen juist worden aangemoedigd als de infrastructuur gemakkelijker grens overschrijden met zich meebrengt. Voor rehabilitatie van de Oost-Westverbinding tussen Nieuw Nickerie en Albina is ruim vijftig miljoen dollar nodig. Ook moet er een brug komen over de Marowijnerivier.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Heeft Pitou van Dijck nog iets nieuws te melden of was dat het.
    Ik hoop niet dat deze ontwikkelingseconoom een vette bonus heeft opgestreken voor het optrappen van deze zeer open deuren.


    Maak melding
  2. Wat moet Su. hiermee, op de bekende manier is het nog steeds niet gelukt.
    En de mannen die nu daar zitten,laten de boel voor de boel.(rovers, oplichter,dik huid,voelen niks, horen niks.Alleen eigen zak


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES