dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams meerjarenplan moet ontwikkeling dragen

Surinaams meerjarenplan moet ontwikkeling dragen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jul – Het Meerjarenontwikkelingsplan, MOP, voor de periode tot 2010 zal hoe dan ook de vooruitgang moeten dragen. Dit zei coalitieparlementariër Winston Jessurun bij de aanvang van de behandeling in het parlement. Hij ziet het plan als een uitstekend vertrekpunt voor effectief bestuur op alle gebieden. Jiwan Sital van de oppositionele FAL ziet weinig perspectief.

De omstandigheden zijn er niet naar, ook al omdat de neiging tot verbeteren er niet echt in zit. “Veel valt er niet van te verwachten, gezien de toenemende corruptie, weinig vertrouwen van de samenleving in de politiek en de gebrek aan uitvoeringscapaciteit”, zei Sital. Hij ziet weinig terecht komen van de millennium-doelstellingen, die in het plan weerspiegeld worden.

“Een heel slechte grap.” Zo typeert Radjkoemar Randjietsingh Sitals visie. De afgelopen jaren is juist veel tot stand gebracht. Er si een degelijke basis gelegd voor structurele vooruitgang. De perspectieven op ontwikkeling zijn aanmerkelijk verbeterd na jaren van stilstand en achteruitgang. Mijnbouw en landbouw zijn in de lift. Hooguit zou het investeringsbeleid wat aangepast kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Winston je bent het duidelijkste voorbeeld van “wiens brood men eet,diens woord men spreekt”. Je hebt je 5 jaar verzet tegen het visie-loze beleid van Venetiaan en nu hemel je het op. Heel raar is dat.


  Maak melding
 2. beste heer. winston jesurun. u heeft een goed plan. men hoop dat u uw plan kan uitvoeren. maar ik ben bang dat die zieke mensen in het parlement u tegen zullen houden.
  men zegt. als iemand een plaats wil verbeteren. dan moet hij of zij eerst zich zelf verbeteren. dan komt het lanzaaam goed.
  m.a.w. een goede milieuw begint bij je zelf.
  als jij je erf schoonmaakt. dan gaan de buren van jou na apen. dat is een goed voorbeeld. en op die manier gaat mischien niet iedereen meedoen. maar.als de meerderheid dat doet. dan kunt u een beetje trots zijn op uw zelf. u kunt tegen uw zelf zeggen en tegen uw familie dat u een begin had gemaakt. aan een goede milieu en dat heeft voor een groot deel gewerkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES