woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVrij Zuid-Korea is Suriname eeuwig dankbaar

Vrij Zuid-Korea is Suriname eeuwig dankbaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jul – Zuid-Korea zal Suriname eeuwig dankbaar blijven voor de bijdrage aan zijn bevrijding. Dit zegt de Zuid-Koreaanse ambassadeur Soong-Chull Shin. De Surinamers die in de Koreaanse oorlog sneuvelden, hebben hun leven niet vergeefs geofferd. Dit geldt evenzeer de overlevenden. Het van communisme bespaarde land is er beter van geworden.

“Na de oorlog is Korea erin geslaagd zijn doelen te bereiken. Onze economie is nu de zevende grootste in de wereld”, zei Soong-Chull Shin. Hij is vanuit zijn standplaats in Venezuela afgereisd om de herdenking bij te wonen. Er zijn kransen gelegd bij het Oorlogsmonument in Paramaribo. Korea wil best een groter monument opzetten, om uiting te geven aan zijn erkentelijkheid.

Het nog handjevol levende veteranen vindt het gepast, zeker nu de meesten niet meer hebben overgehouden dan een armoedig bestaan. “Suriname is geen oorlogje gaan spelen, maar heeft keihard meegevochten voor de bevrijding van Zuid-Korea uit handen van Noord-Korea”, zegt voorzitter Fred van Russel van de Vereniging van ex-Korea Vrijwilligers.

Tijdens de oorlog van 1950 tot 1953 zijn twee Surinamers omgekomen. Tot erkenning is het nooit echt gekomen, ook niet van Nederlandse zijde. Dit steekt omdat de bijdrage is geleverd onder Nederlandse vlag. “Tot de laatste dag van 1950 tot 1953 hebben we in de frontlinie gestaan”, aldus Van Russel. De Nederlandse ambassadeur Soeters heeft in zijn spreekbeurt sympathie betuigd aan de nabestaanden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Na zoveel jaren eindelijk erkenning voor mijn kameraden! Vele Surinamers hebben voor Nederland gediend, in het voormalig Ned. Indie, Nw. Guinea en…natuurlijk ook Korea! Ik denk aan Nalla (de beste TLV-schutter in die Koreaanse strijd) Waar is hij nu? Och er waren er zoveel, die bijgedragen hebben aan de “vrede”….welke vrede? Zij, die nog leven – HEIL en het gaat U forever WEL..Old Soldiers never die!


  Maak melding
 2. Jammer dat velen niet meer leven.Een zeer goede vriend heeft ook aan deze oorlog meegedaan Fam.Strok,Jammer dat hij als een kerkrat is overleden.Een compensatie aan familie leden zou toch een goede gebaar zijn van deze zeer rijke Korea.Ik hoop dat men tot die gedachten komt? Surinamer waren zeer dapper tijdens oorlogjaren .En zijn dat nog.als het moet.?????


  Maak melding
 3. oudstrijders, Schutters, vrijwilligers, of koreagangers, als familie zijn wij Surinamers altijd trots geweest op onze vaders, en ooms die gestreden hebben onder de Nederlandse vlag, zo ook mijn vader tot zijn dood een oudstrijder is geweest en wij zijn kinderen trots zijn dat hij als vrijwilliger heeft gediend, zo ook onze ooms en naaste familieleden en er was helemaal geen verschil van welke etnische afkomst zij waren. moedige mannen zij leven voort in onze gedachten, fijn dat de geschiedenis niet wordt vergeten


  Maak melding
 4. Weet gij niet,dat er nog een geestelijke oorlog te voeren is in Noord Korea.Dit land onder leiding van Kim Jong IL en zijn trawanten hebben nog steeds hun eigen onderdanen,hun eigen volk onderdrukt en verdrukt.Hoogmoedig weert hij alle hulp van buiten af bestemd voor het volk.De Noord Koreanen lijden aan honger het is erger dan in Afrikaanse landen of Haiti.Deze Kim Jong IL verheerlijke zichzelf als een afgod,wie niet voor zijn beelden of zijn foto’s wil nederbuigen of hem aanbidden wordt geplaatst in een strafkamp of onmmiddellijk gedood.Nu is het tijd genaderd dat Surinamers ook mogen weten van dit tafereel.Laten wij een geestelijke strijd aanbinden tegen de overheden en machten van de duisternis die Kim Jong IL en zijn trawanten onder hun macht hebben.Geestelijk strijden in de Naam van Jezus Christus opdat deze Kim Jong IL vrij komt in zijn denken en het arme volk niet meer zal onderdrukken of verdrukken.Dat het een vrij volk wordt.Stel je eens voor dat de Surinamers op hun plaats zou zijn.Wat zouden wij dan gaan doen.Bidt en strijdt voor dit Noord Koreaanse volk.


  Maak melding
 5. Waren we maar net zo dapper voor ons eigen land zoals vroeger voor die Koreanen..We hebben nog veel te leren baya..vooral de Suri regering en trawanten..
  Ik ben benieuwd wat hun strijdbeeld is..Hmm, Korea he, daar zeg je wat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES