Suriname wil in twintig jaar van woningentekort af

11

PARAMARIBO, 28 jul – Het tekort aan woningen zal binnen twintig jaar opgelost worden. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Een aanzienlijk deel van de ruim dertigduizend woningzoekenden zal geholpen worden aan betaalbare huisvesting. De eerste resultaten moeten al merkbaar zijn in de komende vijf jaar.

Via het Meerjaren Huisvestingsprogramma, MHP, zullen per jaar minimaal driehonderd woningen gebouwd worden. De strat is op de voormalige plantage Richelieu, in Commewijne, waar een grootschalig project opgezet zal worden. Tegen de traditie in zal de uitvoering, met name de bouw, geheel aan particulieren worden overgelaten. Dit moet vooral de efficiëntie bevorderen.

Setrowidjojo gaat voor optimaal resultaat. Met de Anton de Kom Universiteit zal een onderzoek worden verricht naar de werkelijke behoefte aan woningen. “De resultaten zullen gebruikt worden voor een degelijke planning”, aldus Setrowidjojo. De prijzen van de woningen zullen marktconform worden gehouden. Oudere projecten zijn steevast een grote verliespost geweest voor de overheid.


11 REACTIES

 1. Ik heb in commewijne en in Totness sociale woningbouw waargenomen. deze projecten zijn nimmer bewoond en inmiddels overwoekerd door onkruid e.d. Hoezo sociale woningbouw/beleid. Natuurlijk leidt je verleizen wanneer van exploitatie geen sprake is. Jammer.Woning en grondprijzen zijn in sme ook explosief gestegen door speculaties e.d.


  Maak melding

 2. Binnen 20 jaar. Niet te geloven zeg! Suriname kennende gaat men pas na 19 jaar niks doen in het 20ste jaar van belofte als een gek woningen bouwen a la marowijne project. Woningen waarvan het toilet centraal in het midden staat tussen de keuken en de woonkamer. Nota bene zonder luchtafvoer naar buiten.


  Maak melding

 3. Het is een mooi plan,en een domme plan.20 jaren weetje of je nog 20 maanden te leven hebt? Waarom niet 20 maanden? het is Suriname .Mensen moeten toch hoop krijgen, om een onderdak.Of niet soms?Nederlander van Sur.Afkomst denken positief,om eens terug te komen naar hun mamie land.Die zij hebben op gebouwd en achter gelaten.Wegens omstandigheden van toen.En nu als een vreemdeling in de schoot van mamie wordt gezien.Is heel erg terwijl economisch dit groep voor lands belang zeer efectvol is.


  Maak melding

 4. Ik heb in totness daadwerkelijk een rijwoningen gezien ja, volkswoningen. Deze zijn toegekend aan de zoon van een of ander iemand die een functie bekleed bij de dienst openbare werken of aan de dochter van die vrouw die koek bakt voor tant pauwtje Kortom names and faces. Dat is het grootste struikelblok in heel Suriname helaas.

  Omdat ik zo van het land geef ik de moed niet op!!!!

  isis


  Maak melding

 5. Begin de bouwvallige en met overwoekerende onkuid woningen die het sraatbeeld van Paramaibo en omgeving ontsieren,te onteigenen,knap ze op en zie daar een deel van de sociale woningen.Maar neen daar is de minister van Sozavo te laf voor.Die huizen staan 25jaar en meer weg te rotten geen hond die er naar omkijkt.Zie de Zwartenhovenbrug,Gravenstraat/Kwattaweg,Keizerstraat,Weidestraat,Dr.Nassylaan,Kromme Elleboogstraat enz. wat een vreselijk gezicht is dat.


  Maak melding

 6. suriname veranderd nog niet. en na tien jaar ook niet. want die huidige leiders hebben veel vrienden. en familie. het surinaams parlement is tot nu toe een familie bedrijf. zo lang dit niet veranderd. tot die tijd blijft het zo. zo als die nu is. wie geen lid is heeft geen spreek recht. die mogen de belasting betalen. en hun mond dicht houden.


  Maak melding

 7. Dit gaat ze zeker lukken, als er een massale instroom komt van meer dan 1 miljoen Chinezen immigranten. Anders gaan ze dit niet lukken.


  Maak melding

 8. Wat Suriname ook nodig heeft zijn wolkenkrabbers en paar moderne overdekte winkelcentrums waar met airco en waar je lekker paar uur lang lekker kan winkelen.


  Maak melding

 9. Live uit het Koude Nederland.

  Nog meer winkelcentra´s ? wat we nu hebben trekken al genoeg boeven en al dat soort figuren.

  Wat heeft de Mini-ster gegeten, voordat hij die belofte heeft gedaan ? Of is het weer een verkiezing stunt voor 2015 ? Soso lafu dapé rada nanga Sisa, sari tori mang .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.