dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHonorair consul Van den Tweel opent Supermarket in Suriname

Honorair consul Van den Tweel opent Supermarket in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De honorair consul van Suriname in Nederland Gerard van den Tweel gaat een pilotwinkel openen in het centrum van Paramaribo. De AH-ondernemer uit Nijkerk begint onder de naam Van den Tweel Supermarket een test in de hoofdstad van Suriname. Dat meldt Distrifood.

‘Als honorair consul van Suriname weet ik dat er in dat land veel vraag is naar producten van Albert Heijn. Wanneer de pilot slaagt, mikken we op een grote winkel aan de ring van Paramaribo. Daarnaast zie ik ook kansen met partijenhandel in Suriname. Daar gaan we dus ook mee beginnen’, zegt de multifranchiser tegen Distrifood.

Sinds november 2011 heeft de multifranchiser op Bonaire een Van den Tweel Supermarket. De zogeheten Van den Tweel Groep van de multifranchiser heeft inmiddels vijf supermarkten in het Caraïbisch gebied. Dit zijn Ling & Sons op Aruba, Van den Tweel Supermarket en Voordeelmarkt Warehouse op Bonaire en Albert Heijn Zeelandia en Van den Tweel Supermarket Jan Thiel op Curaçao.(Bron: Distrifood)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
  1. Oei, deze man lijkt zijn zaken wel heel goed te ontplooien in het caribisch gebied, of het voor de plaatselijke bevolking wel allemaal zo gunstig is. Op Bonaire ook heel succesvol met al die ptata’s die het eiland nu overspoelen en toch vooral hun hagelslag en vanille vla willen. De gemiddelde Bonairiaan kijkt er toch iets anders tegen aan.


    Maak melding
  2. Na verkiezingen mag hij ook afscheid nemen. Is de afgelopen jaren niet van toegevoegde waarde geweest voor Suriname. Hij heeft zijn honorairschap gebruikt om zijn eigen zaken te regelen. Een HR moet deuren openen voor Suriname en dat heeft hij niet kunnen bewerkstelligen. Ik ken Surinamers die van een grotere betekenis zijn geweest voor het land en dat vele jaren onbaatzuchtig hebben gedaan. We moeten ophouden te deken dat alleen blanke Nederlanders dat kunnen doen. Dus Van den Tweel is voor mij passée. Na 25 mei een nieuwe wind.


    Maak melding
  3. Suriname heeft deze supermarket als AH niet nodig. Er zijn al genoeg chinese winkels in Suriname die dit soort voeding verkopen.

    Surinamers moeten gaan leren om hun eigen producten te waarderen en gaan kopen en eten. Hierdoor gaat het geld van Suriname niet op aan consumptiegoederen uit het buitenland.

    Suriname heeft meer doe het zelf ondernemingen nodig. Met dit soort winkels zouden Surinamers zelf heel snel hun eigen huis leren bouwen en meer ondernemers ontstaan die gaan doe het zelf. Met een kleine opleiding op scholen zou suriname heel snel vakmensen krijgen, die in het hele land kunnen worden ingezet omdat de Doe het zelf winkels de producten in voorraad hebben.

    Het ministerie van Handel en Industrie en het Minov zouden hun beleid hierop goed moeten afstemmen. Er zouden heel veel soorten vakmensen hierdoor in Suriname ontstaan die ook hun eigen huizen heel snel in elkaar kunnen zetten. En als deze Doe het zelf zich ook richten op houtproducten en allerlei producten zou maken, zie daar de voordelen.

    Doe het Zelfwinkels heeft Suriname nodig.


    Maak melding
  4. Deze man heeft gewoon een goed zakelijk oog. Er is gewoon een markt voor. Snap die haat van sommigen hier niet. Wat willen jullie dan, alleen maar overspoeld worden door Chinezen met kul-kwaliteit? Ik zie ook liever een sranang man zoiets opzetten, maar ja. Die man/vrouw staat maar niet op. Ik hoop wel dat het niet zo duur wordt als die andere supermarkten. Vorig jaar ben ik me rot geschrokken van de (euro)prijzen in de grote supermarkten!


    Maak melding
  5. Weer een tegenslag voor Somo erbij; hij moet van de rechter zijn ‘bunkopu seri winkri’ noodgedwongen verplaatsen en nu krijgt hij er een ‘bakra basi’ concurrent bij.


    Maak melding
  6. Sandra
    Deze man heeft gewoon een goed zakelijk oog. Er is gewoon een markt voor. Snap die haat van sommigen hier niet. Wat willen jullie dan, alleen maar overspoeld worden door Chinezen met kul-kwaliteit? Ik zie ook liever een sranang man zoiets opzetten, maar ja. Die man/vrouw staat maar niet op. Ik hoop wel dat het niet zo duur wordt als die andere supermarkten. Vorig jaar ben ik me rot geschrokken van de (euro)prijzen in de grote supermarkten!
    >
    >
    Sandra
    Er zijn der genoeg sranamang die een zaak willen opzetten en de concurrentie aangaan. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het koppijn is. Voor echte sranamang gelden andere regels dan voor de chinezen en Nederlanders en een ieder die onder de tafel wilt betalen. Sranamangs worden door hun eigen landgenoten gefrustreerd, soms moet je langer dan 2 jaar wachten op de benodigde papieren men zegt dat het door de bureaucratie van Suriname komt, ik zegt dat is niet waar, ik weiger geld onder de tafel tebetalen aan mensen die betaald worden om hun werk te doen. Door deze mensen geld aan te bieden creëer je nog meer corruptie .


    Maak melding
  7. Komt men er nu pas achter waarmee deze Honorair-consul van
    Suriname in Nederland Gerard van den Tweel bezig is in Su.?

    De Hollandse koopmansgeest geen reden tot feest.
    Ook zo’n leuk artikel om te lezen.

    Google ook naar Afbeeldingen van gerard van den tweel.

    Organisatie De Van den Tweel Groep is een dynamische bedrijvengroep met vestigingen in Nederland en op de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curacao. De groep telt ruim 1100 medewerkers.

    De Van den Tweel Groep bestaat uit een retail- en een horecagroep. Daarnaast zijn er bedrijfsonderdelen voor vastgoedbeheer en projectontwikkeling.

    De investeringsmaatschappij van de Van den Tweel Groep participeert met wisselende belangen in andere ondernemingen. Meer over elk van deze bedrijfsonderdelen leest u elders op deze website.

    Het hoofdkantoor van de Van den Tweel Groep bevindt zich in Nijkerk. Directie en management van elk van de bedrijfsonderdelen zijn daar gevestigd evenals de centrale afdelingen: personeelszaken, administratie en communicatie.
    De leiding van de Van den Tweel Groep is in handen van Gerard van den Tweel.
    De retailgroep wordt aangestuurd door zijn oudste zoon, Edward van den Tweel.
    De vastgoedportefeuille valt onder de verantwoordelijkheid van zijn jongste zoon, George van den Tweel.

    Maar zijn er ook vele Surineds werkzaam bij van den Tweel Groep in Nederland?


    Maak melding
  8. IK proef hietr ook een stuk jalouzie, weer wordt er ze weer de kaas van het brood gegeten, er is niets op tegen dat een “echt nationalistische” Surinamer dit soort initiatieven zelf eens ontplooit, i.p.v. aan een klaagzang te beginnen, hoe moeilijk het allemaal niet wel is, waar een wil is, is een weg, luidt toch het spreekwoord


    Maak melding
  9. Passant, er zouden inderdaad veel dingen kunnen gebeuren, maar ik kom te veel het woordje zou of zouden tegen, vervang dat eens door moeten en vooral doen


    Maak melding
  10. Geloof me , deze man moet ballen hebben ombte concurreren met winkels als chois en tulip. Daar is alles te vinden wat bij albert hein ook vindt. Ik gen benieuwd. We houden deze man in ee gaten. Hoeveel geld heeft geschoven. Het valt trouwens op dat als je surinamer bent , je heel lang moet wachten totdat je de papieren krijgt en deze blanken nederlanders die krihfen alkex in mum van tijd voor elkaar.


    Maak melding
  11. wanneer je uit nederland komt, dan maakt het wel uit wat je in suriname doet. kom je uit china of uit een ander land of uit een schurkenland, dan ben je heer en meester in suriname. dat is nou eenmaal zo.

    dat heeft meneer van den tweel in acht genomen en hij dacht: dat gezeur van die surinamers, ik ga gewoon doen wat ik wil. dat is natuurlijk de manier van aanpakken die werkt.

    ondanks pieter.

    de keuze is aan de consument.

    en bovendien dacht ik dat wij op buitenlandse investeerders wachtten. weet pieter wel wat een buitenlandse investeerder is?


    Maak melding
  12. Paarse idioot DRE, Pieter weet zeker niet wat buitenlandse investeerders zijn, maar jij kennelijk ook niet. Suriname heeft volgens mij behoefte aan mensen die investeren in de produktiesector. En niet in de consumptieve-industrie, zoal Van Tweel dat doet met nog een nieuwe supermarkt. Dit is meer van hetzelfde, a little to much. Hoe groot is het aanbod aan supermarkten in Suriname, alleen maar meer concurrentie met een toch al geringe koopkracht van nog geen half miljoen mensen. DRE neem hier goede nota van en wacht jouw reactie af.


    Maak melding
  13. Famirimang,

    Vraag maar aan de ekte Boneiroes , hoe duur Warehouse is( 3a 4 keer de normale prijs bij AH in Ptata).
    Dus niets anders dan een witwasaktie van deze DiDiBri volger. Want nu zit Lucy tok in Den Haag en is DiDiBri zwager op het consulaat in Damsko??????
    Dus wie houdt wie nog steeds voor de gek?????
    Wij benne benieuwd……………..


    Maak melding
  14. koloniaal of de nieuwe invasie of de koopman en de dominee, suriname is geen eiland of what ever?

    Als Suriname hun eigen producten niet willen maken en waarderen, dan maar importproducten kopen en eten.

    De vraag, wat zou u met het geld doen als u uw eigen soortgelijke producten goedkoper inkoopt i.p.hoeft te kopen? Zou Suriname hiermee ook niet meer valuta overhouden.

    Calve pindakaas is lekker, maar pindakaas is in wezen in Suriname uitgevonden ofschoon de USA ook claimt dat het daar is uitgevonden.


    Maak melding
  15. De vraag, wat zou u met het geld doen als u uw eigen soortgelijke producten goedkoper inkoopt i.p.v. andere dure importproducten hoeft te kopen, terwijl u het product zelf kan maken? Zou Suriname hiermee ook niet meer valuta overhouden?!


    Maak melding
  16. Pindakaas is van oorsprong een Surinaams product, ja toch!

    Pindakaas is geen kaas…
    Ik ga ervan uit, dat het Nederlands een normale taal is, die met normale woorden wordt gevormd.Maar soms komen woorden sámen in de eileiders van onze taal terecht en dan worden vreemde kinderen geboren.Een voorbeeld is ‘scheurbuik’. Wel eens ooit een buik zien scheuren? En dan ‘slachtoffer’: wel eens ooit iemand bij een verkeersongeluk geslacht zien worden? Een ‘slavink’ heeft weinig met groente en gevogelte te maken. Bij een ‘klopjacht’ heb ik nog nooit iemand horen kloppen. Integendeel, voor de politie geldt dan juist ‘binnen zonder kloppen’.Een aantal weken geleden droeg een lezer nóg zo’n bezopen woord aan: pindakaas. Die pinda begreep hij wel. Maar die kaas…? “Misschien weet ú hoe dat gekke woord ontstaan is?” vroeg hij zich af. Ik heb enige tijd verglaasd voor mij uit zitten staren, maar gelukkig heb ik doorgeleerd voor sullig kijken. Niemand kan mijn verbazing opgemerkt hebben. Tja, pindakaas. Duitser zeggen ‘Erdnussbutter’. Engelsen en Amerikanen zeggen ‘peanut butter’. Fransen gebruiken beurre d’arachides’of beurre de cacahuètes. Ze zijn het er allemaal over eens pindakaas is geen kaas, maar boter. Waarom noemen wíj het dan geen pindaboter’? Een klein zoektocht door de archiefkelder van onze taal levert het weetje op, dat het woord ‘pindakaas’ al ver voor 1800 bestond in Suriname. Maar toen was het ook echt káás. Het was een stevige massa, die werd gemaakt in de vorm van een cake. Er werden korrelige plakjes van afgesneden, als broodbeleg. De pindakaas van toen was dus niet smeerbaar. Het woord ‘pindakaas’ blijkt dus al lang te bestaan, hoewel niet voor het smeerspul dat wij pindakaas noemen. Hoe is die kromme vernoeming dan wél in de wereld gekomen? Fabrikant Calvé laat weten, dat het bedrijf in 1948, toen het product in Nederland op de markt werd gebracht, ook graag de naam ‘pindaboter’ had willen gebruiken. Maar de woelgeesten en warvogels van de Keuringsdienst van Waren staken daar een stokje voor. Zij verboden Calvé het woord ‘boter’ te gebruiken, omdat dat exclusief gereserveerd was voor de echte roomboter. In de Nederlandse boterwet (eerste versie 1889) stond nauwgezet omschreven aan welke eisen het product ‘boter’ moest voldoen. En pindaboter voldeed niet aan die omschrijving, want het was nu eenmaal geen roomboter.
    In opdracht van de bemoeikoeien van de overheid moest van de overheid daarom een ander naam gezocht worden. Zo kwam men uit op ‘pindakaas’, kennelijk naar analogie van leverkaas (dat immers evenmin kaas was) of naar de vormovereenkomst met de Surinaamse pindakazen. Dat is niet helemaal duidelijk. De Keuringsdienst van Waren, zo rechtlijnig als de Euromast, keurde die keus goed. Wie schets echter de verbazing van Calvé, toen later de naam ‘cacoaboter’ wél werd geaccepteerd…

    Reacties: Redactie OverMorgen,
    Postbus 376, 1000 EB Amsterdam of


    Maak melding
  17. Op televisie gezien hoe die man een werkneemster voor de camera haar verhaal laat doen over hoe ze haar baan en werkgever waardeert. Ze kwam op dat moment even niet op het idee om ook maar 1 verkeerd woord te zeggen. Toen hield hij nog eigen koopmanspraatje er bij over de enorme vraag naar zijn goederen en service. Dit allemaal op Bonaire. Die kleine buurtwinkels daar kunnen het wel schudden. Ik hoop dat Curacao nog wat van zijn eigen identiteit over houdt. Veel zaken worden neokolonialisme genoemd en vaak onterecht maar dit imperium lijkt er wel veel op.


    Maak melding
  18. Naamgeving[bewerken]
    Zeer waarschijnlijk stamt de naam pindakaas uit Suriname, waar in 1783 in het handgeschreven Neger-Englisches Wörterbuch van C.L. Schumann al sprake is van “Pinda-Käse” als vertaling van het gerecht “pinda-dokunnu”, in het huidige Sranan “pindadokun”. Pindadokun heeft echter wel een andere samenstelling dan de latere, smeerbare, pindakaas. Het ging om een blokvormige massa gestampte pinda’s, waarvan, net als bij kaas, plakken werden afgesneden.[1]

    In 1872 werd het woord pindakaas gebruikt in de uitvoerstatistieken van De West-Indiër. Gezien de notatie: 4 flesschen Pindakaas zal dit de smeerbare vorm zijn geweest.[2]

    In het Engels heet pindakaas peanut butter, letterlijk vertaald pindaboter. Ook in veel andere talen is er sprake van een samenstelling van het woord voor ‘pinda’ en ‘boter’ of ‘crème’, zoals het Franse woord beurre de cacahuètes. Alleen in het Nederlands wordt het woord ‘kaas’ gebruikt. Toen peanut butter in 1948 in Nederland op de markt kwam, mocht dat niet onder de naam “pindaboter” gebeuren. De naam “boter” was namelijk speciaal vastgelegd voor échte roomboter; dit om verwarring met margarine te voorkomen. Het achtervoegsel “kaas” werd gekozen toen de butter werd vergeleken met leverkaas; ook broodbeleg waar geen kaas in zit.

    bron: wikipedia


    Maak melding
  19. Het moet niemand verwonderen dat de produkten veel duurder zullen worden aangeprijsd. Natuurlijk speelt de kwaliteit ook een grote rol, naast de hygiene. Maar daar hebben al die oliedomme paarse aanhangers niets aan, want ze willen alles gratis. Daarom zal er ook flink geinvesteerd moeten worden in de beveiliging en toezicht tijdens het winkelen, want het gros van al die supermarktdieven zijn voor 90% paars/gele aanhangers, ndpsma dus.


    Maak melding
  20. De Chinezen zullen hiermee niet gelukkig zijn!!!
    Straks is het oorlog tussen de Chinezen en deze gast!!! en wordt honden en kattenvlees verkocht!

    Eet smakelijk!! ik in ieder geval niet!! no no baja!! wel de paddo’s!!


    Maak melding
  21. Surinaamse volk heeft de macht
    Surinaamse kopers in Suriname bepalen of een winkel een bestaan recht houdt wan ze zijn de kopers. Wanneer de Surinamers vinden dat er teveel chinezen winkels zijn dan kunnen ze wat aan doen door alle chinezen winkels in Suriname te BOYCOTTEN en de chinezen populatie zal ook minder worden wanneer ze geen geld kunnen maken. koop je spullen op de markt bij Surinaamse winkels en in kleine Surinaamse zaken en je zult zien dat de Chinese winkels als domino steentjes zullen omvallen wanneer ze geen geld verdienen. Zelfde regel geldt ook voor de Nederlandse zaken in Suriname ze overleven het door Surinaamse kopers, blijf weg en zie hoe snel ze failliet gaan. Zelfde regels kunnen de Surinamers in Nederland hanteren. De Turkse zaken verkopen Surinaamse producten goedkoper dan de Toko’s gevolg is dat de toko’s minder klanten krijgen en gaan failliet. Wanneer de toko’s zijn verdwenen dan gaan de turken de prijzen geleidelijk verhogen omdat ze geen concurrentie hebben. Koop je spullen bij Surinaamse toko en je zult zien hoe ze gaan bloeien!


    Maak melding
  22. Jullie zijn zo achterlijk. TOPNIEUWS !!!
    Net of er maar 1 doelgroep in su is?
    Su heeft een arme vaak laag oppgeleidde laag, voor hun zijn de chineze winkels een uitkomst omdat deze slimmerikken geen weet hebben van Wit of bruin brood.
    Dat je kaas hebt en je hebt kaas.
    Top ramen noodles voldoet wel als hun buik maar vol is..
    Voor de rijkere laag en geloof me die is er zeker weten in su.. daar zal dit een geschenk uit de hemel voor zijn.
    Vandaar dat een Chois gewoon ook goed loopt.
    Al met al zal dit een flinke concurrentie voor chois gaan worden.
    Ben echt blij dat er eindelijk een APPIE in su komt want SURINAME is te achterlijk om zelf de simpelste producten te kunnen genereren.
    Nu als ik op vakantie ga kan ik lekker mijn Olijven krijgen, Pasta, Kastanjechampignons, Grapefruit, ZALM etc etc.
    Helaas is dit puur voor de rijkere bühne.
    Dus als je het niks vind.. blijf je toch lekker bij je prusters kwaliteit van de chinees 😉


    Maak melding
  23. Wie komt er nou naar Suriname om zalm te eten, olijven, champignons en pasta?
    Oh mi gado, da blijf je toch lekker daar in Ptataland?
    Hier eten we Anjumara, bami, bredebong, awara, ananas, mopé, bitawiri, gomawiri, zoutvlees, krabu, kwiekwie, leguana, doks en we drinken gemberbier, tamarindestroop, orgeade, pommecyterestroop, pommeraksap, kokoswater uit een echte kokosnoot en Fernandes soft.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES