dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStelende medewerkers goudbedrijf in vrijheid gesteld

Stelende medewerkers goudbedrijf in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

Rohan S. en Prashant P. zijn vrijdag door de rechter-commissaris (rc) op vrije voeten gesteld, na een invrijheidstellingsverzoek van hun advocaat Maureen Nibte.

De twee waren werkzaam bij een goudwinningsbedrijf. Dit bedrijf maakte gebruik van een techniek om goud te winnen, waarbij er gebruik werd gemaakt van houtskool. Door middel van deze techniek werd het goud opgevangen in de houtskool.

De houtskool werd daarna gedaan in zakken van 25 kg waarna de zakken naar Paramaribo worden getransporteerd. In Paramaribo wordt met chemicaliën het goud verwijderd uit de houtskool.

Op gegeven moment merkte de Chinese ondernemer op dat de arbeiders veel minder zakken met houtskool naar Paramaribo brachten. Hij vermoedde dat de houtskool met goud erin werd weggenomen door zijn arbeiders.

Na onderzoek vielen drie arbeiders door de mand, te weten Jean- Bart R., Rohan S. en Prashant P. Zij legden allen een volmondige bekentenis af. Echter gaven zij aan dat zij slechts 6 zakken houtskool hadden ontvreemd, uit welke zakken zij 21 gram goud hebben kunnen weghalen.

De benadeelde gaf echter aan dat er 700 tot 800 gram goud ontvreemd zou zijn.

De advocaat van de verdachten gaf aan dat alle verdachten dezelfde verklaring afleggen, en wel dat het om 6 zakken houtskool zou gaan waaruit 21 gram goud is gehaald. Slechts de benadeelde spreekt over 700 tot 800 gram goud.

De advocaat stelde dat de verklaring van de benadeelde nergens uit het strafdossier ondersteuning vindt en dus op zichzelf staat. Het is ook bekend dat benadeelden van misdrijven meestal overdrijven over de hoogte van hun schade, alleen om de verdachten nog meer te bezwaren.

De familie van de verdachten heeft de schade van de 21 gram goud in USD terugbetaald aan de benadeelde.

De rechter commissaris besliste tot onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachten. Hoewel het Surinaamse Openbaar Ministerie zich had verzet tegen het verzoek van de advocaat tot invrijheidstelling, heeft zij na de beslissing van de rc geen beroep hiertegen aangetekend. Hierdoor mochten de verdachten naar huis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Dus, so lang het gestolen waar wordt vekocht kunnen de opbremgsten worden gebruikt on de rechtmatige eigenaar terug te betalen alleen zodat de schuldigen van achter de tralies komen. Neks no fout nanga a origineel fufuru dus?

    Ai Sranan
    Weh tan kweki Aboma.


    gemodereerd
  2. Hoe dan ? Dat is toch niet te geloven.Raar landje,maar wie wind zaait zal storm oogsten.


    gemodereerd
  3. stelen blijft toch stelen ondanks dat je de waarde van het gestolen goed hebt terug betaald , echt mensen , weer dat paarse OM , en de paarse rechter commissaris , en die madam die stelende gasten de vrijheid gunnen , hebben zij soms de 679 gram goud gekregen
    paarse gezagdragers zijn de grootste stelers , en 10 jaar ndp zegt genoeg die hebben alles gestolen wat maar los of vast zat , en ze lopen allemaal gewoon vrij rond
    o ja die kromme zoete is weer opgesloten , nou madam daar valt dollars en euro’s te verdienen


    gemodereerd
  4. ”Su is een kweek vijver voor Criminelen, en moordenaars”
    En zeer goede straf Rechters, die je zo laat gaan op verzoek
    van een nog, betere Strafpleiter.(Mw: Mr: M. Nibte) U bent
    voor mij een befaamde strafpleiter, goed man!(Geen geslijm
    hoor.)

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES