dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOnderhandelingen Indiase investeerder moeizaam

Onderhandelingen Indiase investeerder moeizaam

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 dec – De onderhandelingen met de Indiase onderneming Foods Fats Fertilizer Hydrabad verlopen op zijn minst moeizaam. Volgens de Times of Suriname zijn de onderhandelingen zelfs gesprongen. De Indiërs zouden boos huiswaarts zijn gekeerd. Regeringsonderhandelaar Winston Caldeira ontkent.

De besprekingen over een investering van tweehonderd miljoen dollar gaan gewoon door. “De overeenkomst is nog niet getekend. Maar het is niet waar dat de deal is afgeblazen”, zegt Caldeira. Aan beide zijden moet “nog het een en ander” worden uitgewerkt. Aanvankelijk was het de bedoeling nog voor eind dit jaar te tekenen. Volgens Richard Kalloe, lid van het onderhandelingsteam, was het voorwerk zo goed als rond. Ook is er al een milieuonderzoek verricht.

Foods Fats Fertilizer Hydrabad wil investeren in de productie van palmolie en organische meststoffen. Ook moet een raffinaderij ruwe palmolie uit Brazilië en Guyana verwerken. Er zou in totaal zo’n veertigduizend hectare grond worden beplant. Daarvoor moet grond worden vrijgemaakt in de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini. Volgens de regering zou de plantage worden opgezet buiten woongebiede om de sociale impact te beperken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Bouterse en onderhandelen. Dat kan die niet zonder geweer. In de internationale handel bestaan andere normen en regels. De blufpoker van DDB heeft in ieder bij Foods Fats Fertilizer Hydrabad niet gewerkt. Past in rijtje Balast Nedam en Iamgold


    Maak melding
  2. En inmiddels zijn de Indiers gefrustreerd huiswaarts gekeerd. De keuze voor Suriname is voornamelijk gebaseerd op historische gronden. Maar nu komen de Indiers tot de ontdekking dat Suriname meer lijkt op een Afrikaans land, waar ze liever hun hand op houden dan die uit de mouwen steken. Het is ook onbegrijpelijk dat de regering vasthoudt aan Onoribo, terwijl Saramacca een betere keuze is. Hier wonen overwegend nazaten uit India, terwijl de inwoners van Onoribo nazaten zijn van bedelend Afrika. Bouterse, je wordt nu eindelijk met de neus op de feiten gedrukt. Suriname is geen land van eenheid, maar een land van verschillende culturen en politieke gedachtengoed. Daar zijn de Indiers nu ook achter gekomen. Welvaart brengen in Suriname is geen gemakkelijk taak, ook niet voor Bouterse.


    Maak melding
  3. Foods enz.

    Stuur ze naar Coronie om daar een fruitverwerkingsbedrijf op te zetten. Daar kan men de investering wel gebruiken en de werkgelegenheid.
    En dan hoeven we niet zo veel van ons oerwoud in te leveren.


    Maak melding
  4. Alle luchtballonnen bossen of lopen langzaam leeg. Vreem dat dit niet bekend is in SME.:(

    En dat is natuurlijk weer de schuld van de buitenlanders die onbetrouwbaar zijn ….. volgens DDB.


    Maak melding
  5. Tsja, er waait nu een andere wind door Suriname. Het is voor buitenlandse bedrijven niet zo gemakkelijk meer om extreem goedkoop in Suriname te shoppen. Elke investering is welkom maar gelukkig heeft met de regering Bouterse het lange-termijndenken haar intrede gedaan. Landen als India zijn natuurlijk meer dan welkom in Suriname. Maar ook hier geldt: geduld is een schone zaak!


    Maak melding
  6. Tot op heden is Suriname een slaaf van buitenlandse multinationals. Afgezien van Staatsolie (wie maar iets begrijpt van de Surinaamse economie zal snel tot deze conclusie komen dat deze naam gewijzigd moet worden in Jharap Oil) is onze toekomst vooral een functie van de ontwikkeling van de natuurlijkehulpbronnensector, die in handen is van buitenlandse multinationals. Dit is overigens geen oproep om niet samen te werken met buitenlandse multinationals. Dit is een oproep om te goed te gaan leren begrijpen wat onze assets eigenlijk waard zijn.

    Conclusie voor Suriname
    Zowel het IMF als S&P wijzen op het risico van volatiliteit van de sectoren die de natuurlijke hulpbronnen winnen. De regering zal met een plan moeten komen om een aantal duurzame sectoren te ontwikkelen. Suriname is thans in essentie een basic commodity producer die daarnaast een megafoute deal in de goudsector heeft afgesloten. Overigens is er onder de vorige regering een belangrijke equity stake in de Paranam-raffinaderij van BHP geheel in handen van Alcoagekomen. Suriname moet de value chain op in de natuurlijke hulpbronnen sectoren.

    Maar Suriname zal vooral sectoren in de servicessector en agrarische sector moeten ontwikkelen om een duurzame economische groei te bewerkstellingen. Dat vereist visie van de regering en politieke partijen. Samen met het bedrijfsleven, vakbonden en onderwijs moet er vanaf de bodem gewerkt worden aan de ontwikkeling van deze nieuwe duurzame sectoren. Overigens is de goudvoorraad in Nassau voldoende om te promoveren tot investment grade, mits er geen foute deal wordt gesloten.

    Dealmaking is essentieel aangezien Suriname door goede deals ook kan gaan sparen. U weet, wij timmeren al bijna tien jaar aan de weg om Surinaamse beleidsmakers te overtuigen van het opzetten van Sovereign Fund. Gelukkig lijkt het erop dat governor Hoefdraad dit essentiële fund met ruggesteun van de regering wil gaan opzetten. Als wij de duurzame sectordiversificatie inzetten en onze natuurlijke hulpbronnen niet zomaar weggeven, dan zal de SRD in no time fors kunnen appreciëren.


    Maak melding
  7. Beste anna_z : Suriname loop 200 USD investering mis omdat de Indiers boos weg lopen en jij blijft maar onzinnige complimenten geven aan jou geliefde leider. Jij lijkt wel zo’n gehersenspoelde Noor Koreaan.

    Volgens jou grote leider stonden een jaar geleden de investeerde in lange rijen opgesteld voor zijn deur. Waar zijn die allemaal gebleven? En die 15.00 huizen die binnen een jaar gebouwd zouden worden? Hoeveel zijn er klaar 30 of zo? Deze regeling heeft nog NIETS gerealiseerd. Ik daag je uit om met concrete bewijzen te komen als jij het tegendeel beweerd.


    Maak melding
  8. Henk Molenaar wil een ieder die met geld komt zwaaien gewoon een stukje Suriname komt opeisen. Die tijden zijn voorbij. Kijk maar wat de Shel straffeloos in Nigeria doet. Jij hebt volgens mij een klap van de molen gehad. Moeten we de Indiers als helden binnen halen? In ben dit jaar 2x in India geweest. Ze kunnen hun geld beter in India uitgeven. Daar is nog zat ruimte en armoede voor. Ze zoeken gewoon een makkelijk prooi. Kijk maar hoe de machtige TATA weggejaagd is toen ze nota bene een autofabriek wilden neerzetten op weggepikt land. Maar ja , als jou internationaal politiek inzicht begint in Den Haag en eindigt in Paramaribo is jou niks kwalijk te nemen.


    Maak melding
  9. Ik ben voor een groene en milieu vriendelijk economische groei. Beter als het vergiftigen van het land met kwik en chemicalien. Biobrandstof, granen en veevoer is de toekomst.

    Als Suriname geen stukje land wil opofferen, land wat vijf keer groter is dan Nederland met een inwoner aantal van een kleine stadje. Voor notabene groene economische ontwikkelingen. Dan moeten jullie maar gaan bedelene en voorlopig aub Sinterklaas niet afschaffen voorlopig want hij brengt nog veel geld in het laatje.

    Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Sommige Surinamers zijn bang dat er werkgelegenheid binnenkomt. Want dan moet er gewerkt worden en land opgeofferd worden. Stelen, bedelen, luieren, jagen en roven is natuurlijk veel gemakkelijker dan om te gaan moeten werken elke ochtend. Lijkt wel slavernij.


    Maak melding
  10. het zijn niet alleen duizenden woningen maar ook diepzeehaven driebaanswegen geweldige mijnbouw projecten de inkt van de ene belofte is nog niet droog of ze komen met een andere.
    Beste John zeg je dat ook tegen China of Chavez of Cuba waar het nog erger is.
    TTheo, een zekere Jules Wijdenbosch dacht ook dat hij met twee bruggen tig jaren aan de macht kon blijven hij is toen keihard gestraft nu is hij adviseur van DDB time will tell.


    Maak melding
  11. U moet aan mij komen vertellen welk materieel afkomstig uit dat land deugt, dan spreek ik u wel weer.

    Eertijds kocht Guyana 100-stuks Tata macro bussen, die hebben gereden van de haven naar het emplacement om vervolgens te worden vervreemd als woon-unit.

    Als bussen waren ze totaal ongeschikt.

    Nog meer?

    Waar is al dat miljoenen BEML zwaarmaterieel gebleven?

    Die troep was al weg gerot nog eer het fatsoenlijk kon worden ingezet.

    Mogelijk huizen er wel computer specialisten, maar van andere zaken hebben ze daar totaal geen kaas gegeten. Het is een en al kopieeren en pasten, maar dan met pisbakkenstaal.

    Voor die 3(drie) helicopters die thans zeilende zijn vrees ik met bijzonder grote frezen. Mogelijk hooguit geschikt om Molenaar en consorten een sight seeing te geven boven het Afobakka stuwmeer.


    Maak melding
  12. Srika wenst jullie allen het beste en veel wijsheid en verdraagzaamheid toe, in 2012.

    T.a.v. bovenstaand onderwerp een advies: ‘Verdiep je eerst goed in het onderwerp en reageer in zo begrijpelijke taal.’

    Foods Fats Fertilizer Hydrabad is in 1960 in Andhra Predesh, India,door familie Goenka opgericht. Het is een familie-imperium dat zeer strak georganiseerd is. Volgens Bloomberg Bisinessweek zijn er geen echte key executives binnen deze organisatie te vinden.

    Foods Fats Fertilizer Hydrabad kan in India niet verder uitgroeien – gebrek een ruimte en grote concurrentie -, maar wil wel internationaal een grote speler worden in de oliepalmproductie met ogen gericht op USA.
    Deze organisatie heeft het ook geprobeerd is andere Zuid-Aziatische landen, maar zonder veel succes.

    Door de ligging van Suriname t.o.v. USA en deels een culturele herkenning met Suriname, denkt deze organisatie zo haar doel te kunnen verwezenlijken.

    In interne memo’s van Foods Fats Fertilizer Hydrabad wordt Suriname vaak besproken als land met de beste mogelijkheden tot investeren. Maar tegelijkertijd willen zijn wel de volledige controle op alles behouden en zijn niet gewillig,volgens Bloomberg Bisinessweek, in het openbaar maken van hun boeken.

    Ik denk, dat hier nog het struikelblok zit. Het wordt een powerplay. Maar het nieuw denken in Suriname zal niet toelaten dat het volk maar een kruimel ontvangt van de grote winsten die in de oliepalm industrie en afgeleide alternatieve brandstoffen industrie verkregen wordt.
    Srika


    Maak melding
  13. Ik weet niet wat de reden is waarom de deal niet is doorgegaan. Wat ik echter zeer opmerkelijk vind is dat dat president Bouterse een paar dagen geleden nog heeft verklaard dat de deal nog vóór het einde van het jaar zou worden getekend. Mijns inziens is dat een kardinale fout bij onderhandelingen om dat zo en in deze fase van onderhandelen publiekelijk kenbaar te maken. Je geeft dan aan onder tijdsdruk te werken. De tegenpartij kan daar handig gebruik van maken. Bouterse kan bij het vervolg van de onderhandelingen zich geen 2e flater veroorloven. Hij zal concessies moeten doen. De Indiërs zullen van dit geschenk handig gebruik maken. Het mogelijke eindresultaat zal voor Suriname aanmerkelijk slechter uitpakken dan aanvankelijk was voorzien. Wat de afloop van deze klucht ook moge zijn, de Indiërs komen altijd als overwinnaars uit de bus. Bij het definitief afketsen van de onderhandelingen kunnen zij het argument gebruiken dat zij onder tijdsdruk moesten tekenen. Geen redelijk mens zal hun dat kwalijk nemen.


    Maak melding
  14. Dus als ik het goed begrijp bedoelde DDB 1 jaar geleden te zeggen dat buitenlandse investeerders opgesteld stonden in rijen van 10 voor zijn deur, maar hij vergat gemakshalve volgens ANNA_Z dan erbij te zeggen dat ze welkom waren maar niet voor een dubbeltje op de eerste rang binnen konden komen. Nou dan snap ik waarom de 10 rijendikke investeerders Bonk-a-dottiestan weer uitvluchten, want voor investeerders geldt (terecht of onterecht) money talks bullshit walks.en over Euro Frankrijk (lid van de E.U., dus bondgenoot van nederland) hoor je ook nooit meer wat, behalve dan dat Parijs inkomsten genereerd uit de uitgaven die de Sur.diplomaten spenderen in die stad.


    Maak melding
  15. @zucht

    Hoewel je reactie voor mij te ingewikkeld is om echt te begrijpen vind ik Bonk-a-dottiestan wel behoren tot een vorm van extreem creatief taalgebruik. Geweldig!

    @Henk Molenaar

    Het effect van economische handelingen laat zich pas na voldoende tijd zien. Je vraag komt dus te vroeg. We zullen pas na lange tijd kunnen zien wat het resultaat is van het huidige handelen. Dat heeft trouwens alles te maken met lange-termijndenken.


    Maak melding
  16. Lange termijn van Bouterse is het wordt nooit gertealiseerd. hij blijft dromenen de vorige regering de schuld geven om de aandacht van zich af te leiden. wie zijn de klaplopers in Surinam de aanhangers van Bouta. Een land tot ontwikkeling brengen is geen dealtje sluiten meneer Bouterse. Denk eraan ieder kent je moordzuchtige verleden moi wana decembermoorden etc
    Ontwikkeling daarmee bedoelt Bouta achter uit gang. Tot nu tor heeft hij geen potten kunnen breken. De armoede is alleen maar groter geworden .Wat wel groeite is de geboefte denkzij bouta en zijn gatlikkende NDpers


    Maak melding
  17. Goed zo niet denken dat je met de vorige regering te maken heb , want als het aan hun lag hadden ze al getekend voor ze de stukken hadden gelezen .
    denk erom een ezel stoot zich niet twee keer aa
    n de zelfde steen . suriname voorwaarts .


    Maak melding
  18. @Srika #18

    Geweldig dat jij inzage hebt in “interne memo’s van Foods Fats Fertilizer Hydrabad”!!

    Geloof je het zelf 😆

    @anna_z #22

    N.a.v. je opmerking “Het effect van economische handelingen laat zich pas na voldoende tijd zien.” Vraag ik mij af of je anderhalf jaar niets doen/presteren ook tot economische handelen rekent?

    @Surdas
    Retorische vraag neem ik aan want het antwoord is bekend: nooit!


    Maak melding
  19. Bout wilde dat de salarissen van de werknemers in ‘slands kas werd gestort,in vreemde valuta, en dan zou bout ze uitbetalen in SRD.De indiers wilden ook in SRD betalen.Zo zou bout weer een njang missen.

    Cobie.


    Maak melding
  20. Ik vindt het schandelijk dat mensen hier gewoon uit de duim gezogen opmerkingen plaatsen en verwachten dat ze serieus genomen worden. De tijden die men op dit forum door brengt geeft aan dat het om gasten gaat die het moeten hebben van een uitkering of dat ze hun werk niet naar behoren doen(voordeel van de twijfel)
    om maar steeds het zelfde te roepen als iemand een andere mening heeft of met steek houdende argumenten komt geeft meer een tegenbeeld van de intelligentie welke ze denken in acht te hebben.
    Ik hoop dat deze gasten door hebben dat ze op een pc bezig zijn en geen type machine dus hebt geen info over een item kan je het met je pc opzoeken het is gewoon voor de hand. Ik wens neus, wikkileak,pagaal,henk molenaar,Cobie en determinist een verstand gebruikend 2012 toe met heel veel vrede in jullie harten.


    Maak melding
  21. Kisadrsa,
    ik heb jou eerder gezegd dat jij jou leeftijdgenoten moet opzoeken.
    Die criminele regering in suriname kan ook die stukken naar de pers sturen of naar het gekozen parlement om te controleren zoals het hoort in een democratie.openheid van zaken heet dat.
    Wij gebruiken onze verstand omdat wij niet vergeten zijn in wat voor ellende deze bende Suriname heeft gestort, en nu weer gaan doen.
    In het Nederlandse zegt men een gewaarschuwd mens telt voor twee.


    Maak melding
  22. @KISADRSA Blijkbaar zit je ook in een uitkeringssituatie,of doe ook jij je werk niet naar behoren, want als je een baan had, had je geen tijd om na te gaan wie er op dit forum wel of geen reacties geeft. en voor je info hier in Ned. staan alle typemachines reeds decennia in het museum, of op de rommelzolder.maar ik wens ook jou desondanks toe dat je in 2012 je verstand gebruikt en dat je vrede in je hart hebt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES