Ruim driehonderd toeristenkaarten weg per dag

36

PARAMARIBO/DEN HAAG, 27 dec – In Nederland worden er per dag ruim driehonderd Surinaamse toeristenkaarten verkocht. Dit zegt de Surinaamse consul-generaal in Amsterdam, Roy Lieuw A Sie. Of het een stijging betekent van het aantal boekingen richting Suriname, is nog niet zeker. De verwachtingen zijn wel hooggespannen.

“Je kan nu makkelijker naar Suriname, dus de maatregel zal voor meer personenverkeer zorgen. Je merkt dat de mensen enthousiast zijn, ze reageren heel positief”, zegt Lieuw A Sie tegenover de Ware Tijd. Hij voorziet een stijging van het aantal toeristen in 2012. Binnenkort worden de cijfers naast elkaar gelegd. Dan zal blijken of er sprake is van een stijging sinds de introductie in november. Het verplichte visum is afgeschaft om ook Surinamers in het buitenland tegemoet te komen.

President Desiré Bouterse kondigde de maatregel eerder dit jaar aan. Ook inwoners van andere landen, waaronder de Verengde Staten van Amerika, komen in aanmerking. In Nederland schijnt de interesse in elk geval voldoende groot. “Ik kan voorzichtig aangeven dat de toeristenkaart een succes is. Het is een gedurfde stap van president Bouterse”, aldus Lieuw A Sie. In het parlement is wel gewaarschuwd dat de kaart fraudegevoelig is door het onpersoonlijke karakter.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. Suriname heeft heel weinig te bieden aan toeristen !

  De stad Paramaribo is voor een groot deel om niet aan te zien.Kijk maar naar de riolering waar zei al jaren mee bezig zijn. De asfaltering in de stad is niet om aan te zien.
  En het eeuwige probleem van de stad; de stad stinkt vreselijk !

  Als je met een gezin naar Suriname gaat,merk je dan pas, heel goed dat er heel weinig vertier en vermaak mogelijkheden zijn .

  Er wordt minimaal geinvesteerd in de toerisme. Wat lang niet genoeg is.Particulier initiatief komt helemaal niet van de grond. Vind je het gek, dat gezinnen met kinderen weg blijven !

  Moet nog heel veel werk verzet worden in de toerisme branche in Suriname.Willen de mensen massaal vakantie gaan vieren in Suriname.

  Groet, ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 2. Alle negetieve reacties van geboren pessimisten ten spijt.

  Suriname zal tot heel grote hoogten komen,dankzij onze eigen inspanningen en ondanks jullie uitgesproken negatieve energie.


  Maak melding

 3. Sinds deze regering er is zijn de prijzen van levensonderhoed e.a. met meer dan 30% gestegen. Maar ook in de misdaadsector is er een grote stijging. Vele misdadigers zijn vol lof over LOn en zijn baas. Ze hebben het gemaakt en wat nog ongeloofelijker is, ze hebben een aanhang. We zijn die aanhangers. Misdaad lijkt te lonen, daarom gaan vele endeepeers over tot wat hun leiders aan misdaden op hun naam hebben. Moord,drugshandel,bedreiging,geweldpleging, berovingen,smokkel,wapenhandel,illigale transacties,fraude,omkoping,onderdrukking van mensenrechten, ….en het zal echt niet beter op worden, trouwens nergens op deze aardbol. Velen in de misdaad zullen dan ook vele toeristenkaarten aanschaffen om te komen kijken, hoe een slag te maken.


  Maak melding

 4. Ik denk dat de vraag of deze toeristenkaart meer klandizie heeft opgeleverd niet eens zo relevant is, want de toeristen die zullen blijven komen.
  De hamvraag is: wat heeft deze toeristenkaart opgeleverd mbt het gemak en de service voor het verkrigen van een inreisdocument voor Suriname. En dit laatste is heel belangrijk want voorheen kon er wel via internet een ticket worden gekocht, maar je was ook al een vakantiedag kwijt voor het verkrijgen van een inreisvisum alleen op te halen in Amsterdam.

  En deze toeristenkaart heeft dit laatste als toegevoegdewaarde, want het is een hele verbetering vergeleken met de oude situatie.

  Alleen de oppositie in Suriname snap dit verhaal niet want ze wilden een week terug al weten of deze kaart vanaf 25 nov 2011 tot een week terug al voor meer toeristen had gezorgd.
  Let wel, in een ouwroe jarie periode (ergo binnen een tijdspanne van 1 maand in het hoogseizoen !) wil de oppositie weten of er meer toeristen naar Suriname zijn gekomen.

  Ik vraag me af of deze lieden wel naar school zijn geweest, naar welke school en wat ze allemaal daar hebben geleerd want zo’n vraag stel je alleen wanneer jou IQ maximaal 40 is !!!

  Anyway, deze move van onze president is een geniale zet geweest, en ik hoop dat hij de boyz van de SLM verder de duimschroeven gaat aandraaien zodat de ticket prijzen ook tot een redelijk niveau worden gebracht.


  Maak melding

 5. Dat wordt weer extra viagra slikken voor de anti-Bouta-brigade op dit forum. Het woord succes is gevallen en een extra steuntje om een en ander omhoog te houden zal natuurlijk zeer wenselijk zijn. Ik zie ze al voor me, onze zuurkijkende redimusu’s.

  “Ik kan voorzichtig aangeven dat de toeristenkaart een succes is. Het is een gedurfde stap van president Bouterse”, aldus Lieuw A Sie.

  Durf en succes!!!!! Dat is exact wat kenmerkend is voor deze meest vooruitstrevende Surinaamse regering aller tijden.


  Maak melding

 6. 300 per dag;
  1.500 per week;
  6.000 per maand en ga zo maar door.

  Het is heel goed te begrijpen dat alleen vijanden van het Surinaamse volk zich hiertegen kunnen roeren.


  Maak melding

 7. Voor het bedrag van een touristen visum heeft iedereen onbeperkt en ongecontroleerd toegang tot het land. Lang leve de nieuwe procedure……… zeggen de triades.:(


  Maak melding

 8. 6000 x 12 x USD 200 = USD 14.400.000,- dat elk jaar binnenkomt zonder goede registratie. Dat wordt en gezweef zeg, ik zie het al voor me: Brampie, Bouta, Somo en Lonnie (gerangschikt naar schurkachtigheid) rollen over elkaar; Catch as Catch Can m.b.a.Sweef Teki in het kwadraat!


  Maak melding

 9. Laarbahadoer #2,
  Weet je wat, dan ga jij toch mooi naar Bangladesh met hun mooie stranden, wolkenkrabbers en marmeren straten en wegen.

  New Dheli is ook een optie.

  Geef mij een grote brik hoor. Sommigen zijn goed in het verkopen voor dat bekende bordje linzensoep.


  Maak melding

 10. Hhahahaahaha ik moet lachen om een aantal figuren hier online ze blijven onwetend.
  Het zijn die zelfde Surinamers met een Nederlandse paspoort die jullie dagelijks hier afkatten nu reken jij je zelf rijk stelletje hypocrieten.


  Maak melding

 11. in suri aankomen en uit het vliegtuig stappen is net of je in een warm behaaglijk bad stapt.heerlijke mensen aangenaam klimaat alles super,viva Suriname


  Maak melding

 12. @7 Paraman, zo te zien kan je goed rekenen.Ik zou maar niet op rekenen.Ik gun het jullie wel hoor.Begrijp mij niet verkeerd. Kijk eens eerlijk.Wat heeft Suriname in zijn geheel aan de toeristen te bieden ?

  Wat hebben jullie de toeristen te bieden in Paramaribo ? Voor de volwassen hebben jullie -tich nachtclubs en bars enz. Wat hebben jullie aan de jeugd te bieden ? Jij wooont daar en ziet het dagelijks.

  Groet, ram ram, goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 13. Suriname heeft een enorm toeristenpotentieel – ook voor gezinnen met kinderen. Elk kind zal een toer met een korjaal, een dagje cola kreek of blaka watra enzovoorts geweldig vinden. De vraag is waar al die vliegtuigstoelen vandaan moeten komen. 300 visa per dag? Dat gaat bij het huidige aanbod niet in het vliegtuig passen. Dat is een volgende taak voor deze regering: Voldoende inreismogelijkheden vanuit de USA en Europa aan een aantrekkelijke prijs.


  Maak melding

 14. Ik begrijp de hoera stemming hierover niet zo goed met betrekking tot het aantal.Het is nu wellicht iets makkelijker en het kost minder tijd om een inreisdocument te krijgen, maar in de tijd van het visum zaten de vliegtuigen toch ook vol. Dus waar gaat het over. Meer toeristenkaarten zijn minder visa.
  Gr. Polderman


  Maak melding

 15. In deze tijd van het jaar is het altijd een drukte naar Suriname dus laten wij niet doen of die toeristenkaart heilig verklaart moet worden. over die dooie mus gesproken.


  Maak melding

 16. Die 300 kaarten per dag is complete kul. Zoveel vliegtuigen gaan er niet eens naar Su. En volgens mij gaat er ook geen trein vanuit Europa naar Paramaribo Of worden deze weggegeven aan de Chinezen voor een leuk prijsje…..


  Maak melding

 17. Het zijn mensen die nood gedwongen zijn om naar suriname gaan. Het belangrijkste is voor hun ouders[familie] niet omdat er vakantie genoten wordt. Belangrijkste is de ticket prijzen voor reizigers sukkels. Met het bedrag dat je aan ticket betaalt in december kan je een Wereld reis boeken.


  Maak melding

 18. Toeristenkaart?Visa?Allemaal discriminatie naar de mensen die in Sur.geboren zijn.Terwijl zij betalen moeten om toegelaten te worden,kunnen anderen die geen enkele binding hebben met Sur.vrijelijk komen en gaan wanneer ze maar willen.Waar praat de consul over?Gun de Surined
  ook vrije toegang.Die nemen tenminste wat geld mee om uit te geven.Wat brengt een doorsnee guyanees mee?Deze pikt juist de werkplek van een Suri in.

  Cobie.


  Maak melding

 19. WIJNA 1 het is goed te weten dat Suriname het enige land is met een behaaglijk klimaat. mar ga toch liever naar zuid spanje potugal Florida of zuidfrankrijk. maar dank voor de tip.


  Maak melding

 20. Komen er nu echt meer toeristen nu er slechts een toeristenkaart nodig is? Ik moet het nog zien.Dat kan pas na een paar jaar worden geconcludeerd. Feit is dat het makkelijker is geworden naar Suriname af te reizen. Surinamers uit Nederland zullen er toch wel komen. De toeristenpotentie is momenteel veel te klein. Zie maar het beperkt aantal mogelijkheden. De directeur van Arke Fly heeft het vorig jaar nog gezegd. Ook het terugbrengen van het aantal KLM vluchten per week zegt boekdelen. Waarom heeft zich nog geen 3e maatschappij op route Amsterdam-Paramaribo gemeld? Of van mijn part vanuit Duitsland of België? Suriname heeft geen mooie zandstranden aan zee met prachtige ressorts. Er zal nimmer sprake zijn van massatoerisme. Suriname zal het hoofdzakelijk moeten hebben van ecotoerisme.Dit is over het algemeen een zeer kapitaalkrachtige groep.In deze sector is heel veel geld te verdienen. Er zal echter heel veel moeten gebeuren voor het zover is. Ik ben de laatste 10 jaar vanwege familiebezoek vele keren met plezier in Suriname geweest. Voorlopig zal ik er helaas niet meer komen. Waar ik en met mij Europese familie en vrienden aan hebben gestoord is het vele zwerfvuil,de aanwezigheid van zwerfhonden, het niet of nauwelijks aanwezig zijn van trottoirs, de smerigheid van de stad, de gebrekkige drainage en het slechte onderhoud van vele gebouwen en monumenten.De situatie verbetert niet of nauwelijks. Paramaribo lijkt in vele gevallen op een vervallen en vervuilde plantage. Ook zullen de prijzen naar de (mooie) binnenlandse attracties fors omlaag moeten. Een ecotoerist wil JUIST naar deze attracties. Ze zijn niet geïnteresseerd in die foeilelijke huizen in Amerikaanse stijl, bruggen of weer een nieuwe rotonde. Ook de mentaliteit van de Surinamer moet veranderen.


  Maak melding

 21. @28 Klodi , he, he.Eindelijk iemand met een reactie,die het zelfde ziet,wat ik ook altijd zie/zeg ! Kortom, Suriname is een ‘Broko Pranasie’! Ik kan het helaas niet mooier maken !

  Goed uit einde en een gezond 2012 !

  Groet,ram ram, goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 22. @ 28, 29 volledig mee eens,
  Dit soort reactie zien die domme massa als landverraad of je houdt niet van jou land, de waarheid is soms hard mi boi.


  Maak melding

 23. Voordelen van deze kaart : Geen gedoe bij de consulaat, tijds winst en makkelijk voor de bakra, amerikaan, engelsman, india man etc..Suriname heeft genoeg te bieden voor het gezin : Er zijn tal van recreatie oorden en polders waar we heen kunnen..Toerisme “back 2 the basics “noem ik dat..en geen luxe..zwembaden etc..Dan ga je maar lekker naar Turkije of Egypte..En ophouden met dat Voor Bouta of tegen Bouta, je bepaalt je eigen gezelligheid als je op vakantie gaat. Tang boeng !
  Tony


  Maak melding

 24. Ik ben het deels met R.Lalbhadoer eens.De meeste touristen die naar Suriname gaan zijn de Surinamers zelf.Ze noemen dat vakantie (ik ook trouwens want ik ga uitrusten)maar eingelijk is het meer familiebezoek.Voor de nachtclub liefhebbers is er misschien genoeg te doen want er is elk avond wel wat.En om maar niet over casino’s te spreken.Maar als je met gezin naar Suriname gaat is er niet zoveel voor de kinderen.Lekker naar white beach of colakreek en dan? Kinderen zijn nou eenmaal hyper actief en raken gauw uitgekeken.Van al dat geld wat er in de casino’s gestoken is had er ook een grote pretpark gebouwd kunnen worden.Misschien komt dat ooit wel maar nu is Suriname te klein op dat gebied om te kunnen concureren met andere vakantielanden.


  Maak melding

 25. Het verplichte visum is afgeschaft maar de verplichte toeristenkaart is gelijktijdig ingevoerd! Op zich niets op aan te merken maar zo een groot wapenfeit is het nou ook weer niet. Eigenlijk niets bijzonders! Is het niet gewoon zo dat er een verschuiving is van visum naar de goedkopere toeristenkaart? Hoeveel visa werden er eigenlijk gemiddeld uitgegeven voordat de toeristenkaart bestond? Er wordt gezegd dat het invoeren van de toeristenkaart een gedurfde stap van president Bouterse is geweest. Is dat wel zo? Welke risico’s zaten er aan? Het was toch makkelijk voorspelbaar dat de goedkopere toeristenkaart die aan te vragen is zonder moeilijke formulieren in te vullen een succes zal worden? Dit bericht komt bij mij dus over als gebakken lucht, er worden in het artikel geen feiten tegenover elkaar gezet. Wat waren de oude cijfers en wat zijn de nieuwe cijfers? Zijn er door de nieuwe toeristenkaart meer toeristen die naar Suriname afreizen? Is het niet te vroeg om hier wat over te zeggen? De ingangsdatum van de toeristenkaart was 25 november 2011. In de decemberperiode is het aantal toeristen naar Suriname elk jaar al hoog. De vliegtickets zijn niet voor niets duurder in het kerst hoogseizoen. Zijn er nu extra vluchten, in vergelijking met de vorige jaren, naar Suriname? Ik denk het niet. Daarbij verwacht ik niet dat de twee vliegtuigmaatschappijen hier zo snel op in zouden kunnen spelen. Nog maar niet te spreken over de accommodatie in Suriname.


  Maak melding

 26. Kisadra, helemaal eens met je. Henk moet zicht beter laten informeren over de vluchten naar Suriname. Klm MD-11 neemt 285 passagiers en SLM (Max. aantal passagiers 380 (3 klassen) of 485 economy-klasse). Tel maar op Henk en vermenigvuldig die met de prijs per toeristenkaart. Juist…….dat is het antwoord. veel rekenplezier. Mensen die hier negatief schrijven over Suriname zijn Surinamers die denken dat ze naast Bea zitten, maar vergeten dat ze suri’s zijn.

  Djavid


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.