di 28 jul 2015 19:43

Nieuw Front in het geweer tegen dictatuur in Suriname

60

PARAMARIBO, 17 APR – Het Nieuw Front, NF, zal zich met hand en tand verzetten tegen een herleving van de dictatuur. Als debatteren in het parlement niet meer mag, dan zijn er nog altijd persconferenties. Ook massameetings moeten de communicatie met de samenleving open houden. Dit stelden parlementariërs van de politieke combinatie tijdens een persconferentie. “Er heerst een dictatuur in het parlement”, aldus Chandrikapersad Santokhi (VHP). Het uitzetten van leden van zijn fractie is een sprekend voorbeeld.

Mondigheid en kritiek worden afgestraft en dat is al enige tijd zo. “Leven we wel in een rechtsstaat? Geldt de wet voor een ieder? Als dit zo is, waarom we als parlementariërs dan beknot in het uiten van onze mening”, zegt Santokhi. Want dat speelt. Voor de oppositie is het wel degelijk een punt dat alles met elkaar te maken heeft. Daarom is bij het bespreken van de wet op belagen, ook de amnestiewet (op onder meer de decembermoorden) aangesneden.

Want precies wat het laatste aan het schenden is, wordt in de wet op belagen verdedigd. “De wet op amnestie zwakt de plicht tot naleving van de wet af. De wet op het belagen versterkt de wet juist”, aldus Santokhi. De tegenstrijdigheden tekenen het bestuur in het land. “De samenleving is gepolariseerd: er zijn mensen die alles mogen omdat ze politie macht bezitten, en mensen die zijn onderworpen aan wet en recht”, zei Ruth Wijdenbosch (NPS).

60 Reacties | Plaats Reactie

 1. Paraman, dat jij mij uitmaakt voor hypocriet kan ik niks aan doen, maar jou gedrag op dit forum geeft mij wel het gevoel dat jullie NDPers werkelijk leeghoofden zijn.Alles wat uit de koker van jullie leider of een van zijn volgelingen komt wordt zonder enige vorm van zelfkritiek voor zoete koek aangenomen.Het gebruiken van de achteruit spiegel is voor jullie hanteren jullie prima.

  woensdag 18 april 2012 om 20:01 uur
 2. @PARAMAN, weet je wat het leuke er van is????

  IK KEN JOUW, MAAR JIJ KENT MIJ LEKKER NIET.
  Jij praat heelveel: Lets talk. Van welke lichting ben je en welk rang droeg je??? of weet je niet wat dat is.
  COME ONE MANje bent toch “soldaatje” geweest?????
  Of MIETJE voor NELOM. Kom uit de kast laat de medecolegas weten wie je bent. ALS JIJ HET NIET DOET,DOE IK HET WEL VOOR JOUW. AKKOORD?????

  Nu moet je met de BILLEN BLOOT.
  HA HA HA HA HA HA….PSYCHOLOGICHE oorlog voering.

  woensdag 18 april 2012 om 22:14 uur
 3. Ezels als rebel

  donderdag 19 april 2012 om 00:28 uur
 4. tegen welke dictatuur komen ze in het geweer??? tegen die van hun eigen??? koekje van eigen deeg. toen zij aan de macht waren was het tegen de oppositie dat de dictatuur van de minderheid. nu is het dictatuur van meerderheid? welke dictatuur is het dat santhokie straks pres wordt. dan ben ik klaar met de NPS.

  donderdag 19 april 2012 om 01:32 uur
 5. O Paraman, dan weet ik wel wie je bent.Hahahahaha.Die zusters van Nelom hadden een bollenwinkel aan de Hernhutterstraat.Die ene is mijn buurvrouw in Holland.Ik ken je ook hoor.Ik was zo vaak bij de familie en die hadden ook zoveel verdriet om zijn gedrag.Dus je was Shirley de 2e.Hahahahahahahahaha.
  De wereld is klein mi boi, daarom moet je goed doen.Iedereen kent iedereen en iedereen ontmoet iedereen.Vindt je het vreemd? Iemand met glad haar en een lichte kleur bij die familie?Paraman, ik discrimineer niet, en hou van idereen, zwart of rood of groen.Het zijn allemaal mensen met hetzelfde rood bloed.Alleen heeft een ieder een ander inborst.De ene nog bitterder dan de ander of gruwelijker.
  En weer anderen die liever een moordenaar of een valse profeet aanbidden dan een God die ze heeft geschapen.

  EYE WHITNESS, THANK YOU SO MUUUUCHHHHHHHH.

  Danitia

  donderdag 19 april 2012 om 04:59 uur
 6. @ Gronman
  Tuurlijk weten we dat mevr.Simons “ballen”heeft.Dat heb jij zelf bevestigd. Hahahahaaaa

  @ Paraman

  Die kotigo heb je al van NELO gehad.

  Danitia

  donderdag 19 april 2012 om 05:20 uur
 7. Overgenomen: “”De krijgsraadspresident heeft begrepen dat wij in een rechtsstaat leven. Dit gedrag was voorspelbaar, indien men de rechtsstaatgedachte geen geweld wilde aandoen. De teleurstelling is groot, begrijpelijk, omdat men te veel is gaan geloven in de onzin die sommige juristen en zelfs advocaten doelbewust verkondigden om de krijgsraad te beïnvloeden. Hoe jammer ook voor de nabestaanden, maar dit is het principe van de rechtsstaatgedachte.

  Het begon in De Nationale Assemblee waar voortdurend werd beweerd dat het Amnestievoorstel in strijd zou zijn met de Grondwet met name artikel 131 lid 3. Ik had er al op gewezen dat De Nationale Assemblee geen taak heeft als bewaker of beschermer van de Grondwet. Al zou het inderdaad zo zijn dat in strijd met artikel 131 lid 3 is gehandeld, dan nog is de wet onschendbaar. De rechter is verplicht deze toe te passen tenzij een bepaling in een concreet geval in strijd is met hoofdstuk V van de Grondwet namelijk met een grondrecht van de belanghebbende. Hoewel het mijns inziens nog steeds een politiekproces blijft, omdat er zolang over wordt gedaan, gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat de president van de krijgsraad een correcte procedure heeft toegepast bij de aanvang van de zitting.

  Geen andere keuze; het juridisch kader waarbinnen dit proces zich dient af te spelen is duidelijk. Een onbegrijpelijke blunder van de auditeur militair om een beroep te doen op het Constitutioneel Hof; een Hof dat niet bestaat. Deze houding is onconstitutioneel en is in strijd met artikel 14 van de Wet Algemene Bepalingen (S.B. 1975 no.171) luidende “De rechter, die weigert recht te spreken, onder voorwendsel van het stilzwijgen, de duisterheid of de onvolledigheid der wettelijke regelingen kan, uit hoofde van rechtsweigering, vervolgd worden”. Omdat elke zaak moet eindigen met een beslissing is de uitkomst volgens de vigerende spelregels duidelijk. Durf zelf te denken en laat de zogenaamde kenners van het recht u geen knollen voor citroenen verkopen.-.””

  donderdag 19 april 2012 om 10:56 uur
 8. Wens NF veel succes met deze ‘moraalridderlijke’ comedy, we horen het wel wanneer ze weer met beide benen in de niet onder de indruk zijnde Surinaamse samenleving staan.

  donderdag 19 april 2012 om 17:44 uur
 9. er hangen donkere wolken boven sme.. is een bekend uitspraak..

  ddb staat in de finale,wat zal het worden..

  de amnestie-wet zal zeker vernietigt/terug genomen moeten worden als je de OAS kan/moet geloven.

  tante simons je versprijdt leugens en bent tevens een dictator je kan niet tegen kritiek, de tijd zal leren hoe je het afmaakt..

  nu al verlaten mensen het zinkende schip 2015 is nog vér heel vér..

  donderdag 19 april 2012 om 22:58 uur
 10. Ik begrijp niet waarom jullie een president nodig hebben!Een administrateur die de boel bijelkaar houdt is toch voldoende? Geld verkwisting!!

  zaterdag 12 mei 2012 om 17:03 uur

60 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com