Nieuw Front in het geweer tegen dictatuur in Suriname

60

PARAMARIBO, 17 APR – Het Nieuw Front, NF, zal zich met hand en tand verzetten tegen een herleving van de dictatuur. Als debatteren in het parlement niet meer mag, dan zijn er nog altijd persconferenties. Ook massameetings moeten de communicatie met de samenleving open houden. Dit stelden parlementariërs van de politieke combinatie tijdens een persconferentie. “Er heerst een dictatuur in het parlement”, aldus Chandrikapersad Santokhi (VHP). Het uitzetten van leden van zijn fractie is een sprekend voorbeeld.

Mondigheid en kritiek worden afgestraft en dat is al enige tijd zo. “Leven we wel in een rechtsstaat? Geldt de wet voor een ieder? Als dit zo is, waarom we als parlementariërs dan beknot in het uiten van onze mening”, zegt Santokhi. Want dat speelt. Voor de oppositie is het wel degelijk een punt dat alles met elkaar te maken heeft. Daarom is bij het bespreken van de wet op belagen, ook de amnestiewet (op onder meer de decembermoorden) aangesneden.

Want precies wat het laatste aan het schenden is, wordt in de wet op belagen verdedigd. “De wet op amnestie zwakt de plicht tot naleving van de wet af. De wet op het belagen versterkt de wet juist”, aldus Santokhi. De tegenstrijdigheden tekenen het bestuur in het land. “De samenleving is gepolariseerd: er zijn mensen die alles mogen omdat ze politie macht bezitten, en mensen die zijn onderworpen aan wet en recht”, zei Ruth Wijdenbosch (NPS).

60 REACTIES

 1. Zoals ik al zei: onrust en dan staat Dino klaar met zijn CTU om de politieke tegenstanders op te pakken in het kader van “anti-regeringsactiviteiten” en zijn we definitief ‘back tot the 80’s ”

  Zo voorspelbaar…..


  Maak melding

 2. ik vraag me af waar 50kl coka is geblijven 50k weg onder de neus van hem zijn weg ex vrouw had ook wat in der auto nooit hoor je wat santokhi vrouw koop van een in vermoorde crim/RA ra hoe kan dat/dictatuur uit roei begin eerst bij zelf en tarwante vhp


  Maak melding

 3. ik denk dat juist op dit moment het nf bezig is het volk te misleiden en tweedracht te zaaien de vergelijking maken tussen de twee wetten is eingenlijk criminelen er op wijzen doen jullie maar jullie krijgen amnestie en dat is juist niet wat er nu speeld jammer dat de politiek zoveel verdeeld heid brengt in het land ik zou zeggen komen jullie bij elkaar om het land op te bouwen het is duidelijk dat njang mang no lobi njang mang maar de toekomst zal het leren ik hoop dat de surinaamers hun verstand gebruiken en niet mee gaan met het politiek spel wat er nu gaande is. tuurlijk wil een ieder weten wat er in december 82 is gebeurd maar niet zoals het nu weer op politieke wijze wordt gedaan.


  Maak melding

 4. Maar! dat er dictatuur heerst in het parlement, is toch Logisch!! Er zijn toch 28 sufferds en lollypopvreters voor Bouta en dus ook Boutamang!net zo schuldig als Bouta zelf!

  En juist, dat zijn de ongedierten wier het land naar de klote helpen. Als je de waarheid naar voren haalt, wordt je op een of ander manier aan de kant geduwd, in dit geval weggejaagd door de satans.

  De voorstaanders welke nog in de parlement zitten horen in Santo-Bomajail vakantie te gaan vieren en wel voor heel lang! tot de volgende verkiezing!!

  Mensen, wordt wakker svp!!!

  GOD ZIJ MET ONS EN SURINAME!!!!!

  De duivels door een vuurzee heen naar de hel!!!!!


  Maak melding

 5. hey we worden wakker het werdt tijd om wat hier tegen te doen ik roep iedereen op het nieuwfront te steunen want dit kan niet dit mag niet en kan zo niet door gaan de hele ndp met bouterse moet weg zo gaat het niet verder dit is slecht voor het land en de mensen


  Maak melding

 6. Begrijp niet dat de oppositie nog naar het parlement gaat, omdaar steeds weer vernederd te worden door een Simons, en die hele NDP kliek, die de democratie verwerpen, ga de straat op ,samen met alle vakbonden en laat de boel ontploffen, want dit komt nooit meer goed nadat de omstreden wijzigings amnestiewet op een snelle en slinkse wijze is ingevoerd, is er alleen maar verdeeldheid en onrust gekomen in dit land, en blijf erbij, wanneer je echt rust en stabiliteit wilt hebben, moet die moordenaar van Bouterse, een Brunswijk, en die kermisklant Somohardjo niet meer voorkomen in deze politieke chaos.


  Maak melding

 7. NF heeft dit gevolg aan zichzelfs te danken.
  Ze hebben zichzelfs zwaar overschat en de partij van de duivel onderschat. Tien jaren hadden ze de kansen daarvoor. Maar niemand had de moed om voor de Waarheid en Gerechtigheid op te komen. Stilzwijgen was het NF.
  De nabestaanden begonnen het proces en NF stond aan de zijkant te bibberen voor wat het zou worden. Daarnaast misbruikte NF het proces voor de politiek.
  Men vergat de arme kleine man van de straat die zich gewillig liet misleiden door de twee vvalse ndp profeten en sluwe ndp jeugdleiders die achteraf grove leugenaars zijn gebleken, net als hun baas. Het zal enige tijd duren voordat vele domme aanhangers de straten op gaan, want eerst moet de nood heel hoog worden, misdaden nog meer stijgen. En dit gevolg zal net zolang duren tot ze op de grond vallen en zullen belijden aan de ware Verlosser, vergeef ons het aanbidden van de duivelse god. Redt ons Heer des Hemels.


  Maak melding

 8. Met dank aan die paarse leeghoofden kan dit gebeuren.
  Suriname is gegijzeld door een stelletje moordenaars, oplichters, landverraders,drugs baronnen die bezeten zijn van de macht.


  Maak melding

 9. Ja, ja en toen Front aan de macht was, waren jullie geen dictators samen met Somahardjo en Brunswijk??? Zijn jullie die knokpartij van toen vergeten?? Het is weer Nederland die achter deze achterlijke Front partij zit om onrust te zaaien in Suriname. Jullie hadden dit 20 jaar terug moeten proclameren. Deze zakkenvullers zullen nooit in hun portemonnee voelen en is makkelijk het arme volk emee te sleuren voor hun prooi.


  Maak melding

 10. De NDP had gedacht dat indien ze de amnestiewet door het parlement jagen ze snel weer kunnen over gaan tot de orde van de dag.Men doet er alles aan om dit pijnlijke hoofdstuk af te sluiten maar wat gebeurt er, de verdeeldheid van de samenleving wordt alsmaar groter en zoals iedereen weet zou Bout graag willen dat iedereen achter hem staat.


  Maak melding

 11. Front zit behoorlijk in verval het lijken wel kleuters, zo gedraag jij je toch niet.
  DNA heeft regels er staat altijd een agenda(en dat is punt)….maar nee proberen te liegen en de boel te bedriegen om de bevolking dom te houden.
  Die Tjander taktaki heeft kleine jongens staan dood schieten wat zegt hij zelf daarvan.


  Maak melding

 12. Bron: http://www.starnieuws.com

  Zulke ratten zitten in de regering.

  Frans Kasantaroeno, directeur Stinasu aangehouden
  De directeur van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) is sinds gisteravond aangehouden door de politie. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur wacht de resultaten van het onderzoek af. Kasantaroeno is ondervoorzitter van de partij “maar dit is een persoonlijke aangelegenheid waar Pertjajah Luhur niks mee te maken heeft”, zegt Somohardjo aan Starnieuws.

  De mannen worden verdacht van medeplichtigheid aan oplichting, valsheid in geschrifte of knevelarij.
  Er zijn heftige protesten gekomen tegen het vernietigen van het natuurpark.


  Maak melding

 13. sme = dictatuur,

  zie de genomen besluiten z.g.n. wetten z.a. amnestie en nu de belaging mevrouw jenny is ook zo éen figuur de kluts kwijt totaal..

  het buitenland heeft sme al in de hout greep en zal dit stakker aanhalen de komende tijd,let maar op..

  lackin nederland zal zeker dat geld houden z.a. jij dat zegd en ze zullen er dankbaar gebruiken voor hun eigen sociale doelen met daarin vooral de ned/suris te verwennen.

  als jij een keren was met ballen,dan had jij je s.l.m. direct terug geroepen en verboden te landen op jou vijand gebied al jou ambassade personeel naar huis gehaald,maar je bent een lafaard en zal dat niet doen..

  hoe zit het met de projecten die jou baas zo had voor gesteld alles is terug gedraait waar blijven de 18000 huizen voor de movinas de fly-overs flats met 250 woningen de viaducten en de spoorbaan van nergens naar Brazilië ..

  grote bek zonder inhoud..


  Maak melding

 14. De dictator van voorheen is al weer een poosje aan de macht in Suriname, Bouterse en de zijne zullen er alles aan doen hun tegenstanders de mond te snoeren.
  Heel erg jammer dat de surinaamse bevolking dit niet inziet, ze zijn net als schapen, als er één over de dam gaat volgen ze allemaal.
  Het word de hoogste tijd dat de bevolking van het mooie suriname wakker wordt!
  Laat jullie mooie land toch niet om zeep helpen door een stelletje raddraaiers, neem het recht in eigen hand, haal de splinter uit je ogen zodat je ziet wat er werkelijk gebeurt.
  Suriname zou er zoveel beter van worden als er een echte democratie zou zijn, waar de bevolking het voor heet zeggen heeft, en niet worden dom gehouden door Bouterse en de zijne.
  Suriname, sta op, en vecht voor je land


  Maak melding

 15. Als onze vrouw op die manier wordt aangevallen in DNA zal er geen ontkomen aan zijn dan in de straten van Paramaribo de strijd voort te zetten. Wat voor rotsooi is dat? Haar moest ook maar 1 haar zijn gekrenkt dan zouden we een paar leuke dingen beleven in dit land.


  Maak melding

 16. Welke dictatuur? Suriname is een democratie! Het NF die haar instructies uit een bananenmonarchie aan de Noordzee krijgt probeert weer tweedracht te zaaien. Wanneer gaan deze lieden meewerken aan de opbouw van Suriname.


  Maak melding

 17. Nederland is in rep en roer sinds die dag van Amnestie wet wijziging in Sur, waarom? Omdat Ned de hoodverdachte is van 8 dec en zoekt hulp in andere landen om zich zelve te verdedigen, voorlopig hebben 2 slijmballen van hun Pillie en Para gereageerd, dus hun dekking is nog zwak en daarom hadden ze laats 2 grote figuren van Nf NPS Wijdenbosch en VHP Santhoki geroepen in Ned(bij de Baas) en hebben instrukties gegeven die ze strikt moeten volgen om Nederland te verdedigen met de Amnestie.
  Dus de NF/oppositie moeten onrust zaaien onder het volk, verdeeldheid en de heleboel onderste boven schoppen. En zoals jullie het weten zijn ze de Krijgsgevangenen van Ned en wat Ned zegd dat moeten ze doen. Hiermee zijn ze bezig om de opdracht uit te voeren.
  Volk van Sur wordt wakker, wordt wijs en laat de Oppostie jullie niet misleiden. Ze moeten rustig wachten op de Waarheidscommissie, Waarheidscommissie.
  Lees een voorstuk/deel in Krin dinki nieuws 17 apr
  Aangeboden: Operatie “zwarte tulp”.


  Maak melding

 18. wikkileaks
  Met dank aan die paarse leeghoofden kan dit gebeuren.
  Suriname is gegijzeld door een stelletje moordenaars, oplichters, landverraders,drugs baronnen die bezeten zijn van de macht.

  Ik kies er eerder voor om dit forum te verlaten dan Wikileaks dienovereenkomstig van repliek te dienen.
  Je vraagt er onderhand wel om.


  Maak melding

 19. De NDP had gedacht dat indien ze de amnestiewet door het parlement jagen ze snel weer kunnen over gaan tot de orde van de dag.Men doet er alles aan om dit pijnlijke hoofdstuk af te sluiten maar wat gebeurt er, de verdeeldheid van de samenleving wordt alsmaar groter en zoals iedereen weet zou Bout graag willen dat iedereen achter hem staat.

  Orlando, Jij bent ook een opgefokte hypokriet. Wie maken ook weer deel uit van jullie bevrijdingsraad?
  Gaan jullie weer hergroeperen?


  Maak melding

 20. Hoe meer men de mensen waarschuwd en hen de waarheid en gerechtigheid voor ogen houedt, des te meer lijken ze zich te verzetten. Zo is de ndp en ook haar domme aanhangers. Soort zoekt soort.


  Maak melding

 21. Zelfs de adviseurs van Bouterse krijgen gewetenswroeging..
  Ratten verlaten de ss Bouterse

  Leo Klinkers is niet langer verbonden als adviseur op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali. Hij is het onder meer niet eens met de amnestiewet. Uit betrouwbare bron verneemt Starnieuws dat Klinkers “ernstig morele bezwaren” heeft tegen de gang van zaken.


  Maak melding

 22. Hoewel het prettig is in deze vorm te participeren in discussies over hetgeen je na aan het hart ligt, besef ik nu dat het verspilde energie is. Zo vreemd dat slechts frontgezinde pennenvruchten thumbsup krijgen en neutrale en coalitie gezinde teksten negatief worden beoordeeld. Wat is de rol van de redactie van Waterkant vraag ik mij dan af. Ondanks het verbod worden er grove scheldwoorden gebruikt maar op concrete en serieuze vragen wordt niet ingegaan door de fronters. “Bouterse moordenaar” wordt gezegd, dat weet men zelf zeker. Mijn vraag die maar niet beantwoord wordt is, waarom is hij niet opgepakt in de periode dat front de macht had? Sterker, de nabestaanden hebben op het laatste moment het initiatief tot een proces genomen. Men heeft bij de aanname van de Amnestiewet van 1992 met het uitsluiten van de periode 1982 toch een bedoeling gehad? Waarom is er geen wet aangenomen om te verhinderen dat Bouterse weer in het machtscentrum kwam. Hij was immers duidelijk over zijn politieke aspiraties. Waarom is niet begonnen met het constitutioneel hof, de grondwet vraagt er immers om. En nu hypocriet huilen dat de grondwet met voeten wordt getreden als er een democratisch proces plaats vind (die men had kunnen verhinderen) Schreeuwen, de orde verstoren en allerlei drogreden bedenken om angst te zaaien maar vragen worden maar niet beantwoord. In welke wereld leven deze mensen vraag ik mij af. Een kind gelooft vaak al in de puberteit niet meer in boeboelaas. Ik zou de fronters aanzetten serieus oppositiewerk te gaan voeren en met tegenplannen komen die gebaseerd zijn op de ontwikkeling van ons land in plaats van dat afbraak gedoe. Ik zal wel weer nogal wat thumbsdown krijgen, maar ach zoals een racistische Nederlandse voetballer zou zeggen: “maar dat is logisch.”


  Maak melding

 23. Mensen van de oppositie kunnen niet op tegen
  Milf Jenny.
  Milf Jenny geeft ze ter plekke een SM behandeling wwar ze geen raad mee weten.
  Milf Jenny wil maar 1 ding…….
  De eerste vrouwelijke dictator worden. Zo brengt ze de revolutie verder.
  Milf Jenny de SM(E)president.

  een tip voor de oppositie: stap uit alle parlements-commissies


  Maak melding

 24. Julie fronters praten over dictatuur, jullie zijn dictators daarom regeren jullie zo omdat jullie zijn uitgespeeld, vooral die R. Wijdenbosch en Castelen. Castelen moet aan de pijpen dansen vanNF want hij stelt niets voor.


  Maak melding

 25. @PARAMAN,Wat weet kjij van KOTI-GO????????
  Jij moet de laatste zijn die daarover moet praten.

  Je wwet het TOCH??????? TREK MIJ DE BEK NIET OPEN.

  De fu ju safri en hori ju bigi BEK. Noso ju o sji mi fos ju denki.


  Maak melding

 26. Mop van de dag:

  “De PL staat onder meer voor eerlijkheid en transparantie. Het past dus uiteraard niet in de cultuur van de partij dat prominenten zaken doen die illegaal en strafbaar zijn”, oreert de partijleider. ( de altijd betrouwbare en integere Somohardjo)


  Maak melding

 27. Hallo Pariaman! Loop eens deze forum door en oordeel zelf over je zichzelve!

  Wat ben jij voor een ongedierte??Je bent gewoon ziek en probeert de lezers en reactiegevers ook ziek te maken, maar zo dom als jij zijn ze allang niet drol!!

  weet je wat? Je houdt het niet op!! ga je gang maar!
  Er wordt een verzoek ingediend om geen reacties meer van jou op deze forum te zetten!

  Zo laag dat je bent, had misschien niemand verwacht!!
  Jij gaat ook met de criminelen naar de hel door een vuurzee heen!!!

  Komop beter je zichzelve en wie weet maak je een goed kans in de maatschappij!!

  Succes!!!!! GOD zij met jou!!


  Maak melding

 28. Spierballen Santhoki…spierballen!!!!

  Het gevecht tegen deze D E M O N C R A T I E vereist spierballen!!!

  Yes we can,….Yes we shall overcome!!!


  Maak melding

 29. @Wiep-Ding,

  Er is geen ..Pro.. zonder ..Contra..of andersom!!

  Binnen de marge moet IEDEREEN worden gedoogd en dus is met name mijn …Switie Anna… een goeie Pro en ben ik Anti en tog niet in gevaar brengen onze hangmat hebberij 😉

  SWITIE ANNA…blijf komen met je zwaar geschut,……ikzelf heb nog genoeg kruit om te verschieten 🙂 🙂 🙂

  Soso Lobi


  Maak melding

 30. Speciaal voor Paraman Pinto n.a.v zijn posting van 18 april 02.008 uur.

  Nette en zich zelf respecterende personen zullen nooit iets aanraken wat door een drugsdealers en junk is vervuild.je loopt namelijk het risico om besmet te raken en dan zijn de rapen gaar.
  Voorkomen is beter dan genezen is mijn welgemeende advies.

  Jagte-Raho


  Maak melding

 31. EYE WHITNESS
  @PARAMAN,Wat weet kjij van KOTI-GO????????
  Jij moet de laatste zijn die daarover moet praten.

  Je wwet het TOCH??????? TREK MIJ DE BEK NIET OPEN.

  De fu ju safri en hori ju bigi BEK. Noso ju o sji mi fos ju denki.

  Voor psychologische oorlogvoering had ik altijd een 10. Jij moet gewoon de daad bij het woord voegen lafaard.


  Maak melding

 32. nu begrijp ik waarom surinamers die naar nederland willen komen een inburgerings opleiding moeten volgen.als je geen nederlands kunt schrijven, reageer dan niet, of doe het in het surinaams. er is maar een reaktie die van mij een goedkeuring krijgt n.l. GEWETEN van 18 april 7.55 uur. verder wil ik zeggen dat ik mij schaam als geboren surinamer, dat wij onze vuile was zo naar buiten brengen. geef deze regering alle steun wat zij nodig hebben dan zullen wij met z,n allen de vruchten ervan plukken. door tegenwerking komen wij nooit vooruit. Mensen, voorstanders of tegenstanders de koppen bij mekaar, ook al is het niet goed te praten wat in het verleden is gebeurd, maar met haatgevoelens blijven wij achter op de rest van de wereld en dat mag niet gebeuren. oeng tang boeng, soso lobi.


  Maak melding

 33. “Nieuw Front in het geweer tegen dictatuur in Suriname”

  Ja, zal wel een typische boodschap voor de domme front massa.

  Dictatuur en zijn jullie als een stelletje varkens zo tekeer gegaan in de DNA???


  Maak melding

 34. Als ik dit allemaal zo hoor en de reactie´s hierboven lees ik zei het al, als NF nu het roer zou overnemen, en dan kijk ik met name naar die geweldige Santhoki want veel mensen zien een soort redder in hem, ok dat mag, ik weet en dat weten jullie ook kondre mang, dan is leiden in last, ie sabie ik hoop nu echt dat de boel in puin valt, baas weg meneer P S weg Ronny B
  naar huis, laat alles voor NF,beste mensen
  het wordt shit shit shit over there, want al die sabie mangs vooral hier in Ned o wang gwe dape foe jawel go njang toe, foer deng sakka ja toch zo is het gewoon.
  Het is een mening mensen, van mij dan zo omschrijf ik het. Vergeet 1 ding niet, die zin van ik ga mijn land
  opbouwen, o pe baja, is allang begraven, fosteng torie!!!


  Maak melding

 35. Al die ouwe lullen van NF oppositie, ze dachten dat ze ballen hadden.
  Mevr Simmons heeft laten zien dat ze meer ballen heeft dan hun allen bij elkaar.
  Kijk goed naar de beelden, dan kan je zien dat het een vooropgezette plan was.


  Maak melding

 36. ParamaNpINTO,
  Waar was jij toen zwangeren vrouwen in het binnenland werden afgeslacht door het leger van massamoordenaar Bouterse.@ Afu sentie, die varkens waar jij het over hebt zijn beloond R.doekhie,Somohardjo


  Maak melding

 37. Mop van de dag:

  “De PL staat onder meer voor eerlijkheid en transparantie. Het past dus uiteraard niet in de cultuur van de partij dat prominenten zaken doen die illegaal en strafbaar zijn”, oreert de partijleider. ( de altijd betrouwbare en integere Somohardjo)

  hahaha je hebt gelijk Henk Molenaar, moppentapper somo.

  nu is het moppentapper Simons, wanneer gaat zij moppen op de berm tappen zoals BAAS dat hier doet http://www.youtube.com/watch?v=Xm9wT56Ks1o&feature=relmfu


  Maak melding

 38. Paraman, dat jij mij uitmaakt voor hypocriet kan ik niks aan doen, maar jou gedrag op dit forum geeft mij wel het gevoel dat jullie NDPers werkelijk leeghoofden zijn.Alles wat uit de koker van jullie leider of een van zijn volgelingen komt wordt zonder enige vorm van zelfkritiek voor zoete koek aangenomen.Het gebruiken van de achteruit spiegel is voor jullie hanteren jullie prima.


  Maak melding

 39. @PARAMAN, weet je wat het leuke er van is????

  IK KEN JOUW, MAAR JIJ KENT MIJ LEKKER NIET.
  Jij praat heelveel: Lets talk. Van welke lichting ben je en welk rang droeg je??? of weet je niet wat dat is.
  COME ONE MANje bent toch “soldaatje” geweest?????
  Of MIETJE voor NELOM. Kom uit de kast laat de medecolegas weten wie je bent. ALS JIJ HET NIET DOET,DOE IK HET WEL VOOR JOUW. AKKOORD?????

  Nu moet je met de BILLEN BLOOT.
  HA HA HA HA HA HA….PSYCHOLOGICHE oorlog voering.


  Maak melding

 40. tegen welke dictatuur komen ze in het geweer??? tegen die van hun eigen??? koekje van eigen deeg. toen zij aan de macht waren was het tegen de oppositie dat de dictatuur van de minderheid. nu is het dictatuur van meerderheid? welke dictatuur is het dat santhokie straks pres wordt. dan ben ik klaar met de NPS.


  Maak melding

 41. O Paraman, dan weet ik wel wie je bent.Hahahahaha.Die zusters van Nelom hadden een bollenwinkel aan de Hernhutterstraat.Die ene is mijn buurvrouw in Holland.Ik ken je ook hoor.Ik was zo vaak bij de familie en die hadden ook zoveel verdriet om zijn gedrag.Dus je was Shirley de 2e.Hahahahahahahahaha.
  De wereld is klein mi boi, daarom moet je goed doen.Iedereen kent iedereen en iedereen ontmoet iedereen.Vindt je het vreemd? Iemand met glad haar en een lichte kleur bij die familie?Paraman, ik discrimineer niet, en hou van idereen, zwart of rood of groen.Het zijn allemaal mensen met hetzelfde rood bloed.Alleen heeft een ieder een ander inborst.De ene nog bitterder dan de ander of gruwelijker.
  En weer anderen die liever een moordenaar of een valse profeet aanbidden dan een God die ze heeft geschapen.

  EYE WHITNESS, THANK YOU SO MUUUUCHHHHHHHH.

  Danitia


  Maak melding

 42. @ Gronman
  Tuurlijk weten we dat mevr.Simons “ballen”heeft.Dat heb jij zelf bevestigd. Hahahahaaaa

  @ Paraman

  Die kotigo heb je al van NELO gehad.

  Danitia


  Maak melding

 43. Overgenomen: “”De krijgsraadspresident heeft begrepen dat wij in een rechtsstaat leven. Dit gedrag was voorspelbaar, indien men de rechtsstaatgedachte geen geweld wilde aandoen. De teleurstelling is groot, begrijpelijk, omdat men te veel is gaan geloven in de onzin die sommige juristen en zelfs advocaten doelbewust verkondigden om de krijgsraad te beïnvloeden. Hoe jammer ook voor de nabestaanden, maar dit is het principe van de rechtsstaatgedachte.

  Het begon in De Nationale Assemblee waar voortdurend werd beweerd dat het Amnestievoorstel in strijd zou zijn met de Grondwet met name artikel 131 lid 3. Ik had er al op gewezen dat De Nationale Assemblee geen taak heeft als bewaker of beschermer van de Grondwet. Al zou het inderdaad zo zijn dat in strijd met artikel 131 lid 3 is gehandeld, dan nog is de wet onschendbaar. De rechter is verplicht deze toe te passen tenzij een bepaling in een concreet geval in strijd is met hoofdstuk V van de Grondwet namelijk met een grondrecht van de belanghebbende. Hoewel het mijns inziens nog steeds een politiekproces blijft, omdat er zolang over wordt gedaan, gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat de president van de krijgsraad een correcte procedure heeft toegepast bij de aanvang van de zitting.

  Geen andere keuze; het juridisch kader waarbinnen dit proces zich dient af te spelen is duidelijk. Een onbegrijpelijke blunder van de auditeur militair om een beroep te doen op het Constitutioneel Hof; een Hof dat niet bestaat. Deze houding is onconstitutioneel en is in strijd met artikel 14 van de Wet Algemene Bepalingen (S.B. 1975 no.171) luidende “De rechter, die weigert recht te spreken, onder voorwendsel van het stilzwijgen, de duisterheid of de onvolledigheid der wettelijke regelingen kan, uit hoofde van rechtsweigering, vervolgd worden”. Omdat elke zaak moet eindigen met een beslissing is de uitkomst volgens de vigerende spelregels duidelijk. Durf zelf te denken en laat de zogenaamde kenners van het recht u geen knollen voor citroenen verkopen.-.””


  Maak melding

 44. Wens NF veel succes met deze ‘moraalridderlijke’ comedy, we horen het wel wanneer ze weer met beide benen in de niet onder de indruk zijnde Surinaamse samenleving staan.


  Maak melding

 45. er hangen donkere wolken boven sme.. is een bekend uitspraak..

  ddb staat in de finale,wat zal het worden..

  de amnestie-wet zal zeker vernietigt/terug genomen moeten worden als je de OAS kan/moet geloven.

  tante simons je versprijdt leugens en bent tevens een dictator je kan niet tegen kritiek, de tijd zal leren hoe je het afmaakt..

  nu al verlaten mensen het zinkende schip 2015 is nog vér heel vér..


  Maak melding

 46. Ik begrijp niet waarom jullie een president nodig hebben!Een administrateur die de boel bijelkaar houdt is toch voldoende? Geld verkwisting!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.