vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie stuit op vuurwapens bij mannen in auto tijdens roadblock

Politie stuit op vuurwapens bij mannen in auto tijdens roadblock

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft afgelopen zaterdag deze drie mannen aangehouden bij een roadblock, die in het kader van Operatie Zero Tolerance was opgezet aan de Henck Arronstraat in Paramaribo.

De 22-jarige V.D. en de 39-jarige M.R. zaten als mede-inzittenden samen met de 33-jarige bestuurder L.R. in de auto, toen ze op bovengenoemde straat ter hoogte van het ministerie van Defensie werden gesommeerd te stoppen.

Bij de algehele controle bleek dat de drie mannen elk een tas bij zich hadden, die door de wetsdienaren werden doorzocht. In de tas van V.D. werd een zwart verkast vuistvuurwapen aangetroffen die volgens het onderzoek en daartoe gestelde vraag, van zijn werkgever L.R. blijkt te zijn.

De automobilist L.R. kon echter geen vuurwapen vergunning overleggen, aangezien hij niet in het bezit is hiervan.

Ook op M.R. werd een vuistvuurwapen aangetroffen met patronen waarvan hij geen van de voornoemde stukken kon overleggen, meldt de Surinaamse politie.

V.D., M.R. en L.R. werden door een gemengd team van de politie Unit On the Run en leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) ter zake illegaal vuurwapen bezit aangehouden. De aangetroffen spullen alsmede het voertuig waarmee zij zich verplaatsten, zijn in beslag genomen.

Samen met de in beslag genomen zaken is het drietal ter voorgeleding overgebracht naar het politiebureau Centrum die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Sang ding bigi stong mang bo de foe doe ,zouden er weer doden vallen, overvallen en ook nog geld,goud geroofd worden want tegenwoordig kan alles in su.


    Maak melding
  2. Met de zwarte balkjes voor hun ogen meen ik toch te zien dat deze drie verdachten een gemengde ruiker uit onze mooie Surinaamse bromtji djari vormen. Ik verdedig deze mannen niet, ik weet namelijk niet waarom ze met een wapen rondlopen, maar als de politie elke Surinamer, die tegenwoordig een illegaal wapen heeft of overweegt aan te schaffen, zou oppakken, zou de helft van de bevolking achter de tralies zitten..


    Maak melding
  3. @Aki,

    Het mag en moet gezegd worden, want als alle 3 de daders “zwart” waren, dan zouden de etnische gerichte reacties niet aan te slepen zijn. Ik mis hier de reacties van WAT, Boesskowtoe, Esmeralda, Sabaku, en nog een aantal! Je kent ze wel….


    Maak melding
  4. Wapen van ‘werkgever’ L.R.???!!
    Mede-inzittenden in dienst als ‘bodyguards’??? OF gewoon een roversgezelschap???
    Nagaan of dit trio niet meer op hun kerfstok heeft alvorens ze in vrijheid te stellen!!!! Lijkt geen zuivere koffie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES