dinsdag, april 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameOPINIE: 'NDP vertoont toenemend hypocriet gedrag tegenover samenleving'

OPINIE: ‘NDP vertoont toenemend hypocriet gedrag tegenover samenleving’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – De NDP bekritiseert de transparantie en financiering van de Corantijn-brug en andere sleutelkwesties in de relatie tussen Suriname en Guyana. Echter, gezien hun eigen geschiedenis van corruptie en wanbeleid, is deze kritiek niet geloofwaardig.

In het verleden, toen onder andere Hoefdraad leningen stapelde, werd er geen vraag naar transparantie gesteld. Evenmin toen er dollars (vermoedelijk van de Centrale Bank) gekocht moesten worden bij Cambio Chotelal of bij de uitgave van miljoenen aan projecten.

De NDP lijkt niet te begrijpen wat samenwerking inhoudt. Hun vraag waarom president Santokhi naar Guyana moet voor onderhandelingen over een brug, die grotendeels op Surinaams grondgebied wordt gebouwd, negeert het feit dat Guyanese delegaties ook naar Suriname zijn gekomen. Ze lijken te vergeten dat het volk dictatuur heeft afgewezen. De huidige president en zijn ministers hebben geen veroordeling op hun naam staan en kunnen vrij reizen.

Dit brugproject, een samenwerking tussen de Surinaamse en Guyanese regeringen, overstijgt infrastructuur en zal de economische samenwerking tussen beide landen bevorderen. Terwijl de NDP nu om transparantie en verantwoording vraagt, mogen we niet vergeten dat hun eigen regering werd geplaagd door corruptie, financieel wanbeheer en vriendjespolitiek. Besluiten werden genomen zonder maatschappelijk overleg, en middelen werden voor persoonlijk gewin gebruikt. 

Waar is Hoefdraad? Waar is Kromosoetoe? Waar is de gewezen President Bouterse? Laat de NDP deze vragen beantwoorden voor het volk en transparantie geven wat ze hebben uitgehaald.

Wat betreft transparantie: toen de Bouterse Highway werd gebouwd, kostte deze de staat USD 60 miljoen, een bedrag dat pas na de opening bekend werd en de highway tot een van de duurst gebouwde in de wereld laat behoren. 

In contrast hiermee zijn de onderhandelingen voor de brug volledig transparant. In plaats van bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname, diende de NDP haar eigen belangen, wat leidde tot economische stagnatie en gebrek aan sociale vooruitgang. Het is gemakkelijk voor de NDP om kritiek te uiten, maar zij moeten eerst hun eigen zaken op orde brengen voordat zij anderen de les lezen. Het Surinaamse volk heeft genoeg geleden onder het wanbeleid van de NDP.

De volgende fase van het project zal worden ingegaan met het oog op optimalisatie van betaalbaarheid en concessionaliteit. Het gezamenlijke beheer van de brug zal een nieuwe mijlpaal markeren in de regionale samenwerking tussen Suriname en Guyana. Met deze onthullingen over de hypocrisie van de NDP, is het tijd dat zij zichzelf ter verantwoording roepen en plaatsmaken voor een eerlijker en transparanter bestuur dat echt de belangen van het Surinaamse volk dient.

Het Surinaamse volk verdient leiderschap dat gebaseerd is op integriteit, transparantie en verantwoording – eigenschappen die tijdens het bewind van de NDP ver te zoeken waren.

Leo Henk Adang (*)

(*) de redactie van Waterkant.Net wil naar aanleiding van de vele opmerkingen over de schrijver van dit artikel benadrukken dat het niet gaat om Leo Adang van de BEP. De heer Leo Adang heeft aangeven dat hij nooit en te nimmer bovenstaand stuk heeft geschreven en dus totaal niet achter de inhoud van dit stuk staat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Wat moet ik denken van deze partij. Wij plukken nu de wrange vruchten van het NDP politiek. Land leeggeroofd achter gelaten, de NDP elite heeft zich mega verrijkt, alles van waarde weggedragen, Drug infrastructuur in de afgelopen 10 jaar neergelegd in het binnenland, kinderen en kindskinderen van hun hoeven nooit meer te werken, Hoefdraad, Bouta op de vlucht, erosie van alle waarden en normen, de partij bedient zich van criminele stoottroepen. Zo kan ik doorgaan.


    Maak melding
  2. Leo Adang,
    Het onderwikkelde volk ophitsen tegen over een regering is niets nieuw. Alle politieke leiders en partijen maken misbruik van de zwakte van het volk. Jaren lang moet ik het aanhoren hoe negatief een ander het doet, ik ben er ook al moe van. Alle politieke – en vak bond leiders en activisten dienen te stoppen met het beoordelen van elkaar als u verandering hierin wilt. Voorbeeld: er is vaak genoeg geschreeuwd dat ballast nedam zich bezig houdt met curruptie tijdens de bruggen projekten tot de dag van vandaag zetten ze grote waardevolle projecten wereldwijd neer. Als u nooit met de guyaneze leiders hebt gepraat over zaken doen ,zult u niet weten hoe ze denken. Corruptie is niet alleen in Suriname te vinden. Het zit ook tussen de BLANKEN. Maar Surinamers alleen worden slecht beklad met corruptie. Weet wat u uit uw bek kraait alvorens de vinger te wijzen.
    PUNT!

    Mvg,
    Namens de hard werkende Surinamers.


    gemodereerd
  3. Het is mooie en waar wat deze mijnheer Leo Adang hier
    heeft neer gezet! Alleen heb ik een vraag, is deze brug
    dat de huidige President wil bouwen wel zin ? Er is immers
    toch een verbinding tussen Su en Guyana via een veerboot!
    Dat de vorige President niet transparant is, weet mijn buur-
    jongen met ”down syndroom ook al” ! Dus dat, is geen nieuws.
    Volgens mij is de samenwerking tussen Su -Guyana prima!
    Ik heb alleen een idee dat Chan perse een brug wil hebben, om-
    dat de vorige presidenten iets op hun naam hebben! De brug
    dat gebouwd gaat worden zie ik als een vlucht route tussen
    Su en Guyana en andersom. Wat uw vraag betreft van de personen
    dat nergens te bekennen zijn, moet U helaas bij de President zijn.
    Wat mij betreft is hij in deze kwestie, ook niet transparant.
    Als u zo een mooie analyse kan neerzetten, dan moet u toch ook
    kunnen weten dat de vorige regering, van Njang Dringie Partij
    is! Hij had ook zoveel beloofd, maar kan het ook niet waarmaken!
    En er zijn hier op de site genoeg mensen, dat DDB blijft aanbidden.
    Hij zou een een vuilverbranding in Para neerzetten, ik heb het gezien.
    Als mijn vrouw haar maandverband erin legt is het al vol!
    ”Soso fatu dja nanga DDB”
    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  4. Door het komst van Bosjebrug is de economische ontwikkeling in Commewijne de pan uitgeschoten. Bruggen die verbinden en bouwen, en zorgt voor onwikeling.
    Niet alleen een brug naar Guyana, maar waarom niet ook een brug naar Frans Guyana.
    Altijd goed voor economische ontwikkelingen.


    gemodereerd
  5. Wat gaan we doen? Oorlog voeren of bruggen bouwen. Afbraak op opbouw.
    We kunnen het beste een departement in het leven roepen van Oorlog gezien de geluiden van Oorloghitserij .
    Raar de vorige regering met een militaire inslag heeft zich nooit sterk gemaakt over Tigri.
    En dan hebben we ook nog een appeltje te schillen met de Fransen.
    Veel succes.


    Maak melding
  6. Sing sing; de vorige regering met name DDB is gaan onderhandelen met de Guyanezen maar de Guyanezen hebben hem uitgelachen dat hij dom is.
    Het fragment is op you tube.
    Als je er niet uitkomt vraag het dan aan radio Stanvaste.


    Maak melding
  7. Nooit meer fascisten, nooit meer onderdrukkers, nooit meer plunderaars, nooit meer racisten, nooit meer dictatoren, nooit meer drugscriminelen, nooit meer terroristen aan de macht. Nooit meer NDP beweging aan de macht ! Laat Suriname een democratie blijven!


    Maak melding
  8. Mensen, vooral de armsten, die nog een graantje in ndp geloven weten het niet beter. Ze lezen niet of kunnen niet, daarom heb je nog aantal in de achterbuurten die zich nog kunnen herinneren dat ndp pakketjes onder hen verdeelden maar weten niet dat die pakken worden geimporteerd met gestolen overheidsgelden. En huidige regering gaat echt niet stelen om dat te doen want ze hebben hun handen vol met alle ministeries die van tijd tot tijd gaan staken om salaris verhogingen. Dus ergens moet dat geld vandaan komen en weer worden er dan verhogingen gevoerd waardoor alles duurder wordt. Dus is het een cyclus. Hoop alleen dat deze regering niet gaat stelen als de ndp!!


    Maak melding
  9. robje g en die konsensi , ndp dit-dat-zus-zo-niks-kloten-laaggeschoolden-boevenclub-volkmislijders- duivel aanbidders -halvezolen -en een laffe hond als lijder , meneer Adang heeft het goed verwoord

    en dat santokhi niet genoemd wordt is zijn eigen schuld omdat hij bouterse vrijgeleide heeft gegeven , en dat hij naar china gaat , maar als santokhi terug komt is bouterse opgepakt en kan hij hem opzoeken in de nor , en laat hem ook daar , kunnen ze een robbetje vechten
    ndp zonder bouterse is een dood paard
    vhp zonder santokhi wordt sterker
    wij zijn geen vhp


    Maak melding
  10. WAT 8 april 2024 Bij 04:27
    domme robje g , nogmaals wij zijn geen vhp , wij zijn er om jou en jou boevenclub de ndp en zeker die afgod ddb die jij aanbid aan te vallen met een simpele pen , en jij robje g , wij als nabestaanden van een van de honderden vermoorden door jou afgod strijden door tot dat die afgod ddb van jou onder de zoden ligt ,
    dan laten we het verleden los , maar jij begrijpt dat niet omdat jij je hart aan een duivel hebt gegeven

    wtk zal onze reactie niet plaatsen , maar de strijd gaat door robje g tot dat jou lover ddb exit is


    Maak melding
  11. WAT 8 april 2024 Bij 04:48
    debby-robje g , domme gast , de olie komt niet voor 2030 naar boven , en jou lover ddb zal er niets van mee krijgen , want dan is hij al opgevreten door maden , santokhi wil het niet oplossen , voor maden is het dagelijkse kost , met of zonder peper

    debby-robje g , wie zijn die trollen , jij durft geen namen te noemen , omdat jij een lafaard bent


    Maak melding
  12. Overal ter wereld zie je dat bruggen gemeenschappen verbinden, werkgelegenheid creëren en een cruciale rol spelen bij de economische ontwikkeling van landen.
    Jammer dat veel Surinamers dit niet zien en foute aannames doen. Is dat te wijten aan onze kraboe mentaliteit of zijn wij zo kortzichtig?
    Btw, Leo Adang slaat met zijn stuk de spijker op de kop.
    Als dit van Idris kwam, waren er 5x meer reacties…..


    Maak melding
  13. dat gezeik over de criminele ndp komt de mensen NOOIT de strot uit, simpelweg omdat deze honden maar door blijven gaan met het saboteren van zaken die in het belang van ons worden gedaan door de huidige regering. Bovendien is hetgeen zij geflikt hebben niet voorbij omdat ze het in het verleden geflikt hebben. IEDERE dag moeten we de wrange vruchten van wat ze ons land hebben aangericht zien en voelen
    als je denkt dat je er dan bent heb je het mis, ze beschermen de onschuldige veroordeelde voortvluchtige ex president kopstuk van de ndp nog steeds. hetzelfde geldt voor vetklep boefdraad. NIEMAND van deze partij, geen simons, geen silos dijk, geen abrahams, geen san geen adhin de uienboer, geen parmessar geen abdoel, niemand doet z’n bek open en dan durven te komen vragen of je op ze wilt stemmen;
    wel me go
    Pas als het vriest in de hel dan pas mag deze partij terug komen. Je moet wel een ongelooflijke lading stront in je kop hebben als je hier en waar dan ook je snuit open doet om zieltjes te winnen voor deze partij
    Verdoemd zijn ze en we zullen het volk hier ALTIJD aan blijven herinneren. ALTIJD
    dus jochie shut up.


    Maak melding
  14. Konsensi.
    ja ik zie dat je betoog helaas verdwenen is, vreemd. Ik heb dus gereageerd op iets dat er niet meer is.
    Lijkt op ndp😉
    die kans is aanwezig. Op de kermis kan je ook winnen, het kan ook zomaar uitkomen wat die waarzegster daar tegen je zegt uitkomt.
    het zou zomaar kunnen dat een deel van de bevolking ontevreden is. Dat zal je altijd houden,
    het is nu eenmaal onmogelijk en zelf onwenselijk, ja onwenselijk om iedereen tevreden te houden
    Aan alleen jaknikkers heb je niets.
    Echter het alternatief is zoveel slechter en dat hebben ze bewezen en dat doen ze nog dagelijks. Hoe kan je dan toch denken dat men op de ndp zal stemmen. zelf binnen de partij was er onvrede toen bouterse er nog was
    Misiekeba is weggegaan en heeft de partij de rug toegekeerd. Hij zei onder andere dat de verdeling van het inkomen zo ongelooflijk ongelijk en onrechtvaardig was dat hij niets met deze partij te maken wilde hebben
    Akiemboto heeft ook de partij verlaten
    Boefdraad heeft de partij verlaten en vluchtte weg
    Bouterse heeft de partij verlaten en vluchtte weg
    De partij heeft geen leider, ze willen allemaal (als ze gevraagd worden.😯😯😅😅😅😅) wel leidertje komen spelen
    hou toch op, je maakt jezelf belachelijk
    nee hou niet op schrijf en blijf schrijven zodat je weerwoord kan krijgen en het volk dit kan lezen.

    Je maakt ook nog eens de standaard fout van onwetenden die het volgende stellen
    als je niet voor me bent dan ben je tegen me. ONZIN
    als ik tegen ndp ben, hoef ik niet voor ABOP of VHP te zijn


    Maak melding
  15. Heel goed stuk van Leo Adang.
    Meneer kijkt vooruit.
    Des te meer reden om de brug door te laten gaan. Wie wil er geen vriendjes zijn met de ‘best verkozen Caraïbische leider’. Suri kan nú lekker meeliften.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES