vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameKanapé voorstander van extra controle op rijscholen in Suriname

Kanapé voorstander van extra controle op rijscholen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-fractieleider Obed Kanapé vindt dat het tijd is dat rijscholen in Suriname onder een vergrootglas worden geplaatst. Dit naar aanleiding van geluiden vanuit de samenleving dat bepaalde rijscholen betrokken zouden zijn bij de verkoop van rijbewijzen.

“Niet alleen het curriculum is belangrijk, maar ook de controle over de rijscholen die er bestaan. Want je hoort over straat: ‘den man e bai rijbewijs, seri rijbewijs’. Het is belangrijk dat iemand optreed als er fouten worden gemaakt of als de integriteit van deze rijscholen een onderwerp van de samenleving wordt”, zei Kanapé donderdag bij de verdere behandeling van de Wet Instelling Verkeersautoriteit in De Nationale Assemblee (DNA).

De Verkeersautoriteit zou volgens Kanapé een belangrijke bijdrage niet alleen hieraan kunnen leveren, maar ook aan de verkeerseducatie vanaf de schoolbanken.

“Vanaf welke leeftijd zou een leerling of gewoon een Surinaamse burger die verkeerseducatie bijgebracht moeten worden? Vanaf de lagere school? Vanaf de kleuterschool? Deze autoriteit moet deze verantwoordelijkheid gaan dragen samen met particuliere initiatieven. Om ervoor te zorgen dat de verkeerseducatie, de standaarden, de integriteit en betrouwbaarheid ervan….dat er één source of information bestaat om de samenleving de juiste informatie te geven. Maar ook om actievoorstellen te doen aan de regering om uiteindelijk goed beleid uit te stippelen”, aldus Kanapé.

Ook VHP-parlementariër Harriët Ramdien stelde voorstander te zijn van een evaluatie en eventuele aanpassing van het curriculum van de rijscholen.

“Inderdaad moet ernaar gekeken worden, want niets in het leven is statisch. Elk ding is dynamisch. En wanneer we zien dat zaken misschien verouderd zijn of aan vernieuwing toe zijn, dan moeten we dat doen. Ook naar de controle op de rijscholen kan er gekeken worden.

In de vijfde klas, nu leerjaar 9, weten we dat er verkeerslessen gegeven werden aan de kinderen. Ik wil de regering vragen of dit uitgebreid kan worden naar meerdere klassen, zodat de regering op heel jonge leeftijd weten hoe ze deel moeten nemen in het verkeer. Lid Kanapé haalde een zaak aan waarbij koop en verkoop van rijbewijzen plaatsvind. Regering, gaat u onderzoeken als dat inderdaad zo is en welke maatregelen daartegen getroffen gaan worden”, aldus Ramdien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Kanape leeft buiten de realiteit. Deze praktijken zijn al meer dan 50 jaar de praktijk. Een grote rotzooi. Elk Chinees kon een rijbewijs kopen. Chinezen die vers uit China kwamen en geen druppel Nederlands spraken en het besturen van een auto amper machtig waren hadden zo een rijbewijs.
    Verkeers scholen hebben een innige relatie met de examinatoren. Zij bepalen hoeveel het moet kosten.
    Wie en wat is niet bedorven/corrupt? Kijk maar de voorzitter van de bond van douaniers. Allemaal behangen met goud. ???


    Maak melding
  2. Het probleem is als je niet meedoet met het systeem dan kan je naar je rijbewijs fluiten. Zo corrupt is het systeem en al jaren geincorporeerd in deze maatschappij.
    En wij weten hoe schadelijk corruptie is in een samenleving. Tast de weefsel en de fabriek/maaksel van de samenleving.


    Maak melding
  3. Beseft men niet dat iemand die een rijbewijs heeft gekocht voor anderen een gevaar op de weg is? Het zal jou of je geliefden, naasten overkomen dat zij omver worden gereden door iemand die een rijbewijs heeft gekocht. De mensen die zich schuldig maken aan deze verkooppraktijken zijn gewetenloos. Ze zijn mede schuldig aan de dood van anderen. Het gaat allemaal om eigen belang, namelijk geld op een oneerlijke manier verdienen.Het systeem is corrupt.De scholing van rijexaminatoren moet ge-upgraded worden.Zij horen ook les te krijgen in ethische waarden en normen.


    Maak melding
  4. Robg je bent een ding vergeten ook bij te zeggen.
    Dat dit allemaal wat er gebeurt in onze mooie land, dat het 14 jaar geleden is begonnen.
    Toen is het zogenaamd crimineel zaadje geplant.
    Door een oude bekende moordenaar vuurwapen gevaarlijke, drugs crimineel.
    Nu ondergedoken in de onderwereld.
    Dat was je vergeten bij te zeggen Robg..!!!


    Maak melding
  5. Leny , nou vroeger voor 25 februari 1980 was het veel beter dan nu , maar na 25 februari 1980 toen die malloot bouterse een staatsgreep pleegde en op de dag jonge agenten werden gedood , en in december 1982 heeft hij 15 onschuldige Surinamers gefolterd en geexecuteerd , en toen vond robje g bouterse al een held , in 1986 werden vrouwen en kinderen in Moiwana moedwillig gedood om dat brunswijk zich niet in Moiwana bevond , en toen beschouwde robje g bouterse als een god , en toen begon ook fraude de kop op te steken , en de ndp heeft dit uitgebreid om zonder werken aan geld te komen , en al die rotte appels zitten nog steeds op hun plek , Leny ons lachen is voorbij , het komt zeker terug als die bouterse een zijn ndp in het gevang zit


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES