donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAviankoi doet beroep op minister om reserve politie weer in te stellen

Aviankoi doet beroep op minister om reserve politie weer in te stellen

-

Does Travel - naar Suriname

De regering in Suriname moet volgens VHP-parlementariër Henk Aviankoi meer doen om de heersende criminaliteit in het land aan te pakken. De dagelijkse beroving van ondernemers, waaronder winkeliers, en vooral ook ouderen baart hem enorm zorgen. Als oplossing ziet de Surinaamse volksvertegenwoordiger dat de reserve politie weer wordt ingesteld.

“Ik roep de minister van Justitie en Politie op om dat van de reserve politie weer op gang te brengen. Hierdoor kan de politie zich meer bezig houden met hun core business, maar in de buurten heb je dan de reserve politie. Dat zijn dan gewone burgers die willen helpen. Ze krijgen een training en dan kunnen ze de patrouille doen in hun buurten. Het moet kunnen, maar na vier jaren praten is er nog niets ervan van geworden”, zegt de parlementariër.

Ook de verkeerscriminaliteit en het aantal verkeersdoden in de afgelopen periode baart hem zorgen.

“Het veiligheidsvraagstuk is iets waaraan wij allen ook moeten meewerken, want de politie doet haar best maar zij kan ook niet overal aanwezig zijn. Ons rijgedrag in het verkeer, als je ziet hoe men zich soms gedraagt. Soms is het gewoon aanstellerij. Onze normen en waarden. Politici maken zich ook schuldig eraan door de manier hoe ze met elkaar omgaan in het land”, aldus Aviankoi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Of de politie die wachter en tasjesdrager spelen bij gasten en vrienden van de regering, hun werk in ht korps te laten doen.
    Nergens voor nodig dat 300 agenten hiervoor gebruikt worden.


    Maak melding
  2. Wie gaat ze betalen? Tenzij ze het zonder vergoeding doen. Maar dan gaan ze hun macht misbruiken om toch een vergoeding te behalen. Dus erg twijfelachtig of dit goed gaat werken.


    Maak melding
  3. Hier is duidelijk gebrek aan leiderschap, die meneer wilt meer politie agenten.
    Weer een verkapte volksmilitie of een lapje voor het bloeden.
    Bij het einde van zijn speech haalt hij een aantal belangrijke dingen aan.
    Om de criminaliteit tegen te gaan moet hij werken aan welvaart en welzijn van de mens.
    Wat men in Suriname doet is boet boetoe. ‘” lappen ” ze kijken niet naar het grotere geheel.
    Iedereen vecht voor zichzelf, deze persoon vecht hier voor, de andere daarvoor, als de leiders van het land capabel genoeg waren dan zouden ze naar al die dingen kijken en zien hoe met iets te komen wat een win win oplevert voor iedereen, maar nee zij denken ook aan met iets te komen dat zij zelf voordeel aanhebben.
    Ik herhaal; ze moeten werken aan welvaart en welzijn voor heel Suriname.

    Tot dan wens ik jullie veel geduld.


    Maak melding
  4. Toename criminaliteit is een reeds jaren bekend probleem (denk aan ex minister bellie (kabinet bourta 1) die de criminelen opriep zich aan te melden 🙂 🙂 ( ipv hun op te sporen)
    Ook in NL een toenemend probleem>> aldaar zijn de werklozen(mensen uit de sociale bijstand (voorheen stadswacht; verder omgedoopt tot medewerkers handhaving; gehesen in een op de politie gelijkende uniform met meer bevoegdheden dan de ‘ stads en parkeertoezicht’
    Voor Su is dat idd ook een oplossing >> de duizenden ” werkloze ambtenaren” bijscholen/trainen en bijzondere bevoegdheden geven opdat zij ook kunnen aanhouden en controleren>> deze ambtenaren kennende is het wedden dat het probleem opgelost zal zijn. Mensen proberen te controlen (en pesten)zit in hun bloed>>> criminelen krijgen het dan zwaar. Organisatie moet zo op te zetten zijn….. zonder de clo want die houden de ambtenaren liever ” op hun post” zodat ze verzekerd zijn van hun inkomen (ambtenaren zijn verplicht contribuerend lid v d clo 🙂 🙂 )


    Maak melding
  5. Critisu, ik het in grote lijnen met u eens. Suriname zou inderdaad handhavers (BOA’s – Bijzondere Opsporings- Ambtenaren) moeten aanstellen om de druk te verlichten. En wat toenemende criminaliteit betreft, was het onder de regeringen Bouterse bijna de normaalste zaak van de wereld, wat de RobG’s en andere aanhangsels van de ‘partij der gewetenlozen’ ook moge beweren…!

    De verkiezingen naderen en ‘het venijn zit ‘m altijd in de staart…!’


    Maak melding
  6. robje g , ken jij het brandhout wat vele culturen gebruiken , neen geen crematorium , robje g deze regering is ook niet onze regering , ze hebben gefaald om de vernietigers van ons land met brandhout te verwijderen , ze hebben nog 12 maanden om het als nog te doen , en robje g met een handdoek is dit hout dat brand niet uit te slaan , robje g omdat jij niet werkt ken jij zeker ook geen BHV-ers , verwar het niet met jou vriendjes van de hvb partij


    Maak melding
  7. Toen de NDP regering het leger gebruikte als persoonlijke beveiliging en een groot deel uit huurde aan derden waarvan de gelden in hun eigen zak verdween, hoorde ik niemand van die paarse ratten piepen. Nu plotseling vinden ze dat deze President en ministers geen beveiliging mogen hebben.
    Het valt overigens op dat de criminaliteit met rasse schreden toeneemt als de exponenten van de NDP niet de regeermacht hebben, check de geschiedenis….zelfde onder Vene….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES