vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamadhin: "Wij gaan er niet voor schromen op te treden tegen eigen...

Ramadhin: “Wij gaan er niet voor schromen op te treden tegen eigen mensen die misbruik maken van staatsmiddelen”

-

Does Travel - naar Suriname

Voor minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in Suriname maakt het niet uit of aangestelde functionarissen, waaronder directieleden/management van instellingen, uit dezelfde partij als hem komen of door hem zelf zijn aangesteld. Indien deze personen zich aan ontoelaatbare handelingen schuldig maken, zal hij er niet voor schromen om tegen hen op te treden.

De bewindsman noemde woensdagavond tijdens een persbriefing na de Regeringsraadsvergadering (RRV) onder andere het geval van oud-VHP-parlementariër Djoties Jaggernath, die nu bij de ABOP zit, die tot september 2022 nog medisch directeur was van het Mungra Medisch Centrum (MMC) en op basis van een strafrechtelijk onderzoek door hem werd ontheven.

“Wij gaan er niet voor schromen als we constateren dat de door ons gekozen personen, waarin wij vertrouwen hebben, in het management van organisaties komen te zitten en dat we daar indicaties hebben dat er daar misbruik wordt gemaakt van staatsmiddelen. In 2022 is ook een directielid van het MMC, de medisch directeur, op non-actief gesteld en er is daar ook een strafrechtelijk onderzoek ingezet tegen deze directeur”, benadrukte Ramadhin.

Ramadhin ging ook in op het geval waarbij hij in januari dit jaar twee directieleden van Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) op non-actief heeft gesteld. “Dit heeft te maken in de richting van financiële misstanden. We hebben daar een CLAD-onderzoek aangevraagd en er is reeds een oriënterend gesprek gevoerd met CLAD. We zijn op het traject om nu de opdracht te bevestigen aan CLAD. Dit alles in samenspraak met het ministerie van Financiën. Voorlopig zit er een waarnemer in de directie en het stichtingsbestuur is ook in overleg met het ministerie om zaken in goede orde te krijgen”, zei de minister, die de accountants nog de ruimte wilt bieden om hem te adviseren in deze kwestie. Vandaar dat hij nog niet veel informatie prijs kan geven hierover.

Het ministerie van Volksgezondheid is volgens hem ook niet bang voor een juridisch gevecht om de gang naar de rechter te voorkomen. Zo zijn er 15 rechtszaken in de afgelopen periode door Volksgezondheid gewonnen.

“Wij weten waarom we bepaalde dingen doen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft sinds het aantreden 16 rechtszaken tegen zich gehad en we hebben 1 zaak verloren, omdat die misschien niet goed voorbereid was voor mijn aantreden. Maar alle andere 15 rechtszaken zijn in het voordeel van het ministerie geweest. Omdat we weten dat we geen onrecht mensen gaan aandoen als dat niet moet”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. “…
    “Wij weten waarom we bepaalde dingen doen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft sinds het aantreden 16 rechtszaken tegen zich gehad en we hebben 1 zaak verloren, omdat die misschien niet goed voorbereid was voor mijn aantreden. Maar alle andere 15 rechtszaken zijn in het voordeel van het ministerie geweest. Omdat we weten dat we geen onrecht mensen gaan aandoen als dat niet moet”, aldus de minister.
    …”

    Beste landgenoten,

    er wordt schoonschip gemaakt !
    We krijgen een mooi Suriname terug.
    Tja go. Set kong !

    Laten wij die mensen die misbruik maken van onze staatsmiddelen en dus corruptie gevoelig zijn volgen.
    Want waar gaan zij nu naar toe ?
    Zal die partij waar zij worden aangenomen dan een betrouwbare partij zijn ?

    Welke politieke partijen spelen tjekre tjekre met jouw stem ?

    Don’t let them fool yah.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  2. Nu blijkt dat de president de openstaande rekening tav dhr van den Bergh, heeft betaald uit staatsmiddelen….! Maar liefst €1968,- uit de staatskas.. ! Wie treed daar tegen op?


    Maak melding
  3. Helemaal eens, ik vind het ook terecht dat Chan die 1968,00 euro aan proceskosten zelf betaald aan van den Bergh.
    Over die 4 miljard Amerikaanse dollars die de veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer heeft gestolen van het land zullen we het maar niet meer hebben. Neks no fout!


    Maak melding
  4. Minister, maak schoon schip en vervolg al degenen die staats gelden misbruiken voor eigen doelen. Het moet afgelopen zijn met dat dievengedrag!
    @Konsensi: Fyi, die doks van den Berg, had een zaak aangespannen tegen de Surinaamse staat dus, het is de staat die de kosten moet betalen. Jou opruiende oproep raakt kant nog wal.


    Maak melding
  5. @ Boesskowtoe,

    Volgens mij is het de president die de rechtzaak is begonnen, omdat hij het boek wou verbieden en zijn foto zonder toestemming gebruikt is op de omslag. Niet andersom.Fyi


    Maak melding
  6. @Boesskowtoe
    Je raaskalt maar wat zonder enige kennis van de zaak te hebben.

    @Konsensi: Fyi, die doks van den Berg, had een zaak aangespannen tegen de Surinaamse staat dus, het is de staat die de kosten moet betalen. Jou opruiende oproep raakt kant nog wal.

    Laat je eerst goed informeren. FYI het is Santoki die een rechtzaak aan heeft gespannen. Goed lezen is niet een vaardigheid waarin je uitblinkt. Had je maar je mulo diploma gehaald.


    Maak melding
  7. @Boesskowtoe … heb ik voor je opgezocht.. zeg netjes dankjewel Cornelis. FYI
    De Rechtbank Rotterdam deed vandaag uitspraak omtrent het Kort Geding dat door mr. Aroon Gonesh namens president Santokhi was aangespannen tegen de heer Gerard van den Bergh en Invest-International B.V., auteur en uitgever van het boek “Corruptie op het hoogste niveau” met als ondertitel “Zakendoen in Suriname”.


    Maak melding
  8. Héél goed. Iedereen die steelt, moet hiervoor boeten. Had de president in 2020 niet beloofd, dat hij wie (van zijn kabinet of partij) steelt, zou (laten) opsluiten. President, hang every one of them high. Ook puistenkop Djotties Jagernath.


    Maak melding
  9. Schroom je ook niet om de hulp van de CIA in te roepen om de laffe fascistische vluchthond op te sporen en uit te schakelen? Zij zijn al 100 dagen op de vlucht en het speciaal gebouwde jail is niet nodig geweest toch ?
    Zolang dat fascistisch tuig ademt zal in dit land geen harmonie noch stabiliteit zijn.


    Maak melding
  10. @ Para Express

    Minister Ramadhin had toch prive gebeld voor een een bedrag van circa 650000 srd op kosten van de staat toen hij op vakantie was samen met zijn gezin.

    Ik wil van jou weten of dit verhaal klopt?
    Je prijst Santhoki en zijn ministers voortdurend de hemel in fa deng o go seti tori.

    Jullie Oranje Helden doen mij echt denken aan RobG. RobG e dede djie a op de vlucht geslagen Moordenaar

    In een West Europees land zou deze minister allang zijn ontslagen.


    Maak melding
  11. We moeten maar afwachten of deze man inderdaad schuldig is. Hij was zeer kritisch over het beleid van deze rancubeuze minister die er een puinhoop van heeft gemaakt. De totale openbare volksgezondheid in Suriname is ingestort.Deze minister had de taak om de gezondheidszorg om te bouwen tot een kapitalistische vorm van gezondheidszorg. De rijken die het kunnen betalen komen wel aan hun trekken terwijl de arme sloebers het morten dien met paracetamols.

    @Henry, heb jij niets anders te doen?Jij bent een fervente profeet van jouw missias Santokhi geweest. Hij heeft jou belazerd.Dus doe niet zo stoer.


    Maak melding
  12. @ henry 31 maart 2024 Bij 20:44

    “…
    Minister Ramadhin had toch prive gebeld voor een een bedrag van circa 650000 srd op kosten van de staat toen hij op vakantie was samen met zijn gezin.
    …”

    En wat weet jij er meer van te vertellen ?

    Is het niet verstandig om eerst meer uit te zoeken voordat je begint te roeptoeteren ?

    Krakti !


    Maak melding
  13. Dit is nou de strategie van de paarse djamoe edes. Verdraaien van de corrupte zaken , die onderzocht moeten worden en constant vertragingstaktieken toepassen . Let ook op de comments hier.
    Aanpakken die paarse corruptelingen.


    Maak melding
  14. RobG 31 maart 2024 Bij 23:41
    We moeten maar afwachten of deze man inderdaad schuldig is. Hij was zeer kritisch over het beleid van deze rancubeuze minister die er een puinhoop van heeft gemaakt. De totale openbare volksgezondheid in Suriname is ingestort.Deze minister had de taak om de gezondheidszorg om te bouwen tot een kapitalistische vorm van gezondheidszorg. De rijken die het kunnen betalen komen wel aan hun trekken terwijl de arme sloebers het morten dien met paracetamols.
    ============================

    RobGay, je zit weer de feiten te verdraaien. Het is je eigen afgod, de veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en numero uno drugsdealer van Paramaribo, die niet alleen van volksgezondheid maar van alle overheids instituten een puinhoop heeft gemaakt. Wanneer heeft Bouterse opgetreden tegen de corruptelingen onder zijn bewind?
    Je zit elke keer weer slap uit je duim te zuigen over deze regering en haar ministers, niets schijnt goed genoeg te zijn wat ze doen.
    Wat heeft die veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en numero uno drugsdealer van Paramaribo, aan goeds gedaan voor het land en volk anders dan het in chaos en ellende te storten?


    Maak melding
  15. @Para Express

    Mijn vraag aan jou is? Heeft minister Ramadhin van Volksgezondheid voor circa 650000 srd prive gebeld of niet?
    Wat moet ik beter uitzoeken alvorens te roeptoeteren Para?

    Zeg tegen mij dat ik leugens verkondig? Misschien heb ik dat alles verkeerd begrepen en dat Ramadhin alles uit eigen zak heeft betaald?

    Indien Ramadhin alles uit eigen zak heeft betaald neem ik mijn beschuldiging aan zijn adres terug!!!


    Maak melding
  16. @Para Express

    Ik ben zelf maar gaan googelen. Ramadhin heeft voor meer dan 7 ton (srd) gebeld prive op kosten van de staat. Overigens hebben de ministers BIBIS en Amoksie ook hetzelfde gedaan weliswaar niet voor meer dan 7 ton.

    Google: Minister van Volksgezondheid Ramadhin prive gebeld op kosten van de Staat tijdens vakantie met zijn gezin.

    Met Google kom je toch heel ver Para. Bedankt!!

    Krakti yere mi mang.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES