donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Verstandhouding tussen Brunswijk en Santokhi nog steeds goed'

‘Verstandhouding tussen Brunswijk en Santokhi nog steeds goed’

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien niet realistisch dat de Surinaamse president Chan Santokhi binnen deze regeerperiode middels een motie van wantrouwen kan worden afgezet. “Een president afzetten doe je met tweederde meerderheid. En daar heeft de VHP al 20 zetels. Dus het zou niet mogelijk zijn”, benadrukt de VHP’er.

In politieke wandelgangen gaat de informatie rond dat er geprobeerd wordt om vervroegde verkiezingen in Suriname af te dwingen middels de indiening van een motie van wantrouwen tegen president Santokhi.

De motie, die aanvankelijk tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling zou worden ingediend, zou moeten zijn gekomen van coalitiepartner ABOP, wel of niet aangestuurd en in samenwerking met de NDP. Daarvoor wordt er nog steeds zwaar gebeukt op de zogeheten Pan American Real Estate case.

Maar afgelopen week zei vicepresident Ronnie Brunswijk dat dit slechts scenario’s en onzinnige dingen zijn en dat de verstandhouding tussen Santokhi en hem nog steeds goed is.

Gajadien stelt dat deze kwestie met de verantwoordelijken binnen de coalitie is besproken, waarbij iedereen ontkent. Delen van de coalitie wijzen de vinger naar de overzijde (oppositie), terwijl de overzijde de vinger terugwijst naar delen van de coalitie. Hij vermoedt wel dat personen de intentie hebben om destabiliserend bezig te zijn, omdat Suriname nu juist de goede kant opgaat.

“De VHP is een politieke organisatie die gaat voor stabiliteit en rust in de samenleving. Dus de VHP is harmonisch totdat er een moment komt waarbij men die olifant niet boos moet maken. En we kennen de taferelen van een boze olifant. Dus laten we die rust en harmonie in de samenleving zo blijven behouden”, aldus Gajadien, die ook ondervoorzitter is van de VHP.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Chan moet idd starten met corrigeren. Dat bouta zoon ( dino) en dichter peggy; schoonzoon( +ex schoonzoon) ; partyloyalisten, boutistenetc op diverse posities had geplaatst hft hem uiteindelijk ook de nekslag gegeven.
    Chan moet nu verder corrigeren : familie zoon; neef; partysponsor;ex-schoonzus(dir szf); want deze mensen zetten m juist in de stront en zogen voor ‘afweer/toename kritiek” er zijn genoeg terzake deskundigen in Su… ook bij Abop is dat niet anders.


    Maak melding
  2. Chan afzetten? Wie neemt het stokje over? Niet lullen, maar poetse, stel negativelingen. Dankzij Chan is Suriname uit de shit geklommen. Alle mensen die hier op wtk raaskallen, gaan harder schijten en dit nog moeten opeten, want geen enkel land zal meer hulp bieden aan Suriname en zeker niet als de ndp weer regeermacht zou hebben, maar dat gaat niet gebeuren. Als de surinamers een beter bestaan willen, moeten ze goed nadenken en slim stemmen; dat betekent duz VHP.


    Maak melding
  3. Chan hft zn zoon nr USA gestuurd en om de ambassade daar te bereiken is ellende. Grote bende is het daar.
    Ik hoop dat Brunsie nu ballen toont, juspol en SWM krijgen geen geld van de Staat maar Pan Am krijgt vrij vrij $8miljoen


    Maak melding
  4. Fascisten houden niet van de Hindoestaanse President die ze uit de chaos en ellende heeft gehaald waarin de vorige regering ze gedompeld had. Pure racistische jaloezie.
    Brunsie heeft de ballen niet om door te zetten en weet ook dat zijn partij op sterven na dood is. Hij heeft de VHP nodig om tot de komende verkiezingen mooie sier te maken.
    Al die ratten die hier op WTK deze regering van corruptie beschuldigen hebben nog steeds niets kunnen bewijzen..potato, potatoe…..
    Voor velen zal die Pan American Real Estate deal ook te hoog gegrepen blijken te zijn, let maar op. Als alles juridisch goed in elkaar blijkt te zitten zullen de klagers komen vertellen dat het om een oude deal van de vorige regering ging. Maar ze zullen vergeten erbij te vertellen dat de vorige regering zoals vele projecten door steeds weer geldgebrek door diefstal geen van deze projecten kon realiseren. Ze kunnen het gewoon niet hebben dat deze regering het gewoon beter doet.


    Maak melding
  5. Als je niet kan onderkennen dat het met de economie nu beter gaat en alleen je handjes open houdt voor alles wat gratis is, dan heb je een punt ja en kan ik je stelling goed begrijpen.


    Maak melding
  6. Ik wil ze niet direkt met elkaar vergelijken, maar wat de verstandhouding betreft, lijkt de (politieke) relatie tussen Santhoki en Brunswijk een beetje op die van J.F. Kennedy en vice-president Johnson. Voor de bühne leken het de beste maatjes maar achter de schermen, bleek Johnson een ontzettende hekel te hebben aan Kennedy. Na de dood van Kennedy werd duidelijk dat Johnson niet alleen één van de slechtste vp-en was, maar ook een slechte president.

    Laten we hopen dat in Suriname ons dit ‘duivelse scenario’ gespaard blijft. Afgezien daarvan is Santhoki als ex-politieambtenaar ook een geslepen politicus en denkt (hoogst) waarschijnlijk: “Keep your friends close, but your enemy’s even closer!”


    Maak melding
  7. Als je anno 2024 nog steeds de energie hebt om op straat te komen om te moet bedelen dan ben je nog steeds in je hoofd verwrongen met het concept van “gratis” krijgen. tenzij je gehandicapt bent of kokobe hebt….met alle respect….


    Maak melding
  8. Ik hoop dat Brunsie nu ballen toont, juspol en SWM krijgen geen geld van de Staat maar Pan Am krijgt vrij vrij $8miljoen
    ===================
    Hey Deb, deze regering staat open om antwoorden hierover te geven en de pg is met het onderzoek bezig.
    Wat is er met de 12 mln euries gebeurt voor het sabaku project van regring ndp??? Hoeveel van die huizen staan er??? Wie hebben dat gehad??? Waarom trokken jullie toen je bek niet open??? Waarom werd er toen helemaal niet op gereageerd??? Waarom hield de president van toen zich schuil voor antwoorden??? Ach ja, die schuilt nu nog steeds toch?


    Maak melding
  9. Privé zijn P enVP close. Zo was Brunswijk op het huwelijk van de toen bijna 60 jarige president – welke oude bok trouwt nog op die leeftijd – uitgenodigd waar de president een clownvoorstelling opvoerde. Hij trouwde zgn op z’n Hindoestaans – hij liet een foto rond circuleren van hem en zijn nieuwbakken vrouw in een sari – terwijl in werkelijkheid hij op z’n christens trouwde. Harold Pultoo, zijn christen guru, had het christelijke huwelijk in besloten kring ingezegend en Brunswijk was best man.
    Deze man weet wat en hoe het is om zand in de ogen te strooien.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES