donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie8.000 kilogram cocaïne uit Suriname in Spanje onderschept

8.000 kilogram cocaïne uit Suriname in Spanje onderschept

-

Does Travel - naar Suriname

De autoriteiten in Spanje hebben één van de grootste cocaïnevangsten ooit in Spanje gedaan. Het gaat om een lading cocaïne van 8.000 kilogram en de drugs zijn afkomstig uit Suriname.

Volgens de Spaanse douane was de lading afkomstig uit de haven van Paramaribo. Het schip verliet de haven met de drugs in een nepgenerator in een container aan boord, stopte in Panama en kwam van daaruit aan in het Zuid-Spaanse Algeciras.

De bestemmingshaven was echter Leixoes in Portugal, vanwaaruit de drugs verder in Europa zouden worden verspreid.

Volgens de autoriteiten is het de eerste keer dat er drugs uit Suriname in Spanje zijn onderschept. Ze noemen de route opmerkelijk en zeggen dat die gekozen is om de detectie van illegale vracht te bemoeilijken.

De verdovende middelen waren ondergebracht in een metalen constructie die zo was ontworpen en gebouwd dat deze in de container paste en zo de controle van de scanner probeerde te omzeilen. Hiervoor was een nog nooit eerder geziene legering gebruikt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. @Debby, het de mensen die reeds veroordeeld zijn voor drugs delicten. Ze zijn op dit moment spoorloos. Wil je ze even bellen en vragen om dit soort acties niet meer te doen?


    Maak melding
  2. @ Isabelle 12 februari 2024 Bij 18:00
    “We staan weer lekker op de kaart, en de president maakt zich zorgen om zijn foto op een boekenkaft!”

    Dat heb je verd..de goed verwoordt, Isabelle. En met een beetje pech staat hij straks misschien ook nog op de voorpagina van één of andere Spaanse krant: “Coca uit Suriname…en dit is de president van dat land!”

    Tan bun


    Maak melding
  3. Daar gaan we weer. Welke scenario wordt nu door de justitiële autoriteiten in Suriname bekokstoofd? Men kan de herkomst van de container en de verzender traceren. Maar vanaf 2020 is het ons bekend dat het O.M. in Suriname voor een deel door corrupte figuren wordt gemanaged.Net als de overige grote drugsvangsten zal er ook dit keer sprake zijn vormfouten. Dus reken erop dat er ook in dit geval weer sprake zal zijn van een OVAR.


    Maak melding
  4. Zeker de laatste partij van Bouta . Bouta weg , drugs weg,alles weg.
    Nu nog die paarse ratten weg.
    Later ze de paarse rattentaxi nemen.


    Maak melding
  5. Jouw veroordeelde gevluchtte massamoordenaar was meester in het verzinnen en organiseren van scenario’s. Vanaf hij die lelijke kop in 1980 liet zien, zijn we als land sneller dan de titanic naar de ellende gegaan met zijn paarse criminele corrupte boevenbende .


    Maak melding
  6. Hoe kan het mogelijk zijn dat zoveel drugs op Surinaams grondegebied wordt verscheept naar Europa zonder dat er iets van wordt gemerkt door geen enkele autoriteit daar. De vraag is hebben ze daar zitten slapen of is er medewerking verleend aan deze riskante operatie?


    gemodereerd
  7. Ndp heeft geld nodig voor inschrijving verkiezingen 2025. Zelfs dit kunnen ze niet laat staan een land besturen. Onder ndp export product nummer één.


    Maak melding
  8. @Redskin, laat de NDP met rust. Jouw zijne excellentie Leandro van Lelydorp had een paar weken terug nog ‘ De koffiebox ” in Paramaribo geopend. Allemaal investeringsgelden uit de diaspora. Maar wat blijkt nu? De eigenaar van De Koffiebox wordt thans in Nederland gekoppeld aan een grote drugspartij die men onderschept heeft. Recent was Leandro ook betrokken bij de start van de bouw van een groot recreatieoord ergens in Wanica.Leandro ziet licht in de tunnel door de toegenomen export vanuit Suriname.😂😂


    Maak melding
  9. @RobG,
    De Surinaamse president Desi Bouterse werd in 1999 in Nederland veroordeeld wegens cocaïnesmokkel. Maar Bouterse werd 15 jaar daarvoor al in verband gebracht met drugssmokkel. In 1986 was hij het belangrijkste doel van een undercoveroperatie in Miami. De Amerikaanse justitie arresteerde toen Etienne Boerenveen, de rechterhand van Bouterse. Boerenveen probeerde een drugslijn vanuit Paramaribo op te zetten. Bouterse kwam op het laatste moment niet zelf naar Miami. ‘The main target was Bouterse’, zegt een voormalige undercoveragent.


    Maak melding
  10. robje g , de domme kontenlikker van de ndp , en jij zegt laat de ndp met rust , jochie jij en jou ndp zullen nooit meer met rust gelaten worden , reken erop dat 70 procent van de bevolking hier in Suriname jullie wakker zullen houden , en door slaapgebrek gaan jullie ten gronde


    Maak melding
  11. Niet te veel over (RobGay) lullen, ik ben door @ Toussaint op mijn vinger getikt!
    Maar…….. RobGay is en blijft, voor mij een grote Pen.s! ”Of hij nou een econoom
    is of niet doet er niet toe, hij is voor mij een pen.s van NDP” !

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  12. terug tracken vanwaar deze container komt
    dan kan je alle verantwoordelijken die te maken hebben met de papieren en verzenden van deze container oppakken aangezien suriname niet veel exporteert
    iedereen die te maken hebben hiermee gewoon minimaal 10 jaar santo boma
    ongeacht het aandeel in deze zaak


    Maak melding
  13. Isabelle 12 februari 2024 Bij 18:00
    We staan weer lekker op de kaart, en de president maakt zich zorgen om zijn foto op een boekenkaft!
    ================================

    Dit is een beetje te hoog gegrepen voor jou soort, dus gewoon afblijven van het onderwerp…..


    Maak melding
  14. Maar Isabelle, ben je echt zó dom?
    Het kaften probleem speelt al lang voor dit bericht over een drugsvangst kwam.
    Was je aan het slapen? Waar? Met wie? Waarom?
    Je wilt je toch niet transformeren van Isa Belle naar Isa Lelle?


    Maak melding
  15. Na Mi 12 februari 2024 Bij 21:44
    Vroeger was het na Bouta schuld. Maar nu, wiens schuld is het. Ik hoor het graag van jullie.

    Volgens Franse en Britse pers hebben Brunswijk en de laffe fascistische leider Bouterse nog steeds een groot aandeel in de drugshandel in Suriname. Dit hebben ze goed gedocumenteerd en niemand die het heeft tegengesproken. Duidelijk ?


    Maak melding
  16. Wel raar dat de douaniers zonder handschoenen en schoenhoezen(witte pakken) de container induiken en zo sporen kunnen verstoren.
    Vlissingen/de Westerschelde is nu een groot obstakel voor die smeerlappen dus nu is Spanje weer eens uitgekozen.
    Welke onbekende legering is er gebruikt? Men kan door analyse toch achter de knappe koppen komen die deze legering machtig zijn.
    Dit is 1 container die misschien aas was maar hoeveel zijn er wel ter plekke aangekomen? Spanje is al een tijdje bezig met het uitroken van drugscriminelen uit hun holen.


    Maak melding
  17. @voortvluchtige 12 februari 2024 Bij 21:15
    “Hoe kan het mogelijk zijn dat zoveel drugs op Surinaams grondegebied wordt verscheept naar Europa zonder dat er iets van wordt gemerkt door geen enkele autoriteit daar…”‘

    voortvluchtige,
    Omdat Suriname één van de meest corrupte douane ter wereld heeft misschien?

    (Ben benieuwd of deze er door komt en/of hoe lang deze blijft staan, in het kader van ‘vrijheid van expressie!’ of ‘Lange tenen verontwaardiging!’);-))


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES