zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan doet zich voor als officier bij parket die runderen verkoopt

Man doet zich voor als officier bij parket die runderen verkoopt

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft donderdag 8 februari de 47-jarige Cedric B. aangehouden. Tegen hem was aangifte ter zake oplichting gedaan, nadat hij zich voordeed als officier werkzaam op het parket aan de Limesgracht.

Met dat verhaal zou hij op 6 februari een 74-jarige veehouder hebben benaderd. Hij hield de man voor dat hij negen runderen te koop had. Deze waren in beslag genomen en moesten naar de veiling gaan.

De veehouder bood hem een bedrag van 20.000 Surinaamse dollars per rund aan, waarmee de ‘officier’ akkoord ging. De koper moest volgens afspraak 180.000 SRD aan een man in een grijs gelakt voertuig voor het parket afstaan.

Nadat het bedrag was afgestaan werd de koper gebeld met de mededeling dat hij buiten kon wachten, daar de stukken nog getekend moesten worden. Na een flinke poos buiten gewacht te hebben, zonder dat er iets gebeurde, besloot hij navraag te doen bij het parket.

Hij vroeg of ene officier M. op het parket werkzaam was. Deze officier M. was echter niet bekend bij het personeel, waarop de koper doorkreeg dat hij opgelicht was. Het slachtoffer stapte naar de politie om aangifte te doen tegen deze officier M.

Na goed speurwerk werd Cedric snel in beeld gebracht en donderdagmiddag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) klemgereden aan de Johannes Mungrastraat, in het ressort van Uitvlugt.

De oplichter werd aangehouden en ter voorgeleiding overgedragen aan de collega’s van Nieuwe Haven.

Een deel van het geld is aangetroffen bij de verdachte en in beslag genomen. Ook het voertuig waarmee het strafbaar feit werd gepleegd, is in belang van het onderzoek in beslag genomen. De politie van bureau Nieuwe Haven heeft de zaak in verder onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Auto in beslag genomen. Prima. Verkoop dat ding, dan heeft de benadeelde nog iets meer, naast het bedrag dat bij deze moersch**t is aangetroffen. Natuurlijk moet fufurumang Cedric ook gaan genieten van gratis logies op Santo Boma; gezellig bij zijn soortgenoten.


    Maak melding
  2. Wie moeten we dan vertrouwen
    Parket waar securyty aanwezig zijn en bij binnenkomst ID worde ligimiteerd
    Dan liever hoeven we niet meer te leven als we problemen hebben.want het volk is wel klaar voor commentaar te leveren ,maar niemand gaat ons helpen,
    Ik neem liever mijn ticket mee ingeval ik dringend weg moet


    Maak melding
  3. Zeker familie van Etnel .
    Ma waarom ga je runderen kopen als je ze niet gezien hebt??
    Sranan man lobi speciale aanbiedingen.
    Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn.


    Maak melding
  4. Wederom een kroesharige die zijn rasgenoten te kak heeft
    gezet. Deze soort moet gelijk zonder enige vorm van proces,
    opgehangen worden!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES