woensdag, mei 1, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmbtenaar die door politieman beschuldigd werd van verduistering in vrijheid gesteld

Ambtenaar die door politieman beschuldigd werd van verduistering in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

Het Hof van Justitie in Suriname heeft een medewerker van het ministerie van Binnenlandse Zaken op verzoek van zijn raadsvrouw in vrijheid gesteld. Een majoor van politie had aangifte tegen de ambtenaar gedaan, terzake verduistering van 9.000 USD.

Uit onderzoek van de politie van Houttuin is gebleken dat de majoor van politie Surinaamse paspoorten en ID-kaarten regelde voor buitenlanders, van voornamelijk Chinese afkomst. De ambtenaar op zijn beurt kon het vervaardigen van de ID-kaarten tegen betaling bespoedigen voor de majoor.

Gebleken is dat slechts de majoor contact had met de buitenlanders. Hij verklaarde dat hij op enig moment 9.000 USD van de Chinezen had ontvangen voor het bespoedigen van de ID kaarten en dat hij op zijn beurt dit bedrag had overhandigd aan de medewerker van BiZa.

De majoor gaf verder aan dat hij nadien niets meer had vernomen van de verdachte, waarna hij aangifte tegen de man deed. De medewerker werd kort daarna aangehouden en in verzekering gesteld, waarna zijn aanhouding rechtmatig werd getoetst door de Rechter Commissaris (rc).
 
Zijn advocaat Maureen Nibte ging hiertegen in beroep bij het Hof van Justitie. Zij voerde ondermeer aan dat de aangever geen enkel bewijs heeft kunnen leveren dat hij inderdaad 9.000 USD had afgestaan aan haar cliënt.

De raadsvrouw gaf aan dat van een majoor van politie op z’n minst wordt verwacht dat hij een kwitantie of betalingsbewijs van haar cliënt zou moeten ontvangen, daar het om een aanzienlijk geldbedrag in valuta gaat én het geld toebehoorde aan de Chinezen.

Hij zou middels een betaalbewijs de Chinezen en de politie kunnen overtuigen dat hij het bedrag inderdaad heeft afgestaan aan haar cliënt. De majoor heeft echter geen bewijs van betaling kunnen overleggen.

De raadsvrouw gaf verder aan dat zij vermoedt dat het kennelijk juist de politieambtenaar is geweest, die het geld van de Chinezen heeft verduisterd en de schuld wenst af te wentelen op haar cliënt. De benadeelde Chinezen zijn overigens nooit in beeld gekomen; het was de politieambtenaar die de aangifte deed.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie had zich verzet tegen de vrijlating van de verdachte. Het Hof ging echter mee met het verweer van de raadsvrouwe en gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van haar cliënt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Als het verhaal van de majoor van politie klopt, heeft hij USD 9000 aan steekpenningen door de Chinezen aan hem betaald, doorgesluisd naar de ambtenaar, die hij beschuldigt van verduistering. Is het tegenwoordig normaal dat politieagenten aangifte doen wanneer zij beroofd zijn geworden van steekpenningen, die zij onder de tafel gekregen hebben van buitenlanders, om Surinaamse paspoorten en ID kaarten versneld te verkrijgen? Zo’n corrupte majoor van politie zou op z’n minst ontslagen moeten worden.


    Maak melding
  2. Deze zaak stinkt aan alle kanten..! A snesi e pai bogo bogo moni, fu kies ing papiera snel. Ook onder deze regering is van alles mogelijk..

    En @Wat.. het hof is tegenwoordig Oranje gekleurd, je blijft hangen in een bepaalde tijd..


    Maak melding
  3. Dankzij de slim stemmers heeft Santokhi het land laten veranderen in een paradijs waar corruptie welig tiert. Liegen en bedriegen om eigen politiek gewin heeft automatisch een slechte uitstraling naar de samenleving. Er rust geen zegen op. Alleen maar ellende brengt het met zich mee. Zie maar wat er met Suriname aan de hand is vanaf het moment dat de grote leugenaar regeermacht kreeg. Tal van mensen proberen een extra inkomen
    te vergaren door onchristelijke handelingen te vertichten Het land is totaal naar de afgrond gedaald, een moderne sodom en gomorra.


    Maak melding
  4. @Konsensi 5 februari 2024 Bij 09:39
    “Deze zaak stinkt aan alle kanten..! A snesi e pai bogo bogo moni, fu kies ing papiera snel. Ook onder deze regering is van alles mogelijk..”

    Beste Konsensi,
    De definitie van corruptie, is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij een machtspositie misbruikt wordt door een of meerdere personen om zichzelf of anderen ongeoorloofde gunsten te verlenen, in het laatste geval vaak in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst.

    “Let your conscience be you guide.”

    Tan bun


    Maak melding
  5. “Uit onderzoek van de politie van Houttuin is gebleken dat de majoor van politie Surinaamse paspoorten en ID-kaarten regelde voor buitenlanders, van voornamelijk Chinese afkomst. De ambtenaar op zijn beurt kon het vervaardigen van de ID-kaarten tegen betaling bespoedigen voor de majoor.”
    ===================
    Alvorens men hier een hoop poep komt vertellen moet men eerst goed nagaan wanneer deze mensen, zowel de majoor van politie als de ambtenaar precies zijn begonnen met hun corruptieve zaken en wie dit allemaal heeft mogelijk gemaakt.
    Wie is daadwerkelijk degene die alle instituten in het land kapot heeft gemaakt en is vervolgens als een haas gevlucht? Wie heeft het land met 4 miljard Amerikaanse dollars schuld in chaos en ellende achtergelaten?
    Juist ja!


    Maak melding
  6. Dat WATje zit in een paars doolhof.. pupillen zullen wel paars zijn. Schijt je ook al paars?? En je mag geen recht in eigen handen nemen in Suriname he dom WATje anders ga je ook de gevangenis in. Dan mag je naast bouta gaan zitten 😆Wat voor dom kinderachtig advies geef jij aan mensen?? Onderontwikkelde dat niks van rechtszaken snapt.. dit zaakje stinkt eerder naar oranje poep


    Maak melding
  7. Terwijl sommigen blijven ‘zwelgen in zelfgenoegzaamheid’, wil ik ook even benadrukken dat in die periode, Chandrikapersad Santokhi – na met een staatsbeurs zijn opleiding aan de Nederlandse Politieacademie voltooid te hebben – in 1982 is teruggekeerd naar Suriname om als politieman te dienen onder het dictatoriale regime van diezelfde, thans ‘voortvluchtige en veroordeelde haas!’

    Als de president schijt, dan stinkt hij net als ieder ander trouwens…


    Maak melding
  8. Toussaint 5 februari 2024 Bij 11:48
    Terwijl sommigen blijven ‘zwelgen in zelfgenoegzaamheid’, wil ik ook even benadrukken dat in die periode, Chandrikapersad Santokhi – na met een staatsbeurs zijn opleiding aan de Nederlandse Politieacademie voltooid te hebben – in 1982 is teruggekeerd naar Suriname om als politieman te dienen onder het dictatoriale regime van diezelfde, thans ‘voortvluchtige en veroordeelde haas!’
    ===================================

    Sorry hoor maar jouw stelling insinueert een heleboel over Chandrikapersad Santokhi en slaat als een tang op een varken.
    Dat kan o.a. betekenen dat geen enkele rechtgeaarde Surinamer onder geen enkel bewind, goed of slecht, meer naar zijn/haar land terug zou mogen keren.
    Hahaha over ‘zwelgen in zelfgenoegzaamheid’ gesproken…..


    Maak melding
  9. Waarom moeten we bij het bespreken van misstanden in Suriname steeds weer verwijzen naar de vorige of huidige regering? Het heeft er veel van dat deze majoor van politie corrupt bezig is geweest en het maakt zijn handelen niet meer of minder corrupt als hij het gepleegd heeft tijdens de regering van DiDiBri of tijdens de regering van Sheriff. In beide gevallen hebben zowel DiDiBri als Sheriff de majoor niet persoonlijk geinstrueerd om corrupt te handelen en in beide gevallen zou de majoor even zwaar gestraft moeten worden als hij inderdaad corrupt is geweest.


    Maak melding
  10. Corruptie heeft geen (politieke) kleur, is er altijd al geweest, zal er altijd zijn, is te vinden op elk niveau in su. en wordt bewust instand gehouden. In dit geval geeft de slimme advocaat de corrupte ling een vrijbrief om door te gaan.
    Zij die zich niet schuldig maken aan corruptie, zijn op een hand te tellen.
    Daarom gaat het land helemaal naar de k.lote


    Maak melding
  11. @Sabaku 5 februari 2024 Bij 12:12
    @Toussaint 5 februari 2024 Bij 11:48
    “…Dat kan o.a. betekenen dat geen enkele rechtgeaarde Surinamer…”

    Mensen die met hun volle verstand, onder een bloeddorstige dictator gediend, zijn geen ‘rechtgeaarde Surinamers!’ Rechtgeaarde Surinamers, zijn degene die hun leven gegeven hebben, om dit ‘verdomde’ land vooruit te helpen. Moge hun zielen voor eeuwig in vrede rusten!


    Maak melding
  12. Toussaint 5 februari 2024 Bij 14:33
    @Sabaku 5 februari 2024 Bij 12:12
    @Toussaint 5 februari 2024 Bij 11:48
    “…Dat kan o.a. betekenen dat geen enkele rechtgeaarde Surinamer…”

    Mensen die met hun volle verstand, onder een bloeddorstige dictator gediend, zijn geen ‘rechtgeaarde Surinamers!’ Rechtgeaarde Surinamers, zijn degene die hun leven gegeven hebben, om dit ‘verdomde’ land vooruit te helpen. Moge hun zielen voor eeuwig in vrede rusten!
    ================================

    Je weet gewoon niet waar je over lult man. Santokhi was 23 toen hij na zijn studie terug keerde naar Suriname. Het is bewonderenswaardig dat hij na zijn studie terug ging naar zijn land om het te helpen opbouwen. Je suggestie dat hij met volle verstand, onder een bloeddorstige dictator zou hebben gediend, slaat als een tang op een varken. Mind you dat inspecteur Herman Gooding ook de dood vond tijdens het uitvoeren van zijn werk, en die was een doorgewinterde politieman.
    Dus alsjeblief geen dingen suggereren als je verder geen weet van hebt. Het is zoiets als de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES