dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk bij herverkiezing: "Krachtmeeting op 25 mei; standbye for more action"

Brunswijk bij herverkiezing: “Krachtmeeting op 25 mei; standbye for more action”

-

Does Travel - naar Suriname

De 62-jarige Ronnie Brunswijk is vandaag bij acclamatie herkozen tot voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) voor de periode 2024 tot en met 2027. “A now fosi a wroko o bigin. Standbye for more action”, was de eerste boodschap van de herkozen voorzitter aan aanwezige partijgenoten.

Volgens de politicus, die ook vicepresident is van Suriname, heeft de partij nu ook een nieuw hoofdbestuur, waardoor zij met frisse moed de verkiezingen van 2025 tegemoet kan gaan. Op 25 mei dit jaar wordt de eerste massameeting onder leiding van dit nieuw bestuur georganiseerd.

“Wo go hori wan krachtmeeting. Wo luku san ABOP de ete ini a kondre dja”, zei Brunswijk.

Ook op 7 maart, de jaardag van Brunswijk, zal er ‘een verrassing’ worden gehouden in Marowijne. Daarvoor nodigde hij alle partijgenoten uit. Volgens de tweede man van het land is er geen tijd meer te verliezen. Onderlinge problemen en ontevredenheid zullen aan een kant moeten worden gezet om verkiezingswinst te behalen.

“Alla den sma san kon djaso sabi dati a wroko o bigin. Now nowde mi no abi dei nanga neti. Ten no de. 2025 doro fu go stem! 2025 we wakti! Meki unu bundel baka leki krakti. Mei unu wroko tranga”, aldus de politicus.

Het nieuw hoofdbestuur bestaat uit 17 personen, namelijk: Ronnie Brunswijk (voorzitter), Marinus Cambiel (ondervoorzitter), Marinus Bee (secretaris), Melitia Sentelia (penningmeester), Dinotha Vorswijk, Waldo Jeso, Miquella Huur, Carlo Ada, Freddy Palata, Ines Pané, Marvin Abiansi, Mavrick Boejoekoe, Henk deel, Humphrey Dundas, Mohamed Idoe, Cynthia Chin-Fo-Sieeuw en Estrea Noordzee.

Aangezien er slechts één kandidatenlijst was ingediend, is het nieuw hoofdbestuur bij acclamatie gekozen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. De 62-jarige Ronnie Brunswijk is kort voorzitter van het parlement geweest en aansluitend daarop Vice-President. De vraag is wat zijn verdiensten voor het land zijn geweest tot nu toe.
    Gratis advies aan het volk van Suriname, stem niet op criminelen of partijen die criminelen faciliteren. Doe je dat toch dan ben je zelf ook schuldig aan de chaos en ellende in het land.
    Stem op vooruitgang en ontwikkeling van het land.


    Maak melding
  2. Santokhi, Brunswijk en zijn maat Somo moeten weggestemd worden op 25 mei 2025.

    Santhoki met zijn etnische benoemingen zorgt voor meer stress in het land.
    Santokhi bezuinigt aan de ene kant maar leeft als een Radja aan de andere kant.

    Over koning Kawtere wil ik het niet eens over hebben.


    Maak melding
  3. Wat zijn de overeenkomsten tussen Kownu Kronto en bullshit Bouta ?

    Wat zijn de overeenkomsten tussen ABOP/PL en NDP?

    NDP is opgericht na een illegale actie van bullshit Bouta en dient als dekmantel, ABOP is opgericht nadat Brunswijk de zielen van het binnenland had verkocht en een illegale goud en coke deal had afgesloten met topcrimineel Bouterse. De PL is altijd al een meeloper geweest zonder eigen idealen.

    NDP is opgericht door en voor bullshit Bouta, ABOP is opgericht door en voor bigie bek Brunswijk.

    Bullshit Bouta houdt zijn onderontwikkelde volk voor de gek en aan het lijntje, kownu Kronto doet precies hetzelfde.

    Kownu Kronto heeft nu honderden miljoenen US Dalla aan goud illegaal verhandeld. Zijn volk krijgt strooigoed.

    Bullshit Bouta en bigie bek Brunswijk zijn beide ongeschoold maar worden hoog en droog gehouden door universitair afgestudeerden en door politici.
    En dan vindt het volk het gek dat Suriname niet vooruit komt. Het volk vindt het gek dat politiek Suriname corrupt en crimineel is, terwijl het volk er zelf voor kiest.

    God zij met ons Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. Wij hopen dat hij een verkiezingsoverwinning eindelijk eens naar het buitenland gaat om b.v. zijn diaspora achterban toe te spreken op het Kwakoe festival. We zouden het ook toejuichen als hij als rasechte koning bij een paar Europese vorstenhuizen op bezoek ging om als vrienden onder elkaar van gedachten te wisselen.


    Maak melding
  5. We kunnen hoog en laag springen, van de allerhoogste berg op deze aarde schreeuwen, vanaf de aller-hoogste hemelen roepen.
    Maar Srananmangs hebben een super super slechte eigenschap, ze kiezen voor het slechtste van het slechtste leider, denken nooit na over een goed partij programma met heldere visie. Srananmangs zijn overgevoelig voor een beetje doekoe, lap grond , functies en partij truitjes en fraga. Een sluwe politics palmt ze zo in met mooie praatjes. Daarom zal 2025 niet anders zijn dan afgelopen vijftig jaren.


    Maak melding
  6. henry,
    Santokhi is niet geïnteresseerd in etnische benoemingen, wel in christelijke benoemingen.
    Ik snap niet waarom iedereen hem voor een Hindoe aanziet terwijl hij een christelijke trekpop van een kerk is.


    Maak melding
  7. Ronnie, mooi met je voorzitterschap. Wat heb je voor het binnenland gedaan?? Toen Staatsolie de mensen maanden hft verzopen hebben jij nog vhp en de rest van de coalitie iets gedaan. Staatsolie maakt genoeg winst.
    Ze buiten het volk uit. De inkomsten van Stastsolie aan de Staat Suriname vetdampen toch. 2025 zal he wat zetels halen, niet meer dan 5/6, VHP gaat naar 6 zetels. Dat roverskliekje gaat alleen voor die grapjassen stemmen. VHP hft geen leugens meer. Ik moest in NDP zitten. Ding boh long.


    Maak melding
  8. brunswijk , je zal het meemaken dat jij af gaat als een gieter , mensen overal in suriname hebben genoeg van jou , en als koning kun je alleen naar afrika , maar op bezoek bij westerse koningshuizen zit er niet in , die dulden geen nep koningen


    Maak melding
  9. Acclamatie (politiek)
    Een acclamatie is in een vergadering of bij een verkiezing de vorm van bevestiging waarbij men met algemene stemmen door middel van applaus, gejuich of andere waarderende kreten instemming betuigt. Er vindt in dat geval geen stemming plaats.

    De term acclamatie komt van het Latijnse acclamare, toejuichen. Sommige Romeinse keizers werden bij acclamatio tot keizer uitgeroepen, met name de zogeheten soldatenkeizers. Vanuit het toejuichen ter bevestiging ontwikkelde zich in de christelijke liturgie de liturgische acclamatie. Bron: Wiki

    En de aankondiging lijkt wel een circus en de uitvoering, een politieke soap!


    Maak melding
  10. @Jaichand 28 januari 2024 Bij 22:23
    “…Ik snap niet waarom iedereen hem voor een Hindoe aanziet terwijl hij een christelijke trekpop van een kerk is.”

    Jaichand,
    over het algemeen heb ik het beste met mensen voor, maar bij mensen zoals jij, zou ik het niet echt erg vinden als je gokverslaafd (of zoiets) zou zijn en het leven op gegeven moment niet meer ziet zitten. Wat zou het lekker rustig zijn om ons heen…


    Maak melding
  11. Eeeh bhanu mi mati, er is niks mis met sranang tongo hoor, jij mist gewoon wat, dat is alles. Misschien in een boitie opgegroeid, plotseling naar holland, geen masala van sranang tongo gegeten, kan, maar sranang is groter geweest dan die boitie van je hoor.


    Maak melding
  12. De hoogste tijd dat er eisen gesteld worden aan personen die een politieke partijen willen leiden.

    In de koloniale tijd, kort na de Tweede Wereldoorlog in Surinsme waren er ook paar politieke partijen met leiders die niet meer dan hun naam konden schrijven, spreken, begrijpen en schrijven van Algemeen Goed Nederlands was er niet.

    Na 79 jaar na dato bakken heel veel leiders/ lijders er niets van. Dit werd versterkt vanaf 25 Februari 1980 door de staatsgreep van de nietsnut, gelukzoeker/ padvinder ddb.

    Al deze nietsnutten/ gelukzoekers hebben Suriname in verval en ellende gebracht en de ongeletterde afstammelingen van slaven/ marrons en contractanten kijken er naar, lachen en juichen er bij.

    Triest dat de slavernij en contractperiode is afgeschaft, deze mensen en hun lijders/ gelukzoekers begrijpen alleen maar de zweepslagen. Dit zou nu nog stevig meer rendement hebben voor de economie van het land en de financien.

    Suritnamers moeten stevig gezweept worden, ze blijven dan rustig en voeren de opdrachten trouw uit, wat goed us voor de Surinasmse ecinomie. Leren kunnen velen van hen niet.


    Maak melding
  13. @ Passant 29 januari 2024 Bij 07:27
    “…Suritnamers moeten stevig gezweept worden, ze blijven dan rustig en voeren de opdrachten trouw uit, wat goed us voor de Surinasmse ecinomie. Leren kunnen velen van hen niet.”

    Afgezien van feit dat uw betoog een opeenstapeling van kleinerende, denigrerende, hersenloze koloniale fascistisch, rascistische bullshit is, zou een ‘cursus spellingscontrole’ in het geval van ’toetsenbord-Rambo’s’ als u, geen overbodige luxe zijn. Het is trouwens, ‘Algemeen Beschaafd Nederlands’ (ABN).

    Voordat u als ‘een olifant in een porseleinkast’, jan en alleman de maat neemt, zou u zich bewuster moeten zijn van uw eigen ’tekortkomingen.’ Ik moet u – helaas – een beetje gelijk geven, dat ‘vele niet kunnen leren’ en tegelijkertijd moet ik vaststellen, dat er heel wat meer zijn – zoals u – die ‘het nooit leren!’


    Maak melding
  14. Over mijn kwaliteiten over ABN, maak ik mij niet druk. Ik weet hoe platina sterk ik ben. Hier op Waterkant.net tijp ik in 1 keer mijn postings op mijn mobiel en lees ze niet na voor ik ze plaats. Bovendien was het op dat moment schemering toen ik het deed.

    Over jouw maak ik mij niet druk. Ik denk ook niet dat we elkaar tegen zullen komen of waar ik kom we elkaar zullen ontmoeten. Mocht het zo zijn dat we elkaar tegen zullen komen zal ik ook niet naar je toe stappen om met je te praten en mocht iemand mij in contact brengen met jouw, zal ik je een slap handje krijgen, naar je luisteren, knikken en dat was het. Een stinkende puf laten en met waterige ogen naar je kijken, me omkeren en weg lopen.

    Niet in jouw geïnteresseerd.


    Maak melding
  15. Boeskopoe, jouw niveau komt overeen met het niveau van Nengre Tongo. Wat geen echte taal is. Waarom pen je al je berichten hier niet in Nengre Tongo? Geen hond die het zal lezen, denk ik.


    Maak melding
  16. Jaichand en Bhanumati zijn een en dezelfde persoon!
    De postings gaan altijd over haat jegens andere geloven en hebben 0.0 nieuwswaarde.
    Kan ook zijn dat ze een stel zijn en dat zij van oorsprong maaike boer heet en hij van achter, koeta ke betja….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES